LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mena też to czytałam i tak samo miałam wrażenie, że wszystko robiłam źle
Teraz zrezygnuję z baldachimu i ochraniacza i na początek z pościeli też.
Zainwestuję tylko w śpiworek i otulacz.. To będzie lipiec więc cieplutko
Kołderkę i bajery dostanie jak podrośnie
Kinga dzięki za informację pójdę lekarza rodzinnego zapytać czy może dać mi skierowanie zawsze coś się zaoszczędzi
Jola też już mam chęć wszystko kupować ale mąż też psioczy jak poznamy płeć i dowiem się że na bank wszystko ok to już mnie nie powstrzyma -
Mena ja to wszystko rozumiem i oczywiście że nie będzie żadnych misiów i innych dupereli. Kołderka będzie na zimę bo jak porodzimy to będzie lato ale nie dajmy się zwariować. Przecież wiadomo że nikt dziecka nie będzie przykrywam kołdrą czy kocem po sama główkę..czyli co, smoczka też nie bedziemy dawać dzieciom bo tak jest tam napisane? Napisali że baldachim odpada (akurat baldachim chciał mój Przemek) tylko wytlumaczcie mi w jaki sposób noworodek ma się udusić baldachimem? Nie bardzo mogę to sobie wytłumaczyć.Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Chyba ogólnie chodzi o rzeczy, które dziecko mogłoby sobie zaciągnąć na główkę, choć rzeczywiście nie wiem co baldachim ma do tego ja z niego rezygnuję ze względów bardziej higienicznym bo przyznać się muszę że synowi zazwyczaj zapominałam zmieniać go przy każdej zmianie pościeli jak już mi się przypomniało to kurz z niego na wszystkie strony leciał hehe
Bardziej na lato zastanawiałam się nad baldachimem w formie moskitiery no ale zobaczymy
A z kołdrą miałam to samo.. przykrywałam go już po wyjściu ze szpitala dość długo.. raz się obudziłam a on był odwrócony go góry nogami i miał główkę pod kołdrą, bałam się po prostu i swój komplet pościeli odzyskał przed rokiem i do dziś w sumie śpi na kołdrze a nie pod
Dlatego też teraz od razu śpiwór dla mojego świętego spokoju -
Tysia, forma łóżeczka mi się podoba, bo dla starszego Bąbla super sprawa. Co do baldachimu zawsze byłam na nie, ale z racji łapania przez niego kurzu i jednak łatwiej dojrzeć dziecko bez niego. Tyle.
Co do ochraniaczy, to powiem Wam, że mam zgrzyt... Pamiętam, jak mój syn zaczął się wić w łóżeczku i wierzgać, to nie raz ochronił przed guzem. Dla takiego 5-6 miesięcznego bąbla wprowadzę.
Tysia, myślę, że każda sama ma swoje przekonania, które i tak czas oraz doświadczenie niejednokrotnie zweryfikuje. Także spokojnie.Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Jola to dobrze,że już goście pojechali,bo byś się wykończyła...ech Głuptasie,Głuptasie:*
Powiem Wam,że dla mojego Maleństwa jeszcze nic nie kupuję,ale moi znajomi zostali Dziadkami, poszłam do sklepu kupić upominek dla ich Wnuczki...no i zaszalałam, kupiłam taki śliczny komplecik, buciki, grzechotkę i bodyCiociaJola lubi tę wiadomość
-
Akurat jak dla mnie to tam baldachim może nie być, jest też opcja bez baldachimu i prawie o 100 tańsza. W zasadzie faktycznie na tym baldachimie kurz się bedzie osadzał. Też myślałam że ochraniacz będzie chronił przed guzami;)Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Tysia ale taki jak wysłałaś w tym linku
Ja miałam taki szmaciany na sznureczkach i powiem Ci że ciągle zjeżdżał a mały go potem ciągle odwiązywał
Mena podziwiam Cię, że weszłaś do dziecięcego i nic dla siebie nie kupiłaś ja takie sklepy na razie omijam
Dziewczyny jak będziecie widziały jakieś super promocje to dawajcie może którejś z nas się przyda
-
Dobra pierwszy zakup poczynilam. Zakupiłam łóżeczko bez baldachimu z ochraniaczem(jak coś zawsze mogę to zdjąć i pierdyknąć do szafy) bo ja ostatnio coś czuje że tak mi zlecą te miesiące że ani się nie obejrzę jak obudzę się na porodowce i o ;p powoli czas zacząć coś kupować żeby nie wszystko na raz bo nasz budżet tego na raz nie wytrzymaHana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Jeszcze nie mam, ale kuzynka ma u rodziców i sobie bardzo chwali, muszę zapytać ja co to za model,bo mówi że nie jest to typowe łóżko turystyczne, a bardziej stacjonarne tyle że z materiału. planuje u tak wyprawę do sklepu żeby obejrzeć na żywo modele. Jak coś znajdę wartego uwagi to dam znać
-
To by było coś fajnego, ale przyznam że nie widziałam
Zrób zdjęcie jak znajdziesz
Jezu dziewczyny ja tylko wózek mam wybrany i nic więcej haha
Nie wiem jeszcze jakie łóżeczko, choć chyba klasyczne.
Nie mam pojęcia co z materacem bo taka afera z tymi robakami była
Słyszałyście może o żelu położniczym NATALIS ? -
Hej hej,
Dziewczyny chwalcie się wózkami plis.
My z moim A. od tygodnia przeglądamy internet wszerz i wzdłuż i co chwilę nam się co innego podoba. Baaardzo ciężki wybór, chyba gorzej niż z kupnem samochodu.
A co do łóżeczka to my chyba wybierzemy zwykle drewniane.muminka83 lubi tę wiadomość
-
No ja największy problem mam z wózkiem właśnie. Bejb stwierdziłam to samo co ty- auto łatwiej kupić mi z wózków nic się nie podoba.Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Dziewczyny ja kupuję klasyczny 3w1
Jedyny znalazłam na kołach żelowych, pompowane u mnie odpadają bo nałogowo przebijam
Cena też powiem Wam mnie zauroczyła
Tu jest link:
http://allegro.pl/mikrus-promocja-wozek-cruiser-3w1-super-zestaw-i6935208095.html
-
Tripi, a widziałaś już ten wózek na żywo? ja najpierw chciałabym w sklepie zobaczyć, dotknąć, porównać z innymi,zasięgnąć rady sprzedawcy i wtedy kupię przez internet
Pisałam,że wczoraj byłam w sklepie po prezent dla znajomych wnuczki. Pani się wyprzedaje i ma wszystko 30% tańsze. Zamyka sklep, gdyż Pepco otworzyli. Nie uwierzycie,ale to mój M.powiedział,aby iść i kupić takie rzeczy jak pieluchy itp bo to się przyda:)) to dziś idę i robię pierwsze zakupy,jak coś będzie uniwersalne to też kupięWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 08:31
-
Heloo jak się czujecie ? U mnie szaro strasznie i brzydko spać się chcę
Nie widziałam jeszcze wózka, będziemy dopiero kupować koło czerwca bo mam małe mieszkanko i nie mam gdzie go trzymać przez pół roku łóżeczko chyba tez w tym czasie kupimy
Mena super Pochwal się potem koniecznie co kupiłaś
Ja muszę mieć nowy tzn muszę mieć gwarancje bo poprzednim razem 6 wózków "zużyliśmy" wszystkie właśnie kupowałam używane i zliczyć to wszystko co wydałam to bym miała porządny wózek