Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnycześć dziewczyny!
soraya gratulacje! Myślę że powinnaś iść za tydz. Ja przynajmniej dłużej bym nie wytrzymała
Kathieen też mam problem z wagą a raczej z nadwagąpojawiły się problemy kiedy zaczęłam się leczyć na tarczycę i pomimo też teraz badania są ok to zbędę kilogramy zostały. Ginek przepisała mi małą dawkę leku metformin bo mam górną granicę insulina ( ale jeszcze w normie). Powiedziała mi że owulacja występuje ale rzadziej niż u osób z prawidłową wagą.
Totoro też miałam na początku podobne pozycjei uwierz znam minę faceta który wraca z łazienki i zastaje swoją żonę (teoretycznie zdrową na umyślę )w takowej pozycji
ale jeśli ma pomóc - warto!
polkosia wiesz ja mam podobnie tylko ten jajnik tak pożądnie mnie kuje taki ból dziwny - zakuje i jakby ból się rozchodził i tak przeciętnie co 10-15 min. O dziwo mnie też było i bywa zimno a to jest dziwne bo ja zawsze w tej kwesti jak dziwoląg - na krótki rękaw całą zimę w pracy i w cienkiej kurtce a teraz już kilka razy obudziłam się w nocy bo zimno.
Jeśli okaże się że dostanę @ to wizyta u ginekologa murowana bo coś to nie tak by było. Dziś 29 dc. 11 dpo. Brzuch pobolewa od czasu to czasu i plecy także ale plecy to inny ból niż ten który czasem towarzyszył przy @.
Boję się trochę o ten ból jajnika a raczej to kucie bo bywa dość mocne aż promieniuje do nogi i zdecydowanie bardziej po prawej stronie.
Pozdrawiam i życzę wam miłego dnia. -
Dziewczyny które spodzioweją się dzidziusia - mam do Was pytanie. Wy cały czas czujecie się źle? Bo ja dziś czuję się wyśmienicie zero mdłości brzuch mnie słabiutko boli piersi też szczypią delikatnie i to bardzo rzadko w poniedziałek idę do lekarza. Jestem w 5 tygodniu. To normalne? Czy może coś dzieje się nie tak? Odkąd się dowiedziałam o 2 kreseczkach to trochę lepiej zaczełam się czuć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 09:25
-
paulin wrote:Dziewczyny które spodzioweją się dzidziusia - mam do Was pytanie. Wy cały czas czujecie się źle? Bo ja dziś czuję się wyśmienicie zero mdłości brzuch mnie słabiutko boli piersi też szczypią delikatnie i to bardzo rzadko w poniedziałek idę do lekarza. Jestem w 5 tygodniu. To normalne? Czy może coś dzieje się nie tak? Odkąd się dowiedziałam o 2 kreseczkach to trochę lepiej zaczełam się czuć.
Ja nie mam jakiś znacznych objawów. Od czasu do czasu mam mdłości(rzadko), ale za to uczucie rozpulchniania macicy. Czasem bolę piersi i szczypią sutki. Trochę więcej jem niż przed ciążą, a mam apetyt na wszelkie szynki których nigdy nie lubiłam. Mogłabym jeść ciągle kabanosy, konserwy, kiełbasy, pieczenie. Brzuch mnie pobolewa, ale to nie jakiś silny ból jajników do tego jestem senna kilka razy w ciągu dnia -
Kathieen - nie zamartwiaj się, na pewno maleństwo jeszcze śmignie;)
Ja dziś nie mam kompletnie na nic ochoty. Ledwo wcisnęłam w siebie śniadanie;/ a to mi się nigdy nie zdarza, nawet jakbym nie wiem ile dzień wcześniej zjadłaI od paru dni mam takiego lenia... tylko bym się pokładała, przysypiała... Jeśli nic nie zaskoczyło to będę musiała chyba hormonki zbadać, bo coś to niezbyt wygląda;/
-
Sylwia xxx cieszę się że u Ciebie mimo wszystko jest ok, lekarz tez mnie uprzedził że cukrzyca mnie nie ominie.
Paulin, ja teraz tylko wieczorem mam zgage ale szybko przechodzi i jak się nachylam to delikatnie mnie boli podbrzusze, piersi bolały mnie tylko 4 dni...
Totoro dziękuję za słowa otuchy, staram się nie zamartwiac, ale to silniejsze ode mnie... -
Mnie od dwóch dni pobolewa brzuch wieczorem, ale nie jajniki, to jest ból, który promieniuje do nóg. Co to może być Moje Drogie, bo nie wiem, czy czasem nie udać się szybciej do lekarza niż we wtorek dopiero? Teraz już mnie nie boli i to powstrzymuje mnie właściwie przed przyspieszeniem wizyty.kolet
-
Kathieen - właśnie, ja też od paru dni mam lekką zgagę, zwłaszcza wieczorami
I jeszcze męczy mnie momentami taki dziwny posmak w ustach - nie mogę go raczej nazwać metalicznym, coś jakby takie pieczenie i gorycz;/ Trochę jakbym ziarenko pieprzu zgryzła;/ Wczoraj mi się wymiotować chciało pół wieczoru przez to (ale jak już wspomniałam - przeżarłam się słonymi pistacjami -_-).
Mimo, że zauważam dziwne objawy, to staram się jednak nie napalać raczej - zwłaszcza, że przy moich przejściach z hormonami już różne cyrki mi się działy... czekam sobie dalej... bardzo bardzo bardzo bym chciała, żeby się udało, aczkolwiek nie dowierzam, że mogłoby tak być...DomiTomi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKathieen wyniki tsh są koło 2. Pewnie do końca to nie wszystko jest tak ok ale dałam sobie trochę spokoju. Mam stresujący okres w pracy i nie mam już siły ciągle biegać do lekarza. Po prostu już jakiś czas temu odpuściłam. W tym cyklu chyba poprostu trafiliśmy w "te" dni. Wszystko było by "po staremu" gdyby nie te kucia jajnika od 2 -3 dni po zbliżeniu do teraz.
Dziewczyny powiedźcie czy taki ból kujący po prawej stronie czasami dość mocny może być normalnym objawem? Boję się że to coś złego.
kolet ja bym poszła do lekarza - po to są aby rozwiać wszystkie nasze obawy. Lepiej teraz sprawdzić niż potem żałować że się tego nie zrobiło. Jak jutro poczujesz to znów może wybierz się na wizytę. Będziesz spokojniejsza ale myślę, że to pewnie tak ma być -
nick nieaktualnyTotoro - też mam ten problem
Jakiś dziwny posmak w ustach jest, ale czy to metaliczny?
Gienna - gratuluję dzidziusia i zdrówka dużo życzę
Kathieen - nie przejmuje się tym co gada lekarz! To totalna bzdura, że kobiety otyłe nie mają owulki. Pan doktor chyba nie na wszystkich zajęciach był...
Dziewczyny, ja już nie wiem co mam myśleć... Może to przeziębienie i stąd to zmęczenie, senność, ciągłe zimno i temperatura? O ile w ciągu dnia mam praktycznie cały czas powyżej 37 stopni, o tyle wieczorem spada do 36,6 - 36,8. Mdli mnie niby, ale ponoć przy niedoczynności tarczycy w ciąży nie ma mdłości tylko ciągłe i męczące wymioty. Piersi nie reagują w ogóle, ale w sumie przy @ też nie. No i ta duża ilość białej wydzieliny z pochwy. Dodatkowo gdybym była w ciąży to termin porodu wg kalkulatora wypada w urodziny mojego narzeczonego i mam jakieś głupie wrażenie, że to jakiś znak... -
nick nieaktualny