LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie, każda z Was ma trochę racji. Z jednej strony od najbliższego przyjaciela oczekuje się wsparcia w szczególnej dla nas sytuacji z drugiej rozumiem po niekad, że nadal może boleć ja strata której doznała, a która potęguje moja ciaza. Zawiodłam się i to że znam powody jej zachowania nie znaczy, że mnie to już nie boli jak się zachowała. Uznałam jednak że skupie się na sobie, swoim dziecku i swoim mężu, który jest dla mnie wsparciem. A ona jelsi będzie chciała będzie miała jeszcze dużo czasu żeby się zrehabilitowac. Oprócz niej mam też jeszcze innych wspaniałych ludzi wokół siebie:) Ale mi narobiłyscie ochoty na zupke chińska! Ło matko! ps. Dzięki że jesteście, naprawdę milo poczuć wsparcie w takiej sytuacji :*
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Ty i maleństwo jesteście teraz najważniejsi. Nie denerwuj się przez nią bo masz dość swoich stresów. Tak jak piszesz ma czas żeby się zrehabilitować, może to przemyśli,przyjdzie i przeprosi. Bądź dobrej myśli
Ja to w ogóle bym zjadła coś niezdrowego -
Powiem Wam,że człowiek z radościami chce dzielić się z innymi,gdy Nas coś dobrego spotka to chcemy całemu światu to wykrzyczeć,chcemy z Naszymi bliskimi cieszyć się tą radościa. Natomiast jak dzieją się złe rzeczy to albo cierpimy same albo wybieramy ludzi,którzy Nas w tym cierpieniu,bądź zmartwieniu wesprą,wysłuchają,po prostu będą przy Nas. Każdy z Nas potrzebuje bliskości drugiego człowieka. Partner,mąż to są osoby, które w oczywisty sposób muszą Nas wspierać,bo to miłosć...bez dwóch zdań..ale przyjaciel jest też ważny...i każdej z Nas życzę prawdziwych przyjaciół wartych naszej przyjaźni:)
Tripi lubi tę wiadomość
-
Mnie powili dopada gorączka wyprawkowa. Bardziej zastanawiam się co będzie potrzebne, szukam odpowiednich modeli, fasonów i... Głupieje. Niby człek mądrzejszy, bo jedno dziecko ogarnął, ale rynek się zmienia i jest tyle pięknych, ciekawych rzeczy. I jak nie zwariować, jak nie dać się złapać w pułapki marketingowe? Macie jakieś sposoby? Bo ja już oczopląsu dostaje od wzorów kocyków, otulaczy... Cholera, nawet nie tak o ubranka mi chodzi, ale kręcą mnie bambusowe kocyki (chusty), w ogóle kocyki, oglądam już śpiworki do wózka. No, a od tygodnia wzdycham do kury babci dany firmy la millou i spodobało mi się dostawiane łóżeczko chicco next2me. Załamka! Gdzie mój rozsądek! Hahaha...
Też mam ochotę na coś niezdrowego. Krewetki smażone w panierce?
Jutro mam wizytę. Jestem ciekawa co lekarz powie na odczucie ciągnięcia od dołu.
Któraś pytała o magne. Chyba Ty, Kapelusz. To ja biorę 3x dziennie po 2 tabletki. Bez tego brzucho się wcześniej napinał i bolał. Aaaaa... Ostatnio dowiedziałam się, żeby magnezu nie łączyć z żelazem, bo wzajemnie zakłócają wchłanianie. A często w preparatach dla ciężarówek jest dodane żelazo. Także się dzielę info. I żelazo lubi witaminę C.
Smacznej kolacji Wam życzę!
Adam (21.09.2011)
Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
Alicja (09.07.2018)
-
Jola też mam bzika na punkcie kocyków,pieluszek itp haha ubranek nawet jeszcze żadnych nie oglądałam
Kura jest super ale chyba ze względów finansowych zostanę przy poduszce do karmienia
Dobrze wiedzieć, że się gryzą te witaminki czyli jedno rano drugie wieczorem? Bo też myślę żeby zacząć brać magnez bo się napina brzuchol czasem ale poczekam do wizyty i zapytam lekarza
Cieszę się, że już delikatnie czuję tego robaczka i wiem że tak jest ogromna ulga.
Trzymam kciukasy za wizytę pochwal się potem koniecznie dobre wieści poprawiają mi humor -
Tripi, lepiej rozdziel sobie te suplementy, jeśli już będziesz musiała. Mnie magnez przed snem pomaga na bóle nóg i skurcze, ale to sprawa indywidualna.
Fantastycznie, że już czujesz Bąbelka!!! Gratuluję!! Od wczoraj też mam lekkie wrażenie, że rybja mi pływa w środku, ale jeszcze nie mam 100% przekonania, że to maluszek.
Kury szukam używanej,ale coś mało szuka nowego domu albo się cenią. Nic na siłę.
Dobrej nocy!Adam (21.09.2011)
Alicja (09.07.2018)
-
Jola dzięki za informację o magnezie i Żelazie, tego nie wiedziałam. Daj znać jak po wizycie:) Ale Wam zazdroszczę, że już czujecie swoje maleństwa, też czekam na tą chwilę co do wyprawki mam ambitny plan w weekend jechać pooglądać łóżeczka, wózki, zobaczymy czy mi sił starczy, bo ostatnio bardzo nie lubię zakupów takich czy innych, bo mnie męczą.
-
Hej. No to więc i ja mam bzika na temat wyprawki.
Brakuje nam tylko ciuchów.
Jeśli ktoś jest zainteresowany mogę przesłać fajne linki do super produktów dla dziecka w fajnej cenie. Łóżeczka, wózki- dużo taniej niż stacjonarnie.
Czekamy tylko na potwierdzenie płci i zaczynamy kupować ubranka. -
Hej Dziewczyny!
Wieści z Zielonego Lasu... Z Bąblem wszystko w porządku. Miejsca ma wystarczająco i wód płodowych też (mamy schizo, bo z synem miałam małowodzie). Bardzo ładnie rośnie (10 cm) i wierzga niczym młode źrebie. Ja też rosnę na potęgę 3 tyg i 1,8 kg do przodu. Doktor tylko na płeć nie patrzył, bo uznał, że na połówkowym się tym zajmiemy. Ok, ze spokojem.
Kobitki, wszelkie linki chętnie przygarnę, także Muminka dziel się, jeśli możesz.
Mężu zadowolony, że potomka widział (na genetycznym w Pl moja pani doktor uznała, że chłopak) i chęć do życia mu wróciła.
Uważać proszę na wirusy. Syn już zasmarkany...
Miłego dnia!Adam (21.09.2011)
Alicja (09.07.2018)
-
Czerwony Kapelusz wrote:Muminka ja się nie obrażę jak podeślesz, pewnie inne dziewczyny też nie:) podziwiam że już ogarnęłas tak szybko temat wyprawki !
To link do wózków i akcesoriów. Nowe na dwuletniej gwarancji. Dużo taniej niż normalnie. Tu kupiłam gondole xpram za 250 zł. Normalna cena blisko 400 zł.
To jest link też do świetnego sklepu tu proszę dzwonić i negocjować cenę. W tym sklepie rok temu kupiłam X-lander xcite za 800 zł z gwarancją.
http://sklep.dzieciecemarzenia.pl/kontakt
U tego sprzedawcy na allegro kupiłam rzeczy higieniczne do szpitala i dziecka plus pieluchy , butelki, pościel itd. daje gratisy. Tanio. Sprzedawca magnaris
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6912432858
U tego kocyk do wózka /kołyski
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6161449043
Sprzedawca : flaming24
Darmowa wysyłka
Ten natomiast sprzedawca ma tanie kołyski. Nowa kupiłam / licytowaliśmy za 240 z wysyłką:
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7137647544
Ubranka to wyprzedaże next, hm, zara, Ewa klucze .
Jest dużo fajnych propozycji i tanich.
-
Jola super wieści! mój ślubny na informacje od lekarki na prenatalnych, że chyba chłopak też odżył, jak się potwierdzi, że syn to chyba będzie już z radości skakał po całym gabinecie :p Muminka dzięki za linki, obejrzę w domu na spokojnie, jak wrócę z pracy:)
-
Dzień Dobry
Muminko dzięki zaraz będę oglądać allegro znowu mnie pochłonie
Jola no to kawał chłopa cieszę się że wszystko ok
Jak ktoś coś jeszcze znajdzie w fajnych cenach to wysyłajcie
Ja mam chyba nową wizję na kącik dla robaczka białe łóżeczko z szufladką i do tego komoda też biała albo sonoma/biały z szufladami będzie to dosłownie kącik bo nie mam gdzie ulokować go/jej u starszaka w pokoju to za wcześnie więc zostaje nasza salono-sypialnia -
Jola super wieści:))
Muminka dzięki za linki przydadzą się
Ja dzis lepiej się poczułam to najpierw posprzątałam,później zrobiłam na obiad i oponki z serem na deser dla chlopaków:) a teraz leżę,bo za dużo stałam i mnie plecy i brzuszek boli.
Dziewczyny czy też macie czasem taką kremową,ciągnącą się wydzielinę?
-
Dziewczyny leżę sobie właśnie i macam ręką brzuch a tam od środka pukniecie pod palcami a potem drugie, nie czułam nigdy niczego takiego, ale na ruchy to chyba za wcześnie.... Czy któraś z was czuła pukanie przy dotyku, czy to poprostu jelita? :p
-
Mena, tak ja mam taką, właśnie przez całą ciążę, raz więcej raz mniej. Z tego co mi aplikacji mówi zwiększona ilość wydzieliny w tym (twoim i późniejszym czasie) jest normalna i nie trzeba się nią martwić jelsi normalnie pachnie polecam zainstalować sobie na tel preglife , duzo ciekawych informacji co tydzien o maluszku i mamie a także rady dla partnera co do oponek, zazdroszczę, ale dzielnie czekam do tłustego czwartku kiedy to pofolguje sobie z paszkami i innymi pysznosciami