X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Objawy ciąży
Odpowiedz

Objawy ciąży

Oceń ten wątek:
  • Picia Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aropo tematu bo troche zboczyłysmy ;) jakie macie na tym etapie objawy ? U mnie chyba zaczynaja sie mdlosci (wczoraj wieczorem masakra), zmeczenie jeszcze weksze i straszny bol podbrzucha, gorzej jak na okres, ale to takie ataki co jakis czas, dzis np w ogole, wczoraj co pol godz.

• Picia Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAAAAA i brak apetytu. Dzis mam ochote na barszcz, kupilam buraki itd, ale jak mam robic to bleeee, jak ktos by mi zrobil to spoko, chetnie ;)

• paulinaw Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picia wrote:
    Ile fasoleczka ma mm? :)

pęcherzyk ma 12 mm, a zarodek 2 mm, czyli ok 6 tyg :) a komputerowo wyliczył że urodzę 22 grudnia :D taki tam prezent na święta <3

co do objawów, wcześniej wspomniałam że pobolewają piersi są okropnie ciężkie i nabrzmiałe, nudności (na szczęście nie wymiotuję jeszcze ale pewnie mnie to czeka) i kłucia w podbrzuszu w miarę znośne, choć na wieczór się nasilają. Ale to oznaka powiększającej się macicy :)

A i nie są to bliźniaki ;) na usg jest pojedynczy zarodek :)

f2w39jcgws7lohg5.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 20:23

• Klif Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pierwsze objawy ciąży, zaczęły się rano 10dpo (zagnieżdżenie było prawdopodobnie w nocy 9dpo, tej nocy obudził mnie silny ból jak na @, trwał krótko). Od tej pory bolały mnie mocno piersi (jak na @) i podbrzusze tak jak przed okresem tylko lżej(boli mnie do teraz). Poza tym moja szyjka była w "dotyku" taka jak przed @, miałam nawet wrażenie że jest otwarta, ale była zamknięta. Dzień po spodziewanej @ szyjka była już zupełnie inna,rozpulchniona a w środku było ciasno, teraz już tam nie grzebię ;) Dodatkowym objawem był również silny ból jednego sutka i jego stwardnienie (teraz bolą oba), którego nigdy wcześniej nie miałam. Czułam, że jest inaczej ale zganiałam to na leki (CLO, Castagnus, Luteina).

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja zaczęłam od wczoraj 7tc. :) Od 4 dni niestety, ale pojawiły się mdłości. Okropne uczucie. Jeszcze nie wymiotuję. Jestem zmęczona, ale to chyba nie tylko przez ciążę, bo prowadzę dosyć szybki tryb życia.

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wciąż bez dodatkowych objawów :)

201411191762.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bolące piersi, siku chodzę tyle razy, że chyba na wodę nie zarobię. Poza tym mdłości straszne miałam trzy dni temu. Wcześniej były do zniesienia, ale w piątek, to myślałam, że umrę. Przez weekend nic się nie działo i dzisiaj rano były lekkie. Poza tym większa ochota na sex, ale niestety mamy zakaz póki co, bo od samego początku mam plamienia i kosmówka mi się odkleja i mam małego krwiaka.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie przyszłe Mamusie :)
    podgladam Was czasami jak jakis zboczek :) bo jestem jeszcze po rozowej stronie..
    mam do Was pytanie , otóz.. czy któras z was miała spadek tempki w 6 dniu po owu? ja taki własnie zaliczyłam i nie wiem co myślec.. :o czy któras z was miała podobnie?
    bede wdzieczna jesli ktos mi odpowie :)
    A Wam życzę zdrówka macie przesliczne brzuszki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 18:31

zi13skjo0ong6u20.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek a jak dziś tempka? jak odbiła to dobrze! Ja w tym udanym cyklu akurat mialam malenki spadek 7dnia i nast tuz przed planowanym okresem. Powodzenia:)

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki AG za odzew, dzisiaj leciutko odbiła.. musze cierpliwie czekac. duzo zdrówka dla CIEBIE ;D pozdrawiam

Ag... lubi tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, żebyś szybko mogła przejść na tą "fioletową" stronę :)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek ja temperatury nie mierzyła, więc w tym nie pomogę. A masz inne objawy? Piersi obrzmiałe? Senność? kłucie w podbrzuszu?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 bola mnie piersi juz od owulacji,sa bardzo wrażliwe przy dotyku, no i brzuch mnie pobolewa... innych objawów brak.
    Tobie gratuluję Kropeczka i życzę mnostwo zdrówka ":)

zi13skjo0ong6u20.png
  • paulinaw Znajoma

Wysłany: 1 maja 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate i jak tam po wizycie? Widać zarodek?

Ja się doczekałam (wcześniej niż planowałam, bo wizyta dopiero 8 maja a teraz 28 kwietnia wylądowałam w szpitalu z ryzykiem poronienia) serduszka i tętna :) Przepisano mi luteinę, dwa razy dziennie muszę brać, no i dużo odpoczynku... Przymusowe wcześniejsze L4 :)

• Picia Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Kittykate dlaczego nic nie piszesz :) tez jestem ciekawa jak tam maleństwo :D

• Herber30 Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny - jestem tutaj nowa. Jestem w 5 tyg ciazy a objawow zadnych -poprostu zadnych. Nawet piersi mnie nie bola. Nic a nic. Nie wiem , ale przyznam ze troszke mnie to martwi. Czy ktoras z Was tez tak miala? Ja gdyby nie test nie wiedzialabym o ciazy.Wiem ,ze kazda inaczej znosi ciaze, ale zdecydowana wiekszoscia sa te kobity co maja mase objawow. Napiszcie cos prosze.

Herber
  • paulinaw Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herber30 wrote:
    Hej dziewczyny - jestem tutaj nowa. Jestem w 5 tyg ciazy a objawow zadnych -poprostu zadnych. Nawet piersi mnie nie bola. Nic a nic. Nie wiem , ale przyznam ze troszke mnie to martwi. Czy ktoras z Was tez tak miala? Ja gdyby nie test nie wiedzialabym o ciazy.Wiem ,ze kazda inaczej znosi ciaze, ale zdecydowana wiekszoscia sa te kobity co maja mase objawow. Napiszcie cos prosze.

Każda kobieta ma inaczej :) Ja tak naprawdę miałam luz na początku :) Objawów prawie nie było, dopiero teraz od 11 tyg straszne wymioty mam. Myślę że to wszystko jest zależne od organizmu i pewnie od hormonów. Nie martw się Heber30 może czeka Cię bezobjawowy, piękny czas :)

• Herber30 Debiutantka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Paulinaw :-) za odpowiedz. Masz racje, nie ma co panikowac. Kto wie co bedzie za dzien dwa. Tyle ,ze wiele sie slyszy w tym tez czyta ,ze wczesne tyg. to "wielki okres objawow" wiec sie troche wystraszylam .... ale masz racje, trzeba sie cieszyc a nie czekac na objawy :-) Pozdrawiam Cie serdecznie i Zycze aby wymioty poszly w las :-) Spokojnej i radosnej ciazy!

Herber
  • Kaj Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na początku nie było objawów. Dopiero po 5 tygodniu zaczęło się potworne zmęczenie i senność. W pracy ledwo potrafię wysiedzieć i się skupić.
    Weekendy dla mnie nie istnieją- oprócz całych nocy przesypiam jeszcze 5-6h w ciągu dnia ;/ Moje życie póki co kręci się wokół snu.
    Ponadto mdłości a w związku z nimi brak apetytu. Niestety nie poranne a całodzienne. Najgorsze w momencie kiedy oczywiście chce mi się spać ;p Jak śpię wiadomo- mdłości nie ma ;p

ukdy82c3jvhxu38m.png

tb73k6nl2pyu28tq.png
  • BasiaPelasia Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży oprócz senności nie miałam objawów. Ciąża przebiegła bardzo spokojnie. teraz jestem z w 5tc. i jak na razie to nie mam jakiś typowych objawów . Może trochę senność i nic poza tym. Ale 18.06 idę do mojego gin i myślę , że już coś będzie widać

BasiaPelasia
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ