X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie masz czego zazdrościć,bo zjadłam i mam zgagę :) heheh bo to smażone, no ale chłopcy zadowoleni :))
    Też tak mam raz więcej,raz mniej.

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę na faworki :D mam nadzieję że uda mi się babcie namówić żeby zrobiła :D

A oponki smakowicie wyglądają :D zjadłabym ale robić się nie chce hehe

Co do wydzieliny to miałam jej dużo nawet bardzo.. i dostałam globulki.

atdcl6d85txjdq74.png
  • karen657 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) jestem po wizycie kontrolnej. Wszystko w porządku :) Tylko przez drastyczną dietę cukrzycową nic nie przytyłam i dowiedziałam się, że muszę więcej jeść! Płci jeszcze nie udało się określić. Może na następnej. Ale dzidziuś ładnie się ruszał i machał do nas :) Teraz muszę tylko doleczyć przeziębienie. Ale bym zjadła sernik z malinami. Ech, ta cukrzyca...

tb73mg7ynzddudc6.png

tb73zbmh5ajb03hr.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karen fajnie słyszeć takie informacje.
    super, że maluszek zdrowy:) zdrowiej szybko :)! Chyba nie jedna chciałaby takie zalecanie żeby jeść więcej, ja muszę się pilnować, bo kg lecą do góry, więc widzisz i tak źle i tak niedobrze. Poza tym też muszę uważać na to co jem i nie wszystko mi wolno, bo mam później dolegliwości chorobowe nie związane z ciąża:/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karen, bardzo się cieszę, że wszystko w porządku. :)
    Dzięki Dziewczyny za Waszą radość! :*
    U mnie z kolei wydzieliny niewiele i często mam dyskomfort z tym związany.
    Muminka, dziękuję za linki.
    A wiecie, że u mnie jeden zakup wyprawkowy za nami? Mianowicie jutro mąż instaluje mi zmywarkę. Hahaha! Tak, tak. To jest zakup wyprawkowy. :) Normalna nie jestem, ale przynajmniej nie jest nudno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 22:23

muminka83 lubi tę wiadomość

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)

Wysłany: 30 stycznia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz, chyba powoli też muszę kontrolować wagę. No nic, damy radę, a jak coś to będziemy po ciąży ostro trenować.:P Kapelusz, dbaj o siebie! :*

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)

Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola właśnie takie mam plan, ale trzeba się pilnować, żebyśmy miały do zrzucenia mniej a nie więcej :p Ty też dbaj o siebie jak i Wy pozostałe dziewczeta :) Jutro mam wizytę, ciekawe czy lekarz płeć potwierdzi :p oczywiście jak przed każdą się stresuje, ale staram się myśleć, że wszystko jest w porządku.

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też macie zgage w nocy? Czasami budzę się za potrzeba ze zgaga właśnie :/

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz, trzymam kciuki za wizyte! Naturalnie melduj co i jak. :)
    Co do zgagi, to ja ratuje się trzema tik-tacami na raz, ale jest lepszy sposób dość zaskakujący- kapusta kiszona a najlepiej sok z kapusty. O dziwo, kwaśne najskuteczniej neutralizuje kwasy żołądkowe.
    Spokojnego dnia Wam życzę! :*

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz też miewam czasem zgagę :/ musimy się z nią polubić chyba bo pewnie niebawem będzie z nami codziennie ;)
    Mi pomaga mleko albo jogurt :) zobaczymy na jak długo :D
    Jak się pokaże to pewnie potwierdzi :D
    Mogłyby się już pokazać te dzieciaki a nie trzymają starych w niepewności ;)

Miłego dnia dziewczyny :) <3

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Właśnie przyszlo łóżeczko 100% zgodne z zamówieniem. Plus pościel plus poszewki plus gratisy. Polecam! Jezu aż nabrałam ochoty na resztę zakupów do wyprawki! Coż za radość :) Od razu mam tyle energii że hej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 11:31

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fantastycznie! <3
    Dziś mam gorszy dzień. Jestem zestresowana, jakby coś miało się wydarzyć. Eh... Babą być, babą być z intuicją i barometrem nieszczęść.
    Dużo ciepła na dziś. Muszę się wyciszyć...

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady, skorzystam jak tylko dopadnie mnie ta niemiła dolegliwość. Jola, zrób coś miłego dla siebie, zajmij czymś myśli. Też miewam takie dni, że zaczynam panikować bez powodu. Sądzę że to hormony robią nam psiakusa i dlatego tak się dzieje, a do tego nie na wszystko mamy wpływ. Tysia pochwal się łóżeczkiem i zakupami jak będziesz miała możliwość :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusiku ja tez mam zgagę w nocy. Dziś np obudziłam o 3.00 i spać nie mogłam,najpierw zgaga,później poszłam siku i mam nerki przeziębione bo nadal chciało mi się siku. Wstyd się przyznać ale śpię z kotem i powiem Wam teraz to plus bo kot mi plecki grzał. To sfinks więc jest bardzo ciepły bo futerko nie neutralizuje ciepła jego skóry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 13:30

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aha wczoraj wieczorem zauważyłam różową wydzielinę. I teraz jak wróciłam ze spaceru znów. To śladowe ilości ale jest. I tak myślę czy to przez wczorajszy dzień bo się urobiłam i dziś też spacer z zakupami. Muszę poleżeć i obserwować. A czy któraś z Was tak miała po dniu pełnym roboty?

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelutku wklejam link

http://allegro.pl/nowosc-zestaw-lozeczko-tapczanik-wiki-posciel-15el-i6925127499.html

Jola tak już czasem mamy w tej ciazy-jestesmy przewrazliwione. Kapelusik ma racje-zrob sobie jakas przyjemnosc.

Mena poloz sie, odpocznij to pewnie od roboty i zakupów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 13:32

• Tripi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolu ja miewam czasem przyspieszone bicie serca i też czuję taki niepokój albo taki przypływ adrenaliny. Myślę, że to albo hormony albo może przez zwiększoną ilość krwi.

Tysia łóżeczko przesłodkie <3

Mena kładź się do łóżka i obserwuj, jak by się nasiliło to dzwoń do gina.
    Możliwe że twój organizm tak reaguje na zwiększony wysiłek.
    A bierzesz coś na te nerki?
    Mi ginekolog zabroniła dźwigania i przesuwania ciężkich rzeczy.

Jak już jesteśmy przy łóżeczkach to powiedzcie jaki materacyk kupujecie?

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocze to łóżeczko :) mena ja też spałam kilka lat że swoim jamnikiem i gdyby nie to, że mąż go wygonił z naszego łóżka pewnie spałby ze mna nadal :p wygrzewaj nerki, nos się ciepło, żurawina podobno jest dobra na to. Może ta wydzielina to od nerek jelsi masz stan zapalny...

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wynalazlam (jak za darmo) tylko chyba bardziej dla chłopca bo w piłki..

https://jasieczkowo.com/mobile/pl/p/GEORGE-7pak-body-KROTKI-rekaw-pilkarze-56/7598?gclid=EAIaIQobChMI67ThxL6C2QIVBqMYCh2paQHqEAQYAyABEgJBn_D_BwE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 16:14

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena, przychylam się do Tripi. Wypocznij, a jeśli dalej będzie taka wydzielina skonsultuj się z lekarzem. Może dobrze by było zrobić badanie moczu?
    Dzięki Dziewczyny za zrozumienie i pewnie macie racje, że to hormony itp. Tylko trochę czarownica też ze mnie i ostatnio wyjątkowo to się potwierdza... Poprzednio, jak tak miałam, okazało się że Teściowie nie przyjadą, bo Teściu ma złe wyniki badań. Walczy z nowotworem od kilku lat. A dziś dowiedziałam się, że tato koleżanki zmarł po długiej walce z chorobą. Jest mi bardzo przykro... Jednocześnie odzyskuję spokój, jakby czekała na tą informację. Dziwna jestem...

Tysia, faktycznie bodziaki super! I cena. <3 Wiecie, tak się zastanawiam ile mieć ubranek rozm 56. Mój syn urodził się z wagą 2030 g i nam rozm 50 się przydał, ale teraz "idę na masę" (ze wspomaganiem) i mam nadzieję przekroczyć 2500 g. A dzieci rosną taaaak szybko. :) Ile szykujecie najmniejszych ubranek?

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ