LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zaczęłam podglądać stronę na Facebooku Anki Dziedzic. Tam są filmiki dla kobiet w ciąży. Są też na kręgosłup. Mam zamiar ćwiczyć jak tylko przejdą mi mdłości i nabiorę trochę sił bo na dzień dzisiejszy to wyczynem jest iść na zakupy. Wracam jak lokomotywa,tak sapie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 21:49
-
Mena, wrócić do aktywności fizycznej to moje marzenie. Przyznaję się, że przed ciążą ćwiczyłam z Chodzią, ale teraz mam zakaz czegokolwiek do 16 tygodnia, a postatnich dwóch dniach normalnego funkcjonowania (zakupy, sprzątanie, trochę pracy) okazuje się, że chyba więcej leżeć będę niż fikać. Nie mogę narozrabiać, bo w domu 6-latek, a Męża nie ma po 6 dni w domu (łącznie z co drugą nocą), zatem nie mogę zastrajkować do reszty. Trudno, dupsko i reszta urośnie.Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Na facebooku mam Nasza kasza - ciekawe przepisy na potrawy z kaszy, co przy diecie bezglutenowej to zbawienie oraz stronę Food Harmony. Może komuś coś przypadnie do gustu. I jak na prawdziwą cukrożerczynie przystało polecam mój ukochany blog: mojewypieki.com
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 22:10
Adam (21.09.2011)
Alicja (09.07.2018)
-
Mi też tylek rośnie a dużo nie jem bo mnie mdli. Mam pozwolenie od mojej lekarz na ćwiczenia bo mam niskie ciśnienie ,ale co z tego,jak nie dam rady ćwiczyć. Te ćwiczenia to jak patrzyłam niektóre to bardziej rozluźniające. Takie powolne. Może za 2-3tyg ruszę tyłek. A Ty Joluś jak nie możesz to nic nie poradzisz. Przecież wiemy co jest najważniejsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 22:56
-
Mena widzę, że i Ty utkęłaś z objawami I trymestru... Trzymam kciuki, co by już nam minęły te wątpliwe uroki. Mnie pokarało za odliczanie do 13-14 tygodnia. Też dużo nie jem, ale jakoś jedzenia taka sobie (fizycznie i organoleptycznie mam kłopot z gotowaniem), ale zaczynam o nas lepiej dbać. Mobilizujecie mnie mentalnie!
Tak, wiem co teraz jest najważniejsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 22:54
Adam (21.09.2011)
Alicja (09.07.2018)
-
mena29 wrote:Haha tez myślałam ze 13 tydzień to koniec objawów. A tu taka niespodziankaAdam (21.09.2011)
Alicja (09.07.2018)
-
Trzymam kciuki żeby Wam w końcu te objawy przeszły, przekazuję swoją bezobjawowa energię co do blogów kulinarnych, to chętnie zajrzę i zaczerpnie inspiracji, chociaż gotować mi się nie chce ostatnio bo poziom energii po pracy mam 0. Jak znajdę coś wartego uwagi to Wam podrzucę
-
Ciociu Jolu uwielbiam mojewypieki.com ale niestety z wykonaniem gorzej haha
Objawy niby przeszły ale wstręt do mięsa pozostał a przydałyby się czasem zjeść
Co do blogów to polecam mamaginekolog.pl bardzo przydatna szczególnie teraz
Zaglądam codziennie czy coś nowego jest
Często też poczytam superstyler.pl dużo o dzieciach i o innych rzeczach
A kulinarne to korzystam też z kwestiasmaku.com -
Hej dziewczynki,
Ja wybieram sie dzis do starej lekarki bo zle mi wymaz pobrala ostatnio I musze powtorzyc...mam nadzieje ze nie bedzie robila problemow...do tego okazalo sie u prywatnego, ze brakuje mi badan na cytomegalie I HBS...ponoc sa obowiazkowe, ale u mnie jakos zapomnieli...
Mialyscie robione te badania?
Dolaczam ponownie do zdrowoodzywiajacych sie hehe...postanowilam po wczorajsxym grzechu slodkosci znowu sie nawrocic I wiecej gotowac...
I uwazajcie na siebie bo mega slisko na dworzu
Magia -
Magia, cytomegalii nie robili mi ani w tej ani poprzedniej ciąży a HBs kazali na samym początku zrobić
Ja jakoś nie umie zdrowo ciągle jakieś słodycze, słodkie soki ale niby 100% haha mniejsze wyrzuty , noo i w ogóle to obiady mi nie podchodzą. Owoce mogę jeść na okrągło no ale ileż to można -
Hej dziewczyny,
My już po wizycie, wszystko w porządku i wszystkie moje obawy były oczywiście przesadzone
Nie wiem ile dzieciątko mierzy bo w końcu nie dopytalam. Ale ładnie urosło i serduszko bije prawidłowo lekarz nie widział zandych nieprawidłowości. Ma Przewidywania co do płci ale nie powiedział nam na 100%.
Jak u Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 16:11
CiociaJola lubi tę wiadomość
-
Bejb super jeszcze trochę i połówkowe usg dowiesz się na pewno
Tez bym już chciała wiedzieć i zacząć coś kupować
Kapelusz no niestety Ci na nfz nie zawsze zlecają te nieobowiązkowe mimo że są bardzo ważne.. zdarza się że lekarze nie pobiorą wymazu przed porodem a potem okazuje się że dzidziuś złapał paskudna bakterie -
Witajcie Niewiasty!
Od dwóch dni brzuch mnie boli nieprzyjemnie... Wczoraj praktycznie cały dzień leżałam, ale dziś trzeba podjąć działania, bo samo nic się nie chce zrobić. Za chwilę nospą się poratuję i mam nadzieję, że przejdzie.
Bejb fantaatyczne wieści! Rosną nam te Szkraby w siłę. Tylko czekać na piersze stuknięcia, puknięcia.
Dziś trochę myślałam co zjeść na obiad, bo propozycja mego dziecka coś nie napawała mnie apetytem (kotlet z piersi kurczaka). Zrobiłam tortille z kurczakiem i sosem czosnkowym z dużą ilością warzyw. Nie powinnam jeść glutenu, ale uznałam że wolę to niż zjeść byle co lub nic... Albo co gorsze jakieś słodkie badziewie z głodu. Człek to jednak popaprana istota, ale zrzucę to chwilowo na hormony.
Adam (21.09.2011)
Alicja (09.07.2018)