X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny.
    Miałam mieć więcej czasu a nie mam na nic. :-)
    Pixie?
    Ksahatni?

PixiDixi lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rozmawiałyśmy już na ten temat kiedyś, ale wracam bo dziś koleżanka mi przypomniała - powiedziała że jak była w przychodni to na drzwiach gabinetu położnych była informacja że panie po 21 tyg powinny się zgłosić i zapisać do położnej środowiskowej.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

dostałam taką samą informację od mojego gina.
    Poszłam do położnej poleconej przez gina i ona sie mnie wprost spytała czy ja chcę żeby przychodziła do mnie czy tylko dlatego przychodzę bo lekarz prowadzący mi kazał.
    Więc różnie jest z tymi położnymi. Moim prywatnym zdaniem warto skorzystać z położnej przy piewrwszym dziecku bo jest się wtedy zielonym.

Ja będę korzystać z pomocy położnej. Zastanawiam się też nad szkołą rodzenia.

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.

Wysłany: 12 lutego 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb u mnie chyba nie ma szkoły rodzienia więc ja napewno będę chodzić do położnej na spotkania przed porodem, koleżanka chodziła i mówi że zastąpiło jej to szkole rodzenia, bo wszystkiego dowiedziała się od położnej na indywidualnych spotkaniach, ale jak masz możliwośc zawsze można iść :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny <3

Kapelusz a wiesz może co taka położna ma na celu nas nauczyć? Bo właśnie nie wiem czy iść się zapisywać czy to olać :/

Kurczę ważyłam się znów dziś i waga stoi w miejscu :( jestem przerażona trochę bo zaraz połowa a ja nic nie przybrałam. Jem normalnie 4-5 razy tylko odstawiłam słodzone napoje no i w ogóle cukier ale za to zjem czasem czekoladę no i nie jem tłustego bo mnie obrzydza możliwe że to przez tą zmianę?

atdcl6d85txjdq74.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi wrote:
    Cześć Dziewczyny <3

Kapelusz a wiesz może co taka położna ma na celu nas nauczyć? Bo właśnie nie wiem czy iść się zapisywać czy to olać :/

Kurczę ważyłam się znów dziś i waga stoi w miejscu :( jestem przerażona trochę bo zaraz połowa a ja nic nie przybrałam. Jem normalnie 4-5 razy tylko odstawiłam słodzone napoje no i w ogóle cukier ale za to zjem czasem czekoladę no i nie jem tłustego bo mnie obrzydza możliwe że to przez tą zmianę?
    Możliwe. Ja też w poprzedniej ciąży nic nie przytyłam. Nawet kg. Tylko moja waga wyjściowa była 68 kg i tyle w dniu cecarki.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi taka położna prowadzi edukację przedporodową ma nas przygotować do porodu i do opieki nad dzieckiem, czytałam że można też do niej pozniej dzwonić jak czymś się martwimy bo jest od tego żeby odpowiedziec na nasze pytania i wątpliwości poza tym pozniej ta sama przychodzi na wizyty po porodzie to raczej warto ją poznać wcześniej :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko na prawdę? No to kamień z serca :)

Kapelusz no właśnie jak z tymi wizytami po? Bo ja jestem zapisana w osiedlowej przychodni ale syn jest zapisany do innej i ten też będzie zapisany do tamtej. W mojej nie odpowiada mi opieka pediatryczna. To położna będzie z mojej przychodni czy z przychodni dzieci? Bardzo mnie to zastanawia ostanio

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi myślę że sama możesz sobie wybrać którą położną chcesz.
    Po prostu idziesz do tej placówki która Ci odpowiada i wypełniasz taką deklarację.

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak bejb mówi, to Ty wybierasz położna i przychodnie w której ona pracuje :)

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja położna będę miała z innej przychodni, bo w mojej nie ma, a dziecko zapisze do innej przychodni do lekarza pediatry, zapytam w przychodni kiedy mam to zrobić ile mam czasu po urodzeniu.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz z tego co pamiętam to mąż musiał na następny dzień po urodzeniu iść załatwić przychodnie dla synka i przynieść jakiś świstek od położnej dopiero po tym dostaliśmy wypis a położna dzień po już była. Ale to było 5 lat temu nie wiem jak jest teraz ;)

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 13 lutego 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastanawialiście się w co ubierzecie maluszka po porodzie w szpitalu? Pajacyk i kocyk wystarczy, a jeśli będzie bardzo gorąca to co?

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego właśnie kapeluszu mam problem z wyprawka bo nie wiem jakie ciuchy powinnam mieć- w dzień może być ciepło wieczorem chłodno... cholera to wie ;)

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o bodach i pajacyku i kocyk jakiś mega cienki a w razie upału 30+ myślę że body na długi i półśpiochy ;) no i może kocyk chociaż nie wiem jeszcze :)

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję jakoś półśpiochów na start, jak już się nauczę obsługi malucha to wtedy będę ubierać go w nie. Body i pajacyki też planuje spakować. Zastanawiam się najbardziej co jak będzie gorąco, bo nie wolno przegrzewac malucha. Mamy jeszcze dużo czasu może ktoś mądry podpowie :) z innej beczki też macie ochotę na zimne? :p i czy wam też spina się macica na chwilę? Nie boli ale (chyba) twardnieje na chwilę , tak że ja wyczuwam pod dotykiem.:/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy jaka pogoda będzie :) może coś położna którejś doradzi ;)
    A może to dzidzia? :D mi się czasem tak wypina z jednej lub drugiej i jest wtedy właśnie takie twarde miejsce po zmianie pozycji albo jak go pogłaskam to już normalnie ;)
    Co do zimnego to bym chciała ale moje choróbsko nie pozwala :( zimna cola najbardziej za mną chodzi ;)
    W tej ciąży mi się jeszcze nie stawiała, pamiętam że w poprzedniej ciąży jak się stawiała to robił się twardy cały brzuch, ale to było też później na pewno nie przed badaniami połówkowymi :)
    Obserwuj :P ja stawiam na dzidzie :P

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 14 lutego 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi ja czytałam że to właśnie nie dzidzia a macica i że ona twardnieje na dole i to jest to stawianie się i nie powinno się głaskać żeby nie pobudzać dodatkowo do skurczy. Zapytam o to lekarza, bo trochę mnie to martwi, żeby mi się szyjka nie zaczęła skracac przez to.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczynki:)

Muminka milo mi,ze o mnie pytasz...tez pytam sie o Kashanti ...ucichla.
    Magia jak Twoje wyniki czy cos juz wiadomo?
    Milego dnia Wam zycze i jak pozwolicie to czesciej bede do Was tu wpadala, milo u Was jest :)

• Tripi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz to lepiej zapytać ale z drugiej strony to by mi twardniała tylko z prawej albo z lewej? I tylko jej część? Bo zawsze jest to stwardnienie mniejsze niż dłoń a na ostatniej wizycie dno macicy miałam na równo z pępkiem.
    A kiedy masz wizytę? Ja chyba się przejdę w przyszłym tygodniu, zrobię badania krwi jak wyzdrowieje całkiem i pójdę bo martwi mnie to zasłabnięcie to też zapytam. :)

PixiDixi pewnie że wpadaj :D jak się czujesz? No i jak dzieciaczki? Znasz już płeć? :D <3

Miłego dnia <3

atdcl6d85txjdq74.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ