Objawy ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny! W sobotę (20-stego września) czyli za 3 dni mam dostać planowaną miesiączkę, jednak po odstawieniu antykoncepcji w każdym 28dc miesiączka rozpoczynała się lekkim brązowym plamieniem, a w 31dc zaczynał się już ten właściwy okres, czyli w moim przypadku - powódź Dziś mam 28dc, póki co nic się nie pojawia, za to mam zaokrąglone podbrzusze od kilku dni, podczas dotykania jest dość twarde, również od kilku dni (około 4) zauważyłam kłucie w jajnikach, nie jest to silny ból, ale jednak odczuwalny i zbliżony do kłucia, poranne mdłości towarzyszą mi od około 3-4 dni, piersi jako tako nie bolą, są natomiast pełniejsze, czasami tak jakby cięższe i sutki są wrażliwe i powiększone. Dodatkowo jestem na maxa senna, zawsze miewałam problemy z zasypianiem, teraz kładę się spać o 20:00 i przesypiam bez problemu całą nockę. Poza tym - co najśmieszniejsze - mam tak dziwne sny, że czasem budząc się, po prostu padam ze śmiechu, są wyraźne, pamiętam je bardzo dokładnie, a jakie wybujałe! Szok! Wszystko okaże się w sobotę, jestem bardzo ciekawa i chyba trochę już się nastawiłam na TAK. Staramy się od 3 miesięcy, więc to krótki czas, ale jak każda starająca się para - chcielibyśmy, żeby udało się jak najprędzej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 15:41
-
nick nieaktualnyCześć, ja jestem w 10 tygodniu,u mnie książkowo-powiększone,wrażliwe piersi, mdłości, śpiączka...mogłabym zasnąć wszędzie,o każdej porze :)siku przynajmniej raz w nocy... Bardzo się cieszę,udało się przy 2 podejściu, oczekuję trzeciego dziecka z niecierpliwością ale i obawami bo mam 38 lat. Ale na razie czuję się świetnie i jestem dobrej myśli!
Mysia 15 lubi tę wiadomość
-
Kasia, gratuluję, wspaniale, że się udało! U mnie póki co sucho, jutro będę robić test, a dzisiaj maxymalne mdłości i pobolewanie w dole brzucha.
Moja mama też urodziła siostrę w wieku 38 lat i czuła się w ciąży idealnie, więc bez obaw, na pewno wszystko będzie ok! ) Ściskam!Mysia 15 lubi tę wiadomość
-
Nejcik trzymam mocno kciuki i czekam na dobre wieści!!!Kasia gratuluję!!! Pierwsze dziecko urodziłam mając 35 lat, teraz mam 39 i oczywiście też jestem pełna obaw, ale wierzę, że będzie wszytko dobrze. Nie zawsze życie układa się tak, że można urodzić dzieci przed trzydziestką. Dla mnie to w ogóle cud, że mam córeńkę ponieważ mnóstwo osób nie sądziło, że- jak oni to mówili- w moim wieku można mieć jeszcze dzieci. A tu proszę, wbrew zawistnym mam śliczną i mądrą czterolatkę.
Nejcik, agnieszka1804 lubią tę wiadomość
-
Mysia, nie dziękuję, mam nadzieję, że się uda i u mnie, byłabym przeszczęśliwa!
Czasem opinie innych mogą trochę nas zdołować, ale myślę, że nie ma rzeczy niemożliwych, nie ma na nic reguły, a wiek o niczym nie świadczy! Powodzenia!Mysia 15 lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dla przyszłym MAM :*
Mi też nikt nie wróżył fajerwerków, niektóre dziewczyny na Ovufriend stwierdziły, że mój cykl jest bezowulacyjny, etc. Ale podeszłam do tego na luzie - brałam Dupka i z Mężem w miarę regularnie i się udało
Mysia 15 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję, Mysiu! Po telefonie do mojej Pani doktor jestem troszkę zniecierpliwiona, bo wizyta dopiero za dwa tyg - 6 października. Ale może nie ma co się spieszyć, pani dr powiedziała, że nie chce na siłę doszukiwać się czegokolwiek, chciałaby nam podać konkretne pewne informacje i dlatego warto poczekać. Bo teraz dopiero jestem w trakcie 5 tygodnia i dobrze będzie jeśli będzie skończone pełne 6 tygodni. Oczywiście przerzuciłam się - za radą pani dr - na zdrowe jedzonko, zero fastfoodów i dużo wody, no i głaskanie brzuszka, który na dole lekko zaokrąglony Ale mdłości i ból piersi trwają cały czas, dodatkowo delikatne kłucie w okolicach jajników.
A co u Ciebie Mysiu? Jak się czujecie? Ściskam mocno!! -
Hej, dzisiejsza beta 77,13 będę mamą!! Aaaa
Co do obiawów to od paru dni pobolewa mnie i kłuje w poblizu jajnika z którego była owulka, ból jest staly.
Tempka wysoka
Cycki jak zawsze ;p
I od rana mam mdłościAnooosiak86, Mysia 15 lubią tę wiadomość
-
Wizytę mam 27.09. Byłam już na wizycie 13-ego, ale było widać tylko pęcherzyk. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Czuję się nieszczególnie- dużo gorzej niż w pierwszej ciąży, ale najważniejsze jest to, żeby w sobotę było wszystko dobrze. Ściskam mocno!!!
-
Mysiu, to chyba moja pani dr miała rację, żeby poczekać z pierwszą wizytą, bo chciała już usłyszeć serduszko, dla nas to lepiej, bo będziemy już znali konkretne informację. Jedyny minus, to czas, już nie mogę się doczekać i martwię się, żeby tylko wszytko było w porządku z maluszkiem...
Na dzisiejszy dzień czuję się w miarę w porządku, rano często miewam mdłości, jednego dnia mniejsze innego większe, czasem zaraz po śniadanku jest męczarnia, ale na szczęście nie trwa długo. Piję dużo wody i odżywiam się zdrowo, mam nadzieję, że maluszkowi niczego nie brakuje. No i piersi taaakie obolałe i powiększone.. No ale - same uroki ciąży -
Mnie dopadło zmęczenie,osłabienie i senność. Śpię do 12-tej,o 16-tej już ziewam,śpię z godzinkę i w nocy strasznie jestem śpiąca
Próbowałam z tym walczyć ale nie dałam rady,nawet spacery nie są w stanie mnie "obudzić". Bardzo często kręci mi się w głowie i mam ciężkie ręce-położenie do szafki talerzy sprawia,że czuję się tak jakbym skopała ogródek
Sutki od 3 dni są bardzo wrażliwe. Mdłości miałam może ze 3 razy. Wzdęcia,wzdęcia i jeszcze raz wzdęcia Apetyt baaardzo średni co mnie martwi. Burczy mi w brzuchu ale stanę przed lodówką i na nic nie mam ochoty,nic nie chce mi się jeść Martwi mnie to bo maleństwo musi mieć witaminki i się zmuszam ale czasami jest ciężko,bo rzadko jem ze smakiem A tak poza tym to ok,miewam humorki ale częściej jestem zadowolona niż zła. Rzadko zdarza się,ze robię awantury o nic