pęcherzyk a zarodek
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystko jest dobrze niepotrzebnie panikowałam he he
-
Ja miałam owu ok 21 listopada (skok temp) 5.12 beta 189 a
wczoraj 19.12 pierwsze badanie usg. I hmm.... wg usg wiek
Ciąży zgadza się z moimi wyliczeniami czyli 6 tydz 2 dzien
(Wg usg - a wg moim wyliczen 6 tydz 0 dni) . Pęcherzyk ciążowy
16 mm w środku widać to ciałko żółte ale zarodka brak -
Kasia1983 wrote:Ja miałam owu ok 21 listopada (skok temp) 5.12 beta 189 a
wczoraj 19.12 pierwsze badanie usg. I hmm.... wg usg wiek
Ciąży zgadza się z moimi wyliczeniami czyli 6 tydz 2 dzien
(Wg usg - a wg moim wyliczen 6 tydz 0 dni) . Pęcherzyk ciążowy
16 mm w środku widać to ciałko żółte ale zarodka brak -
nick nieaktualny
-
U mnie w 5 tygodniu i 3 dniu był sam pęcherzyk 7 mm, a w 6 tygodniu i 1 dniu pęcherzyk 22 mm z zarodkiem 0,46 cm i bijące serduszko. Następne usg w Sylwestra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2014, 15:36
-
a ja jeszcze nie byłam u ginekologa, pierwszą wizytę mam dopiero 12 stycznia, mam nadzieje że będzie wtedy już widać serduszko, w ogóle ja miałam bardzo późno owulację i mój maluszek jest jeszcze malutki
-
Dziewczyny proszę odpowiedzcie mi! Moja bhcg z 2 grudnia to 3571 miu/ml. Dziś wg OM 4t5d ciąży. Poszłam na usg i pęcherzyk jakiś gigant bo 12 mm (odpowiada 5-6 tyg.ciąży) ale nie widać nawet ciałka żółtkowego !!! jestem mega zmartwiona. po pierwsze wysokie bhcg a po drugie ogromny pęcherzyk ale pusty Jak to jest z tym pustym jajem płodowym? to jest wtedy kiedy jest duży a pusty pęcherzyk? owulacje miałam 11 dnia cyklu potwierdzoną monitoringiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 15:16
-
Spokojnie poczekaj do kolejnego USG. Wiem. Łatwo mówić. Wiele zależy od sprzętu którego używa lekarz oraz od jego umiejętności. Wiesz ja w 6 tygodniu ciąży jak poszłam do ginekologa dowiedziałam się, że może jestem na początku 4 a może nie. Że o ciąży to jeszcze nie ma co mówić, bo to wszystko może się zdażyć. Następnego dnia wybrałam się do innego lekarza, który na szczęście jest ogarnięty i nawet zrobił mi USG zaznaczając, że możemy nic nie zobaczyć i wtedy poczekamy do następego USG. Ja miałam to szczęście, że było widoczne już nawet serduszko, ale dużo zrobił sprzęt kórego używa mój lekarz. Nie denermuj się, na spokojnie poczekaj do następnej wizyty i przy następny USG i miejmy nadzieję też zobaczysz serducho .
-
Wiesz najgorsze jest to ze pecherzyk ciazowy jest naprawde duzy i nie ma w nim nawet ciałka zoltkowego... denerwuje sie gdyz poronilam juz jedno dziecko w 11 tc... nie chce przezywac tego po raz kolejny bhcy taka wysoka. Dziwne to. Tylko 2 dni nie bola mnie piersi i stad ten lek bo wtedy tez tak bylo przestaly bolec i byl koniec. Dziekuje za slowa otuchy
-
Powiedziała, że w porządku. Też szukałam informacji i widzę, że ok. 4 mm. Dziś zaczęłam 6 tydzień (1 dzień) wg moich wyliczeń. Idę za tydzień. Może już będzie zarodek... stresuje mnie to Trzeba było nie iść tak wcześnie.
Na jakiejś stronie internetowej wyczytała, że 4 mm to wielkość dla 4t3d.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 18:32
-
Dziewczyny! Dziś byłam na usg i u mnie 5t6d na usg pęcherzyk 8,7 mm i ciałko żółte 3,1 mm. Lekarz powiedział że to nie wróży nic dobrego bo pecherzyk powinien być przynajmniej o milimetr większy i nie widać przepływu krwi czy coś, serduszka to wogole nie było. Kazał przyjść za tydzień. Jest jeszcze nadzieja????17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm