LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny rozmawiałyśmy już na ten temat kiedyś, ale wracam bo dziś koleżanka mi przypomniała - powiedziała że jak była w przychodni to na drzwiach gabinetu położnych była informacja że panie po 21 tyg powinny się zgłosić i zapisać do położnej środowiskowej.
-
hej,
dostałam taką samą informację od mojego gina.
Poszłam do położnej poleconej przez gina i ona sie mnie wprost spytała czy ja chcę żeby przychodziła do mnie czy tylko dlatego przychodzę bo lekarz prowadzący mi kazał.
Więc różnie jest z tymi położnymi. Moim prywatnym zdaniem warto skorzystać z położnej przy piewrwszym dziecku bo jest się wtedy zielonym.
Ja będę korzystać z pomocy położnej. Zastanawiam się też nad szkołą rodzenia. -
Bejb u mnie chyba nie ma szkoły rodzienia więc ja napewno będę chodzić do położnej na spotkania przed porodem, koleżanka chodziła i mówi że zastąpiło jej to szkole rodzenia, bo wszystkiego dowiedziała się od położnej na indywidualnych spotkaniach, ale jak masz możliwośc zawsze można iść
-
Cześć Dziewczyny
Kapelusz a wiesz może co taka położna ma na celu nas nauczyć? Bo właśnie nie wiem czy iść się zapisywać czy to olać
Kurczę ważyłam się znów dziś i waga stoi w miejscu jestem przerażona trochę bo zaraz połowa a ja nic nie przybrałam. Jem normalnie 4-5 razy tylko odstawiłam słodzone napoje no i w ogóle cukier ale za to zjem czasem czekoladę no i nie jem tłustego bo mnie obrzydza możliwe że to przez tą zmianę? -
Tripi wrote:Cześć Dziewczyny
Kapelusz a wiesz może co taka położna ma na celu nas nauczyć? Bo właśnie nie wiem czy iść się zapisywać czy to olać
Kurczę ważyłam się znów dziś i waga stoi w miejscu jestem przerażona trochę bo zaraz połowa a ja nic nie przybrałam. Jem normalnie 4-5 razy tylko odstawiłam słodzone napoje no i w ogóle cukier ale za to zjem czasem czekoladę no i nie jem tłustego bo mnie obrzydza możliwe że to przez tą zmianę? -
Tripi taka położna prowadzi edukację przedporodową ma nas przygotować do porodu i do opieki nad dzieckiem, czytałam że można też do niej pozniej dzwonić jak czymś się martwimy bo jest od tego żeby odpowiedziec na nasze pytania i wątpliwości poza tym pozniej ta sama przychodzi na wizyty po porodzie to raczej warto ją poznać wcześniej
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Muminko na prawdę? No to kamień z serca
Kapelusz no właśnie jak z tymi wizytami po? Bo ja jestem zapisana w osiedlowej przychodni ale syn jest zapisany do innej i ten też będzie zapisany do tamtej. W mojej nie odpowiada mi opieka pediatryczna. To położna będzie z mojej przychodni czy z przychodni dzieci? Bardzo mnie to zastanawia ostanio -
Kapelusz z tego co pamiętam to mąż musiał na następny dzień po urodzeniu iść załatwić przychodnie dla synka i przynieść jakiś świstek od położnej dopiero po tym dostaliśmy wypis a położna dzień po już była. Ale to było 5 lat temu nie wiem jak jest teraz
-
Dlatego właśnie kapeluszu mam problem z wyprawka bo nie wiem jakie ciuchy powinnam mieć- w dzień może być ciepło wieczorem chłodno... cholera to wieHana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Ja się boję jakoś półśpiochów na start, jak już się nauczę obsługi malucha to wtedy będę ubierać go w nie. Body i pajacyki też planuje spakować. Zastanawiam się najbardziej co jak będzie gorąco, bo nie wolno przegrzewac malucha. Mamy jeszcze dużo czasu może ktoś mądry podpowie z innej beczki też macie ochotę na zimne? :p i czy wam też spina się macica na chwilę? Nie boli ale (chyba) twardnieje na chwilę , tak że ja wyczuwam pod dotykiem.
-
Zobaczymy jaka pogoda będzie może coś położna którejś doradzi
A może to dzidzia? mi się czasem tak wypina z jednej lub drugiej i jest wtedy właśnie takie twarde miejsce po zmianie pozycji albo jak go pogłaskam to już normalnie
Co do zimnego to bym chciała ale moje choróbsko nie pozwala zimna cola najbardziej za mną chodzi
W tej ciąży mi się jeszcze nie stawiała, pamiętam że w poprzedniej ciąży jak się stawiała to robił się twardy cały brzuch, ale to było też później na pewno nie przed badaniami połówkowymi
Obserwuj ja stawiam na dzidzie -
Tripi ja czytałam że to właśnie nie dzidzia a macica i że ona twardnieje na dole i to jest to stawianie się i nie powinno się głaskać żeby nie pobudzać dodatkowo do skurczy. Zapytam o to lekarza, bo trochę mnie to martwi, żeby mi się szyjka nie zaczęła skracac przez to.
-
Kapelusz to lepiej zapytać ale z drugiej strony to by mi twardniała tylko z prawej albo z lewej? I tylko jej część? Bo zawsze jest to stwardnienie mniejsze niż dłoń a na ostatniej wizycie dno macicy miałam na równo z pępkiem.
A kiedy masz wizytę? Ja chyba się przejdę w przyszłym tygodniu, zrobię badania krwi jak wyzdrowieje całkiem i pójdę bo martwi mnie to zasłabnięcie to też zapytam.
PixiDixi pewnie że wpadaj jak się czujesz? No i jak dzieciaczki? Znasz już płeć?
Miłego dniaPixiDixi lubi tę wiadomość