X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Objawy ciąży
Odpowiedz

Objawy ciąży

Oceń ten wątek:
  • pudel22 Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem w 5 tc według ostatniej @ :) oprócz bolących piersi i wrażliwych sutków nic bym nie podejrzewała bo nic mi nie jest :) rano jedynie ściskało mnie w żołądku tak jakos :P

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

78ee9c9abd01aa08b142ec50bf121b72.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej DZiewczęta :):) dopiero dziś zawiatałam do Was na Belly :)

u mnie z objawów nic, oprócz skurczy macicy, ale wczoraj i dziś juz nie...

dziisiejsza beta ponad 4700 :)

Cynamonek30, malinka1984 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • kasiulk Debiutantka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z objawow ktore zaobserwowalm :bol brzucha jak na okres dopiero teraz 5tydz doszly zmiany w piersiach sa obolale i zmienily ksztalt, oraz wielkosc;) wczoraj zaczal mi przeszkadzac zapach masla i od tego pojawily sie lciutkie mdlosci

Kasik
    c8e0b9ff32b73eff767fef515f7488a1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • saprist88 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszym trymestrze miałam chyba wszystkie objawy jakie można mieć: mdłości, wymioty, bóle glowy, bóle brzucha, bóle kręgosłupa, dziwny smak w ustach, zawroty głowy, spadek libido, osłabienie, senność, wrażliwe i bolesne piersi, spadek apetytu, ślinotok (szczególnie przy zasypianiu), częste oddawanie moczu, zaparcia i pewnie jeszcze o czymś już zapomniałam ;) Mam nadzieję, że drugi trymestr będzie dla mnie bardziej łaskawy :)

• roxana90_1990 Debiutantka

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    mam pytanie.
    W środę miałam usg położnicze w 11 tygodniu ciąży...od momentu badania (dopochwowe) boli mnie całe "wejście" i jestem mega poobcierana :( nie wiem czym sobie ulżyć bo te swędzenie i pieczenie jest nie do wytrzymania :/ czy to normalne? Mam też delikatne serowate (kolor żółtawy) upławy - bezwonne. Czy to może być grzybica?

proszę o jakąś podpowiedź...

pozdrawiam!

• angelstw Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxana90_1990 wrote:
    Cześć!
    mam pytanie.
    W środę miałam usg położnicze w 11 tygodniu ciąży...od momentu badania (dopochwowe) boli mnie całe "wejście" i jestem mega poobcierana :( nie wiem czym sobie ulżyć bo te swędzenie i pieczenie jest nie do wytrzymania :/ czy to normalne? Mam też delikatne serowate (kolor żółtawy) upławy - bezwonne. Czy to może być grzybica?

proszę o jakąś podpowiedź...

pozdrawiam!

kurcze brzmi to tak jakby to USG robił ci mega laik a nie lekarz z doświadczeniem... :/ ja po USG dopochwowym zawsze przez 1 dzień mam taki śluz jakby grudkowaty (pewnie przez zastosowanie żelu nawilżającego przed wprowadzeniem sondy USG do pochwy) ale nigdy mnie nie swędzi i nie piecze...
    jeśli trwa to u Ciebie już kilka dni to może być jakaś infekcja a jak wiesz w ciąży nie są one bezpieczne i trzeba je leczyć możliwie szybko więc może lepiej skonsultuj z lekarzem, dla swojego dobra i dzidziusia :)

Lollis, ewela6 lubią tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Charlie20 Debiutantka

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jest slabo, boli mnie brzuch, boli mnie glowa, kreci mi sie w glowie ,goroaco mi :(
    A to dopiero poczatek..

• BasiaPelasia Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zasadzie to nie mam objawów tylko lekkie mdłości, bardzo lekkie.Bolą piersi i nie mam ochoty na wędliny. Nic poza tym

BasiaPelasia
  • lulu_ovufriend Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg. OM jestem już w 6 tc i na razie z objawów pojawił się trądzik, bóle brzucha jak na @ i lekko bolące piersi. W ogóle nie mam za to mdłości i może to głupie, ale chciałabym mieć ich choć trochę bo to taki typowy objaw a ja świruję, że "tam nic nie ma"! ;) serio jakoś nie mogę w to uwierzyć, byłam u gina zaraz po pozytywnym teście ale na USG nic jeszcze nie było widać, teraz idę dopiero w piątek... to będzie pierwszy dzień 7tc i mam ogromną nadzieję, że wszystko się potwierdzi... do tego czasu pewnie będę schizować :)

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lulu_ovufriend wrote:
    Wg. OM jestem już w 6 tc i na razie z objawów pojawił się trądzik, bóle brzucha jak na @ i lekko bolące piersi. W ogóle nie mam za to mdłości i może to głupie, ale chciałabym mieć ich choć trochę bo to taki typowy objaw a ja świruję, że "tam nic nie ma"! ;) serio jakoś nie mogę w to uwierzyć, byłam u gina zaraz po pozytywnym teście ale na USG nic jeszcze nie było widać, teraz idę dopiero w piątek... to będzie pierwszy dzień 7tc i mam ogromną nadzieję, że wszystko się potwierdzi... do tego czasu pewnie będę schizować :)

Kochana z tymi mdłościami to zebyś sobie nie wygadała jak ja .... bo napisałam identycznie jak Ty w 6t i 5 dniu i dzien lub 2 później mdłości a i czasem wymioty jak cholera do dnia dzisiejszego... czasammi potrafia mnie przetragac cały dzień ze wstac z łóżka nie moge... trzeymam kciuki bedzie dobrze...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała problemy z oddychaniem. Mi od kilku dni całkowicie brakuje tchu i nie mogę złapać powietrza a z bety wynika, że to 4-5 tc...

Maracuja
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała problemy z oddychaniem. Mi od kilku dni całkowicie brakuje tchu i nie mogę złapać powietrza a z bety wynika, że to 4-5 tc...

myślę że problemy z oddychaniem dopiero się zaczną jak macica sporo urośnie i nam przygniecie płucka i przeponę...choć ja mam ostatnimi czasy problem z zabraniem głębszego wdechu..do tego te upały..
    a nie miałaś nigdy wcześniej problemów z oddychaniem? żadna astma? nic z tych rzeczy? Trochę wcześnie na problemy z oddychaniem skoro dopiero 4-5tc no ale wszystko się może zdarzyć.

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja tez mam problemy z oddychaniem nic wielkiego ale tak mi duszno. Czyli to tez jeden z objawow pewnie no i ciahle glodna jestem a od wczoraj mam luteine i te okropne wzdecia minely ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Ilien Nowa

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, czy goąrce piersi, bolące sutki i kłucie w żołądku, to może być objaw ciąży. Ostatnio przeżywałam wiele stresu w ciągu tego tyg, więc na to zwałałam problemy z żołądkiem i zatwardzeniem, ale od 3 dni, moje piersi są gorące i przy dotyku bolą mnie sutki, okres powinnam dostać za 11 dni, mniej więcej

• Maracuja Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z oddychaniem trochę się uspokoiło bo i ja sama staram się opanowywać emocje. Przetłumaczyłam sobie, że co ma być to będzie, że niektórych rzeczy nie jestem w stanie przeskoczyć. Dosyć długie starania o dziecko nauczyły mnie pokory.

Maracuja
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka a jak u Ciebie aktualnie z objawami ciazowymi?

Maracuja
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilien wrote:
    hej dziewczyny, czy goąrce piersi, bolące sutki i kłucie w żołądku, to może być objaw ciąży. Ostatnio przeżywałam wiele stresu w ciągu tego tyg, więc na to zwałałam problemy z żołądkiem i zatwardzeniem, ale od 3 dni, moje piersi są gorące i przy dotyku bolą mnie sutki, okres powinnam dostać za 11 dni, mniej więcej

mogą ale nie muszą :) tzn o kłuciu w żołądku nie słyszałam, ale kto wie.
    Ale co do piersi to ja właśnie miałam takie odczucia o których piszesz: uczucie gorąca i pieczenia sutków. Nawet teraz w niektóre dni to odczucie powraca :) 11 dni do okresu to jeszcze dużo, jeszcze troszkę za wcześnie na objawy ciążowe, chociaż wszystko się może zdarzyć :)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja wrote:
    u mnie z oddychaniem trochę się uspokoiło bo i ja sama staram się opanowywać emocje. Przetłumaczyłam sobie, że co ma być to będzie, że niektórych rzeczy nie jestem w stanie przeskoczyć. Dosyć długie starania o dziecko nauczyły mnie pokory.

pewnie! Masz racje Maracuja...czasem trzeba ostudzić emocje. Tak jak piszesz na pewne rzeczy wpływu nie mamy...moja ciąża z Zuzią rozwijała się książkowo i co? I supeł na pępowinie na który nikt nie miał wpływu i nikt nie jest winny tej sytuacji..po prostu stało się bo tak miało być...

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Maracuja Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    pewnie! Masz racje Maracuja...czasem trzeba ostudzić emocje. Tak jak piszesz na pewne rzeczy wpływu nie mamy...moja ciąża z Zuzią rozwijała się książkowo i co? I supeł na pępowinie na który nikt nie miał wpływu i nikt nie jest winny tej sytuacji..po prostu stało się bo tak miało być...

angelstw bardzo mi przykro, ale wierzę, że teraz już wszystko będzie dobrze i szczęśliwie donosisz swoje maleństwo.

Maracuja
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od którego tygodnia zaczęłyście wymiotować. Mnie dziś rano mocno mdliło, ale póki co na nudnościach poprzestaję.

Maracuja
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ