LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam problemy z krzepliwoscią krwi (dlatego zastrzyki) i dodatkowo APS i problemy z tarczycą. Łooo cały szereg przeciwności.Więc moje dziecko od małego na dopalaczach. Dlatego tak chucham i dmucham.Za dużo nie mogę ich masować bo wtedy bardziej bolą więc zaciskam zęby
i kłuję się dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 11:09
Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Prawie do końca. Mogę jeszcze w uda ale chyba bardziej boli... nie da się ich zastąpić ponieważ leczenie to przynosi bardzo dobre efekty. Dzięki temu dziecko ma możliwość zdrowo się rozwijać.Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Och kocham Was :* od razu mi lepiej wiedziałam że zawsze mogę ma was liczyć najważniejsze oczywiście że malutka rośnie zdrowo a ja tam się nie liczęHana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Ja niestety wróciłam smutna. Okazało się że serduszko wolniej bije i że jest jakaś nieprawidłowość. Na płytce nie mam,zdjęcia też,jedynie tylko zdjęcie serduszka i tej nieprawidłowości. Wyniki ma do odebrania we środę, wtedy lekarz powie czy robic jeszcze jakieś badanie(mowil jakie ale z tego wszystkiego zapomniałam wspominał tylko ze przy tym badaniu jest jakieś ryzyko poronienia). Z USG wszystko prawidłowe oprócz serduszka. Ale nie wiem jak z wadami genetycznymi, dopiero we środę. a badanie krwi jeszcze chyba za jakiś czas. Pogubiłam się -
Mena nie przejmuj się na zapas znam osobiście dwie dziewczyny, które usłyszały podobnie jak Ty że jest jakaś nieprawidłowość z sercem, a po szczegółowych badaniach wyszło wszystko ok jednej z nich nawet powiedzieli, że od razu po porodzie musi zostać przeprowadzona operacja serca.
Może amniopunkcja? Albo badanie echa serca płodu, na pewno jest nieinwazyjne, chociaż nie wiem od kiedy można je wykonać.
Trzymam kciuki za Ciebie i twoją kruszynkę -
Ej zabij mnie ale ja mam wrażenie że jak fhr 149 to prawidłowe bicie serca... mena weź ty leć pędem do innego lekarza bo moim zdaniem wyniki masz dobre!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 14:06
Zadzwonię do mojej lekarz. Zobaczę co ona powie. W środę odbieram jakieś badania i ten lekarz wszystko porówna. Tak mysle czy to Pappa tak szybko? Czy jeszcze coś innego? On mówił ze jak te w środę wyjdą zle to on będzie namawiał aby zrobić inwazyjne a jesli ok to decyzja do mnie należy.
-
Mena a dostałaś po badaniu na wynikach takie siatki centylowe ? Tam powinno być obliczone ryzyko wad płodu określone dla Ciebie. Masz niskie NT także raczej nic innego nie będzie nie zamartwiaj się, mi też się wydaje że masz wyniki w porządku. Skonsultuj się z twoją lekarka a jak będzie trzeba z jakimś innym jeszcze. powtórz usg, niech zmierzą tętno.. wydaje mi się, że dziecku tak jak nam tętno skacze, raz jest wyższe raz niższe.
-
Tripi nie dostałam. Mam tylko na kompie napisany wywiad i jedno zdjęcie z serduszkiem. Nic więcej. Może w środę dostanę. Trochę zła jestem bo muszę jechac drugi raz a to jest ok 60km. No ale jak dostane wyniki pappa tak szybko to zwrócę honor. A myślicie że czego nie dostałam? Co on jeszcze bedzie sprawdzał?
-
Ja mam fhr 159. NT mam1.5mm, (jest w normie, nie masz niskiego). DV mam0.94 wszystko jest w normie!!! Na pewno nie będą to wyniki pappa, na te czeka się około 2 tyg. Mena nie denerwuj się wyniki o których piszesz są ok. Ten lekarz to jakiś konował jest! Ty weź odżałuj i pedź do normalnego lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 14:37
Mena, jak rozumiem to bylo USG prenatalne?
Jesli tak to badaja na nim przeplywy przez serduszko I byc moze tam cos lekarz zauwazyl, bo te parametry ktore podajesz sa ok wg norm internetowych.. Nie martw sie na zapas bo wszystko sie bardziej wyjasni w srode. Do tego warto takie badanie powtorzyc zawsze, bo juz moze wszystko byc oki i moze on chce powtorzyc badanie samego serduszka.
Trzymam mocno kciuki I przytulam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 14:46
Magia -
No to dziwne że nic Ci nie dał, ja dostałam na jednej kartce wszystkie pomiary i anatomie płodu itp a na drugiej właśnie są trzy siatki centylowe i obliczone ryzyko.
Może dostaniesz to właśnie w środę. Na Pappe też mi się wydaje za szybko no alee jeśli zauważył coś może zlecił to na szybciej. No ale z drugiej strony co by to mogło być inneg. Tak czy siak nie stresuj się, odbierz wyniki , skonsultuj się ze swoją lekarką( i oczywiście z nami bo będziemy wszystkie jak na szpilkach siedzieć ) i nie denerwuj się bo to maleństwu nie pomoże -
Naprawde długo musicie czekać na wyniki pappa. Ja robiłam 29.grudnia A 3 stycznia byłam już u genetyka i byłyAdrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤