pęcherzyk a zarodek
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny.... jestem w 4t5d ciąży. W 4t4d pęcherzyk miał 7,5 mm a w sobote- 4 dni wczesniej- czyli 3t6d miałam pecherzyk wielkosci 3mm...powiedzcie..kiedy pojawi sie zarodek? jak duzy byl pecherzyk u was? ja oczywiscie odchodze od zmyslow bojac sie, ze zostanie pusty. biore luteine od soboty bo mialam plamienia..lekarz stwierdzil, ze to chyba jednak była miesiaczka..oby:(
welonka lubi tę wiadomość
-
U mnie w 5 tygodniu ciąży nic nie było widać. Kompletnie nic. Ja oczywiście z wizyty wróciłam z płaczem i w nerwach przeżyłam kolejne 2 tygodnie (w pierwszej ciąży właśnie miałam pusty pęchrzyk). Na następnej wizycie w 7 tygodniu już był zarodek i bijące serduszko:) Także spokojnie czekaj, bo nerwy i tak nic nie pomogą!! Trzymam kciuki.
agania, Kamiliia24 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny moja rada to nie denerwowac sie, bo i tak nic nie zmieni. Ja wiem ze łatwo sie mowi, wiem tez, ze praktycznie nie da sie o tym nie myslec i nie stresowac. Zwlaszcza jezeli juz raz przezylo sie porazke! Starajcie sie myslec chociaz czasem pozytywnie!! Trzymam kciuki!
-
mycha89 wrote:jestem w 6 tyg (5tc2dn)... U mnie był tylko pęcherzyk na USG...;(
kochana spokojnie! moja pierwsza wizyta - nic nie widac. druga wizyta - pecherzyk (był to 5 tc), na 3 wizycie za 2 tygodnie dopiero było widac zarodek 14mm i malenkie bijące serduszko wszystko w swoim czasie, niestety my takie niecierpliwe jestesmyagania lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
no własnie gdybm to jeszcze wiedziała, jak było widac sam pecherzyk to nie dostałam zdjecia, bo lekarz stwierdził ze na razie nie ma sie czym chwalic ale nie mówił jakie sa wymiary, na nastepnej wizycie podał tylko wymiary zarodka i powiedział ze pecherzyk sie powiekszył i jest wszystko w normieMonis
[/link]
-
U mnie w 4 tyg, ciąży było widać pęcherzyk 2mm w 6 tyg. zarodek 2mm i bijące serce 100/min a w 9 zarodek 1,5cm i serce 169.
Każda ciąża rozwija się inaczej, więc nie popadajcie w panikę jak w tabeli gdzieś znajdziecie większe wymiary zarodka na dany tydzień :)bo ja sobie niepotrzebnie brałam do głowy a wszystko jest ok. -
Hej!
Ja byłam wczoraj na USG (5 tydzień i 5 dzień ciąży, a owulację miałam w 17 dniu cyklu), pęcherzyk ciążowy 10mm, pęcherzyk żółtkowy 2,8mm. Oczywiście też liczyłam na zarodek i serduszko, bo taka wiadomość bardzo uspokaja, ale poczekam teraz 2 tygodnie.... -
Ja dziś byłam na usg - pęcherzyk 14mm. Wg ostatniej @ 09.01 to już 7 tydzień ciąży, ale owulacja była dość późno w 18dc i jak zmieniłam liczenie wieku ciąży wg ostatniej wyznaczonej owulacji to system zmienił na 5tydz.5dn.
Lekarz powiedział, żeby się nie denerwować, bo odchylenia wieku ciąży, w zależności kiedy była owulacja, mogą wynieść nawet 2 tygodnie, a na tym etapie to kolosalna różnica.
Następne usg za 7-10 dni. -
nick nieaktualnyA mój pęcherzyk w 5t3d miał 4mm i trochę się martwię. Chociaż owulację miałam w 20 dc więc mam nadzieję, że wszystko jest ok. Za 4 tyg następna wizyta i to będą bardzo długie tygodnie oczekiwania.
Kalendarz ciąży BellyBestFriendWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 08:56
-
hej. nie wiem kochane gdzie mam ten post napisać, więc napiszę tutaj,
miałam robione dziś USG, jestem w 7tyg i 4dni.
CRL dziś wynosi 0.89cm, czy to nie jest za mało?? ile to ma wkoncu mm??
bardzo się boję bo lekarz powiedział, że ciąża jest mała to raz a po drugie to pęcherzyk powinien być o wiele więkrzy.
czy możecie mi powiedzieć o ile wiecie co znaczyć może
MI - 0.8 , Tls - 0,5 , 10.1cm/25Hz??
bardzo boję się8.04.2014 [*] Mój aniołek ;* -
A kiedy miałaś owulacje? Wszystko zależy od tego kiedy owulacja, kiedy zagniezdzenie. Spokojnie chyba nie jest złe. Ja bylam 33dpo i pecherzyk ciazowy miał 21mm a zarodek 5,2mm plus serduszko.
A te oznaczenia ktore podałeś dotyczą ustawienia aparatu usg, tak przynajmniej mysle.
Ważne jest CRL, YS, GS. Te skróty.
Twój zarodek ma prawie 9mmWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 18:26
-
nick nieaktualny
-
magdalena w 14 dniu cyklu czyli 22 lutego miałam monitoring pęcherzyk miał 17mm. więc mógł pęknąć w 16 dniu cyklu. Zagnieżdzenie miałam na 100% 8 marca ponieważ miałam plamienie implantacyjne i bhcg wtedy wyniosło 22mIU/ml. Teraz bhcg wynosi 6000mIU/ml.
Ogólnie rzecz biorąc ja też byłam malutkim zarodkiem, dlatego byłam przenoszona 3tyg, bo lekarze nie wierzyli mamie heh możliwe że dzidzia moja też będzie mała??
dziś rano miałam plamienie około miesiączkowe, brązowy śluz, ale lekarz powiedział, że w badaniu jest czysto, organizm był przygotowany na @
też tak mi się wydawało że to pomiary aparatu hehe
no ja mam aby wpisany crl i wiek ciąży 7 tydzień.8.04.2014 [*] Mój aniołek ;*