LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tysia11 wrote:Magia są zawsze dwa ryzyka podstawowe (tylko ze względu na wiek) i skorygowane (i tam liczą się też inne osobiste parametry pacjentki).W ktorym ryzyku ci tyle wyszło? Mi w ryzyku podstawowym wyszło 1:329 (ryzyko wyliczone tylko na podstawie wieku matki- mam 34 lata). Lekarz mowil zeby zawsze patrzec na to drugie czyli skorygowane (tam mam 1:6571). Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy to badanie coś zmieni..? Ściskam mocno :*
Mi w podstawowym wyszli 1:165 takie jest dla wieku 37 lat a moje po korekcji 1:430
Magia -
Magia myśl w ten sposób że masz 429 wiecej szans na zdrową dzidzie:*
Mojej koleżance na pierwszych prenatalnych powiedzieli że w najlepszym wypadku dziecko będzie miało zespół Downa. Przeplakala wiele nocy - urodziła zdrową córkę!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 19:47
Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Magia mi też wiek zaniżył wyniki, ale zrezygnowałam z amniopunkcji. Mój wynik był 1:783. Porozmawiaj z mężem i razem zdecydujcie co robić dalej. Trzymam kciuki za Ciebie i twoje maleństwo.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
A tak wogle to sobie leżę A moje dziecko fika mi w brzuszku dzisiaj dosyć intensywnie. Cudownie jest to poczuć po tylu latach ponownie.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
Magia to nie masz dużego ryzyka. Tym bardziej że masz mniejsze niż podstawowe. Lekarz może powiedział o tym badaniu bo ze względu na wiek zaleca. Ja tak miałam jak wyszło z serduszkiem nieprawidłowość. Lekarz mówił że jak z badanie wyjdzie źle to on będzie namawiał aby zrobić inwazyjne,ale jeśli badanie wyjdzie dobrze to będzie zależeć tylko ode mnie czy będę chciała. Badanie wyszło dobrze to powiedział że zalecałby ze względu na wiek. A My ustaliliśmy,że jak badanie wyjdzie źle to robimy,a jak dobrze to nie. A Ty też masz ponad normę. Wg mnie jest ok. Tym bardziej ze usg wyszło dobrze.
-
Dzień dobry,
Magia- też czytałam post na mamaginekolog i myślę to ryzyko nie jest duże- tak jak mówią dziewczyny.
Byłam wczoraj na takich warsztatach dla kobiet w ciąży - Bezpieczny Maluch. Robią to objazdowe po całej Polsce. Są zagadnienia z pierwszej pomocy niemowląt, kobiety w ciąży. Jest także zagadnienie jak dobrać dobry fotelik, o laktacji itp.
Szczerze polecam te warsztaty. Na FB można sprawdzić kiedy są w jakim mieście. -
Magia myślę tak jak dziewczyny skonsultuj to może jeszcze z jakimś innym lekarzem czy warto to robić Cokolwiek postanowicie my będziemy Cie wspierać
Od dwóch dni wieczorami też wydaje mi się czuję malucha, choć to zdecydowanie za wcześnie no ale jestem pewna że dwa razy czułam takie pływanie z prawej do lewej i po prawej stronie przez chwilkę miałam twardsza kulkę.. chyba że jelita robią mi takie figle
Dziewczyny a zapisujecie się do szkoły rodzenia? Bo ja chyba sobie odpuszczę, choć nie wiem jeszcze. -
Kinia super że czujesz już ruchy- też już bym chciała a tu jeszcze trochę..
Magia jak się trzymasz? Myślę o tobie i martwię się o Ciebie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2018, 12:06
Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Kinga też zazdroszczę Ci tych ruchów, w którym tygodniu Ty jesteś, że już je czujesz? Jakoś boję się że je pomyle z czym innym jak już faktycznie będą :p tripi ja nie zapisuje się do szkoły rodzenia, ale będę chodzić do położnej do przychodni, bo można i moja koleżanka też chodziła na takie indywidualne spotkania:)
-
Kapelusz a orientujesz się kiedy w ogóle trzeba zgłosić się do położnej w swojej przychodni?I jak to dokładnie wygląda? Na NFZ to jest? W poprzedniej ciąży nie chodziłam do położnej wcale, przyszła po porodzie 3 razy z tego raz tylko po to żeby podpisać jej dokumenty
-
mena29 wrote:Kinga juz czujesz ruchy?!!! Łooo matko jak ten czas leci,a swoja drogą to troszkę zazdroszczę ale pozytywnieAdrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
Czerwony Kapelusz wrote:Kinga też zazdroszczę Ci tych ruchów, w którym tygodniu Ty jesteś, że już je czujesz? Jakoś boję się że je pomyle z czym innym jak już faktycznie będą :p tripi ja nie zapisuje się do szkoły rodzenia, ale będę chodzić do położnej do przychodni, bo można i moja koleżanka też chodziła na takie indywidualne spotkania:)Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
Tripi wrote:Kapelusz a orientujesz się kiedy w ogóle trzeba zgłosić się do położnej w swojej przychodni?I jak to dokładnie wygląda? Na NFZ to jest? W poprzedniej ciąży nie chodziłam do położnej wcale, przyszła po porodzie 3 razy z tego raz tylko po to żeby podpisać jej dokumenty
Mój ginekolog w czwartek na wizycie pytał czy mam już wybraną położna bo ponoć po 20 tygodniu jest już pierwsza wizyta. -
Tak po 20 tygodniu trzeba iść do przychodni i się umówić z położna, ale chodzi się do przychodni na spotkania, do domu przychodzi dopiero po porodzie i chyba jest aż 6 wizyt jej na fundusz. Te spotkania w przychodni też są na fundusz, nie płacić się za nie. Można iść wcześniej i podpytać kiedy zacząć do niej chodzić
-
Nie trzeba chodzić do tej położnej, ale to takie konsultacje na zasadzie szkoły rodzenia z położna środowiskowa co do domu przychodzi to nie wiem jak to działa. Co do wyboru położnej to mi kuzynka opowiadała że u niej w szpitalu wymuszali żeby mieć wybrana po to żeby była przy porodzie ale oczywiście nie za darmo