Objawy ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
hej, a ja robiłam 3 testy, dwa jednego dnia z rana i trzeci na drugi dzień, oczywiście wszystkie pozytywne. Na USG widać pęcherzyk. Beta 2101,7... I tu rodzi się pytanie czy to jest ok? Bolą piersi bardzo, mam kłucia w podbrzuszum ale są znośne,no i oczywiście mdłości. A p. gin powiedziała że nie mam się niczego spodziewać bo pęcherzyk jest pusty. A słuszałam że i do 7 tyg nic nie widać. Według kalendarza to 7tyd już mam... A tam wszystko takie malutkie...
-
paulinaw wrote:hej, a ja robiłam 3 testy, dwa jednego dnia z rana i trzeci na drugi dzień, oczywiście wszystkie pozytywne. Na USG widać pęcherzyk. Beta 2101,7... I tu rodzi się pytanie czy to jest ok? Bolą piersi bardzo, mam kłucia w podbrzuszum ale są znośne,no i oczywiście mdłości. A p. gin powiedziała że nie mam się niczego spodziewać bo pęcherzyk jest pusty. A słuszałam że i do 7 tyg nic nie widać. Według kalendarza to 7tyd już mam... A tam wszystko takie malutkie...
-
Witajcie dziewczyny
Dziś zatestowałam z wynikiem pozytywnym, więc mogę się podzielić tym, co w ostatnim czasie wzbudzało moją "podejrzliwość". To co prawda dopiero test domowy i wymaga dalszych potwierdzeń, ale i moje ciało w ostatnim czasie reaguje inaczej. Od równo tygodnia codziennie towarzyszy mi ból głowy - taki jak przy zmianach ciśnienia, to w skroniach i na czole, to ucisk na potylicy. Od tygodnia codziennie też mam zgagę i to trzyma mnie czasem całymi popołudniami. Brzuch wzdęty, gazy, bulgotanie. Oczywiście są też pobolewania jajnika i bolesność i tkliwość piersi, jednak nie inne niż zdarza się przed miesiączką, więc samych w sobie nie brałabym ich za jakiś szczególny objaw ciążowy. Śluz w ostatnich paru dniach nietypowy - raz wodnisty, a raz kremowy i rozciągliwy jak białko kurzego jaja. A dziś (dziś termin miesiączki) jak na zawołanie włączyła mi się wrażliwość na zapachy Ależ jestem szczęśliwaXII 2017 IMSI => 22 I 2018 CRIO z EG 3-dn. Maluchów 8A i 6B => 8dpt II beta 11; 9dpt 23,4; 11dpt 79; 14dpt 357,2; 16dpt 918,1; 23dpt 8646; 25dpt ❤ ur. 17.10.2018
❄❄
1 VI 2014 Aniołek [*] -
paulinaw wrote:hej, a ja robiłam 3 testy, dwa jednego dnia z rana i trzeci na drugi dzień, oczywiście wszystkie pozytywne. Na USG widać pęcherzyk. Beta 2101,7... I tu rodzi się pytanie czy to jest ok? Bolą piersi bardzo, mam kłucia w podbrzuszum ale są znośne,no i oczywiście mdłości. A p. gin powiedziała że nie mam się niczego spodziewać bo pęcherzyk jest pusty. A słuszałam że i do 7 tyg nic nie widać. Według kalendarza to 7tyd już mam... A tam wszystko takie malutkie...
-
nick nieaktualnymaaartinka wrote:Ja w 6 tyg slyszalam juz bicie serduszka mojego malenstwa.. Ale oczywiscie trzymam za was mocno kciuki..
Maaartinka, a mozesz napisac dokladnie w ktorym dniu? Ja ide 5 tydz 5 dzien i mam cichutka nadzieje na serduszko... chcialam isc w kolejnym tyg, ale lekarz ma wolne, a do 8 tygodnia nie wytrzymam! wiem, ze on ma b.dobry sprzet moja kolezanka juz w 5 tyg i 3 d slyszala serduszko:) wiem, ze to sprawa indywidualna, ale mozna miec nadzieje;) -
Dziewczyny.. Spóźnia mi się @ (cykle mam 26-27dniowe, dzisiaj jest 29dc). Mam co raz jakieś kłucia, to z prawej strony, to w podbrzuszu, boli mnie w krzyżu i piersi..no wlasnie-piersi, zawsze bolały mnie przed @ a teraz bolały mnie MEGA MOCNO ! ale ten ból teraz się uspokoił, bola przy nacisku od zewnątrz, ogolnie są nabrzmiałe ale nie tak bolące jak pare dni temu. No i mam sucho w pochwie..
Głupieje..
Robilam test w 27dc, negatyw. -
maaartinka, nie dziękuję żeby nie zapeszać do 8 maja muszę uzbroić się w cierpliwość.
Kkarolinaaaa- objawy są takie same jak przed okresem, lub w trakcie, są skurcze macicy, pobolewanie w krzyżu. Poczekaj jeszcze trochę, ja miałam mieć okres około 6 kwietnia, jak nie dostałam tego dnia zrobiłam test jakoś na drugi dzień i wyszedł negatyw. Myślałam że jednak to okres będzie. Ale 15 dalej nic nie było wiec postanowiłam kupić testy Żeby mieć 1000% kupiłam 3 i wszystkie rano na drugi dzień wyszły pozytywne Teraz tylko cierpliwie muszę czekać by zobaczyć długo wyczekiwane serduszko... Bo póki co pęcherzyk był zbyt mały. -
Lola30 wrote:Maaartinka, a mozesz napisac dokladnie w ktorym dniu? Ja ide 5 tydz 5 dzien i mam cichutka nadzieje na serduszko... chcialam isc w kolejnym tyg, ale lekarz ma wolne, a do 8 tygodnia nie wytrzymam! wiem, ze on ma b.dobry sprzet moja kolezanka juz w 5 tyg i 3 d slyszala serduszko:) wiem, ze to sprawa indywidualna, ale mozna miec nadzieje;)
-
paulinaw wrote:A mam pytanie, czy jak zrobię betę jutro to też będzie ok, jak pierwszą miałam robioną w czwartek? Bo laboratorium zamknięte na święta wiadomo, a trzy dni mi minęły wczoraj... Po 96h to przyrost się podwaja czy na to samo mogę liczyć po 120h?
-
nick nieaktualnyjulianna wrote:5 tydzień od pierwszego dnia ostatniej miesiączki? czy wieku płodu, bo mam tu różnicę 2 tygodni, ja bardzo bym chciała iść między 6-7 tyg., ale nie wiem czy się do gina dostanę ;/
Licząc od daty @ to bedzie 6 tydzien, dokladnie 5 tydz i 5 dzien. -
Kkarolinaaaa wrote:Dziewczyny.. Spóźnia mi się @ (cykle mam 26-27dniowe, dzisiaj jest 29dc). Mam co raz jakieś kłucia, to z prawej strony, to w podbrzuszu, boli mnie w krzyżu i piersi..no wlasnie-piersi, zawsze bolały mnie przed @ a teraz bolały mnie MEGA MOCNO ! ale ten ból teraz się uspokoił, bola przy nacisku od zewnątrz, ogolnie są nabrzmiałe ale nie tak bolące jak pare dni temu. No i mam sucho w pochwie..
Głupieje..
Robilam test w 27dc, negatyw.
-
Lola30 wrote:Maaartinka, a mozesz napisac dokladnie w ktorym dniu? Ja ide 5 tydz 5 dzien i mam cichutka nadzieje na serduszko... chcialam isc w kolejnym tyg, ale lekarz ma wolne, a do 8 tygodnia nie wytrzymam! wiem, ze on ma b.dobry sprzet moja kolezanka juz w 5 tyg i 3 d slyszala serduszko:) wiem, ze to sprawa indywidualna, ale mozna miec nadzieje;)
Według gin dokładnie był to 6 tydz 5 dni, to tak naprawdę już 7 tydzień.. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.. Gin była pewna, że jeszcze nie będzie słychać serduszka bo był maleńki ale na szczęście biło ale ona nie ma zbyt nowego sprzętu a przypuszczam, że to też będzie miało wpływ.. -
Witam!
Moje objawy to zwiększony apetyt i bolące piersi.
Jutro jadę na betę, powtorzę w czwartek i też w czwartek wybieram się do lekarza.
Może już będzie widoczny pęcherzyk:-) Ovu wskazało,że jestem teraz w 5 tygodniu ciąży.
Ucieszę się jak na usg zobaczę super bijące serducho.
Zakładam optymistyczny finał