X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie dziś już nie mam problemu z nerkami. Dziwne to. Zauważyłam niteczki krwi. Od razu zadzwoniłam do lekarza. Nie odbiera. Napisałam smsa. Na razie nie ma odzewu,Zawsze odpisywała. Dzwoniłam też do przychodni,gdzie przyjmuje,ale tam nikt nie odbiera. poczekam, bo może mieć w szpitalu dyżur. A jak będę nadal mieć taki śluz z niteczkami krwi to pojadę na IP, bo na razie to za wcześnie.

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena, na spokojnie, ale w razie czego też wolałabym, żeby ktoś mnie zbadał. Trzymam kciuki!

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz odpisała i kazała przyjechać jutro na wizytę...ech martwie sie czy Maleństwo żyje...czy ja jestem normalna? że ciągle myślę o tym,czy Maleństwo żyje?

oar8rjjg8x7ekuph.png

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menuś, żyje! W razie... Krwawienie jest naprawdę silne. Spokojnie, to mogło naczyńko pęknąć jakieś i nic złego się nie dzieje. Rozumiem, że się denerwujesz... Odpoczywaj, jutro wszystko się wyjaśni. Pani doktor kazałaby zapewne migiem stawić się w szpitalu, gdyby było zagrożenie dla Was. Dużo, dużo sił!

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena też sądzę że będzie dobrze i gdyby coś złego się działo to kazałaby jechać Ci na IP. Moja koleżanka w trakcie ciąży miała kilkukrotnie plamienie, a to naczynko pękło a to bez większego powodu - urodziła zdrowego chłopaka o czasie, mały ma już prawie rok i ma się dobrze. Tak więc spróbuj się nie denerwować za mocno, bo nocy nie przespisz. Lekarz musi sprawdzić nie może tego ignorować, więc kazala Ci przyjechać. Ps. Tak jesteś normalna, ja też (i pewnie nie tylko ja) się zastanawiam nad tym, nawet cycki macam sprawdzając czy reagują tkliwie na dotyk nadal :p

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena, jak minęła noc? Trzymam kciuki za wizytę, Kapelusz za Was też! <3

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• mena29 Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny, w nocy nic. Nawet różowej wydzieliny już nie mam. Tylko ten ból tak jakby pachwiny,ale raczej tak jakby krocze. Zapytam lekarz co to. Mam wizytę o 12.30.
    Dziękuję,że Jesteście:*

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :)

Mena daj znać <3 pewnie jakaś ranka ale lepiej sprawdzić :)
    Spokojnie też codziennie mam takie myśli :/ wszystkie jesteśmy nawiedzone ;) haha

Kapelusz Wy też koniecznie dajcie znać po wizycie <3

Jola, ja na początek będę kupować większość 56. Poprzednim razem kupiłam 62 bo wszyscy mówili 56 założysz raz i wyrośnie, guzik prawda.. Ponad miesiąc chodził bez problemu w 56.. owszem urodził się długi ale bardzo chudziutki i nawet w 56 się topił. No i w sumie rozmiar rozmiarowi nie równy ;) np. ubranka z HM rosły razem z nim i pamiętam, że koło roczku mieścił się jeszcze w bodziaki 68 ;) także ja stawiam na 56 i kilka 62 :) głownie na body, śpiochy/półśpiochy i pajacyki :)

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena także trzymam kciuki za wizyte! :) ból w pachwinach raczej jest normalny bo więzadła się rozchodzą, też czasami miewam taki ból. Zapytaj lekarza, będziesz spokojniejsza :) wizytę mam dopiero po południu, dam znać jak wrócę:)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusiku a ja czekam na Twoje wieści po wizycie:)

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena i kapelusz trzymam kciuki:* dziewczyny polecam wam detektor tętna płodu. Jak mnie nachodzą jakieś czarne myśli to używam i od razu jestem spokojniejsza. Zaoszczedzony stres dla nas i dla maleństwa!!

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023

Wysłany: 1 lutego 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Detektor fajna sprawa, ale tak sobie myślę, że coraz bardziej zaawansowane z nas ciężarówki i za chwilę każda będzie czuła ruchy dziecka. :) Ale jeśli komuś ma zapewnić spokojny sen, super! :)
    Mena, jestem bardzo ciekawa co lekarka Ci powie. Też mam takie ciągnięcia "od podwozia" i lekarz mi mówił, że tak mam. Tyle, że jak zaczyna boleć, ciągnąć to nie mogę ustać. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 14:41

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się. Wszystko dobrze. Zbadała mnie ginekologicznie, później usg przez pochwę i zwykłe usg. Szyjka długa zamknięta, żadnych torbieli nie ma. Macica też ok. Wszystko przez to,że za dużo robiłam więc dziewczyny uważajcie,bo jak tylko człowiekowi od tyłka ulży to zaczyna robić bóg wie co a później są tego efekty. A i serduszko też jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 16:36

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena to dobrze <3 jak maleństwo? Duże już? <3

Musimy na raty se wszystko brać :P Dobrze, że jest internet i idzie zrobić wyprawkę przez niego :D

Ale spać dziś mi się chce, pogoda okropna, leje i leje :(

atdcl6d85txjdq74.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma już 10,74 cm :) Maleństwo ładnie się ułożyło,Pani Doktor sprawdzała serduszko.
    Tripi ja też mam dziś senny dzień. Normalnie napiłam się dziś kawy.Mdliło mnie na samą myśl o jej nazwę,ale dziś pomyślałam,że spróbuje i zaparzyłam zwykłej fusiastej bez kofeiny i wypiłam...ba nawet mi smakowała :) nie dam rady jeszcze z ekspresu:) ale i tak to już sukces. Aha dostałam jakieś tabletki na zgagę. Może i lepiej się czuję po nich.
    Obecnie jestem spokojna. Wiecie sama jak to jest, człowiek po wizycie spokojny jest przez kilka dni, a później znów od nowa :) heheh
    Wczoraj kuzyn dzwonił z gratulacjami i powiedział,że przywiezie dla Nas laktator, podgrzewacz itp :) Koleżanka po swoim synku odkłada mi rzeczy.Cieszę się,bo mi troszkę od znajomych wyprawka się uzbiera :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 16:31

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tropi, mena ja też dziś senna jestem. Śpię cały dzień. Budzę się mija pół godziny i zmaga mnie sen. Teraz jeszcze głowa mnie pobolewa.

Wysłany: 1 lutego 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję się i ja. Wszystko ok z dzidziusiem, urósł od ostatniej wizyty i ma ponad 8cm , serduszko bije. Najbliższym tydzień będę odpoczywać od pracy, bo muszę się zregenerować. Dziś też czuję się lewo żywa. Co do płci to nic nie potwierdził poza tym że coś między nogami jest :p bo sprzęt za słaby w tym gabinecie, może za tydzień na wizycie prywatnie się uda :) mena super wieści, jakie duże już Twoje maleństwo :)! Kto teraz ma wizytę? :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusik super wiesci. Ja w poniedziałek na 19:15.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 17:09

• mena29 Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusiku jak dobrze,że dobrze:)

oar8rjjg8x7ekuph.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ