Objawy ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Założyłam ten temat, żeby wszystko było w jednym miejscu. o objawach piszemy wszedzie po trochu a tutaj możemy sie "wyzyc"
No wiec piszcie o Waszych pierwszych i nie pierwszych objawach ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2013, 08:23
Krysti lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Pierwszy objaw - brak miesiączki i bóle brzucha dłuugo jak przed @ - niczego nie podejzewałam, a raczej sie nie nastawiałam bo nie wierzyłam ze w 1 cyklu starań może sie udac Zrobiłam test po 4 dniach od spóżniającej sie @ i dwie krechy, co prawda druga blada ale była
Ból piersi który jest mniejszy, w sumie to nie wiem czy w ogóle jest, w każdym razie piersi sa napewno wieksze, otoczki wokół sutków też sie powiekszyły (co do ustania bólu piersi to lekarz mnie troche uspokoił mówiac ze tak czasem jest)
Zmeczenie, ziewanie (mimo ze chodze spac o 22 i spie do 8 co nigdy nie miało u mnie miejsca- tak długi sen)
Czasami lekkie kłucia w podbrzuszu (prawdopodobnie rozciągająca sie macica)
Ostatnio zaobserwowałam czestomocz - w nocy szczególnie, kiedys wstawałam raz w nocy do wc a teraz potrafie od 3-5 razy iśc do kibelka w nocy
Rozdrażnienie i wściekłośc na wszystko i na nic czasami (to powinno byc objawem nr 1 u mnie )
Pragnienie - pije jak smok, ciągle chce mi sie pic:)
A i zachcianki - uwielbiam musztarde chociaż jej nie cierpiałam
Troche sie tego uzbierało a twierdziłam ze nie mam żadnych objawów ciąży i oczywiście stres, schizy ze z Maleństwem jest cos nie tak... ale to chyba każda z nas przechodzi:)
Jedyne czego jeszcze nie zaobserwowałam u siebie to mdłości. Fakt ze czułabym sie pewnie spokojniejsza ale zobczymy moze wszystko przed mnąWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2013, 08:46
Monis
[/link]
-
No właśnie ja się cały czas zastanawiam czy jestem w ciąży bo objawów brak oprócz natarczywie swędzących sutków i lekko pobolewających piersi oraz zgagi nie kiedy którą miewałam wcześniej- to nic. Wspomnę tylko że pierwszy test robiłam 24.grudnia i wyszedł tako jaki bo druga kreseczka była ledwo ledwo co zauważalna dopiero na trzeci dzień zrobiłam trzecią poprawkę i wyszła ciemna krecha. Może u mnie za wcześnie na typowe objawy. Aczykolwiek słyszałam że nie które kobiety po prostu aż takich typowych objawów nie mają i tyle.ewa
-
Dziewczyny proszę o poradę pomoc, o ciąży dowiedziałam się dzięki piersiom - duże nabrzmiałe, gorące tak było 3 dni - następnie zrobiły się normalne, sa nadal pełne ale nie tak naciągnięte jak na samym początku, czy to normalne? zaczynam mieć stres, oprócz tego mdłości mam raz na jakiś czas i uczucie jakby "coś" stało w gardle, jestem już po 2 poronieniach i mam obawy przez te piersi.
-
Witajcie dziewczyny!!!
Jestem tutaj nowa i chciałam się poradzić Mój facet pracuje w transporcie międzynarodowym i parę miesiecy temu postanowiliśmy postarac się o dziecko, Przed jego wyjazdem wzięliśmy się do dzieła tj, (około 2-3 tyg temu) przedwczoraj i wczoraj zrobiłam test i pokazały się dwie kreski jedna mocno różowa a druga bladoróżowa. Czy szansa, że nam się udało jest w wielkim stopniu możliwa? Zawsze sądziłam, że muszą być obie ciemno różowe.
Za wszystkie odpowiedzi dziękuję i za całą pomoc
Pozdrawiam -
Katherina123 Powtórz test, ale na moje oko może to być ciąża.
U mnie tak samo bylo, robiłam 2 testy i w obydwoch mialam blade kreski. A więc jeśli jesteś już po terminie spodziewanej @, to mozesz smialo jeszcze raz testować Jeśli jeszcze raz ukaże Ci się nawet blada kreseczka, gratuluję
życzę powodzenia !!!!!!!! -
A ja niestety nie mam żadnych objawów ciąży pierwszą wizytę u gin mam dopiero za tydzień we wtorek i trochę się przez to tym wszystkim martwie na początku bolał mnie trochę brzuch tak jakby mi się coś w środku rozciągało.. ale teraz już mi przeszło. Nie mam ani zachcianek ani zawrotów głowy ani mdłości.. nic czy któraś z was też tak miała? W którym tygodniu zaobserwowałyście jakieś objawy?
-
Ja w pierwszej ciąży (straconej) pierwsze objawy miałam pod koniec szóstego tygodnia. Wcześniej nic. Zresztą ciąża była niespodzianką i dopiero około tygodnia po terminie spodziewanej miesiączki pomyślałam, że trzeba zrobić test. A potem to się zaczęło. Ciężkie bolące piersi, uczucie, ze cos podchodzi pod gardło. Drażniły mnie różne zapachy, a najbardziej mojej ulubionej kawy. Nie mogłam jeść nic słodkiego, nawet przestałam słodzić herbatę itd. Teraz jestem w 5t2d i na razie tylko pobolewają mnie piersi i kla razy miałam leciutkie zawroty gowy
-
Agusia ;) wrote:Dziewczyny proszę o poradę pomoc, o ciąży dowiedziałam się dzięki piersiom - duże nabrzmiałe, gorące tak było 3 dni - następnie zrobiły się normalne, sa nadal pełne ale nie tak naciągnięte jak na samym początku, czy to normalne? zaczynam mieć stres, oprócz tego mdłości mam raz na jakiś czas i uczucie jakby "coś" stało w gardle, jestem już po 2 poronieniach i mam obawy przez te piersi.
-
Moje pierwsze objawy to wrażliwe i bolące piersi oraz ból brzucha. Zawroty głowy miałam jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego a owulacją - dziwne, bo nigdy takich nie miałam. Test ciążowy pokazał dwie kreski, z czego drugą dużo bladszą, ale była
-
nick nieaktualny
-
cześć dziewczyny! u mnie też się pojawiły dwie kreseczki w piątek :)Co prawda druga kreseczka blada, więc ostrożnie z mężem podchodzimy do tego. Okres miał być w ten weekend, ale się nie pojawił - więc jutro powtarzam test. Co do objawów...u mnie pojawiły się naprawdę szybko. Od 3 tygodni boli mnie bardzo podbrzusze, teraz na szczęście coraz rzadziej. Mam tylko takie co jakiś czas kłucia w podbrzuszu. Od dwóch tygodni bolą mnie bardzo piersi. Są nabrzmiałe, i twarde. Pojawiła się dwa razy zgaga, bóle głowy i zmęczenie. Nigdy nie musiałam spać w ciągu dnia, a teraz mi się to zdarza Liczę na to, że jakoś przetrwam tych pierwszych 12 tyg i odchodzę na zwolnienie (pracuję w sklepie odzieżowym i 8h stania mnie trochę przeraża ;/).
Magdalenna lubi tę wiadomość
[/url]
-
U mnie okolo 3 tydz ciazy. Objawow tez jakos tako brak. Troche sie tym zmartwilam, ale np moja mama z 3 ciazami gdyby nie brak @ w zyciu nie wiedzialaby ze jest w ciazy wiec jestem spokojna, moze mam to po niej a moze za wczesnie na objawy?
Jedyne objawy to wieksze piersi, bola ale lekko, czasem brzuch zaboli jak na @, albo czuje takie rozciaganie/ciagniecie ku dolowi i duzo spie, ale przed ciaza tez tak mialamMagdalenna lubi tę wiadomość