X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i miłej niedzieli :-)
    Dziewczyny podaje wam link do outletu wózków. Naprawdę polecam. Kupiłam tam do swojego X-landera gondole za 250 zł gdzie nowa 370-400 z tego modelu. Nowe. Gwarancja. Gdyby nie to że mam stelaż który ma rok sama bym kupiła nowy wózek.
    Mamy już wszystko.
    Łóżeczko po córeczce bo powoli przechodzi na większe. Kołyskę / łóżeczko drewniane na pierwsze 6-9 mmsc życia ( monsieur ) wylicytowałam za śmieszna cenę. Rzeczy kosmetyczne dla dziecka i siebie też. Monitor oddechu po córce też jest. Zostały ciuchy i fotelik. ;-)
    A o to ten link.
    http://www.outlet-wozki.pl/cart/

Natomiast w sklepie dziecięce marzenia możecie negocjować cenę. Tam udało mi się kupić rok temu właśnie wózek X-lander xcite wprawdzie z końcówki 2015 roku ale A cenę z wysyłką 800 zł. Ma siedzisko kubełkowe . Też polecam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 14:39

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b3e9fdd73c3c1ad7med.png

A takie łóżeczko do sypialni wylicytowałam nowe za 240 z wysyłką i pościelą. Jedynie zrezygnuje z ochraniaczy.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Tripi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka piękna <3
    Zakochałam się <3 hehe

Zaraz zerknę na stronę tych sklepów :)
    Jakie kosmetyki pokupowałaś ? Chwal się bo muszę w końcu chociaż listę zrobić ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi wrote:
    Jaka piękna <3
    Zakochałam się <3 hehe

Zaraz zerknę na stronę tych sklepów :)
    Jakie kosmetyki pokupowałaś ? Chwal się bo muszę w końcu chociaż listę zrobić ;)
    Ja te co zawsze , jeleń, ouilatum dla dziecka.
    Dla siebie standardowe plus to co do szpitala : podkłady itd.
    Dla dziecka butelki, pieluchy tetra, flanelowe, muślinowe oraz bambusowe. Paczkę jednorazowych na początek , podkład do przewijania , pościel do kołyski , prześcieradło, oraz do wózka pościel.
    Rzeczy do szpitala i dziecka od sprzedawcy magmaris na allegro.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie nie lubię przepłacać więc zawsze szukam perełek nowych ale w cenach świetnych

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Tripi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminko dzięki za namiar :) zaraz wskoczę na allegro i zapiszę :) fajnie, że wszystko od jednego to nie trzeba płacić za kilka przesyłek :P

A co sądzicie o chusteczkach nawilżanych ? Ja wszędzie czytam, że dobre są na wyjścia a w domu gazik i woda.. nie wiem co o tym myśleć bo wcześniej używałam tylko chusteczek :P

atdcl6d85txjdq74.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba właśnie zakończyłam trwająca 11 lat przyjaźń. Czuję się fatalnie :( Nie sądziłam że moja ciaza zweryfikuje to na kogo mogę liczyć na na kogo nie :( okazało się że dla mojej przyjaciółki żadnego znaczenia nie mają moje obawy o zdrowie dziecka, moje badania prenatalne, usłyszałam że jestem okropna i wyszyscy boją się czegoś boją a ja wymyślam. A ona tak wogole ma do mnie żal że nie umiem jej wspierać po utracie ciazy (o której ona sama nie wiedziała, dowiedziała się po fakcie od lekarza, a mi samej o tym powiedziała kilka miesięcy po tym wydarzeniu dokładnie w dniu kiedy ja jej powiedziałam o tym że test jest pozytywny). Moje marzenia o tym jak to wzajemnie będziemy się cieszyć z oczekiwania na swoje dziecko odeszły w dal. To straszne uczucie kiedy już wiesz ze twojego przyjaciela wcale nie interesuje twoje dziecko i twoja ciąża...

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwony Kapelusz wrote:
    Chyba właśnie zakończyłam trwająca 11 lat przyjaźń. Czuję się fatalnie :( Nie sądziłam że moja ciaza zweryfikuje to na kogo mogę liczyć na na kogo nie :( okazało się że dla mojej przyjaciółki żadnego znaczenia nie mają moje obawy o zdrowie dziecka, moje badania prenatalne, usłyszałam że jestem okropna i wyszyscy boją się czegoś boją a ja wymyślam. A ona tak wogole ma do mnie żal że nie umiem jej wspierać po utracie ciazy (o której ona sama nie wiedziała, dowiedziała się po fakcie od lekarza, a mi samej o tym powiedziała kilka miesięcy po tym wydarzeniu dokładnie w dniu kiedy ja jej powiedziałam o tym że test jest pozytywny). Moje marzenia o tym jak to wzajemnie będziemy się cieszyć z oczekiwania na swoje dziecko odeszły w dal. To straszne uczucie kiedy już wiesz ze twojego przyjaciela wcale nie interesuje twoje dziecko i twoja ciąża...
    Kotek spróbuj ją zrozumieć. Kobiety różnie reagują. Może to jej marzenie by też być mamą. Rozumiem jak to jest. Moja przyjaciółka też nie skacze tak z radości jakbym oczekiwała Choć ja każdy dzień jej ciąży mimo wszystko przeżywałam. Każdy jest inny. Nie rezygnuj z przyjaźni. Wiem że to będzie trudne lecz przytulcie się i zacznijcie od nowa. Przecież najważniejsze są emocje twoje i męża. :-*
    Jestem pewna że ją interesuje twoja ciąża a może tego nie rozumieć bo straciła dziecko. Sama wiem jak po poronieniu alergicznie reagowałam na brzuchatki. Było mi przykro że moje marzenia pękły jak bańka mydlana.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• mena29 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka dzięki za fajne stronki:)
    zobaczcie co j przed chwilką fajnego znalazłam
    https://www.51015kids.eu/body-niemowlece-5t3323
    https://www.51015kids.eu/body-niemowlece-5t3104

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam tak zainteresowana stronami z ubrankami,że nie odświeżyłam naszego wątku i umknął mi Kapelusiku Twój smutek....Muminka ma racje,że czasem trzeba czasu...Twoja koleżanka na pewno cierpi,bo pewnie nadal nie może zajść w ciąże..teraz jest zła na cały świat a najbardziej na Ciebie,bo Ty oczekujesz dziecka,bo Tobie się"udało" a jej nie...myślę,że dopóki nie będzie w ciąży nie będzie pokazywać,że cieszy się z tego,że Ty Jesteś szczęśliwa, choć w sercu będzie Tobie dobrze życzyć i Twemu Maleństwu też...napewno chciałaby by być juz w tym miejscu gdzie Ty teraz Jesteś i myśleć o prenatalnych badaniach...musisz ją zrozumieć, a Ona powinna Ciebie też zrozumieć..

oar8rjjg8x7ekuph.png

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka dziękuję za te słowa. Pewnie masz rację, ale naprawdę przykro słyszeć po badaniu prenatalnym że jestem okropna i wymyślam bo wszystkie kobiety boją się o zdrowie swojego dziecka (owszem wszystkie się boją ale nie wszystkie mają chorobę genetyczna w rodzinie). Wiesz chyba, czara mi się przelała, bo ja wiele razy pomagałam jej w realizacji jej marzeń mimo że własne utraciłam chwilę wcześniej np. Pomagałam jej organizować ślub mimo że chwilę wcześniej narzeczony mnie zostawił przed naszym ślubem. Mimo że marzę o swoim mieszkaniu ale narazie nie mogę go kupić i mieszkamy w kawalerce, pomagałam jej wybierać płytki, kolor ścian itd. do jej mieszkania. Teraz kiedy nie jestem w stanie słuchać o poronieniu ma do mnie pretensje że jej nie wspieram i nie płacze z nią, kiedy tyle miesięcy to przede mną ukrywała. Najbardziej boli mnie to że mnie atakuje i obraża, wprost też mi powiedziała że o mojej ciąży rozmawiać nie chce, bo ma dość tego tematu, gdyz mam zbyt wiele obaw i lekow co ja drażni i żadna inna jej ciężarna koleżanka nie zachowuje się tak okropnie jak ja.

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona nie planowała ciąży, bo jej facet mieszka na drugim końcu polski i widzą się razy na kilkanaście tygodni poza miała i ma konkretne plany zawodowe i na tym jest skupiona głównie co dziecko by jej uniemozliwło. Nie znaczy to że nie przeżywa tej utraty, bo napewno przeżywa.

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie rację dziewczyny, że właśnie dlatego ona się tak zachowuje. Dobrze ze mi to uswiadomilyscie, bo mimo że gdzieś tam o tym wiedziałam inaczej na to teraz patrzę :)

muminka83 lubi tę wiadomość

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętaj że nikt nie zrozumie kto nie jest nami. Ja rozumiem co to choroba genetyczna bo ja mam ale nie rozumiem co to endometrioza i choć współczuję to nie jestem wstanie wejść w psychikę drugiego człowieka bo musiałabym przeżyć jego życie.
    Gdy staraliśmy się o dziecko mówiłam że nie chce mieć bo było mi głupio że coś nie tak ze mną. Zwyczajnie słowa to tylko słowa a prawda jest na dnie serca.
    Nauczyłam się też robić dla kogoś tyle by nie oczekiwać nic w zamian.
    Większość moich znajomych też uważa że to głupota badania genetyczne. Ja mówię. Nie wmawiam choroby ale gdyby co to chce dziecku pomoc. Bo ono żyje i należy mu się opieka medyczna.
    Wszystko będzie dobrze a przyjaźń jest wielkim uczuciem. :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 18:36

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

Wysłany: 28 stycznia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Muminka za te słowa :* masz rację, ja nie wiem jak ona się czuję po stracie ani ona nie wie jak ja się czuję w oczekiwaniu na wynik, bo żadna z nas nie jestem w skórze tej drugiej. Lepiej mi po tym co mi napisałyscie:) jutro zaczynamy kolejny tydzień, życzę wszystkim abym był spokojny i aby dopisało nam dobre samopoczucie, a maluszki rosły zdrowo :)

muminka83, CiociaJola lubią tę wiadomość

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co dziś taka cisza? nie uwierzycie,ale popełniłam grzech i zjadłam zupkę chińską:(

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mena ja też popełniłam ten grzech w piątek ;) ja nadal wariuje Internet w poszukiwaniu wózka;)

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Wczoraj wstrzymałam się od dyskusji, bo na starość staram się tonować swe emocje. Trochę ochłonąć i dopiero przedstawić punkt widzenia, ale on od wczoraj się nie zmienił... :)

Kapelusz, Twoje emocje, potrzeby i obawy są ważne! To piękny czas, ale i trudny, i cholera masz prawo je przedstawić bliskim Ci osobą. Kobiety, no szlag niego mnie trafia! Wymagamy od Kapelusza, aby zatrzasnęła jeden z najważniejszych rozdziałów w swoim życiu przed osobą, którą nazywa przyjaciółką. To nie jest pani z piekarni, której codzinnie mówimy "dzień do dobry" i co najwyżej wie, jaki rodzaj pieczywa lubimy najbardziej. Przyjaźń to nie wspólne wyjście na kawę, ale umiejętność dawania siebie. Czasem boli, czasem nawet zazdrość ludzka wkracza, ale gdy zależy nam na kimś, to te emocje szybko odkładamy na bok i potrafimy cieszyć się czyimś szczęściem.
    Kilka miesięcy po mojej stracie (miesiąc czekaliśmy czy dziecko zacznie rosnąć i miesiąc patrzyłam, jak serduszko bije, ale coraz słabiej i zmuszano mnie do zabiegu) bliska mi dziewczyna zaszła w ciąże. Nie mieszkamy w Pl. W małej miejscowości... Bolało, płakałam w poduszkę, ale ponieważ dziewczyna jest wg wartościową osobą i chcę, żebyśmy były sobie bliskie, to byłam przy niej. Nie dlatego, że wypada. Chciałam. I sądzę, że tak to działa. I chyba o to Wam chodziło, ale ze strony Kapelusza. Żeby schować swoje potrzeby i wykazać się empatią. Ok, ale to działa w dwie strony! A dziewczyna przedstawia komunikat " męczy mnie Twoja ciąża, Twoje potrzeby...". To nie fair...

Możecie mnie zlinczować, biorę na klatę. :) Tylko proszę Was, niech każda przeanalizuje czy nie spycha swoich potrzeb na ostatnie miejsce i nie rozgrzesza ludzi, sytuacji na które nie powinno dawać się przyzwolenia. Taki mój górnolotny apel.

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) ja od rana na szmacie :D

Miałam sen.. że w brzuszku dziewczynka :D ciekawe czy proroczy :D

Mena też mnie kusi bo uwielbiam ten makaron haha

Kapelusz, uważam w sumie jak Jola..
    Jak to byłaby odwrotna sytuacja to zachowałabyś się tak? Nie sądzę.
    Co wcale nie znaczy żeby zakańczać przyjaźń. Może zazdrości trochę i dlatego tak się zachowuje, co wcale nie usprawiedliwia jej zachowania.

Muminko dziękuje za polecenie tego użytkownika z allegro :) zrobiłam sobie już listę co z tamtąd zamówić :) teraz tylko muszę to przeanalizować jeszcze raz i zrobię może w końcu pierwsze zakupy :D <3

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle znalazłam taką listę wyprawkową :

http://www.mamalekarz.pl/wp-content/uploads/2017/02/Wyprawka-MamaLekarz.pdf

Co sądzicie? Coś jeszcze?

Monamis ! Dlaczego znów zniknęłaś? Wszystko ok?

atdcl6d85txjdq74.png
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ