X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Oceńcie moja BETĘ ;(
Odpowiedz

Oceńcie moja BETĘ ;(

Oceń ten wątek:
  • paulinaw Znajoma

Wysłany: 29 maja 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator

Tutaj na forach wielokrotnie był poruszany temat betek, ale najdokładniejsze informacje dziewczyny piszą tutaj https://bellybestfriend.pl/forum/i-trymestr/rozne-wyniki-bety,832,1.html . Również stąd jest ten kalkulator za pomocą którego można stwierdzić czy beta rośnie prawidłowo :)

• daisy224 Debiutantka

Wysłany: 29 maja 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaOvulanka wrote:
    No mieskzanko juz w Rybniku, odwrotu ni ma :). ale mam tu rodzinke, wiec długie weekendy, święta w gorach :)
    Witam rybniczankę! :-) ja też mieszkam z Rybniku :D

daisy224
  • NowaOvulanka Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! ;) Fajnie ;) Fajne miasto, ja póki co przyzwyczajam sie do niego, bo mój dom to góry:D

3jgxyx8dyout0sx3.png
  • daisy224 Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z jakiej miejscowości pochodzisz?

daisy224
  • NowaOvulanka Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Nowego Targu - koło Zakopanego ;-), slub mam w sieroniu, i potem przeprowadzam sie do Rybnika bo tam mieszka moj przyszly mąż ;)

3jgxyx8dyout0sx3.png
  • NowaOvulanka Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daisy224, widzę po Twoim kalendarzu ciąży, że jest między nam tydzień różnicy :-) i dzisiaj pierwsza Twoja wizyta :-)? U mnie pierwsza w tą środę. Bardzo się boję. Powiedz mi, masz jakieś namiary na dobrego ginekologa w Rybniku? Pytam dlatego że póki co teraz jestem w Nowym Targu i tutaj zmaierzam zacząć chodzić do lekarza,gdyż póki co tutaj jestem i mam pracę, ale nie wiem czy w połowie mojej ciąży nie przeprowadzę się do Rybnika i czy nie będę musiała szukać jakiegoś dobrego gina :/, a to ciężkie:/ Zastanawiam się też nad porodem w Rybniku. :)

3jgxyx8dyout0sx3.png
  • dorma Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jestem tu nowa i prosze was o pomoc.
    ostatnią miesiaczke miałam 28 kwietnia .
    w 31 dniu cyklu beta 66,8 (robiona o 8 rano )
    dzis 36 dzien cyklu beta 779,5 ( robiona o 10 rano )

31 dnia cyklu bylam u gina ale powiedzial mi tylko ze jest za wczesnie. powiedzcie jak to jest z tym przyrostem, czy wszystko prawidło ni za duzy ten przyrost jak na 5 dni ?

• NowaOvulanka Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm...ja jestem cienka w ocenianiu bety, bo sama mam probelm ze swoją...w każym razie lepiej jak rośnie niż jakby nie rosła :-)

3jgxyx8dyout0sx3.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorma w zakładkach masz kalkulator przyrostu bety. Możesz sama to sprawdzić ;)

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • daisy224 Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaOvulanka wrote:
    daisy224, widzę po Twoim kalendarzu ciąży, że jest między nam tydzień różnicy :-) i dzisiaj pierwsza Twoja wizyta :-)? U mnie pierwsza w tą środę. Bardzo się boję. Powiedz mi, masz jakieś namiary na dobrego ginekologa w Rybniku? Pytam dlatego że póki co teraz jestem w Nowym Targu i tutaj zmaierzam zacząć chodzić do lekarza,gdyż póki co tutaj jestem i mam pracę, ale nie wiem czy w połowie mojej ciąży nie przeprowadzę się do Rybnika i czy nie będę musiała szukać jakiegoś dobrego gina :/, a to ciężkie:/ Zastanawiam się też nad porodem w Rybniku. :)
    Kolejną wizytę mam za tydzień w środę i do tego czasu chyba oszaleję :( Pęcherzyk ma trochę nietypowy kształt i kurde boję się, że jest coś nie tak :( A co do gina, to ja chodzę prywatnie do dr. Anny Krzak- Bieńkowskiej :) Konkretna babka, spokojna, na każde jedno pytanie odpowie :) Jeżeli u mnie z ciążą będzie wszystko OK, to ja w Rybniku na pewno rodzić nie będę :/ Jak już to w niedalekich Rydułtowach :)

daisy224
  • dorma Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Dorma w zakładkach masz kalkulator przyrostu bety. Możesz sama to sprawdzić ;)

Tylko cały czas mi wyskakuje bład jak chce obliczyc :(.
    Jej/...

• dorma Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak udało sie obliczyc :) dzieki wielkie MANDRAGORA :)
    wyskakuje ze jest w normie wiec pozoztsje czekac na usg :)

• NowaOvulanka Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daisy224 wrote:
    Kolejną wizytę mam za tydzień w środę i do tego czasu chyba oszaleję :( Pęcherzyk ma trochę nietypowy kształt i kurde boję się, że jest coś nie tak :( A co do gina, to ja chodzę prywatnie do dr. Anny Krzak- Bieńkowskiej :) Konkretna babka, spokojna, na każde jedno pytanie odpowie :) Jeżeli u mnie z ciążą będzie wszystko OK, to ja w Rybniku na pewno rodzić nie będę :/ Jak już to w niedalekich Rydułtowach :)

Dziękuję za informację. Popatrzę na opinie tej ginekolozki :)
    Tez slyszalam, ze w Rybniku to niezabardzo, Rydułtowy lepsze?

3jgxyx8dyout0sx3.png
  • BasiaPelasia Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja wczoraj robiłam betę i wynik to 224, 7 według objaśnienia wychodzi 4 tydzień a jak byłam w piątek u gina , to jeszcze nic nie widział. Teraz mam wizytę 18.06 a w środę znowu beta. Powiedzcie mi kochane czy ma to znaczenie czy pójdę rano czy po popołudniu. Bo z rana nie mogę i pójdę dopiero ok 17.

BasiaPelasia
  • Asia83 Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie bete mozesz zrobic o kazdej porze dnia nie ma to znaczenia a na usg lekarz moze cos zobaczyc dopiero jak beta bedzie powyzej 1000 powodzenia i cierpliwosci wszystko bedzie dobrze

Asia83gannyx8d6oetdlra.png
  • BasiaPelasia Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. A powiedzcie mi jeszcze jak do gina idę 18 a jutro idę na betę to jak wynik odpowiednio podrośnie o te 66% to nie muszę już robić do wizyty. Czy to oznaczy że wszystko jest ok?

BasiaPelasia
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli lekarz nic nie wspominał, to myslę,że nie musisz:)

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • NowaOvulanka Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co myślicie o poziomie mojego TSH :(
    Dzisiaj odebrałam wyniki - 2,05 Uiu/ml :/

3jgxyx8dyout0sx3.png
  • daisy224 Debiutantka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaOvulanka wrote:
    Dziękuję za informację. Popatrzę na opinie tej ginekolozki :)
    Tez slyszalam, ze w Rybniku to niezabardzo, Rydułtowy lepsze?

Zdecydowanie lepsze! ;) Przede wszystkim jest tam dużo lepsza opieka, położne interesują się kobietami przed i po porodzie :) Dużo kobiet poza granicami Rydułtów i Rybnika tam rodzi :)

daisy224
  • BasiaPelasia Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki dzisiaj ponownie byłam na badaniu bety i tak w poniedziałek-227,4 a dzisiaj-557,to chyba mogę się już cieszyć?

Dorka1979 lubi tę wiadomość

BasiaPelasia
‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ