X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz wstyd się przyznać ale jeszcze nie czytałam :P
    Uparłam się skuli tych żelowych kół bo to jest u mnie nr. 1 .

Załamałaś mnie :P zaraz poczytam :)

A możesz wysłać jakiegoś linka do tych opinii? Bo nie umie znaleźć takich "świeżych" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 11:33

atdcl6d85txjdq74.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi na wizażu dziewczyny tam piszą pod koniec wątku są świeższe opinie. Szkoda że narzekają na niego bo samej mi się spodobał :) ale to chyba nie ma reguły kto z czego będzie zadowolony, moja kuzynkaa tutka (też ma ładny design i nie jest bardzo drogi) o którym czytałam wiele złego a ona sobie chwali i zostawiła dla drugiego dziecka, poza tym że to spory wózek to ma nic innego nie narzekała.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że i tak się na niego skuszę bo na fb ma za to mnóstwo dobrych opinii ;)
    Alę poparzę jeszcze w sklepach stacjonarnych :) sporo czasu mam jeszcze na wózek ;)
    Chcę właśnie duży, bo na naszych chodnikach to myślę że małe kółeczka by sobie nie poradziły :P a ja też lubię bardzo dużo chodzić to by to u mnie nie przeszło pewnie :D

atdcl6d85txjdq74.png
  • karen657 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    widzę, że buszujecie w temacie zakupów :) Ja mam wszystko po pierwszej córce, więc wiele nie potrzebuję teraz. Jedyne co, to wtedy rodziłam w styczniu i te pierwsze ubranka mam zimowe, więc muszę je sprzedać i za te pieniądze kupić letnie. Już zamówiłam dwa fajne komplety (różowy i niebieski - nie wiem, kto będzie, ale noworodkowi i tak wszystko jedno;)) na grupie na Facebooku, na której z Anglii sprzedają ciuszki z wyprzedaży Next, Tu, Nutmeg i innych. Są super :)
    Wózek mamy Bugaboo Bee 3w1, a łóżeczko Chicco Next to me (mega wygodne do karmienia w nocy, bo nie trzeba się ruszać, żeby sięgnąć po dziecko) :)
    A we wtorek mam wizytę kolejną u gina i jak zwykle stres już mnie dopada, czy wszystko ok.

tb73mg7ynzddudc6.png

tb73zbmh5ajb03hr.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Karen ! :)

Fajnie że wszystko masz :) zaoszczędzisz stresu i pieniędzy :D
    Ja niestety wydawałam w zeszłym roku i nie zostawiłam ani jednych bodziaków :P
    Zakupy czekają od nowa a nawet nie wiem co i ile kupić..

Fajna taka dostawka do łóżka, na długo starcza?

Będzie dobrze a i może płeć poznasz <3 :D

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Tak tylko piszę, ze jestem ale sie nie udzielam, bo powiem szczerze czas oczekiwania na wyniki amnio jest jak to ladnie ktoras z Was napisala...czasem wycietym z życiorysu...

Trzymam kciuki za nas wszystkie.

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej <3 miło że dajesz znać :) myślałam dziś o Tobie jak się czujesz i to znosisz.
    I powiem Ci że Cie podziwiam bo ja do zwykłej wizyty nie umie ;)

Ja idę w tygodniu jakoś to AFP zrobić i też się stresuje :(
    No ale kto to wszystko wytrzyma jak nie my ;)

Idę dalej spać bo głowa mnie tak boli że płakać mi się chce.

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 27 stycznia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Magia, mocno trzymam kciuki za wynik amnio, żeby był dobry! Sama czekam na wyniki pappy i wizytę u genetyka a to jeszcze tyle czasu, też się denerwuje, ale staram się nie myśleć o tym. Głowa mi także dziś pęka, wymieklam i wzięłam paracetamol, bo nic innego nie działało:/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • karen657 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi wrote:
    Hej Karen ! :)

Fajnie że wszystko masz :) zaoszczędzisz stresu i pieniędzy :D
    Ja niestety wydawałam w zeszłym roku i nie zostawiłam ani jednych bodziaków :P
    Zakupy czekają od nowa a nawet nie wiem co i ile kupić..

Fajna taka dostawka do łóżka, na długo starcza?

Będzie dobrze a i może płeć poznasz <3 :D

Łóżeczko dostawka starcza niestety nie na długo, bo mniej więcej do 6 miesiąca, kiedy dziecko zaczyna już próby wychodzenia z niego :) Ale dla mnie była to taka wygoda, że w nocy musiałam tylko sięgnąć po Maleństwo, a nie np. wstawać z łóżka, że naprawdę polecam. No i jak spałam tak blisko to jakoś czułam się bezpieczniej, że np. sprawdzam, czy wszystko ok, czy spokojnie oddycha, itp. :)

tb73mg7ynzddudc6.png

tb73zbmh5ajb03hr.png

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karen czy Ciebie też pobolewa brzuch? Bo jesteśmy w bardzo podobnym ciazowym czasie dlatego podpytuje:) nie wiem jak pozostale dziewczyny, czy też czujecie macice nadal bo 13 tydzień większość z Was ma już za sobą.

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy oprócz suplementów przyjmujecie magnez?? , bo mi lekarz nic o magnezie nie mówił, ale wyczytałam że sporo dziewczyn go przyjmuje...

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nic nie przyjmuj. Suplementy diety nie mają żadnych badań klinicznych.ja ciut wyżej w tej ciąży kapelusiku jestem a macice też czuje. Od 2 tyg , Nawet mam takie skurcze Ale z tego co wiem to normalne. Skoro macica rośnie tzn że dziecko też;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 23:04

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • bejb Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Pamiętam że też zaczęłam wtedy czuć macicę i takie dziwne mi się to wydawało. Na wizycie okazało się że wszystko ok i tak ma być.

Dziewczyny a slyszalyscie coś o wózku ANEX SPORT? Jakiekolwiek opinie- źle lub dobre?
    Link do wózka tutaj: https://anexbaby.com/pl/sport

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Karen:)
    Bejb fajny ten wózek,ale nic o nim nie słyszałam.
    Kapelusiku biorę tylko Pregne plus. Nic lekarz nie kazała więcej brać. A co do bóli macicy też je odczuwam. Rzeczywiście czasem mam nawet takie skurcze,albo bardziej kłucia.
    Powiem Wam,że wczoraj miałam iść na zakupy,ale tak fatalnie się czułam,że nie dałam rady.

oar8rjjg8x7ekuph.png

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odp, przyznam że zaczęłam już trochę świrować że brzuch mnie pobolewa, bo wcześniej zdarzało się to rzadziej. Pregne też przyjmuje, bo ginekolog mi zalecił i nic poza tym :) co do wózka anex to słyszałam pochlebne opinie:)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co powiecie mi o amortyzatorach w wózku?

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w brzydką niedziele :)
    Jak się dziś czujecie?

Kapelusz czuję a szczególnie przy zmianie pozycji albo jak wstaje itp. Doktor powiedziała, że to więzadła i że ok :) mam uważać na bóle miesiączkowe takie mocne krzyżowe wtedy od razu na IP.
    Co do magnezu spytam 8mego na wizycie bo nogi mi coraz bardziej drętwieją :/ a i przy okazji rozkurczowy jest ;)

Bejb super ten wózeczek <3 znajoma miała anexa ale nie wiem jaki model i nie narzekała nigdy :)

Mena też wczoraj się okropnie czułam plus ból głowy, myślałam że się już popłacze z tego bólu :(

Ale dzidzia późnym wieczorem wynagrodziła mi wszystko i dość intensywnie ją poczułam <3 to już na pewno nie były jelita <3

bejb lubi tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia miałam ostatni wózek bez amortyzatorów i powiem Ci że myślałam ze parkinsona dostanę jak przejeżdżałam przez nierówne drogi ;) czuć tą różnice :P

atdcl6d85txjdq74.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi ale Tobie zazdroszczę,że już czujesz ruchy :)) ja mam łożysko na przedniej ścianie to jeszcze poczekam na pierwsze ruchy:( A wiesz,że mi również ostatnio częściej ręce drętwieją,nie myślałam,że to z braku magnezu,też się dopytam mojej lekarz jak będę na wizycie 06.02. Bóle więzadeł też mam, tylko myślę o tych bólach miesiączkowych, bo czasem czuję przez chwilę taki dyskomfort, jak na miesiączkę.

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena też mam na przedniej wysoko :) w pierwszej poczułam w 18, a jutro wg bbf 17 się zaczyna :) jeszcze chwilka i też poczujesz <3
    Też czasem czułam taki ból jak przed miesiączką ale nie taki mocny.. taki dyskomfort bardziej a lekarz mówiła o mocnych miesiączkowych.
    Biorę nospe jak bardzo mi to dokucza a myślę, że i przy magnezie też przejdzie :)
    A drętwienia jak najbardziej z braku magnezu :P pewnie niedługo dojdą skurcze nóg :/

atdcl6d85txjdq74.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ