X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Agutek. Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

owulacje miałam 16-17 stycznia a 19 byłam taka sucha ze ojej,później swędzenie i chyba zapalenie mam hmmm... mimo to cały czas czuje jak ćmi jajnik jeden czasami drugi,dziwne bo okres mam dostać za 12 dni .

Aga 36.
  • kolet Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dowiedziałam się o ciąży w niedzielę ;))))) Staraliśmy się od sierpnia, ale jakoś tak zawsze wstrzelaliśmy się w termin owulacji i udało się. Dziś miałam jakieś brązowe plamienie. Normalne to jest? Piątego stycznia zaszłam w ciążę, więc jeszcze nie byłam u lekarza. Martwi mnie też jeszcze jedna rzecz. Jestem po anoreksji i bulimii i bardzo boję się o swoją wagę i o wygląd związany z ciążą. Jest tu ktoś o podobnych problemach?

kolet
  • marcepanek Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolet a który to tydzień ciąży? Plamienia moga wystąpić na początku ciąży. A miałaś zbadany progesteron? często to on jest powodem waśnie brązowych plamień.

• kolet Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piątego stycznia zaszłam w ciążę, więc jestem na początku trzeciego tyg. Nie robiłam jeszcze żadnych badań, a to już coś trzeba zrobić w tym kierunku? Do lekarza wybieram się na początku lutego.

kolet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z testu wiesz że jesteś w ciąży? Nie nie trzeba robić żadnych badań, pisałam o progesteronie bo czasami jest za niski jego poziom i z stąd się mogą pojawić brązowe plamienia.

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas ciąży liczy się od dnia ostatniej miesiączki , nie od dnia owulacji, tym bardziej że jeżeli nie miałaś monitorowanego cyklu nie jesteś w stanie stwierdzić kiedy dokładnie wystąpiła.

• kolet Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w stanie stwierdzić, kiedy wystąpiła u mnie owu, bo prowadzę nmpr i cykle mam podobne. Ten cykl nie zostawiał żadnych wątpliwości, co do tego kiedy miałam owu, bo na dodatek występuje u mnie dość silny ból owulacyjny. Dziwi mnie to liczenie czasu ciąży od miesiączki. Ja twierdzę, że w ciążę zaszłam piątego. Poza tym nie było stosunków dużo w tym miesiącu, a tamtego dnia był.

kolet
  • kolet Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test dzień przed spodziewaną miesiączką wyszedł pozytywny no i temp w dzień spodziewanego okresu podskoczyła o sporą wartość ;)

kolet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążę tak liczą lekarze, ja też wiem mniej więcej kiedy miała owulację ale kiedy zaszłam w ciąż tego nie mogę stwierdzić. Wiem że ostatni @ miałam 18 grudnia , owulacje w okolicach końca grudnia , więc dzisiaj mam 5 tydzień + 1 dzień.

• kolet Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak zawsze będę mówiła o wieku ciąży od owu, bo tylko to do mnie przemawia. Po co te wcześniejsze 2 tyg, które niczego tak naprawdę nie wnoszą? Dziwne to jest dla mnie trochę, no ale nie przeskoczę tego z pewnością. Kłóciła się z lekarzem przecież nie będę, ale dla mnie i męża jest to ciąża dwutygodniowa a nie czterotygodniowa :) NMPR prowadzę prawie dwa lata, stosowałam testy owulacyjne, mikroskop owulacyjny, mierzyłam temp i naprawdę wiem już sporo o sobie jeśli chodzi o moje cykle. Dlatego termin owu nie jest dla mnie żadną filozofią, chociaż na początku był nią z pewnowścią ;D

kolet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pójdziesz do lekarza koniecznie powiedz o tym brązowych plamieniach. Ale spokojnie nie martw się nimi:) Oby Tobie i mi czas do pierwszej wizyty minął tak samo szybko:)

Silene lubi tę wiadomość

• kolet Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to plamienie to tylko takie jednorazowe, bo tylko dziś to zaobserwowałam. W tym roku kończę 35 lat, więc do najmłodszych nie należę, a to moja pierwsza ciąża. Oby wszystko było dobrze, czego i Tobie gorąco życzę :) Innym starającym się, jak i już oczekującym na swoje maleństwa również dużo zdrówka i dobrej myśli życzę :)

kolet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    postaraj się w ogóle nie myśleć o tym plamieniu;) i daj znać jak u lekarza;)

• kolet Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki :) Tak zrobię :):):) Do lekarza jeszcze trochę czasu, bo chyba i tak np. na usg nic nie wyjdzie, więc nie ma co się za szybko do niego wybierać.

kolet
  • Didus26 Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu258 dupa dupa dupa- wielka małpa !!! Ale dziekuje, ze pytasz.

Didus26
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didus26 na pewno uda się następnym razem :-* :-* bądź dobrej myśli :-) ja nawet nie nastawiam się, że nam się udało...

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolet , to może być plamienie implantacyjne czyli zagnieżdżanie się zarodka w ściance macicy :-) pozdrawiam Weridiana

1usasg185gkausx0.png
  • kolet Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że to plamienie to może być zagnieżdżenie. Od tamtego jednego plamienia, więcej się nie pojawiło :)

kolet
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    ja bylam 21 u p.ginekolog i mialam takie objawy od dluzszego czasu, ze bylam pewna, ze jestem w ciazy i ona mi cos powie... wziela mnie na usg (kiepski sprzet to trzeba zaznaczyc) i powiedziala,ze narazie nic nie widac i mam poczekac 2-3tyg i zrobic test, bo prawdopodomnie cykl mi sie przesunal i ze dopiero mialam owulacje tego 20 i bedzie pekac pecherzyk. Co to wlasciwie znaczy? Ciemna jestem w tych wszystkich terminach... przepraszam z góry za te pytania :)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saphira jak pęcherzyk pęka to jest zdolny do zapłodnienia, to jest właśnie owulacja. Najlepszy czas na <3 dlatego dziewczyny chodzą na monitoring żeby wiedzieć kiedy pęka i kiedy tym samym jest największa szansa na groszka :)

Wracając do tematu to może to śmiesznie zabrzmi, ale wiedziałam, że nam się udało.
    - Po owulacji dwa dni przeleżałam na kanapie bo tak bolało mnie podbrzusze, a potem już pobolewało codziennie,
    - tydzień przed planowaną @ zaczęły się mdłości,
    - zmęczenie
    - miałam mega ochotę na pączki, zdarzyło mi się wsunąć 3 na raz, a zawsze mam problemy z 1 :P Mój mąż jak o tym usłyszał to stwierdził, że to na pewno znak że jestem w ciąży ;)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ