X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czułam, że nam się udało :)
    - nigdy zbytnio nie piłam dużo w ciągu dnia, ostatnie 3 dni mnie tak suszy, że ciągle muszę pić
    - chodzę siku co pół h
    - strasznie ciężko w zeszłym tyg było mi zjeść pieczonego łososia, bardzo musiałam go w siebie wmuszać, choć normalnie go lubię
    - ciągle chce mi się spać

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • kolet Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam żadnych objawów ciąży. Gdyby nie to, że test wyszedł pozytywny i że nie mam okresu, to wcale nie podejrzewałabym się o ciążę. Mam tylko głęboką nadzieję, że mdłości mnie ominą. A jak u Was to wygląda? Męczą Was wymioty albo mdłości?

kolet
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mnie nie męczy na razie ;) Miałam problem w zeszłym tyg czy jeszcze wcześniej trochę ze zjedzeniem przez dwa dni pieczonego łososia (którego bardzo lubię) i gorzej jem, bo muszę wmuszać w siebie (jakoś nie mam apetytu oprócz jajecznicy (mogłabym ją jeść 3x dziennie) i bananów)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czułam dość krótko po owu, że się udało, aż sama się sobie dziwiłam i bałam się, że się rozczaruje...
    Moimi jedynymi objawami jest czasami pobolewanie brzucha,krzyża i lekko piersi.

• Kathieen Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki, potrzebuję podpowiedzi:-)
    Ostatnia miesiączka pojawiła mi się 24 grudnia, do tej pory nie dostałam. 3 dni temu wykonałam dwa testy , oba negatywne. Mam bóle podbrzusza, strasznie mi zimno, cho tydzień temu było gorąco, a temperatura ciała od 1,5 tyg wynosi około 37,2. Kiedy powinnam wykonać ponownie test?
    Dziękuję z góry za odpowiedzi:-)

BATTINKA lubi tę wiadomość

xnw4skjojykgrumx.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej .
    Dziewczyny czy ktoras z was miała w 8-9 dniu po owulacji silne bóle głowy, zmeczenie i uczucie choroby.... jutro zrobie hcg ale nie wiem czy nie za wczesnie... kłucie jajnikow troche i ciagniecie w brzuchu oraz ból na @ wczoraj wieczorem miałam 37 stopni a dzis 35.6 masakra

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathieen wrote:
    Witam kobietki, potrzebuję podpowiedzi:-)
    Ostatnia miesiączka pojawiła mi się 24 grudnia, do tej pory nie dostałam. 3 dni temu wykonałam dwa testy , oba negatywne. Mam bóle podbrzusza, strasznie mi zimno, cho tydzień temu było gorąco, a temperatura ciała od 1,5 tyg wynosi około 37,2. Kiedy powinnam wykonać ponownie test?
    Dziękuję z góry za odpowiedzi:-)

Kathieen a nie lepiej lecieć do laboratorium zrobić test z krwi betę?

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    hej .
    Dziewczyny czy ktoras z was miała w 8-9 dniu po owulacji silne bóle głowy, zmeczenie i uczucie choroby.... jutro zrobie hcg ale nie wiem czy nie za wczesnie... kłucie jajnikow troche i ciagniecie w brzuchu oraz ból na @ wczoraj wieczorem miałam 37 stopni a dzis 35.6 masakra

Basia7777 ja bym radzila czekać do terminu miesiączki sama robiłam tydz.przed test i negatyw a w dniu @ II krechy także po co się stresować dodatkowo :)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Agutek. Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam 5 dni do okresu
    a dziś zrobiłam ;) Beta 42,7

BATTINKA, agu258 lubią tę wiadomość

Aga 36.
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niezle Agutek.beda bliźniaki:))

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Agutek. Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czemu bliźniaki ? ;)

Aga 36.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka żartuje :) Ja też miałam sporą betę i duże szanse na blizniaki po rodzinie ale lekarz powiedział że to dopiero wychodzi po 7 tyg. w becie, tak wcześnie nie da się stwierdzić. Mogłaś też wcześnie mieć owulacje, każdy dzień robi różnicę. Gratuluję :) Teraz Agutek zapisz się na usg na 6 tydz ciąży bo wcześniej nic nie będzie widać.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agutek. Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wcześniej nie mogłam mieć owulacji,ponieważ byłam monitorowana
    12 dnia cyklu miałam robione usg. i miałam pęcherzyk 22mm,dostałam zastrzyk żeby pękł, wiec sex był tego dnia i następnego później dzień przerwy i powtórka ;) mamy dziś dzień cyklu 24 i beta 42,7
    Dzwoniłam do lekarza wiec mówił żebym się pokazała za 2 tyg ;) będzie usg

Aga 36.
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja rowniez gdyvby nie przygotowania do icsi to niedowiedzalsabym sie ze jestem w ciazy , dzisiaj jestem w 7 tygodniu i nadal nicht nie czuje, min maz natomiast powiedzial mi ja wiedzialem ze jestes w ciazy

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • agu258 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!
    U mnie dwie kreseczki dwa dni przed okresem! Robiłam test dwie godziny temu! :-) :-) :-) popłakałam się ze szczęścia! :-) :-) :-) żadnych objawów, jedynie pobolewa mnie podbrzusze, ale inaczej niż na okres, a dzisiaj w pracy jak robilam siku, to dziwny zapach był, wiec postanowiłam, że zrobię test jak wrócę do domu! Teraz tylko umowie się do gin na wizytę :-) :-). Ale jestem podekscytowana :-) :-) :-) mój M. chyba nie do końca ogarnia sytuacje, chyba potrzebne mu lepsze dowody hehehhe :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 21:47

11.10.2015 :-) Synuś
    f2w3rjjggeo0wuhh.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje :-)

Ja zrobiłam hcg dzisiaj rano - ok 10-12 dniu po owulacji
    hcg wyszła 2,5 wiec ponizej normy..ale zawsze to nie zero

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

jestem tu nowa, przeczytałam cały temat od początku forum... Bardzo cieszę się, że tak wspaniale się tutaj wspieracie i podtrzymujecie na duchu... ale...

może zacznę od początku...

staramy się z mężem o Brzuszkowego od miesiąca. @ miałam 9 stycznia, cykle ogólnie średnio regularne, przeważnie około 30 dniowe. Dni płodne rozpoczęły się 20.01. ovu wychodziła 25.01. Dzień przed, w trakcie i dzień po było przytulanie :) już na następny dzień odczuwałam lekkie kłucie na jajniku i w dole brzucha... Od wczoraj ból dołu pleców, niesamowity ból. I piersi... bolą po zewnętrznej części i sutki. Nie "palą" tak jak to inne dziewczyny pisały, po prostu bolą jak przed okresem, tylko dużo wcześniej niż to zawsze jest przed @, która wypada na 08.02. Dodatkowo upławy... serkowate białe coś... nie jest to infekcja, gdyż przechodziłam już nie raz, tu nie ma pieczenia, swędzenia czy bólu... to po prostu jest. Jest mi ciągle zimno, przechodzą mnie dreszcze, mimo iż ogólnie jest dość ciepło... Niestety temperatury nie mierzyłam w cyklach... Zero mdłości, trochę senności, zmęczenia, ale bardziej tłumaczę to sobie treningiem czy pogodą, niż ciążą, żeby nie było rozczarowania. I mam pytanie..... czy możliwe jest tak szybkie zauważenie różnych objawów? Jest to moje pierwsze staranie o Brzuszkowego, dlatego też każdy objaw jest dla mnie bezcenny. I czy w ogóle można zaliczyć moje objawy do objawów ciążowych?

pozdrawiam Was kobietki!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 23:33

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    gratulacje :-)

Ja zrobiłam hcg dzisiaj rano - ok 10-12 dniu po owulacji
    hcg wyszła 2,5 wiec ponizej normy..ale zawsze to nie zero
    trzymam kciuki żeby urosła, choć mój lab podaje, że poniżej 5 to brak ciąży.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasazerka każda kobieta odczuwa inaczej, bóle mogły być związane z owulacją, z implementacją itp. na takie stricte ciążowe to wydaje mi się że za wcześnie. Mdłości występują po 6-8tyg. w większości przypadków, tak samo senność, wtedy poziom hcg i progesteronu rośnie i stąd te objawy. Trzeba czekać do dnia miesiączki, czasem objawy na ciąże i na okres są mega podobne a nakręcona kobitka odczuwa je jeszcze bardziej bo ciągle o nich myśli :) Czekaj cierpliwie do dnia przewidywanej miesiączki i testuj. Mierzysz temperaturę? Ja obserwowałam swoje cykle pół roku i w tym szczęśliwym cyklu szybciej wiedziałam że to ciąża już po samym wykresie.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Frelka Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączę ze swoimi objawami :) kilka dni przed terminem @ zaczęły mi się zaniki pamięci - tej krótkotrwałej :p Robiłam coś i po 3 sekundach zapominałam, że to zrobiłam.
    Przychodzę do kuchni a tam kubki, które przecież dopiero planowałam przynieść z salonu, wychodzę z domu - panika, gdzie klucze? Nie pamiętałam jak wychodziłam z mieszkania, czy zamknęłam drzwi i co do diaska zrobiłam z kluczami! Totalna amnezja.
    Generalnie pamięć mam jak słoń, nie zapominam ;)
    A tu zdażyło mi się zostawić laptop w kawiarni, włączone żelazko czy nastawić pusty czajnik - zupełnie do mnie nie podobne! Po kilku takich epizodach zaczęłam podejrzewać, że może w końcu się udało. I faktycznie :)
    Teraz jestem w 7 tyg. (6 tydz. 5 dzień) i nie mam prawie żadnych objawów. Piersi prawie nie bolą, nie powiększyły się, mdłości raz są raz nie ma. Właściwie bardziej w ciąży czułam się kilka dni przed @. Mam nadzieję, że ten prawie zupełny brak objawów, to błogosławieństwo, a nie zły znak...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 12:51

Aniołek [*] 21.11.2013, 5 tc
    Krupeczka <3 29.08.2015
    0e8cf70093.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ