X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Objawy ciąży
Odpowiedz

Objawy ciąży

Oceń ten wątek:
  • pudel22 Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem w 5 tc według ostatniej @ :) oprócz bolących piersi i wrażliwych sutków nic bym nie podejrzewała bo nic mi nie jest :) rano jedynie ściskało mnie w żołądku tak jakos :P

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

78ee9c9abd01aa08b142ec50bf121b72.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej DZiewczęta :):) dopiero dziś zawiatałam do Was na Belly :)

u mnie z objawów nic, oprócz skurczy macicy, ale wczoraj i dziś juz nie...

dziisiejsza beta ponad 4700 :)

Cynamonek30, malinka1984 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • kasiulk Debiutantka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z objawow ktore zaobserwowalm :bol brzucha jak na okres dopiero teraz 5tydz doszly zmiany w piersiach sa obolale i zmienily ksztalt, oraz wielkosc;) wczoraj zaczal mi przeszkadzac zapach masla i od tego pojawily sie lciutkie mdlosci

Kasik
    c8e0b9ff32b73eff767fef515f7488a1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • saprist88 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszym trymestrze miałam chyba wszystkie objawy jakie można mieć: mdłości, wymioty, bóle glowy, bóle brzucha, bóle kręgosłupa, dziwny smak w ustach, zawroty głowy, spadek libido, osłabienie, senność, wrażliwe i bolesne piersi, spadek apetytu, ślinotok (szczególnie przy zasypianiu), częste oddawanie moczu, zaparcia i pewnie jeszcze o czymś już zapomniałam ;) Mam nadzieję, że drugi trymestr będzie dla mnie bardziej łaskawy :)

• roxana90_1990 Debiutantka

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    mam pytanie.
    W środę miałam usg położnicze w 11 tygodniu ciąży...od momentu badania (dopochwowe) boli mnie całe "wejście" i jestem mega poobcierana :( nie wiem czym sobie ulżyć bo te swędzenie i pieczenie jest nie do wytrzymania :/ czy to normalne? Mam też delikatne serowate (kolor żółtawy) upławy - bezwonne. Czy to może być grzybica?

proszę o jakąś podpowiedź...

pozdrawiam!

• angelstw Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxana90_1990 wrote:
    Cześć!
    mam pytanie.
    W środę miałam usg położnicze w 11 tygodniu ciąży...od momentu badania (dopochwowe) boli mnie całe "wejście" i jestem mega poobcierana :( nie wiem czym sobie ulżyć bo te swędzenie i pieczenie jest nie do wytrzymania :/ czy to normalne? Mam też delikatne serowate (kolor żółtawy) upławy - bezwonne. Czy to może być grzybica?

proszę o jakąś podpowiedź...

pozdrawiam!

kurcze brzmi to tak jakby to USG robił ci mega laik a nie lekarz z doświadczeniem... :/ ja po USG dopochwowym zawsze przez 1 dzień mam taki śluz jakby grudkowaty (pewnie przez zastosowanie żelu nawilżającego przed wprowadzeniem sondy USG do pochwy) ale nigdy mnie nie swędzi i nie piecze...
    jeśli trwa to u Ciebie już kilka dni to może być jakaś infekcja a jak wiesz w ciąży nie są one bezpieczne i trzeba je leczyć możliwie szybko więc może lepiej skonsultuj z lekarzem, dla swojego dobra i dzidziusia :)

Lollis, ewela6 lubią tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Charlie20 Debiutantka

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jest slabo, boli mnie brzuch, boli mnie glowa, kreci mi sie w glowie ,goroaco mi :(
    A to dopiero poczatek..

• BasiaPelasia Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zasadzie to nie mam objawów tylko lekkie mdłości, bardzo lekkie.Bolą piersi i nie mam ochoty na wędliny. Nic poza tym

BasiaPelasia
  • lulu_ovufriend Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg. OM jestem już w 6 tc i na razie z objawów pojawił się trądzik, bóle brzucha jak na @ i lekko bolące piersi. W ogóle nie mam za to mdłości i może to głupie, ale chciałabym mieć ich choć trochę bo to taki typowy objaw a ja świruję, że "tam nic nie ma"! ;) serio jakoś nie mogę w to uwierzyć, byłam u gina zaraz po pozytywnym teście ale na USG nic jeszcze nie było widać, teraz idę dopiero w piątek... to będzie pierwszy dzień 7tc i mam ogromną nadzieję, że wszystko się potwierdzi... do tego czasu pewnie będę schizować :)

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lulu_ovufriend wrote:
    Wg. OM jestem już w 6 tc i na razie z objawów pojawił się trądzik, bóle brzucha jak na @ i lekko bolące piersi. W ogóle nie mam za to mdłości i może to głupie, ale chciałabym mieć ich choć trochę bo to taki typowy objaw a ja świruję, że "tam nic nie ma"! ;) serio jakoś nie mogę w to uwierzyć, byłam u gina zaraz po pozytywnym teście ale na USG nic jeszcze nie było widać, teraz idę dopiero w piątek... to będzie pierwszy dzień 7tc i mam ogromną nadzieję, że wszystko się potwierdzi... do tego czasu pewnie będę schizować :)

Kochana z tymi mdłościami to zebyś sobie nie wygadała jak ja .... bo napisałam identycznie jak Ty w 6t i 5 dniu i dzien lub 2 później mdłości a i czasem wymioty jak cholera do dnia dzisiejszego... czasammi potrafia mnie przetragac cały dzień ze wstac z łóżka nie moge... trzeymam kciuki bedzie dobrze...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała problemy z oddychaniem. Mi od kilku dni całkowicie brakuje tchu i nie mogę złapać powietrza a z bety wynika, że to 4-5 tc...

Maracuja
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała problemy z oddychaniem. Mi od kilku dni całkowicie brakuje tchu i nie mogę złapać powietrza a z bety wynika, że to 4-5 tc...

myślę że problemy z oddychaniem dopiero się zaczną jak macica sporo urośnie i nam przygniecie płucka i przeponę...choć ja mam ostatnimi czasy problem z zabraniem głębszego wdechu..do tego te upały..
    a nie miałaś nigdy wcześniej problemów z oddychaniem? żadna astma? nic z tych rzeczy? Trochę wcześnie na problemy z oddychaniem skoro dopiero 4-5tc no ale wszystko się może zdarzyć.

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja tez mam problemy z oddychaniem nic wielkiego ale tak mi duszno. Czyli to tez jeden z objawow pewnie no i ciahle glodna jestem a od wczoraj mam luteine i te okropne wzdecia minely ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Ilien Nowa

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, czy goąrce piersi, bolące sutki i kłucie w żołądku, to może być objaw ciąży. Ostatnio przeżywałam wiele stresu w ciągu tego tyg, więc na to zwałałam problemy z żołądkiem i zatwardzeniem, ale od 3 dni, moje piersi są gorące i przy dotyku bolą mnie sutki, okres powinnam dostać za 11 dni, mniej więcej

• Maracuja Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z oddychaniem trochę się uspokoiło bo i ja sama staram się opanowywać emocje. Przetłumaczyłam sobie, że co ma być to będzie, że niektórych rzeczy nie jestem w stanie przeskoczyć. Dosyć długie starania o dziecko nauczyły mnie pokory.

Maracuja
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka a jak u Ciebie aktualnie z objawami ciazowymi?

Maracuja
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilien wrote:
    hej dziewczyny, czy goąrce piersi, bolące sutki i kłucie w żołądku, to może być objaw ciąży. Ostatnio przeżywałam wiele stresu w ciągu tego tyg, więc na to zwałałam problemy z żołądkiem i zatwardzeniem, ale od 3 dni, moje piersi są gorące i przy dotyku bolą mnie sutki, okres powinnam dostać za 11 dni, mniej więcej

mogą ale nie muszą :) tzn o kłuciu w żołądku nie słyszałam, ale kto wie.
    Ale co do piersi to ja właśnie miałam takie odczucia o których piszesz: uczucie gorąca i pieczenia sutków. Nawet teraz w niektóre dni to odczucie powraca :) 11 dni do okresu to jeszcze dużo, jeszcze troszkę za wcześnie na objawy ciążowe, chociaż wszystko się może zdarzyć :)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja wrote:
    u mnie z oddychaniem trochę się uspokoiło bo i ja sama staram się opanowywać emocje. Przetłumaczyłam sobie, że co ma być to będzie, że niektórych rzeczy nie jestem w stanie przeskoczyć. Dosyć długie starania o dziecko nauczyły mnie pokory.

pewnie! Masz racje Maracuja...czasem trzeba ostudzić emocje. Tak jak piszesz na pewne rzeczy wpływu nie mamy...moja ciąża z Zuzią rozwijała się książkowo i co? I supeł na pępowinie na który nikt nie miał wpływu i nikt nie jest winny tej sytuacji..po prostu stało się bo tak miało być...

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Maracuja Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    pewnie! Masz racje Maracuja...czasem trzeba ostudzić emocje. Tak jak piszesz na pewne rzeczy wpływu nie mamy...moja ciąża z Zuzią rozwijała się książkowo i co? I supeł na pępowinie na który nikt nie miał wpływu i nikt nie jest winny tej sytuacji..po prostu stało się bo tak miało być...

angelstw bardzo mi przykro, ale wierzę, że teraz już wszystko będzie dobrze i szczęśliwie donosisz swoje maleństwo.

Maracuja
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od którego tygodnia zaczęłyście wymiotować. Mnie dziś rano mocno mdliło, ale póki co na nudnościach poprzestaję.

Maracuja
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ