LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak miałyście badanie prenatalne (na Fundusz) to miałyście ze sobą płytkę lub pendrive'a czy dostałyscie nagranie, czy trzeba było za to zapłacić? Mam prenatalne w poniedziałek w poradni matczyno-płodowej i zastanawiam się jak to będzie jak to na NFZ.
-
Kurcze ja nawet nie ogarnelam tego ze mozna miec prenatalna nagrane I nie mam...
Wyobrazacie taki filmik puscic potem dziecku jak bedzie starsze...mega...
Dziewczyny malo ostatnio pisze ale to dlatego, ze mdli mnie od telefonu...powaga jak dluzej sie wslepiam to mdli mnie I lep boli...heh...
Dzis zamarzylo mi sie ciastko z cukierni...a tyle dni bez cukru wytrzymalam... moze sie dzis zlamięWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 16:07
Magia -
Kapelusz bardzo ! jak znajdziesz coś takiego o pieluszkach to podrzuć też
Magia, będziesz miała okazję jeszcze nagrać na drugich lepiej widać nawet szczególnie jak przełączą na 3d/4d
Kurcze z jednego ciastka nic Ci nie będzie a może maluch potrzebuje cukru ja tam codziennie coś muszę bo nie funkcjonuje haha
Mena, jak tam? Daj znać..
Monamis, wszystko ok? Nie odzywasz się coś -
Melduje sie.wady wystąpienia są bardzo małe nawet o kilka tysięcy mniejsze niż te wyjściowe dla mojego wieku. Lekarz powiedział że badanie inwazyjne nie musi być wykonane choc jak chcę to można zrobić ze względu na mój wiek. Następne badanie to 20-22tydz.i wtedy jeśli nieprawidłowość nie zniknie to trzeba będzie zrobić echo płodu. A ta nieprawidłowość to :przepływ na zastawce trójdzielnej -fala wsteczna. Mam tez łożysko na ścianie przedniej czyli ruchy będę później odczuwać. Na płytkę prenatalnych nie nagrywają u mnie. Ale dziś rzeczywiście miałam wszystkie badania-czyli po dwóch dniach Papp-a
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 17:03
CiociaJola lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny odnośnie serduszka to ostatnio wyczytałam i oglądałam wywiad z lekarzem, że nie powinnyśmy jeść w naszym stanie winogron i rodzinek (zapewne regularnie i w dużych ilościach, osobiście rodzynki jadłam jak większość Polaków w swieta w serniku :p) bo mają jakąś substancje która może mieć wpływ na serduszko dziecka.
CiociaJola lubi tę wiadomość
-
Są 3, ale te drugie połówkowe ok 20-22 tyg też są refundowane mnie poprzednim razem na jednym skierowaniu zapisali na oba. Także jak te miałaś na fundusz to tamte też powinnaś mieć musiałabyś dopytać
Naprawdę ? A ja tak lubię winogronkaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 19:08
-
Magia gratuluję Wielkoluda! Cieszę się, że trafiłaś do lekarza, który Ci odpowiada i podchodzi rozsądnie do sprawy. Muszę pójść w Twoje ślady i odstawić cukier. W ogóle muszę zadbać o dietę, bo z tym tragedia...
Mena maluszek jeszcze się rozwija i zapewne za chwilę wszelkie nieprawidłowości miną. Mocno w to wierzę!
Kapelusz ten winogron mnie "zaatrzelił"! Wszędzie podają, że winogron na układ krwionośny dobry i serducho. Okazuje się, że dla mamy i tak, ale dla malucha już niekoniecznie...
Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Jola jeśli chodzi o winogrona to konkretnie szkodliwy jest resweratrol w nich zawarty. Ja na szczęście nie przepadam za winogronami, ale za to mam ochotę na ananasa, który na którego też podobno trzeba uważać w dużych ilościach na początku ciąży. Oszalec idzie z tą dieta :p sądzę że umiar jest wskazany i tyle.
-
Ananasa prześwietliłam na początku ciąży, bo u nas często gości koktajl ananasowo-malinowy i się drapałam po głowie: pić czy nie pić, oto jest pytanie. Chodzi tylko o niedojrzałe ananasy, bardzo młode, które mogą powodować poronienie. A sam w sobie dobry jest na zaparcia. Co do diety, to fakt, można oszaleć dlatego uwazam, że w żadną stronę nie ma co przesadzać. Oczywiście poza bezwzględnie zakazanymi. Kapelusz, tego bloga też przejrzałam nieco. Zapewne nie raz tam zajrze. Masz może jeszcze co ciekawego?
W ogóle dziewczyny, może macie jakieś ciekawe blogi na tematy kobiece? Fajnie byłoby się powymieniać i rozszerzyć horyzonty. Przyznaję się, że ja to słabo z tym stoję, ale jutro podrzucę coś kulinarnego.Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)