X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Objawy ciąży - 5 tyg. i 1 dzień
Odpowiedz

Objawy ciąży - 5 tyg. i 1 dzień

Oceń ten wątek:
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga23 wrote:
    Ja bym poczekałam :) Byłam w 5w5d dniu na usg sam malutki pęcherzyk, teraz czekam mam przyjść w 8 tygodniu
    ja byłam w piątek a to 5 tydzień i było już serduszko ;)

Nadulka lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    Widzę że wszystkie dzisiaj w słabszej formie jesteśmy, mnie na dodatek męczy ból brzucha - nie wiem czy to rozciąganie, nerki / krzyż pobolewa, ćmi w dole brzucha, wzięłam no-spę ale tak sobie działa. Do tego męczy katar. Ech...

Mnie też ostatnio męczył katar na zmianę z zatkanym nosem, kupiłam w aptece Prenalen Katar dla kobiet w ciąży - pomogło:)
    Co do wizyt moja już 16 kwietnia ostatnią miałam 19 marca ale jakoś nawet szybko czas zleciał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 17:03

Renia7910 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga23 wrote:
    Arpenia witaj :) Ja póki co ciąże znoszę dobrze, tylko czasami gorsze samopoczucie mi towarzyszy z tym że mdłości brak.Oj dobrze rozumiem Twoje oczekiwanie na wizytę, ja mam drugie usg 22kwietnia i mam nadzieję że będzie wszystko dobrze ale troszkę się denerwuje bo jak pisałam ostatnio był sam malutki pęcherzyk
    Miłego dnia :)
    Aga23 idziemu prawie łeb w łeb hihi;-) ja mam 23kwietnia usg ;-)
    A co do objawow to nikomi nie życzę tego co ja mam, otóż 24na dobę mdłości,senność,i bolące piersi a i apetyt jak cholera i Zaparci, pełen pakiet objawow...

• Arpenia Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    ale dzisiaj mialam stracha w toalecie . zobaczylam krew, przestraszylam sie ze to moze cos z dzieckiem, ale nie, chyba mam hemoroidy :( a dodam iz syna 4 lata temu rodzilam naturalnie i mialam ciecie, ale czy to po tylu latach mialo by jakis wplyw wlasnie teraz???
    a do przemiłych objawow dołaczylo u mnie poranne całowanie sie z panem klozetowym :(

• Trisska Znajoma

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Tak chciałam się wypowiedzieć i dołączyć, bo właśnie zaczynam 6 tydzień, a jak patrzę na wasze wypowiedzi to się trochę dziwię sobie... Z objawów mam tylko ciągłe zmęczenie oraz ból piersi, które trochę urosły. I nic więcej! Owszem, cieszę się, że nie muszę rozmawiać z kiblem, ale przez to też nie mogę uwierzyć w ciążę. Byłam u gina tuż po terminie okresu, ale nawet mnie nie badał, tylko zlecił witaminy i kazał przyjść za 2 tygodnie... (czyli jeszcze cały tydzień do wizyty...)

3jgxol2aj69homjq.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trisska wrote:
    Cześć!
    Tak chciałam się wypowiedzieć i dołączyć, bo właśnie zaczynam 6 tydzień, a jak patrzę na wasze wypowiedzi to się trochę dziwię sobie... Z objawów mam tylko ciągłe zmęczenie oraz ból piersi, które trochę urosły. I nic więcej! Owszem, cieszę się, że nie muszę rozmawiać z kiblem, ale przez to też nie mogę uwierzyć w ciążę. Byłam u gina tuż po terminie okresu, ale nawet mnie nie badał, tylko zlecił witaminy i kazał przyjść za 2 tygodnie... (czyli jeszcze cały tydzień do wizyty...)
    Zazdroszczę Ci tych nie objawów ;-)

• cherry_lady Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trisska wrote:
    Cześć!

Wszystko jeszcze przed Tobą (i przede mną zapewne też ;P). Cycki mi zaraz eksplodują, takie są ciężkie i bolące, mogę spać cały dzień a serducho bije jak oszalałe. No i brzusio taki dziwny, czasami "ciągnący", czasem coś zakłuje, zaboli. Na szczęście nie okupuję toalety :)

Jutro zaczynam 7. tydzień i mam nadzieję, że z dolegliwości ciążowych zostaną te co są.

Pozdrawiam i miłego dnia! Z każdym mam bliżej do wizyty i zobaczenia mojego groszka :)

2nn343r89nwazcjv.png
  • cherry_lady Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i jeszcze zdarzają się dni, że od płaczu z nie-wiadomo-jakiego-powodu przechodzę w stan radosnego-rechotania. Od złości i wścieku na wszystkich po stan do-rany-przyłóż. W sumie sama nie wiem jak to się dzieje, pełen wachlarz emocji :)

2nn343r89nwazcjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz chce dołączyć do Was:))

Aga23 lubi tę wiadomość

• kiki27 Nowa

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Jestem w 5 t 3d ciazy 1 bhc rbiona 3 kwietnia 6100 wczorajsza bhcg wynosi 120 643,0 wymiotuje non stop najwiecej miedzy 4 a 6 rano nie mam sily na nic probowalam wszystkiego na mdłości i nic jedynie co czadem pomaga to przegotowana cola i guma do zucia.Moze znacie jakies inne metody??

Xxx
  • cherry_lady Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska84 wrote:

Zapraszamy serdecznie :) na pewno już niedługo będziesz tu z nami :) czekamy na Ciebie Kochana :*

Madzia890722, Renia7910, dddodiii lubią tę wiadomość

2nn343r89nwazcjv.png
  • cherry_lady Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusi mnie żeby zrobić kolejną betę, ale kurka mam problem, żeby wyjść
    z pracy i pojechać do laboratorium....po południu już nie zdążę, a z kolei
    w szpitalu w drugim labo pracuje mama mojej koleżanki z pracy i boję się
    o przeciek informacji... ehhh

2nn343r89nwazcjv.png
  • Trisska Znajoma

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co jeszcze mi się taki objaw przypomniał, czuje się taka roztargniona, nie wiem co gdzie położyłam, ciągle mi coś wypada z rąk. Również czuję się taka głupia... nie pamiętam niektórych rzeczy i ciężko mi się skupić... macie tak?

3jgxol2aj69homjq.png
  • cherry_lady Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trisska wrote:
    wiecie co jeszcze mi się taki objaw przypomniał, czuje się taka roztargniona, nie wiem co gdzie położyłam, ciągle mi coś wypada z rąk. Również czuję się taka głupia... nie pamiętam niektórych rzeczy i ciężko mi się skupić... macie tak?

Ja mam tak z reguły ;p nie tylko w ciąży ;)

Nadulka lubi tę wiadomość

2nn343r89nwazcjv.png
  • Trisska Znajoma

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cherry_lady wrote:
    Ja mam tak z reguły ;p nie tylko w ciąży ;)

hihi to całkiem pocieszające :P nie mówię, że wcześniej tak nie miałam, ale teraz tak się nasiliło... :P

Anko:-) lubi tę wiadomość

3jgxol2aj69homjq.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Jestem na początku 5tyg ciąży, wcześniej miałam dwie ciążę biochemiczne gdzie hcg nie przekroczyło 200 i jedna pozamaciczna.
    Tutaj badałam przyrost bardzo skrupulatnie bo jest to ciąża po ivf. Jednostki co 48h to 85,195,505,1100-wczoraj. Wzrost prawidłowy ale okropnie jestem zestresowana i gdy objawy znikają to przeżywam tragedię. Od wczoraj wieczór przestałam czuć ból piersi i nie jestem zamulona jak cały tydzień poprzedni.
    Czy i was objawy są wciąż tak samo silne czy zanikają i raz czujecie się ciazowo raz nie?

dfe01f0225.png
  • Aga23 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny dziś to prawie umarłam :D Byłam na pobraniu krwi,kilka razy się wkuwała a ja prawie zemdlałam, myślałam że zaraz jej tam na fotelu zwymiotuje :P
    I do tego zapłaciłam 350 zł :/

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • Aga23 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska84 wrote:
    Oj czekam na Ciebie :) Niedługo wstawisz swój suwaczek na forum

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trisska wrote:
    Ja też tak mam i jeszcze dochodzi do tego taki wewnętrzny niepokój, jestem taka zdezorientowana :-S

Trisska lubi tę wiadomość

• Trisska Znajoma

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Hej dziewczyny.
    Jestem na początku 5tyg ciąży, wcześniej miałam dwie ciążę biochemiczne gdzie hcg nie przekroczyło 200 i jedna pozamaciczna.
    Tutaj badałam przyrost bardzo skrupulatnie bo jest to ciąża po ivf. Jednostki co 48h to 85,195,505,1100-wczoraj. Wzrost prawidłowy ale okropnie jestem zestresowana i gdy objawy znikają to przeżywam tragedię. Od wczoraj wieczór przestałam czuć ból piersi i nie jestem zamulona jak cały tydzień poprzedni.
    Czy i was objawy są wciąż tak samo silne czy zanikają i raz czujecie się ciazowo raz nie?
    też czasem mi się wydaje, że nie czuję bólu piersi... ja tam w ogóle się nie czuję ciążowo. dziś np. się wyspałam i zniknął mój objaw zmęczenia i czuję się normalnie :O

3jgxol2aj69homjq.png
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ