X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Objawy ciąży
Odpowiedz

Objawy ciąży

Oceń ten wątek:
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuszek już też od płaskiego daleko odbiega:) Piersi się powiększyły, ale nie jakoś mocno. Ja ubrań nie oddaję, bo stwierdziłam, że będą moją motywacją po porodzie w drodze do powrotu do obecnej figury:)

Maracuja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez brzuszek juz większy ,ubrań nie oddaje bo na co jak wiem ze wrócę do swojej wagi a i uważam co jem by tez nie przytyć jem zdrowo małymi ilościami a często .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 16:41

• Maracuja Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już w tej chwili jem kiedy mogę i to co mogę, bo mdłości same dyktują mi co w danej chwili mi podejdzie lub nie. Jednego dnia mam ochotę na biały ser, drugiego na nabiał nie mogę patrzeć i tak ciągle.

Maracuja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odrzucilo od szynki i mięsa i czekolady gorącej teraz jem serek almette szczypiorek i paprykę czerwoną .:)

• Maracuja Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, najlepiej słuchać swojego organizmu, bo sam nam podpowiada co nam potrzeba

Krysti, respondeca lubią tę wiadomość

Maracuja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja byłaś juz na usg

• Maracuja Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ja jeszcze muszę czekać około 2 tygodni na kolejne usg, bo wtedy będzie już właściwie pewne na czym stoję. w 5tc widziałam tylko pęcherzyk ciążowy. Kolejne usg mam w 8.

Maracuja
  • izadora Znajoma

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja ubrań też nie oddaje, my się wymieniamy (zawsze nasze ciuchy są w ruchu, i też od niej dostaje całe siatki jak jej się za bardzo schudnie ;)), i na pewno potem część do mnie wróci, zwłaszcza takich pracowych (przyjaciółka ma możliwość ubierać się w pracy luźniej, więc pewnie te ciuchy będą raczej spotkaniowe); ale ponieważ miałam zawsze bardzo drobną górę (ten płaski brzuch i cycki) to koszule mam takie 34-36, nie oszukuje się ze się w nie wbiję - zresztą zanim skończę karmić, to spokojnie ponad rok czasu od teraz -nie ma co ich trzymać i na nie patrzeć.

Krysti lubi tę wiadomość

• Maracuja Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tą samą rozmiarówkę, a w zasadzie miałam:)..

Maracuja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja ---ja nie bylam jeszcze mi kazała przyjsc 25 dopiero takze jeszcze dwa tyg czekania przedemną:")

• Maracuja Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to póki co obie musimy czekać cierpliwie

Krysti lubi tę wiadomość

Maracuja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :):)damy radę.

Maracuja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.:)
    Mam dość nietypowe pytanie,a jakoś nigdzie nie mogę znalezc odpowiedzi.
    Do czerwca miesiączkę miałam regularnie jak w zegarku,w lipcu jakoś mi się opóźniła ale nie pamiętam tego.7 sierpnia spałam z moim chłopakiem bez zabezpieczenia,trochę tu a trochę tam.;)Miesiączka nie wystąpiła jedynie przez dwa dni pojawiły się plamienia a w zeszłym tygodniu bolały mnie jajnik po lewej stronie myślałam,że się może zbliża ale nic z tych rzeczy.W ubiegłym tygodniu zrobiłam test i był negatywny. Od wczoraj zauważyłam,że bolą mnie piersi nawet dziś,że są dziwnie ciężkie i wrażliwe a sutki stoją.
    Wcześniej kilka razy zdarzało mi sie zdawać,ze jestem w ciąży i być wyczulonym na niby objamy,ale tym razem jakoś nie do końca jestem przekonana.Co o Tym myślicie? Istnieje ryzyko czy nie?ześć dziewczyny.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 21:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, jestem w 6 tygodniu ciazy.. i dzis rano mialam biegunke.. czy to normmalne??

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny liczac od OM jestem w 6 tc i tak sie zastanawiam czy to normalne ze NIE boli mnie brzuch ani plecy? Owszem w dniu spodziewanej @ pobolewalo a teraz nic czasem odczuwam jakby sie macica rozciagala...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dziś dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Na razie potwierdzonej 2 testami i brakiem @. W ubiegłym miesiącu miałam wszystkie książkowe objawy ciąży a jednak wredna @ przyszła jak zwykle:-( W tym cyklu zero objawów. W terminie owulacji delikatne bóle jajnika i brzucha. Później za bardzo nic. Nie mierzyłam temp.bo bylam na wakacjach i to był mój czas na relaks. Zmierzyłam tylko 2razy przed przewidywana @ i było 36,4% czyli mój standardzik;-) W Sobotę 3dni przed @ bóle krzyża oraz bolesne piersi w dotyku. Czyli witamy @ i liczymy na cud w następnym cyklu. Dziś całą noc bardzo źle spałam a to nie jest u mnie normalne. Rano proforma Zmierzyłam tempke wiedząc, że dziś, niedługo będzie wredota. Na term.36,6 to bardzo dziwne, wzrost o 0,2 przez noc? Zrobiłam test znając odpowiedź, NIE. Ogromne było moje zaskoczenie bo naprawdę nie spodziewałam się:-) 2krechy. Druga trochę bladsza ale potwierdzona 2-ma testami. ;-)
    Objaw nie medyczny: zjadłam zupę grzybowa i język ze smaku omal nie uciekł mi do tyłka. Dziś bym już jej nie ruszyła.

• Matik2012 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2014, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja jestem w 6 tyg
    Moje pierwsze objawy to potworna zgaga której nigdy nie miewam tylko jak jestem w ciaży :)
    Teraz czasem mdłości czasem brzuszek trochę piersi pobolewaja i z każdym dniem mocniej ale znośnie
    Zachcianki miewam ale na tyle dziwne ze jak juz zacYnam jeść to po dych trzech jeżach nie mam na to ochoty
    I w rezultacie nie hem dużo za to wodę pije litrami :)
    Beta 40,8 30dc a po 48 h 149,8 i po 4 dniach kolejna 1149,90
    Widziałam na razie pęcherzyk a 15.09 mam nadzieje zobaczyć serduszko
    &&&&
    Pozdrawiam

marzenia się spełnią
  • olaaa1229 Koleżanka

Wysłany: 8 września 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja w 6 tyg - największe objawy ?
    bolące piersi, "ciągnięcie" w jajnikach, w podbrzuszu, mega apetyt, przez 2 dni zawroty głowy, ostatnio też coraz częściej mam zgagę

thgf9n730pshwi5w.png
  • olaaa1229 Koleżanka

Wysłany: 8 września 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero bd szła na 1 wizytę, 25. września, liczę, że zobaczę serduszko

thgf9n730pshwi5w.png
  • lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2014, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkie :D Jestem w 12 tyg ciąży i moimi objawami są bolące piersi (już teraz trochę mniej). Smaków nie mam ale za to odrzuciło mnie od papryki i cukinii faszerowanej, na samą myśl od razu mam odruch wymiotny ;)

zi133e3kzeucxr7e.png
‹‹ 8 9 10 11 12
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ