X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathieen wrote:
    No i kobietki, według waszej porady w poniedziałek czyli jutro miałam iść na beta a tu niespodzianka wykonałam 3 testy i każdy pozytywny :-)

Kathieen gratulacje ogromne!!! niech zdrowo się rozwija!!!

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • Agutek. Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pasazerka.

W sumie 4 miesiące,tylko z przerwami tzn ze jeden miesiąc byłam monitorowana drugi już nie bo akurat mój maż był za granica wiec wiedziałam ze i tak na czas by go nie było.
    Kolejny miesiąc przyjechał to tez nie poszłam do lekarza bo sobie pomyślałam a może bez zastrzyku zaskoczę.No i nic :(
    A w tym miesiącu poszłam dostałam zastrzyk i jestem ;)
    Bardzo sie ciesze i jeszcze nie wierze hahah...
    Mezowi jeszcze nie powiedziałam,pomyślałam sobie ze na Dzień zakochanych
    dam pudełeczko hihihih niby prezent, otworzy a tam będzie
    ... BĘDZIESZ TATA

Aga 36.
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super pomysł Agutek :)

ja dziś zaobserwowałam dość dziwny objaw u mnie...przed spodziewaną @ zawsze wysypuje mnie na całej twarzy... a tu nic... wręcz przeciwnie, cera zrobiła się na prawdę niezła ;) poza tym wciąż ból piersi po zewnętrznej stronie i ból krzyża.

Ale mimo wszystko ciągłe przeczucie, że nic z tego nie wyszło... 7 dni do @...

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • Agutek. Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Może będzie dobrze ;)
    Ja przed @ 6-7 dni już zrobiłam test i wyszedł test dość jasny ale pozytywny,
    ale żeby się upewnić od razu pojechałam zrobić HCG.
    Prawidłowo dziś powinnam dostać okres , ale juz go mam nadzieje nie będzie przez 9 miesięcy ;)

Aga 36.
  • Kathieen Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kobietki za wsparcie, jesteście wspaniałe, a na malucha najwyższa pora bo w lipcu będzie 6 lat jak jesteśmy po ślubie i była wykonywana masa testów. Strasznie się cieszę i jeszcze raz dziękuję :-)

xnw4skjojykgrumx.png
  • isabellap Nowa

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny liczę na Waszą pomoc i poradę.
    15dc miałam potwierdzoną owulację. Następnie 21dc dostałam jakieś dziwne chwilowe brązowe plamienie, potem 23dc również chwilowe czerwone plamienie, 24dc brązowe. Spanikowana 25 dc zadzwoniłam do Gina i dał mi dupka żebym go brała 3x1 do końca opakowania. Dzisiaj jest 27dc od czasu jak biorę dupka bolą mnie piersi czy raptem na 3 dni przed spodziewaną @. Standardowo bolały mnie zawsze tak na tydzień przed @. Dodatkowo od 4 dni mam biegunkę i jestem chora (katar, gardło ale bez temp).
    CO o tym wszystkim myśleć?? Czy to mogą być objawy??

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny i prosze o rade, moze ktoras z was to spotkalo.. wczoraj mialam termin @ ktorej ale nie dostalam.. zato mam biegunke ..moze to byc objaw ciazy ??

• Kathieen Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem z doświadczenia że biegunka może trochę opóźnić menstruacje, choć nie zaszkodzi wykonać testu. Powodzenia

xnw4skjojykgrumx.png
  • optymistka86 Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabellap czasami może być plamienie implantacyjne

20140726580117.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna_121 wrote:
    Witam dziewczyny i prosze o rade, moze ktoras z was to spotkalo.. wczoraj mialam termin @ ktorej ale nie dostalam.. zato mam biegunke ..moze to byc objaw ciazy ??
    ja miałam biegunkę jako objaw ciąży ;)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) Jestem tu nowa:D Przeczytałam wątek od deski do deski (tak miło się czytało...:) i na wstępie chciałam pogratulować wszystkim mamusiom, a tym, którym jeszcze się nie udało - nadziei, wytrwałości, cierpliwości i - powodzenia!:)

Mam niecałe 25 lat i właśnie rozpoczęliśmy z mężem starania. Moja sytuacja jest o tyle trudniejsza, że przez przygody z odchudzaniem na 3 lata straciłam miesiączkę. W listopadzie 2014 r.nagle, ni z gruchy, bez przyjmowania kolejnych leków - wróciła, prawdopodobnie dlatego, że zaczęłam wreszcie JEŚĆ i przytyłam. Moja ginekolog oniemiała:D Ale do rzeczy - pierwszy cykl trwał 34 dni, drugi 27 i teraz, 14. stycznia zaczął się trzeci, w którym to właśnie zaczęliśmy działać:) W poprzednim cyklu nie wyczułam owulacji - przed kilkoma laty, zanim narobiłam sobie problemów, zawsze wiedziałam kiedy mam owulację - w momencie dostawałam takich wzdęć i kłucia jajników, że było to wręcz nie do wytrzymania! Tak samo było w obecnym cyklu - 29.stycznia. Kochaliśmy się 28. i 29. (wcześniej to chyba nieistotne:D) i tak się zastanawiam czy się udało... Wiem, że na wszelkie objawy jeszcze za wcześnie, ale od tej potencjalnej owulacji mam kolejny dzień okropne wieczorne wzdęcia i bardzo bolą mnie piersi - co akurat jest normalne. Mam taką cichą nadzieję, że może coś...:) Miesiączkę mam mieć ok. 11 lutego, wtedy też zrobię teścik, zakładając, że wcześniej nie przyjdzie. Trzymajcie kciuki:) ja za Was również:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczeliśmy się starać w sierpniu ale okazało się że mam bardzo wysoki poziom tsh i cykl mi się rozwalił z 28 dni do 43..od pazdziernika brałam leki na tarczyce i od 1 pazdziernika zaczelismy sie starać, byłam na usg był pęcherzyk ale pękł bardzo pózno i nie nadawał do niczego, w listopadzie kolejny cykl, był piękny pęcherzyk wymiarowy jak na swój czas i lekarz powiedział że mamy się starać w weekend -tak też zrobiliśmy, z resztą czułam że mam owulację i test też to wykazał no i się udało. Warto chodzić na takie monitoringi i obserwować jak sprawa z pęcherzykami. Zawsze żartowałam z gienekologiem- i jak jest tam jakaś kijanka? a on kijanki nie ma jeszcze ale pęcherzyk wygląda baaaaardzo zachęcająco na przyjęcie kijanki :D

u mnie biegunka była i na okres i na owulacje i na ciąże także z tymi sprawami to różnie bywa :D

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Monika.Monia Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć !
    Obserwuje wątek od pół roku.
    Mam 24 lata i z mężem staramy się o dziecko 5 cykl. Niby nie długo ale nie umiem się doczekać upragnionych dwóch kresek.
    Ginekolog znalazła u mnie endometrium w lewym jajniku i w przyszłym miesiącu ide na tsh (jeśli dobrze pamiętam nazwę). Postanowiłam już nie myśleć o tym wszystkich i udawało mi się do wczoraj ( 23dc) gdy strasznie bolała mnie brzuch, kręgosłup i miałam mdłości. Owulacje miałam monitorowaną w 14 dc ( moje cykle mają 28 dni). Nigdy nie miałam bółu piersi a teraz męczą mnie od tygodnia.
    Pełna nadziei kupiłam dzisiaj test i negatywny. Oczywiści zawsze znajde usprawiedzliwienie, że .. może za wcześnie zrobiłam.
    Ale znowu czuje takie bóle okresowe.
    Czy któraś z Was ma też te cholerstwo endometrium ? wiem, że to utrudnia zajście w ciąże i to mnie przeraża.

[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    ja miałam biegunkę jako objaw ciąży ;)

Naprawde ? zdarzalo sie to czestko czy tylko raz.. ? Ja od dwoch dni mam czeste luźne stolce.. test wykonalam dwa dni temu ale negatyw. Moze bylo za wczesnie :/

Pajka89 lubi tę wiadomość

• Monika.Monia Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dzisiaj miałam biegunkę ale ja mam zawsze przed okresem :/

[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie. piszę do Was bo mam odwieczne pytanie starających się dziewczyn... Ale od początku. Od dawna staramy się o dziecko. Ostatnio @ miałam 8.01. Ogólnie cykle średnio mam 31dniowe. (bywa 28 do 34). Koło 17-18 dc miała prawdopodobnie owulację. Były przytulanki w obywda dni. Po 3-4 dniach zaczęły kuć jajniki. Raz z lewej raz z prawej strony. I tak jest do dziś. Zdarzyły się takie mocne ukucia. Nie boli mnie wogóle brzuch jak przed @. Piersi pobolewały pod pachami ale troszkę tylko (ale mnie przed @ nigdy mocniej nie bolą). Przez 2-3 dni swędziała mnie strasznie skóra na nogach i rękach. W nocy budziłam się bo mi strasznie zimno (a ogólnie jestem z tych "gorących" nie marznę prawie nigdy). Nie mam dużo śluzu. Nigdy przed @ tego nie obserwowałam więc nie wiem jak mam. Ogólnie "słabo" się czuję. Biorąc pod uwagę że będzie to 31 dc to jestem w 26 dc. Co jakiś czuje kucia jajników. Brzuch pobolewa bardzo delikatnie. Czy to może być to? i kiedy ewentualnie zrobić test? Proszę was bardziej doświadczonych o pomoc i komentarze. Pozdrawiam

• zakocona Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna_121 wrote:
    Naprawde ? zdarzalo sie to czestko czy tylko raz.. ? Ja od dwoch dni mam czeste luźne stolce.. test wykonalam dwa dni temu ale negatyw. Moze bylo za wczesnie :/
    zerknij sobie na OF na mój wykres :) Kilka dni miałam :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze że odczuwałam bóle kręgosłupa tak na dole ale to za pare dni po owulacji. Mierzyłam temp ale pod pachą i tylko przez 3 dni więc wynik nie miarodajny. Było 37,0 - 37,2.
    dziewczyny tak was czytuję czasem i bardzo gratuluje wszystkim którym, się udało. Przywracacie nadzieję. Za wszystkie trzymam kciuki.

• zakocona Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, nikt ci nie powie, czy to może być to, bo nikt nie umie wróżyć ;) Zrób testy, albo pójdź na betę :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem tylko na testy to chyba ciut przy szybko?

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ