X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pooglądałam wózki, łóżka i inne rzeczy. Polecam wózki obejrzeć na żywo i porozmawiać ze sprzedawcą, bo ja sama przekonałam się że wózki które mi się wizualnie podobały były za ciężkie dla mnie. Osobiście zdecyduje się na jakiś model z bebetto, dość lekki jest i jest dużo wzorów. Co do łóżeczka to chgba jednak zakupie drewniane bo nie znalazlam turystycznego, które by ki się podobało. Pani w sklepie powiedziała że dla noworodków nie zakłada się ochraniaczy na łóżeczko! Tylko pozniej jak dziecko umie się przekręcić. Zakupiłam dziś smoczek mini z lovi, Aspirator do noska i podkładkę do wanienki.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) u mnie dziś spokojnie:) tylko ta zgaga w dzień. Dzionek przeleniuchowałam. Tak jakoś pochmurnie u mnie.

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Kapelusiku co do wózków. Trzeba najpierw obejrzeć w realu i wtedy mozna szukać tego modelu taniej w necie. Mi osobiście spodobało się też łóżeczko dostawne. Nie widziałam jeszcze takiego.

oar8rjjg8x7ekuph.png

Wysłany: 3 lutego 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena łóżeczko dostawne to fajna opcja, tylko że ono jest niewielkie i starcza na niezbyt długu, wiec i tak trzeba zakupić pozniej drugie, większe.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • karen657 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mena29 wrote:
    Masz racje Kapelusiku co do wózków. Trzeba najpierw obejrzeć w realu i wtedy mozna szukać tego modelu taniej w necie. Mi osobiście spodobało się też łóżeczko dostawne. Nie widziałam jeszcze takiego.

Ja takie miałam dla pierwszej córeczki. Jest naprawdę super, bo nei trzeba wstawać w nocy i ma się cały czas dziecko pod okiem. Ale faktycznie starcza na 6 miesięcy tylko, póki nei zacznie siadać. Ale teraz przy drugim dziecku też będę go używać. potem kupiliśmy córce już takie duże bez szczebelków, ale stało zaraz obok naszego, żeby nie spadła. Dzisiaj ma 3 latka i śpi na nim w swoim pokoju. :)

tb73mg7ynzddudc6.png

tb73zbmh5ajb03hr.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi wrote:
    Witam :) jak nocka minęła?

Super Kinga :) a kiedy połówkowe? :)

Na prawdę wstydliwe te nasze dzieciaczki <3
    Połówkowe 23.02

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) u Was też tak biało ? <3
    My uciekamy niebawem na sanki puki jeszcze nie stopniał ;)

Kinga ja chyba będę miała 2 tyg po Tobie ;) ale dowiem się na wizycie dokładnie kiedy będziemy robić :)

Dziewczyny czy wam też "pulsuje" podbrzusze? Ja od kilku dni tak mam że jak się położę i spokojnie leże to jak dotknę brzuszka to czuję rytmiczne pulsowanie.. nie wiem czy to normalne :/

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi mi nie pulsuje, ale jak czytałam o ruchach dziecka to dowiedziałam się że dużo dziewczyn czuję to pulsowanie właśnie, chyba jakaś żyła przebiega tam i stąd to uczucie.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:) u mnie jest troszkę śniegu. Tripi a to nie puls z nadgarstka? Powiem,że też to zauważylam u siebie,ale wytłumaczyłam sobie,że to z nadgarstka. Mnie dziś podbrzusze pobolewa.
    Karen właśnie,jak Ty napisałaś o tym dostawnym to mnie zaciekawiło co co za łóżeczko i mi się spodobało. Wiem,że to tylko na krótki okres,bo wiadomo dziecko rośnie i będzie się ruszać,ale wygodne na początku jest, tym bardziej,że przy łóżku swoim raczej nie będę miała miejsca na łóżeczko. Będę musiała postawić w innej części pokoju. A wiadomo,że z wiekiem człowiek wygodny się robi:) hehe

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba właśnie tętno ;) przynajmniej tak mówi google ;)

Mena też dziś dziwnie się czuję brzuchol pobolewa, plecy bolą zaraz pewnie głowa zacznie jeszcze :/
    Pójdę z chłopakami na spacer może odżyję trochę :)

Miłej niedzieli <3

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Też wyczuwam takie pulsowanie czasem.
    Ja mam połówkowe 15.02. :)

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb to Ty będziesz pierwsza

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobiety!

Cieszę się, że wizyty przebiegają pomyślnie i dzieciaczki rosną zdrowo. ;) Oby tak dalej!

Łóżeczko dostawne i mnie się marzy. Mamy drewniane po synu, tylko materac nowy trzeba kupić i tak pomyślałam, że jak kupię dostawne w dobrej cenie, to później sprzedam i będzie na materacyk. Wiadomo, trochę stracę finansowo, ale zyskam komfort. Taki jest plan, a co z tego wyjdzie?

Wiecie... Przepuklina pachwinowa mi wyskoczyła. Bolało i dokuczało, na szczęście po dwóch dniach odpoczynku się schowała. Ja się do bycia w ciąży nie nadaję. :p Może mąż się ze mną zamieni?

Trzymajcie się, nie dajcie grypie!

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.
    U mnie mdłości od rana. Dzieci w domu bo jeszcze tydzień ferii im został, więc sobie mogę spokojnie jeszcze poleżeć w łóżeczku.
    Czy któraś dzisiaj wizytuje? Jeśli tak to kciuki zaciśnięte.
    Miłego dnia wam życzę.

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.

Wysłany: 5 lutego 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga współczuję tych mdłości, ale może to już ich ostatnie wyznanki, bo to już kolejny trymestr :) odpoczywaj i dbaj o sobie:) ja w tym tygodni też leniuchuje, bo mam wolne od pracy. Co do wizyty w tym tygodniu, to ja idę na prywatną w środę, tak więc trzymaj kciuki, może maluch pokaże klejnoty albo bo innego :) Jola ty też dbaj o siebie i nie dźwigaj za dużo! :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ostatnio tylko podczytuje. Teraz ferie więc syn priorytet.
    Dużo odpoczywam wprawdzie ale spacery, zabawy, codziennie czytamy i tak jakoś czas płynie.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kinga40 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwony Kapelusz wrote:
    Kinga współczuję tych mdłości, ale może to już ich ostatnie wyznanki, bo to już kolejny trymestr :) odpoczywaj i dbaj o sobie:) ja w tym tygodni też leniuchuje, bo mam wolne od pracy. Co do wizyty w tym tygodniu, to ja idę na prywatną w środę, tak więc trzymaj kciuki, może maluch pokaże klejnoty albo bo innego :) Jola ty też dbaj o siebie i nie dźwigaj za dużo! :)
    Moje mdłości już o wiele lżejsze niż wcześniej ale zdarza się że są bardziej męczące.
    Trzymam kciuki za twoją wizytę.
    Ja niestety nadal nie mam pewności co do płci bo w piątek dzieć pokazał nam pupe i plecy, więc czekamy nadal

• Tripi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U Was też tak zimno? Mi pokazuje -13 .

Idę zaraz odebrać wyniki z AFP, jakoś dziwnie się boję :( oby było wszystko ok, no ale togo dowiem się w czwartek.

A tak w ogóle Belly pokazuje mi że to już 5 miesiąc.. kiedy to zleciało? :D

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 6 lutego 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi trzymam kciuki, ale zobaczysz że będzie dobrze. Daj znać w czwartek. U mnie już wskoczył 4 miesiąc i też się dziwię, że to już, bo dopiero co odbierałam wynik bety:) zobaczycie jak teraz będzie leciało do porodu, ani się obejrzymy a będziemy po :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki :) chyba nie jest źle, mam 59,75 U/ml , wg internetu mieszczę się w normie :) ale skonsultuję to z lekarzem :)

Bardzo leci ten czas, oby się pokazało w czwartek bo by się za wyprawkę trzeba było zabrać hehe

atdcl6d85txjdq74.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ