X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Agutek. Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

owulacje miałam 16-17 stycznia a 19 byłam taka sucha ze ojej,później swędzenie i chyba zapalenie mam hmmm... mimo to cały czas czuje jak ćmi jajnik jeden czasami drugi,dziwne bo okres mam dostać za 12 dni .

Aga 36.
  • kolet Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dowiedziałam się o ciąży w niedzielę ;))))) Staraliśmy się od sierpnia, ale jakoś tak zawsze wstrzelaliśmy się w termin owulacji i udało się. Dziś miałam jakieś brązowe plamienie. Normalne to jest? Piątego stycznia zaszłam w ciążę, więc jeszcze nie byłam u lekarza. Martwi mnie też jeszcze jedna rzecz. Jestem po anoreksji i bulimii i bardzo boję się o swoją wagę i o wygląd związany z ciążą. Jest tu ktoś o podobnych problemach?

kolet
  • marcepanek Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolet a który to tydzień ciąży? Plamienia moga wystąpić na początku ciąży. A miałaś zbadany progesteron? często to on jest powodem waśnie brązowych plamień.

• kolet Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piątego stycznia zaszłam w ciążę, więc jestem na początku trzeciego tyg. Nie robiłam jeszcze żadnych badań, a to już coś trzeba zrobić w tym kierunku? Do lekarza wybieram się na początku lutego.

kolet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z testu wiesz że jesteś w ciąży? Nie nie trzeba robić żadnych badań, pisałam o progesteronie bo czasami jest za niski jego poziom i z stąd się mogą pojawić brązowe plamienia.

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas ciąży liczy się od dnia ostatniej miesiączki , nie od dnia owulacji, tym bardziej że jeżeli nie miałaś monitorowanego cyklu nie jesteś w stanie stwierdzić kiedy dokładnie wystąpiła.

• kolet Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w stanie stwierdzić, kiedy wystąpiła u mnie owu, bo prowadzę nmpr i cykle mam podobne. Ten cykl nie zostawiał żadnych wątpliwości, co do tego kiedy miałam owu, bo na dodatek występuje u mnie dość silny ból owulacyjny. Dziwi mnie to liczenie czasu ciąży od miesiączki. Ja twierdzę, że w ciążę zaszłam piątego. Poza tym nie było stosunków dużo w tym miesiącu, a tamtego dnia był.

kolet
  • kolet Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test dzień przed spodziewaną miesiączką wyszedł pozytywny no i temp w dzień spodziewanego okresu podskoczyła o sporą wartość ;)

kolet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążę tak liczą lekarze, ja też wiem mniej więcej kiedy miała owulację ale kiedy zaszłam w ciąż tego nie mogę stwierdzić. Wiem że ostatni @ miałam 18 grudnia , owulacje w okolicach końca grudnia , więc dzisiaj mam 5 tydzień + 1 dzień.

• kolet Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak zawsze będę mówiła o wieku ciąży od owu, bo tylko to do mnie przemawia. Po co te wcześniejsze 2 tyg, które niczego tak naprawdę nie wnoszą? Dziwne to jest dla mnie trochę, no ale nie przeskoczę tego z pewnością. Kłóciła się z lekarzem przecież nie będę, ale dla mnie i męża jest to ciąża dwutygodniowa a nie czterotygodniowa :) NMPR prowadzę prawie dwa lata, stosowałam testy owulacyjne, mikroskop owulacyjny, mierzyłam temp i naprawdę wiem już sporo o sobie jeśli chodzi o moje cykle. Dlatego termin owu nie jest dla mnie żadną filozofią, chociaż na początku był nią z pewnowścią ;D

kolet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pójdziesz do lekarza koniecznie powiedz o tym brązowych plamieniach. Ale spokojnie nie martw się nimi:) Oby Tobie i mi czas do pierwszej wizyty minął tak samo szybko:)

Silene lubi tę wiadomość

• kolet Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to plamienie to tylko takie jednorazowe, bo tylko dziś to zaobserwowałam. W tym roku kończę 35 lat, więc do najmłodszych nie należę, a to moja pierwsza ciąża. Oby wszystko było dobrze, czego i Tobie gorąco życzę :) Innym starającym się, jak i już oczekującym na swoje maleństwa również dużo zdrówka i dobrej myśli życzę :)

kolet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    postaraj się w ogóle nie myśleć o tym plamieniu;) i daj znać jak u lekarza;)

• kolet Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki :) Tak zrobię :):):) Do lekarza jeszcze trochę czasu, bo chyba i tak np. na usg nic nie wyjdzie, więc nie ma co się za szybko do niego wybierać.

kolet
  • Didus26 Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu258 dupa dupa dupa- wielka małpa !!! Ale dziekuje, ze pytasz.

Didus26
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didus26 na pewno uda się następnym razem :-* :-* bądź dobrej myśli :-) ja nawet nie nastawiam się, że nam się udało...

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolet , to może być plamienie implantacyjne czyli zagnieżdżanie się zarodka w ściance macicy :-) pozdrawiam Weridiana

1usasg185gkausx0.png
  • kolet Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że to plamienie to może być zagnieżdżenie. Od tamtego jednego plamienia, więcej się nie pojawiło :)

kolet
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    ja bylam 21 u p.ginekolog i mialam takie objawy od dluzszego czasu, ze bylam pewna, ze jestem w ciazy i ona mi cos powie... wziela mnie na usg (kiepski sprzet to trzeba zaznaczyc) i powiedziala,ze narazie nic nie widac i mam poczekac 2-3tyg i zrobic test, bo prawdopodomnie cykl mi sie przesunal i ze dopiero mialam owulacje tego 20 i bedzie pekac pecherzyk. Co to wlasciwie znaczy? Ciemna jestem w tych wszystkich terminach... przepraszam z góry za te pytania :)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saphira jak pęcherzyk pęka to jest zdolny do zapłodnienia, to jest właśnie owulacja. Najlepszy czas na <3 dlatego dziewczyny chodzą na monitoring żeby wiedzieć kiedy pęka i kiedy tym samym jest największa szansa na groszka :)

Wracając do tematu to może to śmiesznie zabrzmi, ale wiedziałam, że nam się udało.
    - Po owulacji dwa dni przeleżałam na kanapie bo tak bolało mnie podbrzusze, a potem już pobolewało codziennie,
    - tydzień przed planowaną @ zaczęły się mdłości,
    - zmęczenie
    - miałam mega ochotę na pączki, zdarzyło mi się wsunąć 3 na raz, a zawsze mam problemy z 1 :P Mój mąż jak o tym usłyszał to stwierdził, że to na pewno znak że jestem w ciąży ;)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ