Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
magda sz. Niestety nie mierzę... Jeśli w tym miesiącu nie wyjdzie, zacznę mierzyć.Chociaż bardziej skupiałam się na śluzie... Byle szybciej do dnia @, wówczas wszystko będzie jasne... Chociaż odliczanie i oczekiwanie jest tak niesamowicie frustrujące...
albumina lubi tę wiadomość
-
Moimi pierwszymi objawami była 3dniowa zgaga, której prawie nigdy nie miałam, potem były bóle brzucha jak na @ a 2 dni po terminie spodziewanej @ jak już wiedziałam, że jestem w ciąży to pojawił się ten dziwny gorzki metaliczny smak w buzi. Aha, i powiększenie piersi ale bardziej dokuczliwa jest tkliwość sutków.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
U mnie pojawiła się ogromna wrażliwość piersi, praktycznie dwa dni po teoretycznej owulacji(piszę teoretycznej, bo testy owulacyjne nie wykazały jej). Piersi mnie tak bardzo bolały, że nie mogłam spać na brzuchu i chodzić bez stanika, był i jest też ciągły, taki trochę tępy choć momentami bardziej intensywny ból podbrzusza. Tydzień po termie owulacji śniło mi, że robię mnóstwo testów ciążowych i każdy był pozytywny (chyba moja podświadomość chciała mi coś powiedzieć...), po przebudzeniu wstałam i zrobiłam test i po kilku minutach pojawiły się dwie kreseczki, jedna bladziutka, ale była. następnego i następnego kolejne testy i kolejne kreseczki:) później beta hcg i wynik 526,6, dwa dni później 1299, więc chyba póki co wszystko ok. Tylko dziś mija termin spodziewanej @ i boję się, że Maleństwu może się nie spodobać u mnie w brzuszku i jednak dostanę @ Piersi czasem mniej a czasem bardziej bolą podobnie brzuszek.
A i zaczęłam częściej głód odczuwać. -
Tak, tylko druga kreska była blada, ale była. Na kolejnych domowych testach kreski były już bardziej wyraziste. Tak jak pisałam robiłam dwa testy Bety i było to dokładnie 27 i 29 stycznia. Właśnie przez to, że tak szybko mi testy wyszły pozytywnie boję się, że może być jakaś nieprawidłowość i dostanę @ (tym bardziej, że testy owulacyjne nić nie wykazały). Jak nie dostanę @ to w we wtorek lub środę znów planuję Betę, bo do lekarza idę 9 lutego.
-
U mnie 8 dni do okresu... obawiam się jednak że @ przyjdzie.... objawy takie jak przed... ból piersi, ból krzyża, płaczliwość, nerwowość, objadam się strasznie... dziś robiłam test (wiem, że dużo za wcześnie) ale miałam jednak głupią nadzieję... oczywiście negatyw.
Przyjaciółka mówiła, że jeszcze nic nie jest pewne... warto czekać na dzień przyjścia @. Ale u mnie to już jest jakaś mania... wstaję rano, myśl o Brzuszkowym, w ciągu dnia milion myśli, dni płyną tak wolno... wiem, że muszę znaleźć sobie jakieś zajęcie. 3 dni wolnego, teraz wracam do pracy, mam nadzieję, że czas będzie płyną szybciej... -
Dziewczyny grunt to pozytywne nastawienie
wiem coś o tym.Starałam się prawie rok i tez przeżywałam,zastanawiałam się co jest nie tak, okazało się ze jednak ze mną jest problem,mimo ze 17 lat temu urodziłam już jedno dziecko.Jednak lata robią swoje ;(
No i co w tym miesiącu zaskoczyło,szczerze mówiąc byłam i jestem jeszcze w szoku,bo myślałam ze miesiąc okażę się jak poprzedni ;)Test robiłam 6 dni przed @ wyszedł negatyw,na drugi dzien zrobiłam drugi i wyszła kreska czerwona i delikatna różowa , pojechałam na badanie HCG i się potwierdziło!
Mam dwie koleżanki która jedna starała się kilka lat i tez zaszła w końcu w ciążę,druga kilka miesięcy nie mogla zajść ,zmieniła lekarza okazało się ze ma problemy z tarczyca i następnego miesiąca zaszła w ciążę, mam tez przyjaciółkę która zaplanowała sobie ze w danym miesięcy z mężem będą starać się o Bobisia,no i pierwszego miesiąca strzał w dziesiątkę,po dwóch latach doszli do wniosku ze jeszcze jedno by się przydało i tez za pierwszym razem strzał w dziesiątkę,wiec z tym jest różnie.Każda z nas jest inna.
Dziewczyny głowa do góry będzie DobrzeAga 36. -
Optymistka86
Głowa do góry,będzie GOOD
Ten twój wiek nie jest taki straszny bez przesady
wiesz ile mam koleżanek które urodziły pierwsze dziecko po 30
Oczywiście nie było chce i pierwszy miesiąc już zaszła tak nie ma .
A jeśli już to sporadycznie.
Ile czasu się staracie ?
Czy byłaś monitorowana w czasie cyklu np. czy pęka Ci pęcherzyk i masz owulacjeAga 36. -
Witajcie.
Moim pierwszym objawem była straszna tkliwość piersi jakieś 3dni po owu. Później coraz silniejszy ból kręgosłupa, bóle w podbrzuszu jak na @ no i oczywiście brak @ w terminie. 2 dni po terminie spodziewanej @ zrobiłam test, który wyszedł negatywny. Dopiero 3 dni temu pokazały się dwie kreski. Aktualnie jestem w końcówce 5 tygodnia- tkliwość piersi, bóle w podbrzuszu i bóle kręgosłupa nadal dokuczają. -
Pasazarka ja też myślałam że mogę dostać okresu bo ból był podobny ale nie przyszedł test 10 dni po owulacji też był negatywny dopiero jakoś 16 dni po wyszła bladziocha. Ciągle o tym myślałam, dostrzegałam KAŻDĄ kobietę w ciaży na ulicy, u gienkologa jak widziałam brzuszki to szlak mnie w środku trafiał myślałam że zwariuję i jak już straciłam nadzieję okazało się że maleństwo jest w brzuszku także głowa do góry. To Twój 1 cykl? nie załamuj się my się staraliśmy kilka miesięcy ale musieliśmy zrobić przerwę żeby zbić tarczycę. Powiedziałam sobie do 3 razy sztuka i po 2 cyklu się udało.
-
magda sz tak, to mój pierwszy, kiedy staramy się o Brzuszkowego. Wciąż zwlekaliśmy, bo to szkoła, praca, wykończanie domu... chciało się, żeby wszystko było po kolei, żeby zapewnić dzieciom jak najlepsze warunki... mam 28 lat, mój mąż 33... zegar tyka nie ubłagalnie... dobrze, że chociaż pracę mam taką, że inne myśli zajmują moją głowę...
nie wiem, czy w następnym cyklu iść do gina na kontrolę pęcherzyka... co radzicie? jak można wspomóc się, aby skutecznie spłodzić Brzuszkowego? -
Pasazerka
Idz do gina
Ja byłam monitorowana ,okazało się ze pęcherzyk jednak sam nie pęka,wiec co cykl dostawałam zastrzyk (żeby pękł) później przez 3 dni trzeba było współżyć,trochę to takie dziwne było, ze tak na zawołanie,ale warto
no i się udało jestem w ciąży to dopiero początek,kilka dni temu się dowiedziałam
Wiec głowa do góry mam koleżanki które po 30 rodziły pierwsze dziecko , wiec Tobie tym bardziej się udaAga 36. -
Hmmm mam problem. A właściwie lekką paranoję. Z mężem baaardzo chcemy dzidziusia i właśnie jeden dzień spóźnia mi się okres (cykle 32 dniowe). Mam takie symptomy:
-od jakiegoś tygodnia, może dłużej boli mnie krzyż (dość intensywnie, na tyle że musiałam zrezygnować z siłowni)
-ukłucia raz w lewym raz w prawym jajniku
-co jakiś czas od tygodnia ćmi mnie brzuch tak okresowo
-leciutka zgaga
-całkiem sporo śluzu, takiego białego,czasem przeźroczystego, kleistego
Testy wychodzą negatywne. Za wyjątkiem jednego dzień przed @ który w miejscu gdzie powinna być ciążowa kreska pokazał... kropkę. Przy pierwszej ciąży testy też były negatywne, wyszły dwa tyg po @.Bolał mnie też brzuch tak jak teraz. Dodam że nasza mała ma teraz 11 miesięcy, o drugie zaczęliśmy się starać po pierwszej miesiączce która pojawiła się po ciąży czyli w styczniu. Co myślicie? Jutro przejdę się na betę, ale póki co jestem kłębkiem nerwów.Nariana -
kathieen GRATULACJE!!!!! Pamietam twoj wpis bo jestem zaraz po tobie z opisem haha. Ja troche później z okresem bo 8 stycznia hehe
W czwartek robiłam to hcg co wyszło 2,0 i w piatek poszłam robic reszte badan krwi dla ginekolog i mowie a zrobie hcg choc pewnie to tylko szkoda kasy - tak mi powiedziała Pani pielegniarka bo po 1. robiłam w innym laboratorium ...i nie moge porównywac tych wyników. No ,ale i tak zrobiłam i okazało się,ze spadła do 0.20 wiec próbuje dalej:-) nawet nie miałam czasu na smutek bo taka grypa żółądkowa mnie złapała w piatek z wysoką goraczka i wymiotami,ze dopiero dzisiaj wracam do żywych...masakrahttps://www.maluchy.pl/li-72635.png