LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tripi wrote:Muminko dziękuje uspokoiłaś mnie trochę bo jak oczywiście wpisałam w google to płakać mi się zachciało.. choć mówiła że nie mam wyniku interpretować sama
Pappy nie miałam tylko samo usg genetyczne.
Do tego wszystkiego złapałam jakąś infekcje 6 dni na globulkach, mężu profilaktycznie jakaś maść..
No i na kolejnym usg będę miała dokładne badanie szyjki, bo w poprzedniej miałam małą niewydolność ale ją wyleżałam i się przestała skracać a teraz powiedziałam, że przy 4 latku nie wyleżę.. także będę ją musiała sprawdzać a w razie czego od razu pessar.. aż się boję tego usg -
Nosić i dźwigać zakazała.
Przy badaniu ginekologicznym mówiła, że zamknięta i że macica ładnie podrosła ( jest tak z 2-3 cm poniżej pępka i że kulista cokolwiek to znaczy )
No zobaczymy co z tą szyjką, 8 mam USG.
A wy jak stoicie z wizytami? Dawać terminy -
Tripi wrote:Nosić i dźwigać zakazała.
Przy badaniu ginekologicznym mówiła, że zamknięta i że macica ładnie podrosła ( jest tak z 2-3 cm poniżej pępka i że kulista cokolwiek to znaczy )
No zobaczymy co z tą szyjką, 8 mam USG.
A wy jak stoicie z wizytami? Dawać terminy -
Ja mam za tydzień 01.02 na NFZ a poniżej 07.02 prywatnie. Pytalam dziś lekarza o ból podczas siedzenia, powiedział że normalne i mam pozycje w pracy zmieniać lub iść na wolne.
cały dzień dziś ten brzuch czuje,aż wzięłam druga nospe:/ dobrze ze za chwilę weekend -
Czerwony Kapelusz wrote:Ja mam za tydzień 01.02 na NFZ a poniżej 07.02 prywatnie. Pytalam dziś lekarza o ból podczas siedzenia, powiedział że normalne i mam pozycje w pracy zmieniać lub iść na wolne.
cały dzień dziś ten brzuch czuje,aż wzięłam druga nospe:/ dobrze ze za chwilę weekend -
Muminka raczej nie mam problemów z kręgosłupem, nic mi o tym nie wiadomo przynajmniej. A ten pas to też na taki mały brzuszek już można? Tripi tak bym rozbiła, ale głupia jestem i chce dać szefowej czas na znalezienie kogoś za mnie, bo nie ma mnie za bardzo kto zastąpić na tą chwilę. Jak się będę źle czuła często to zapewne i tak pójdę odpoczywać. Narazie mam plan robić przerwy co 50 min może pomoże
-
muminka83 wrote:Ty miałaś pappe ? Czy tylko USG?Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Tripi wrote:Kinga co to to AFP? Pani doktor dziś kazała zrobić mi to badanie na kolejną wizytę..
Powiedziała, że usg prenatalne super ale żeby to AFP zrobić..
Długo się na to czeka?
Badanie robilam w środę A wczoraj były wyniki, jeden dzień tylko czekałam.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
A tak wogle to dzień dobry kochane. Ja wizytę mam za tydzień w piątek A połowkowe 22.02 więc jeszcze trochę.Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
Czerwony Kapelusz wrote:Muminka raczej nie mam problemów z kręgosłupem, nic mi o tym nie wiadomo przynajmniej. A ten pas to też na taki mały brzuszek już można? Tripi tak bym rozbiła, ale głupia jestem i chce dać szefowej czas na znalezienie kogoś za mnie, bo nie ma mnie za bardzo kto zastąpić na tą chwilę. Jak się będę źle czuła często to zapewne i tak pójdę odpoczywać. Narazie mam plan robić przerwy co 50 min może pomoże
-
Hej. Wynalazlam na allegro takie coś, co myślicie?
http://allegro.pl/nowosc-zestaw-lozeczko-tapczanik-wiki-posciel-18el-i6925090900.html?fromVariant=6925127499Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 10:27
Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
wklejam link do blogu mamaginekolog, opisuje o śmierci łóżeczkowej. Tam jest napisane o minimalizmie, czyli bez ochraniaczy na łóżeczko i baldachimu. Z pierwszym synem miałam i to i to. Kładłam zazwyczaj na boczku. A jak przeczytałam wpis to myślę,że wszystko xle robiłam.
https://mamaginekolog.pl/zmniejszyc-ryzyko-smierci-lozeczkowej/ -
Cześć Kobitki!
U mnie towarzystwo wyjechało, ale w sumie tylko szwagier z żoną przyjechali. Teściu gorzej się czuł i zrezygnowali z przyjazdu... Przez ten rodzinną wizytę trochę poboczyłam się na męża, ale wszyscy przeżyli. A wszystko przez brak umiejętności odpuszczenia sobie i brak jasnych komunikatów z mojej strony. Towarzystwo szybko się przyzwyczaiło, że wszystko ma podane (łącznie z pieczeniem świeżego pieczywa) i zajęło się relaksem. A najbardziej aktwyny w odpoczynku był mój mąż. Eh... Dzieci... A ja zamiast tupnąć nogą, to ganiałam, a po kilku dniach z bólu ryczałam. Kobiety, nie brać ze mnie przykładu!!!
Cieszę się, że u Was bez większych ekscesów. Czytam na bieżąco i widzę, że wyprawki powoli szykujecie. Ostatnio widziałam promocje na stronie smyka i chciałam bodziaki zamawiać, ale mina małżonka ostudziła moje zapędy. Faktycznie, jeszcze poczekamy kilka tygodni.
Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Tripi wrote:Kinga a jaki jest koszt takiego badania?
Mena, też nie mogę się nadziwić jak ten czas leci
Nie obejrzymy się a już będziemy się maluchami chwalićAdrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤