X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, każda z Was ma trochę racji. Z jednej strony od najbliższego przyjaciela oczekuje się wsparcia w szczególnej dla nas sytuacji z drugiej rozumiem po niekad, że nadal może boleć ja strata której doznała, a która potęguje moja ciaza. Zawiodłam się i to że znam powody jej zachowania nie znaczy, że mnie to już nie boli jak się zachowała. Uznałam jednak że skupie się na sobie, swoim dziecku i swoim mężu, który jest dla mnie wsparciem. A ona jelsi będzie chciała będzie miała jeszcze dużo czasu żeby się zrehabilitowac. Oprócz niej mam też jeszcze innych wspaniałych ludzi wokół siebie:) Ale mi narobiłyscie ochoty na zupke chińska! Ło matko! :) ps. Dzięki że jesteście, naprawdę milo poczuć wsparcie w takiej sytuacji :*

muminka83 lubi tę wiadomość

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty i maleństwo jesteście teraz najważniejsi. Nie denerwuj się przez nią bo masz dość swoich stresów. Tak jak piszesz ma czas żeby się zrehabilitować, może to przemyśli,przyjdzie i przeprosi. Bądź dobrej myśli <3
    Ja to w ogóle bym zjadła coś niezdrowego :D

atdcl6d85txjdq74.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam,że człowiek z radościami chce dzielić się z innymi,gdy Nas coś dobrego spotka to chcemy całemu światu to wykrzyczeć,chcemy z Naszymi bliskimi cieszyć się tą radościa. Natomiast jak dzieją się złe rzeczy to albo cierpimy same albo wybieramy ludzi,którzy Nas w tym cierpieniu,bądź zmartwieniu wesprą,wysłuchają,po prostu będą przy Nas. Każdy z Nas potrzebuje bliskości drugiego człowieka. Partner,mąż to są osoby, które w oczywisty sposób muszą Nas wspierać,bo to miłosć...bez dwóch zdań..ale przyjaciel jest też ważny...i każdej z Nas życzę prawdziwych przyjaciół wartych naszej przyjaźni:)

Tripi lubi tę wiadomość

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem za tym by siebie ciemiężyć i wiecznie ustalić a za tym by wzajemnie rozumieć.
    Każdy jest inny i każdy inaczej radzi sobie z emocjami.

CiociaJola lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• CiociaJola Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie powili dopada gorączka wyprawkowa. Bardziej zastanawiam się co będzie potrzebne, szukam odpowiednich modeli, fasonów i... Głupieje. Niby człek mądrzejszy, bo jedno dziecko ogarnął, ale rynek się zmienia i jest tyle pięknych, ciekawych rzeczy. I jak nie zwariować, jak nie dać się złapać w pułapki marketingowe? Macie jakieś sposoby? Bo ja już oczopląsu dostaje od wzorów kocyków, otulaczy... Cholera, nawet nie tak o ubranka mi chodzi, ale kręcą mnie bambusowe kocyki (chusty), w ogóle kocyki, oglądam już śpiworki do wózka. :) No, a od tygodnia wzdycham do kury babci dany firmy la millou i spodobało mi się dostawiane łóżeczko chicco next2me. :) Załamka! Gdzie mój rozsądek! Hahaha...
    Też mam ochotę na coś niezdrowego. Krewetki smażone w panierce? :)
    Jutro mam wizytę. Jestem ciekawa co lekarz powie na odczucie ciągnięcia od dołu.
    Któraś pytała o magne. Chyba Ty, Kapelusz. To ja biorę 3x dziennie po 2 tabletki. Bez tego brzucho się wcześniej napinał i bolał. Aaaaa... Ostatnio dowiedziałam się, żeby magnezu nie łączyć z żelazem, bo wzajemnie zakłócają wchłanianie. A często w preparatach dla ciężarówek jest dodane żelazo. Także się dzielę info. I żelazo lubi witaminę C. :)
    Smacznej kolacji Wam życzę!

Adam (21.09.2011)
    Aniołek (17.06.2016) - 12 tc. Moje kochane Maleństwo ...
    Alicja (09.07.2018)
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola też mam bzika na punkcie kocyków,pieluszek itp haha ubranek nawet jeszcze żadnych nie oglądałam ;)
    Kura jest super ale chyba ze względów finansowych zostanę przy poduszce do karmienia ;)

Dobrze wiedzieć, że się gryzą te witaminki czyli jedno rano drugie wieczorem? Bo też myślę żeby zacząć brać magnez bo się napina brzuchol czasem :/ ale poczekam do wizyty i zapytam lekarza :)
    Cieszę się, że już delikatnie czuję tego robaczka i wiem że tak jest <3 ogromna ulga.

Trzymam kciukasy za wizytę :) pochwal się potem koniecznie :) dobre wieści poprawiają mi humor :D

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 29 stycznia 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, lepiej rozdziel sobie te suplementy, jeśli już będziesz musiała. Mnie magnez przed snem pomaga na bóle nóg i skurcze, ale to sprawa indywidualna. :)
    Fantastycznie, że już czujesz Bąbelka!!! <3 <3 Gratuluję!! Od wczoraj też mam lekkie wrażenie, że rybja mi pływa w środku, ale jeszcze nie mam 100% przekonania, że to maluszek. ;)
    Kury szukam używanej,ale coś mało szuka nowego domu albo się cenią. Nic na siłę.
    Dobrej nocy!

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)

Wysłany: 29 stycznia 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola dzięki za informację o magnezie i Żelazie, tego nie wiedziałam. Daj znać jak po wizycie:) Ale Wam zazdroszczę, że już czujecie swoje maleństwa, też czekam na tą chwilę :) co do wyprawki mam ambitny plan w weekend jechać pooglądać łóżeczka, wózki, zobaczymy czy mi sił starczy, bo ostatnio bardzo nie lubię zakupów takich czy innych, bo mnie męczą.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. No to więc i ja mam bzika na temat wyprawki.
    Brakuje nam tylko ciuchów.
    Jeśli ktoś jest zainteresowany mogę przesłać fajne linki do super produktów dla dziecka w fajnej cenie. Łóżeczka, wózki- dużo taniej niż stacjonarnie.
    Czekamy tylko na potwierdzenie płci i zaczynamy kupować ubranka.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka ja się nie obrażę jak podeślesz, pewnie inne dziewczyny też nie:) podziwiam że już ogarnęłas tak szybko temat wyprawki :)!

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 30 stycznia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Wieści z Zielonego Lasu... Z Bąblem wszystko w porządku. Miejsca ma wystarczająco i wód płodowych też (mamy schizo, bo z synem miałam małowodzie). Bardzo ładnie rośnie (10 cm) i wierzga niczym młode źrebie. <3 <3 <3 Ja też rosnę na potęgę 3 tyg i 1,8 kg do przodu. :P Doktor tylko na płeć nie patrzył, bo uznał, że na połówkowym się tym zajmiemy. Ok, ze spokojem.
    Kobitki, wszelkie linki chętnie przygarnę, także Muminka dziel się, jeśli możesz. :)
    Mężu zadowolony, że potomka widział (na genetycznym w Pl moja pani doktor uznała, że chłopak) i chęć do życia mu wróciła.
    Uważać proszę na wirusy. Syn już zasmarkany...
    Miłego dnia!

Adam (21.09.2011)
    Alicja (09.07.2018)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwony Kapelusz wrote:
    Muminka ja się nie obrażę jak podeślesz, pewnie inne dziewczyny też nie:) podziwiam że już ogarnęłas tak szybko temat wyprawki :)!
    http://www.outlet-wozki.pl/cart/
    To link do wózków i akcesoriów. Nowe na dwuletniej gwarancji. Dużo taniej niż normalnie. Tu kupiłam gondole xpram za 250 zł. Normalna cena blisko 400 zł.
    To jest link też do świetnego sklepu tu proszę dzwonić i negocjować cenę. W tym sklepie rok temu kupiłam X-lander xcite za 800 zł z gwarancją.
    http://sklep.dzieciecemarzenia.pl/kontakt

U tego sprzedawcy na allegro kupiłam rzeczy higieniczne do szpitala i dziecka plus pieluchy , butelki, pościel itd. daje gratisy. Tanio. Sprzedawca magnaris
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6912432858
    U tego kocyk do wózka /kołyski
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6161449043

Sprzedawca : flaming24

Darmowa wysyłka

Ten natomiast sprzedawca ma tanie kołyski. Nowa kupiłam / licytowaliśmy za 240 z wysyłką:
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7137647544

Ubranka to wyprzedaże next, hm, zara, Ewa klucze .
    Jest dużo fajnych propozycji i tanich.

:-)

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

Wysłany: 30 stycznia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola super wieści! :) mój ślubny na informacje od lekarki na prenatalnych, że chyba chłopak też odżył, jak się potwierdzi, że syn to chyba będzie już z radości skakał po całym gabinecie :p Muminka dzięki za linki, obejrzę w domu na spokojnie, jak wrócę z pracy:)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

Muminko dzięki :) zaraz będę oglądać :D allegro znowu mnie pochłonie :D

Jola no to kawał chłopa ;) <3 cieszę się że wszystko ok :)

Jak ktoś coś jeszcze znajdzie w fajnych cenach to wysyłajcie :D

Ja mam chyba nową wizję na kącik dla robaczka :D białe łóżeczko z szufladką i do tego komoda też biała albo sonoma/biały z szufladami :D będzie to dosłownie kącik bo nie mam gdzie ulokować go/jej :( u starszaka w pokoju to za wcześnie więc zostaje nasza salono-sypialnia :/

atdcl6d85txjdq74.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola super wieści:))
    Muminka dzięki za linki :) przydadzą się
    Ja dzis lepiej się poczułam to najpierw posprzątałam,później zrobiłam na obiad i oponki z serem na deser dla chlopaków:) a teraz leżę,bo za dużo stałam i mnie plecy i brzuszek boli.
    Dziewczyny czy też macie czasem taką kremową,ciągnącą się wydzielinę?

oar8rjjg8x7ekuph.png

Wysłany: 30 stycznia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny leżę sobie właśnie i macam ręką brzuch a tam od środka pukniecie pod palcami a potem drugie, nie czułam nigdy niczego takiego, ale na ruchy to chyba za wcześnie.... Czy któraś z was czuła pukanie przy dotyku, czy to poprostu jelita? :p

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz a może to jednak to co myślisz?? Przecież każde dzieciątko inaczej się rozwija :)) ja mam łożysko na przedniej ścianie więc czekam

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz też mi się wydawało w kolo 15 tyg że ruchy i też myślałam że za wcześnie ale chyba to było już takie delikatne ;) Dziś je czuję jak tylko usiądę albo się położę <3 z dnia na dzień coraz mocniej :)

Mena co to za oponki? Brzmi smakowicie :D

atdcl6d85txjdq74.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyglądaja tak, tylko przepis inny
    https://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/tlusty_czwartek/paczki_serowe_oponki/przepis.html

oar8rjjg8x7ekuph.png

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mena, tak ja mam taką, właśnie przez całą ciążę, raz więcej raz mniej. Z tego co mi aplikacji mówi zwiększona ilość wydzieliny w tym (twoim i późniejszym czasie) jest normalna i nie trzeba się nią martwić jelsi normalnie pachnie :) polecam zainstalować sobie na tel preglife , duzo ciekawych informacji co tydzien o maluszku i mamie a także rady dla partnera :) co do oponek, zazdroszczę, ale dzielnie czekam do tłustego czwartku kiedy to pofolguje sobie z paszkami i innymi pysznosciami :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ