Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze jedno nie wiem czy to coś pomaga czy nie ale dużo czytałam na forum gdzie dziewczyny pisały że zażywają Inofolic podobno pomaga w zajściu w ciąże. We Włoszech uznawany jest za cud i kobiety które mają problemy zażywają. Podobno pomaga poczytaj na forum co dziewczyny o nim piszą kilka moich koleżanek uważa że zawdzięcza maluszka Infolic. Ja też zażywam bo to suplement zawiera przede wszystkim kwas foliowy. Może warto?
-
Witajcie kobietki
Czytam Wasze objawy i nabieram pewności, że i we mnie rośnie fasolka. jutro będzie 12 dpo i planuje zrobic test. A może wyjdzie. Moje obiady to kłucie w jajnikach, ból podbrzusza jak na miesiączkę od trzech dni, dziś szczególnie bolesne, mrowienie w piersiach, ból w krzyżu, podwyższona temperatura ponad 37, dreszcze (czuje sie choćbym była przeziębiona, ale jak narazie nie jestem), to by było na tyle
Jutro dam znać jak wyszedł test -
paulin!!! gratulacje!!!
totoro jak ja rozumiem o czym piszesz...
wciąż mam w głowie, chociaż ostatnio mniej myślę, może dlatego, że po wolnym wróciłam do pracy, a wykonuję taką w której musi się myśleć tylko i wyłącznie o tym co się robi. Więc inne myśli, między innymi Brzuszkowy, odchodzą na bok.
U mnie raczej nici, choć do @ pozostało 5 dni. Boli mnie jajnik, piersi i krzyż przestały... chociaż zdarza się, że po jedzeniu mdli mnie, ale nie wymiotuję.
Wydaje mi się, że "takie" rzeczy raczej się czuję, czy się "jest" czy "nie"... -
Patrycjael trzymamy kciuki:)
pasazerka - ja, tak jak wcześniej pisałam, siedzę w domu w ferie i wyszukuję sobie zajęcia różne, żeby odciągnąć myśli, ale wystarczy,że mam chwilę i samo tak jakoś wraca...;P Nie trać nadziei, może akurat się udało!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 13:35
-
Gratulacje Paulin!
Ja nie zrobiłam rano testu bo... wczoraj nie wytrzymałam wieczorem i zrobiłam. Był negatywny... ale wtedy sikałam co 10 min, więc stężenie kiepskie. No, a więcej testów w domku nie było...
Ech,dziś kupiłam. Robię jutro. Póki co plamienie wczorajsze znów przeszło w brudzenie i bardzo bardzo niewielką ilość. To chyba dobrze, nie??
Ja przeczucia mam, ale boję się rozczarowania. Właściwie, to byłabym pewna, ze nie ma malucha, gdyby nie to plamienie/brudzenie. A to nie może być @, bo jestem na mega dawce luteiny.
Patrycjael, czekamy na wieści potestowe wygląda obiecująco"Zamienię pustynię na pojezierze,
a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
-
Dziewczyny jak sobie odpuścicie to wasza psychika się zmieni. Ja w grudniu się załamałam strasznie ale dałam sobie spokój bo stwierdziłam że jak będę tyle myśleć to będzie jeszcze gorzej. A tu psikus i powiem Wam tak jestem bardzo szczęśliwa ale przerażona. Nie mam pracy i ciężej będzie mi znaleźć i wakacje moich marzeń też legły w gruzach. Ale cieszę się że wynik pozytywny Trzeba odpuścić widzę po sobie jak każdego miesiąca stresowałam się że może to już. A w tym miesiącu nie mogłam się doczekać @ żeby mieć za sobą już. A tu 2 dni przed @ te okropne bóle i 2 kreseczki Wszystko przyjdzie w odpowiednim czasie
-
Witam,
Moje objawy:
- ból podbrzusza od owulacji (zazwyczaj w dniu miesiączki)
- wrażliwe piersi (ale takie inne) szpilki w okolicach brodawek i wrażenie jakby na kilka sekund ktoś przypiekał mi sutki żelazkiem
- jednorazowy metaliczny posmak w ustach (około 8,9 dpo)
- w 11 dpo test negatywny (One PregnancyTest) i tego samego dnia beżowy (kawa z mlekiem śluz) odrobinka
- w 13 dpo test pozytywny (Pre Test) "bladzioch"
Jutro wykonam kolejny sikany.
Dziś 14dpo, jutro przewidywany termin @. -
Do Totoro. Ja tez jestem po problemach z odchudzaniem i jestem w ciąży planowanej. Jednocześnie jak tylko dowiedziałam się o ciąży, to zaczęłam się odchudzać.(zrzuciłam 3.5 kg) Nie boisz się problemów z odżywianiem, jak będziesz w ciąży? Ja się trochę bałam, ale nie sądziłam, że jak się dowiem o ciąży, to ograniczę jedzenie. Przerażam sama siebie trochę.kolet
-
nick nieaktualnyCześć dziewczynki
U mnie dziś 10 dpo i nadal podobne objawy. Jajniki kują raz po lewej raz po prawej (ale zdecydowanie bardziej po prawej) stronie. Czasem pobolewa jak przed @. Dziś ogólnie 28 dc u mnie (mam różnie od 28 d0 34). Średnio mój kalendarzyk pokazuje 31 dni i tak w tym cyklu wyliczył mi dni płodne i owulację. Jestem bardziej "przymulona" a kto z nas nie mniewa takich dni?? zastanawiam się kiedy ewentualnie zrobić test o ile @ się nie pojawi. Mam "tam" takie uczucie jakbym miała za chwilę dostać @ i chodzię i sprawdzam jak nawiedzona Nie podejrzewałabym że coś nie tak gdyby nie te bóle jajników które zazwyczaj mi nie towarzyszą.
Gratuluje tym którym się udało i trzymam kciuki za resztę.
Dajcie znać jak uważacie z tym testem bo "ciekawość ludzka nie zna granic"... -
Mi test nie wykazał ciąży po 10 dniach po owu. Wyszedł negatywny, ale już po 13 dniach wyszedł pozytywny. Myślę, że trochę za wcześnie na testowanie. Ja używałam testów kasetowych, ale może są lepsze, które wykażą ciążę już po dziesięciu dniach. Trzymam kciukikolet
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. Piszę tutaj bo nie wiem co myśleć...
Niby w ciąży być nie mogę (stosuję plastry evra od 2 lat), ale:
- Ostatnia miesiączka 11.01.2015
- od 16 dc ciągle chce mi się spać, jest mi okropnie zimno, mam podwyższoną temperaturę (36,9 - 37,4)
- 19 dc dostałam krwawienia, skąpego i trwającego 4 dni
- przed tym krwawieniem przez 4 dni miałam bardzo dużą ilość białej wydzieliny, dosłownie ze mnie wyciekała
- w 25 dc miałam okropne mdłości, nie mogłam się nawet ruszać czy mówić, bo od razu miałam odruch wymiotny, teraz też mam mdłości ale już mniejsze
- gdzieś tak od 20 - 21 dc pobolewają mnie na zmianę jajniki i mam uczucie spuchniętego brzucha jak się schylam
- nie mam apetytu, nie bolą mnie piersi, mam dziwne sny.
Nie wiem czy to moja podświadomość (bardzo chciałabym mieć dziecko, niestety nie mam teraz na to możliwości, stąd antykoncepcja) czy może jednak jakimś cudem jest szansa, że to ciąża.