X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj znalazłam strone wyprawka-do-szpitala.pl Można tam kupić gotowa paczkę, jest to ułatwienie może, aczkolwiek jak podliczylam taniej będzie kupić wszystko osobno, tymbardziej jeśli już coś się zakupilo. Warto jednak spisać sobie te rzeczy z tej paczki, bo ułatwi to zakupy :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz ceny tam rzeczywiście dość wysokie ;) najtaniej wychodzi chyba na allegro jak się zamówi od jednego użytkownika :)
    No i trzeba się zorientować co w szpitalu jest a co potrzeba, bo u mnie np. dla dziecka tylko są potrzebne pampersy i krem do pupki i ubranka na wyjście do domu.

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. No i masz babo placek- chyba za dużo pospacerowalam w sobote po górach i się przeforsowalam, choć starałam się tuptac w żółwim tempie i oczywiście nie przemeczać się. Czuje sie normalnie nic mnie nie boli itp ale wczoraj mialam wizyte. Dziecko mierzy 10 cm ale mam otwarty kanał szyjki macicy i mam leżeć przez najbliższe 2 tyg przykuta do łóżka. Może to przez tą moją dwurożna macice nie wiem. W tym całym szoku nie wpadło mi do głowy aby zapytać.poki co leżę. Zakupy dom i obiady znowu na głowie mojego P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 13:14

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia to nie fajnie :( oby się zamknęła a jak nie to pewnie Cię zaszyją ;)
    Też się boję że dostanę wyrok w czwartek ale na razie jestem dobrej myśli :)
    Dzidzia już duża <3
    A Ty odpoczywać i wstawaj tylko na siusiu :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwony Kapelusz wrote:
    Wczoraj znalazłam strone wyprawka-do-szpitala.pl Można tam kupić gotowa paczkę, jest to ułatwienie może, aczkolwiek jak podliczylam taniej będzie kupić wszystko osobno, tymbardziej jeśli już coś się zakupilo. Warto jednak spisać sobie te rzeczy z tej paczki, bo ułatwi to zakupy :)
    magmaris na allegro. Kupisz dużo taniej osobno kompletując

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka dzięki za podpowiedź, zajrzę :) Tripi, fakt trzeba się zorientować co do szpitala trzeba zabrać, aczkolwiek ja na myśli mam wyprawkę która przyda się też w domu na poczatek :) Tysia odpoczywaj i leżakuj jak trzeba. Podziwiam Cie że miałaś siłę dreptac po górach, bo ja po zakupach spożywczych mam dość :p

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 6 lutego 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli planujecie karmić piersią to mimo wszystko zamierzacie kupić butelkę? Bo zastanawiam się czy kupić ja wcześniej czy dopiero jak się okaże że jest taka potrzeba i czy wogole będzie potrzeba jej używać (zakładam że nie będę dziecka dokarmiac mlekiem modyfikowanym)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz ja planuję karmić wyłącznie piersią ale jedną butelkę kupię na wszelki wypadek . Z doświadczenia wiem że chcieć to nie zawsze znaczy móc :/ wolę mieć w zapasie w razie jakiegoś kryzysu laktacyjnego lub nagłego wyjścia np. do lekarza ;)

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, na 99% chłopak :) dziewczyny jak miałyście prenatalne na NFZ to na połowkowe też dostałyscie skierowanie z tej poradni, bo mi lekarz powiedział że genetyka da mi skierowanie jeszcze i u nich będę miała połowkowe.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz gratuluję :D <3 cały dzień zaglądam czy już jesteś po ;)
    wiesz co, ja poprzednim razem miałam na NFZ to na jedno skierowanie miałam pierwsze i drugie prenatalne :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwony Kapelusz wrote:
    Jestem po wizycie, na 99% chłopak :) dziewczyny jak miałyście prenatalne na NFZ to na połowkowe też dostałyscie skierowanie z tej poradni, bo mi lekarz powiedział że genetyka da mi skierowanie jeszcze i u nich będę miała połowkowe.

Gratuluję! Zauważyliście że prawie same chlopaki ;) ostatnio dwa razy więcej chłopców niż dziewczynek się rodzi :)

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwony Kapelusz wrote:
    Super że wszystko ok.
    Ja robiłam prenatalne na NFZ i dostałam skierowanie na połówkowe też na NFZ

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz ja trzymam kciuki za Wasze wizyty :)!

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ja mam dziś pod wieczór wizytę <3

Dziewczyny dużo przytyłyście? Kurcze ja nic a to w sumie 18 tydzień :/
    Martwię się trochę. Brzuszek się zaokrąglił trochę ale waga stoi w miejscu :( a jem normalnie 4-5 posiłków dziennie.

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 8 lutego 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi czekam na wieści po wizycie :) co do kg to u mnie jest już 4,5 na plusie, jakoś bardzo się nie objadam, ale jak tylko pozwolę sobie na słodycze czy pizze to waga rośnie i jestem zdziwiona, bo nigdy nie miałam tego problemu. Ale u mnie sedno chyba w tym że za mało się ruszam:/Zapytaj lekarza o tą wagę, będziesz spokojniejsza.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) ja mam ciagle -5kg. Nie martwię się bo przed ciążą byłam przy kości.

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) też jestem po wizycie. Maleństwo zdrowe ma już 11,78cm :) wg usg wychodzi prawie o dwa tyg większe niż z terminu miesiączki. Połówkowe mam 08.03.Wiecie co zobaczyłam, jak moje Maleństwo oddycha!!! Kurcze,ale to był niesamowity widok. Wiadomo serduszko swoją drogą,ale jak oddycha to szok!!! Lekarz powiedziała,że to często się nie zdarza,aby taki widok był na usg, powiedziała,że dzidziuś wtedy oddycha,jak czuje się dobrze i bezpiecznie.
    Kapelusiku takie wiadomości,jak Twoje cieszą moje oczy:)
    Tripi czekam na wieści po wizycie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 12:42

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena ale super :) gratuluję i oby tak dalej! :)

Dziewczyny nie wiecie co się dzieje z Monamis? Długo się nie odzywa...

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :) i ja już po :D

Z dzikusem wszystko ok ;) waży 163g i na 99,9% chłopczyk <3 dziś chętnie prezentował swoje klejnoty ;)

Mena mamy w ten sam dzień połówkowe :D

bejb, muminka83 lubią tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 8 lutego 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena fantastyczne wiadomości:) wow nawet nie wiedziałam że można zaobserwowac coś takiego, ale miałaś szczęście :) połowkowe na dzień kobiet więc to będzie piękny dzień :)! Tripi gratulacje :) witaj w gronie oczekujących na synka :) co do monamis sama się zastanawiam co z nią, znikła tak bez słowa:/

mhsvhdgefzux6fnw.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ