X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może założymy ligę wsparcia cukromaniaków (ja się do nich bezwątpienia zaliczam...)?

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam podglądać stronę na Facebooku Anki Dziedzic. Tam są filmiki dla kobiet w ciąży. Są też na kręgosłup. Mam zamiar ćwiczyć jak tylko przejdą mi mdłości i nabiorę trochę sił bo na dzień dzisiejszy to wyczynem jest iść na zakupy. Wracam jak lokomotywa,tak sapie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 21:49

oar8rjjg8x7ekuph.png

Wysłany: 17 stycznia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena, wrócić do aktywności fizycznej to moje marzenie. :) Przyznaję się, że przed ciążą ćwiczyłam z Chodzią, ale teraz mam zakaz czegokolwiek do 16 tygodnia, a postatnich dwóch dniach normalnego funkcjonowania (zakupy, sprzątanie, trochę pracy) okazuje się, że chyba więcej leżeć będę niż fikać. :( Nie mogę narozrabiać, bo w domu 6-latek, a Męża nie ma po 6 dni w domu (łącznie z co drugą nocą), zatem nie mogę zastrajkować do reszty. Trudno, dupsko i reszta urośnie. :D

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)

Wysłany: 17 stycznia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na facebooku mam Nasza kasza - ciekawe przepisy na potrawy z kaszy, co przy diecie bezglutenowej to zbawienie oraz stronę Food Harmony. Może komuś coś przypadnie do gustu. I jak na prawdziwą cukrożerczynie przystało polecam mój ukochany blog: mojewypieki.com

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 22:10

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też tylek rośnie a dużo nie jem bo mnie mdli. Mam pozwolenie od mojej lekarz na ćwiczenia bo mam niskie ciśnienie ,ale co z tego,jak nie dam rady ćwiczyć. Te ćwiczenia to jak patrzyłam niektóre to bardziej rozluźniające. Takie powolne. Może za 2-3tyg ruszę tyłek. A Ty Joluś jak nie możesz to nic nie poradzisz. Przecież wiemy co jest najważniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 22:56

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też lubię blog moje wypieki. Kulinarne szaleństwa margararytki też jest fajny. Aha i polecam stronkę fly4free może Malo kobieca ale oferty podróży są czasem fajne

oar8rjjg8x7ekuph.png

Wysłany: 17 stycznia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena widzę, że i Ty utkęłaś z objawami I trymestru... Trzymam kciuki, co by już nam minęły te wątpliwe uroki. :) Mnie pokarało za odliczanie do 13-14 tygodnia. Też dużo nie jem, ale jakoś jedzenia taka sobie (fizycznie i organoleptycznie mam kłopot z gotowaniem), ale zaczynam o nas lepiej dbać. Mobilizujecie mnie mentalnie!
    Tak, wiem co teraz jest najważniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 22:54

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha tez myślałam ze 13 tydzień to koniec objawów. A tu taka niespodzianka

oar8rjjg8x7ekuph.png

Wysłany: 17 stycznia 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mena29 wrote:
    Haha tez myślałam ze 13 tydzień to koniec objawów. A tu taka niespodzianka
    W pierszej ciąży raz, że mnie tak nie męczyło, a dwa około 11-12 tygodnia czułam się już świetnie. Mąż mi powtarza, że młodsza nie jestem... ;) Przyjemniaczek... :P

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszej w ogóle nie czułam że w ciąży jestem. A mdłości w ciąży nie wiedziałam co to jest. Mi to wszyscy wokół wypominają mu wiek. Tacy mili

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki żeby Wam w końcu te objawy przeszły, przekazuję swoją bezobjawowa energię :) co do blogów kulinarnych, to chętnie zajrzę i zaczerpnie inspiracji, chociaż gotować mi się nie chce ostatnio bo poziom energii po pracy mam 0. Jak znajdę coś wartego uwagi to Wam podrzucę:)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciociu Jolu uwielbiam mojewypieki.com :D ale niestety z wykonaniem gorzej haha

Objawy niby przeszły ale wstręt do mięsa pozostał :/ a przydałyby się czasem zjeść :(

Co do blogów to polecam mamaginekolog.pl <3 bardzo przydatna szczególnie teraz ;)
    Zaglądam codziennie czy coś nowego jest :D

Często też poczytam superstyler.pl dużo o dzieciach i o innych rzeczach :)

A kulinarne to korzystam też z kwestiasmaku.com :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,
    Ja wybieram sie dzis do starej lekarki bo zle mi wymaz pobrala ostatnio I musze powtorzyc...mam nadzieje ze nie bedzie robila problemow...do tego okazalo sie u prywatnego, ze brakuje mi badan na cytomegalie I HBS...ponoc sa obowiazkowe, ale u mnie jakos zapomnieli...
    Mialyscie robione te badania?

Dolaczam ponownie do zdrowoodzywiajacych sie hehe...postanowilam po wczorajsxym grzechu slodkosci znowu sie nawrocic I wiecej gotowac...

I uwazajcie na siebie bo mega slisko na dworzu

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia, cytomegalii nie robili mi ani w tej ani poprzedniej ciąży a HBs kazali na samym początku zrobić :)

Ja jakoś nie umie zdrowo :( ciągle jakieś słodycze, słodkie soki ale niby 100% haha mniejsze wyrzuty ;) , noo i w ogóle to obiady mi nie podchodzą. Owoce mogę jeść na okrągło no ale ileż to można :/

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 18 stycznia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz dal skierowanie na HCV a HBS i cytomegalie musiałam prywatnie zrobić, bo to zalecił mi ten prywatny, a ten na NFZ nic nie mówił (one sa zalecane ale nie obowiazkowe)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    My już po wizycie, wszystko w porządku i wszystkie moje obawy były oczywiście przesadzone ;)

Nie wiem ile dzieciątko mierzy bo w końcu nie dopytalam. Ale ładnie urosło i serduszko bije prawidłowo :) lekarz nie widział zandych nieprawidłowości. Ma Przewidywania co do płci ale nie powiedział nam na 100%.

Jak u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 16:11

CiociaJola lubi tę wiadomość

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.

Wysłany: 18 stycznia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb super wiadomości :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb super <3 jeszcze trochę i połówkowe usg <3 dowiesz się na pewno :)
    Tez bym już chciała wiedzieć i zacząć coś kupować :D

Kapelusz no niestety Ci na nfz nie zawsze zlecają te nieobowiązkowe :/ mimo że są bardzo ważne.. zdarza się że lekarze nie pobiorą wymazu przed porodem a potem okazuje się że dzidziuś złapał paskudna bakterie :/

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 18 stycznia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Niewiasty!

Od dwóch dni brzuch mnie boli nieprzyjemnie... Wczoraj praktycznie cały dzień leżałam, ale dziś trzeba podjąć działania, bo samo nic się nie chce zrobić. :/ Za chwilę nospą się poratuję i mam nadzieję, że przejdzie.

Bejb fantaatyczne wieści! Rosną nam te Szkraby w siłę. Tylko czekać na piersze stuknięcia, puknięcia. :)

Dziś trochę myślałam co zjeść na obiad, bo propozycja mego dziecka coś nie napawała mnie apetytem (kotlet z piersi kurczaka). Zrobiłam tortille z kurczakiem i sosem czosnkowym z dużą ilością warzyw. Nie powinnam jeść glutenu, ale uznałam że wolę to niż zjeść byle co lub nic... Albo co gorsze jakieś słodkie badziewie z głodu. Człek to jednak popaprana istota, ale zrzucę to chwilowo na hormony. ;)

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolu mnie też coś od wczoraj ciągnie brzuch.. nie tyle boli co go po prostu "czuję" taki dyskomfort trochę :/ może taki urok 15 tygodnia ;) oby..

Monamis martwisz mnie trochę.. weź daj znać że wszystko ok z Wami <3

atdcl6d85txjdq74.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ