Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dowiedziałam się o ciąży w niedzielę )))) Staraliśmy się od sierpnia, ale jakoś tak zawsze wstrzelaliśmy się w termin owulacji i udało się. Dziś miałam jakieś brązowe plamienie. Normalne to jest? Piątego stycznia zaszłam w ciążę, więc jeszcze nie byłam u lekarza. Martwi mnie też jeszcze jedna rzecz. Jestem po anoreksji i bulimii i bardzo boję się o swoją wagę i o wygląd związany z ciążą. Jest tu ktoś o podobnych problemach?kolet
-
Jestem w stanie stwierdzić, kiedy wystąpiła u mnie owu, bo prowadzę nmpr i cykle mam podobne. Ten cykl nie zostawiał żadnych wątpliwości, co do tego kiedy miałam owu, bo na dodatek występuje u mnie dość silny ból owulacyjny. Dziwi mnie to liczenie czasu ciąży od miesiączki. Ja twierdzę, że w ciążę zaszłam piątego. Poza tym nie było stosunków dużo w tym miesiącu, a tamtego dnia był.kolet
-
Ja jednak zawsze będę mówiła o wieku ciąży od owu, bo tylko to do mnie przemawia. Po co te wcześniejsze 2 tyg, które niczego tak naprawdę nie wnoszą? Dziwne to jest dla mnie trochę, no ale nie przeskoczę tego z pewnością. Kłóciła się z lekarzem przecież nie będę, ale dla mnie i męża jest to ciąża dwutygodniowa a nie czterotygodniowa NMPR prowadzę prawie dwa lata, stosowałam testy owulacyjne, mikroskop owulacyjny, mierzyłam temp i naprawdę wiem już sporo o sobie jeśli chodzi o moje cykle. Dlatego termin owu nie jest dla mnie żadną filozofią, chociaż na początku był nią z pewnowściąkolet
-
Może to plamienie to tylko takie jednorazowe, bo tylko dziś to zaobserwowałam. W tym roku kończę 35 lat, więc do najmłodszych nie należę, a to moja pierwsza ciąża. Oby wszystko było dobrze, czego i Tobie gorąco życzę Innym starającym się, jak i już oczekującym na swoje maleństwa również dużo zdrówka i dobrej myśli życzękolet
-
nick nieaktualnyHej
ja bylam 21 u p.ginekolog i mialam takie objawy od dluzszego czasu, ze bylam pewna, ze jestem w ciazy i ona mi cos powie... wziela mnie na usg (kiepski sprzet to trzeba zaznaczyc) i powiedziala,ze narazie nic nie widac i mam poczekac 2-3tyg i zrobic test, bo prawdopodomnie cykl mi sie przesunal i ze dopiero mialam owulacje tego 20 i bedzie pekac pecherzyk. Co to wlasciwie znaczy? Ciemna jestem w tych wszystkich terminach... przepraszam z góry za te pytania -
Saphira jak pęcherzyk pęka to jest zdolny do zapłodnienia, to jest właśnie owulacja. Najlepszy czas na dlatego dziewczyny chodzą na monitoring żeby wiedzieć kiedy pęka i kiedy tym samym jest największa szansa na groszka
Wracając do tematu to może to śmiesznie zabrzmi, ale wiedziałam, że nam się udało.
- Po owulacji dwa dni przeleżałam na kanapie bo tak bolało mnie podbrzusze, a potem już pobolewało codziennie,
- tydzień przed planowaną @ zaczęły się mdłości,
- zmęczenie
- miałam mega ochotę na pączki, zdarzyło mi się wsunąć 3 na raz, a zawsze mam problemy z 1 Mój mąż jak o tym usłyszał to stwierdził, że to na pewno znak że jestem w ciąży13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.