X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathieen wrote:
    No i kobietki, według waszej porady w poniedziałek czyli jutro miałam iść na beta a tu niespodzianka wykonałam 3 testy i każdy pozytywny :-)

Kathieen gratulacje ogromne!!! niech zdrowo się rozwija!!!

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • Agutek. Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pasazerka.

W sumie 4 miesiące,tylko z przerwami tzn ze jeden miesiąc byłam monitorowana drugi już nie bo akurat mój maż był za granica wiec wiedziałam ze i tak na czas by go nie było.
    Kolejny miesiąc przyjechał to tez nie poszłam do lekarza bo sobie pomyślałam a może bez zastrzyku zaskoczę.No i nic :(
    A w tym miesiącu poszłam dostałam zastrzyk i jestem ;)
    Bardzo sie ciesze i jeszcze nie wierze hahah...
    Mezowi jeszcze nie powiedziałam,pomyślałam sobie ze na Dzień zakochanych
    dam pudełeczko hihihih niby prezent, otworzy a tam będzie
    ... BĘDZIESZ TATA

Aga 36.
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super pomysł Agutek :)

ja dziś zaobserwowałam dość dziwny objaw u mnie...przed spodziewaną @ zawsze wysypuje mnie na całej twarzy... a tu nic... wręcz przeciwnie, cera zrobiła się na prawdę niezła ;) poza tym wciąż ból piersi po zewnętrznej stronie i ból krzyża.

Ale mimo wszystko ciągłe przeczucie, że nic z tego nie wyszło... 7 dni do @...

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • Agutek. Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Może będzie dobrze ;)
    Ja przed @ 6-7 dni już zrobiłam test i wyszedł test dość jasny ale pozytywny,
    ale żeby się upewnić od razu pojechałam zrobić HCG.
    Prawidłowo dziś powinnam dostać okres , ale juz go mam nadzieje nie będzie przez 9 miesięcy ;)

Aga 36.
  • Kathieen Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kobietki za wsparcie, jesteście wspaniałe, a na malucha najwyższa pora bo w lipcu będzie 6 lat jak jesteśmy po ślubie i była wykonywana masa testów. Strasznie się cieszę i jeszcze raz dziękuję :-)

xnw4skjojykgrumx.png
  • isabellap Nowa

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny liczę na Waszą pomoc i poradę.
    15dc miałam potwierdzoną owulację. Następnie 21dc dostałam jakieś dziwne chwilowe brązowe plamienie, potem 23dc również chwilowe czerwone plamienie, 24dc brązowe. Spanikowana 25 dc zadzwoniłam do Gina i dał mi dupka żebym go brała 3x1 do końca opakowania. Dzisiaj jest 27dc od czasu jak biorę dupka bolą mnie piersi czy raptem na 3 dni przed spodziewaną @. Standardowo bolały mnie zawsze tak na tydzień przed @. Dodatkowo od 4 dni mam biegunkę i jestem chora (katar, gardło ale bez temp).
    CO o tym wszystkim myśleć?? Czy to mogą być objawy??

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny i prosze o rade, moze ktoras z was to spotkalo.. wczoraj mialam termin @ ktorej ale nie dostalam.. zato mam biegunke ..moze to byc objaw ciazy ??

• Kathieen Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem z doświadczenia że biegunka może trochę opóźnić menstruacje, choć nie zaszkodzi wykonać testu. Powodzenia

xnw4skjojykgrumx.png
  • optymistka86 Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabellap czasami może być plamienie implantacyjne

20140726580117.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna_121 wrote:
    Witam dziewczyny i prosze o rade, moze ktoras z was to spotkalo.. wczoraj mialam termin @ ktorej ale nie dostalam.. zato mam biegunke ..moze to byc objaw ciazy ??
    ja miałam biegunkę jako objaw ciąży ;)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) Jestem tu nowa:D Przeczytałam wątek od deski do deski (tak miło się czytało...:) i na wstępie chciałam pogratulować wszystkim mamusiom, a tym, którym jeszcze się nie udało - nadziei, wytrwałości, cierpliwości i - powodzenia!:)

Mam niecałe 25 lat i właśnie rozpoczęliśmy z mężem starania. Moja sytuacja jest o tyle trudniejsza, że przez przygody z odchudzaniem na 3 lata straciłam miesiączkę. W listopadzie 2014 r.nagle, ni z gruchy, bez przyjmowania kolejnych leków - wróciła, prawdopodobnie dlatego, że zaczęłam wreszcie JEŚĆ i przytyłam. Moja ginekolog oniemiała:D Ale do rzeczy - pierwszy cykl trwał 34 dni, drugi 27 i teraz, 14. stycznia zaczął się trzeci, w którym to właśnie zaczęliśmy działać:) W poprzednim cyklu nie wyczułam owulacji - przed kilkoma laty, zanim narobiłam sobie problemów, zawsze wiedziałam kiedy mam owulację - w momencie dostawałam takich wzdęć i kłucia jajników, że było to wręcz nie do wytrzymania! Tak samo było w obecnym cyklu - 29.stycznia. Kochaliśmy się 28. i 29. (wcześniej to chyba nieistotne:D) i tak się zastanawiam czy się udało... Wiem, że na wszelkie objawy jeszcze za wcześnie, ale od tej potencjalnej owulacji mam kolejny dzień okropne wieczorne wzdęcia i bardzo bolą mnie piersi - co akurat jest normalne. Mam taką cichą nadzieję, że może coś...:) Miesiączkę mam mieć ok. 11 lutego, wtedy też zrobię teścik, zakładając, że wcześniej nie przyjdzie. Trzymajcie kciuki:) ja za Was również:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczeliśmy się starać w sierpniu ale okazało się że mam bardzo wysoki poziom tsh i cykl mi się rozwalił z 28 dni do 43..od pazdziernika brałam leki na tarczyce i od 1 pazdziernika zaczelismy sie starać, byłam na usg był pęcherzyk ale pękł bardzo pózno i nie nadawał do niczego, w listopadzie kolejny cykl, był piękny pęcherzyk wymiarowy jak na swój czas i lekarz powiedział że mamy się starać w weekend -tak też zrobiliśmy, z resztą czułam że mam owulację i test też to wykazał no i się udało. Warto chodzić na takie monitoringi i obserwować jak sprawa z pęcherzykami. Zawsze żartowałam z gienekologiem- i jak jest tam jakaś kijanka? a on kijanki nie ma jeszcze ale pęcherzyk wygląda baaaaardzo zachęcająco na przyjęcie kijanki :D

u mnie biegunka była i na okres i na owulacje i na ciąże także z tymi sprawami to różnie bywa :D

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Monika.Monia Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć !
    Obserwuje wątek od pół roku.
    Mam 24 lata i z mężem staramy się o dziecko 5 cykl. Niby nie długo ale nie umiem się doczekać upragnionych dwóch kresek.
    Ginekolog znalazła u mnie endometrium w lewym jajniku i w przyszłym miesiącu ide na tsh (jeśli dobrze pamiętam nazwę). Postanowiłam już nie myśleć o tym wszystkich i udawało mi się do wczoraj ( 23dc) gdy strasznie bolała mnie brzuch, kręgosłup i miałam mdłości. Owulacje miałam monitorowaną w 14 dc ( moje cykle mają 28 dni). Nigdy nie miałam bółu piersi a teraz męczą mnie od tygodnia.
    Pełna nadziei kupiłam dzisiaj test i negatywny. Oczywiści zawsze znajde usprawiedzliwienie, że .. może za wcześnie zrobiłam.
    Ale znowu czuje takie bóle okresowe.
    Czy któraś z Was ma też te cholerstwo endometrium ? wiem, że to utrudnia zajście w ciąże i to mnie przeraża.

[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    ja miałam biegunkę jako objaw ciąży ;)

Naprawde ? zdarzalo sie to czestko czy tylko raz.. ? Ja od dwoch dni mam czeste luźne stolce.. test wykonalam dwa dni temu ale negatyw. Moze bylo za wczesnie :/

Pajka89 lubi tę wiadomość

• Monika.Monia Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dzisiaj miałam biegunkę ale ja mam zawsze przed okresem :/

[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie. piszę do Was bo mam odwieczne pytanie starających się dziewczyn... Ale od początku. Od dawna staramy się o dziecko. Ostatnio @ miałam 8.01. Ogólnie cykle średnio mam 31dniowe. (bywa 28 do 34). Koło 17-18 dc miała prawdopodobnie owulację. Były przytulanki w obywda dni. Po 3-4 dniach zaczęły kuć jajniki. Raz z lewej raz z prawej strony. I tak jest do dziś. Zdarzyły się takie mocne ukucia. Nie boli mnie wogóle brzuch jak przed @. Piersi pobolewały pod pachami ale troszkę tylko (ale mnie przed @ nigdy mocniej nie bolą). Przez 2-3 dni swędziała mnie strasznie skóra na nogach i rękach. W nocy budziłam się bo mi strasznie zimno (a ogólnie jestem z tych "gorących" nie marznę prawie nigdy). Nie mam dużo śluzu. Nigdy przed @ tego nie obserwowałam więc nie wiem jak mam. Ogólnie "słabo" się czuję. Biorąc pod uwagę że będzie to 31 dc to jestem w 26 dc. Co jakiś czuje kucia jajników. Brzuch pobolewa bardzo delikatnie. Czy to może być to? i kiedy ewentualnie zrobić test? Proszę was bardziej doświadczonych o pomoc i komentarze. Pozdrawiam

• zakocona Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna_121 wrote:
    Naprawde ? zdarzalo sie to czestko czy tylko raz.. ? Ja od dwoch dni mam czeste luźne stolce.. test wykonalam dwa dni temu ale negatyw. Moze bylo za wczesnie :/
    zerknij sobie na OF na mój wykres :) Kilka dni miałam :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze że odczuwałam bóle kręgosłupa tak na dole ale to za pare dni po owulacji. Mierzyłam temp ale pod pachą i tylko przez 3 dni więc wynik nie miarodajny. Było 37,0 - 37,2.
    dziewczyny tak was czytuję czasem i bardzo gratuluje wszystkim którym, się udało. Przywracacie nadzieję. Za wszystkie trzymam kciuki.

• zakocona Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, nikt ci nie powie, czy to może być to, bo nikt nie umie wróżyć ;) Zrób testy, albo pójdź na betę :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem tylko na testy to chyba ciut przy szybko?

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ