X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym bardzo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnooka obawiam się że musisz jeszcze trochę poczekać zanim się przekonasz... wiesz, szansa zawsze jakaś jest...
    jak długie masz cykle?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze względu na plastry mam cykle 27-28 dni. Bez plastrów miałam bardzo nieregularne z powodu tarczycy. Pewnie znowu się okaże, że podświadomość płata figle :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też leczę się na tarczycę ale na szczęście wyniki są w normie. Myślę że niedługo będziesz mogła zrobić test. Ja bym go zrobiła nawet gdyby pojawiło się krwawienie z odstawienia. Lepiej sprawdzić i być pewna na 100%

czarnooka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też tak myślę, że test tak czy tak zrobię. Co będzie to będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach te czekanie... wolałabym po prostu wiedzieć czy tak czy nie ale wiedzieć... a tak co za boli zakuje to do toalety sprawdzić... A mam jeszcze pytanie odnośnie bóli pleców. Boli mnie a bardziej pobolewa na dole od czasu do czasu, dziś boli tak prawa strona i pleców na dole i brzucha... dziwne uczucie...
    czarnooka ty to możesz "na dniach" testować... daj znać koniecznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planuję testować, ale nie wcześniej niż w poniedziałek. O ile wytrzymam tyle czekać, bo ja niecierpliwa. Powinien być jakiś jeden konkretny objaw, który na sto procent potwierdza ciążę :D

sylwia_xxx lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak!! jestem za! jeden objaw! Do tego swędzi mnie skora na stopach dłoniach plecach.. mam co prawda alergię ale tylko w kwietniu i maju i to delikatną. Nic nie zmieniałam ani proszki ani płyny. Dziwny ten cykl. Mocno dziwny.... Jak jutro zakończy się @ to odwiedzę panią doktor bo to dziwne rzeczy są :)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolet - ja miałam duże problemy z jedzeniem, głupio się odchudzałam, 3 lata bez okresu, ale od ok. października zaczęłam dużo jeść i katorżnicze treningi cardio zamieniłam na bardziej statyczne z hantlami. Ważę więcej niż przed przygodami z odchudzaniem, a wyglądam dużo lepiej:) Nabrałam mięśni:) Jeszcze z cellulitem walczę, ale wszystko w swoim czasie;) Teraz z moją psychiką jest już o niebo lepiej:) Dalej liczę kalorie, ale już nie tak skrupulatnie, dalej miewam schizy jak sobie za bardzo pofolguję, ale przestałam się ważyć, mierzę się za to i nie panikuję z powodu każdego nadprogramowego kilograma:D Polecam;D

sylwia_xxx miesiączkę powinnam mieć 11. lutego, zakładając, że cykl będzie trwał 28 dni, bo ostatni miałam 27 a jeszcze wcześniejszy to w ogóle 34. Ale i tak jestem zadowolona, bo po 3 latach bez miesiączki to i tak stosunkowo regularnie...:D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cykle 28 - 34 najdłuższy. Kalendarzyk policzył średnią 31 dni. dziś 28 dc. Prawdopodobnie 10 dpo. Miałam podejrzenie PCOS ale nigdy do końca nie potwierdzone. Raz tylko zdarzyła mi się torbiel. Brałam tabletki do sierpnia przez 2 m-ce i zniknęła. Ja ostatnimi czasami odpuściłam sobie liczenie i staranie się. W tym cyklu poprostu trafiliśmy chyba w te dni i odczuwam "dziwne" rzeczy. Niby nie liczę że to fasolka ale zawsze jest to "ale"...
    Totoro pewnie że najważniejsze że @ się pojawił i jest w miarę regularny bo to daje możliwość posiadania fasolki... bez tego ani rusz..

• Totoro Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia_xxx może akurat się udało:) z tego co czytam już od jakiegoś czasu to wiele par trafia jak sobie odpuszcza:D ja staram się zachować spokój i nie doszukiwać na siłę objawów, chociaż to trudne...:D ale kurcze, mam taką cichą nadzieję, bo wydaje mi się, że trafiliśmy w owulację... dostałam nagle okropnych wzdęć, kłucia jajników i silnego bólu piersi, ale takiego punktowego... więc wieczorem staranka (nawet leżałam z nóżkami w górze, bo mam tyłozgięcie macicy, trzeba było widzieć minę mojego męża...xD) i od tego dnia mam okropny, już "całościowy" ból piersi. I libido poniżej zera -_-'szkoda by mi było zmarnować taką okazję - w poprzednim cyklu np. jeśli miałam normalnie owulację, to kompletnie jej nie odczułam. Ta była za to bardzo efektowna:D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... jak wytrzymać 4 dni do testu...

Totoro, mam tak samo jak Ty... :
    Totoro wrote:
    dostałam nagle okropnych wzdęć, kłucia jajników i silnego bólu piersi, ale takiego punktowego... więc wieczorem staranka (nawet leżałam z nóżkami w górze (...) i od tego dnia mam okropny, już "całościowy" ból piersi.

Boli też w odcinku krzyżowym. Ale zero objawów @. Czytałam, że trudno jest mieć jakiekolwiek objawy w tym okresie... ale brak objawów na @ to może być objaw na ciążę? :) Już tak kombinuję ;) Testy na razie nie wykazują...

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasazerka jakoś musimy wytrzymać te kilka dni ;) Ja najwcześniej chyba będę mogła zrobić test w piątek, choć nie wiem czy nie czekać do poniedziałku czy nie dostanę @. Ja też chyba już trochę kombinuję...

• Totoro Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasazerka - a jak wytrzymać tydzień...xD Niektóre dziewczyny nie miały w ogóle żadnych objawów, więc wiesz...;) generalnie możemy sobie tak wróżyć, a dopóki @ przyjdzie albo nie, to nic nie wydedukujemy...;/ U mnie to wygląda tak - po owu miałam jeszcze 3 dni wieczorne okropne wzdęcia - ale może to niestrawność? Lekka zgaga? - jak wcześniej... Pobolewają mnie jajniki - a może to jelita??? Piersi bolą okrutnie wręcz - przed przedostatnią miesiączką było podobnie (z tym,że bolały na bokach i od spodu, teraz całe). Ciągle śpię - z kim bym nie gadała, łazi ostatnio zmulony i zaspany. Bóle głowy - jak wcześniej. Dużo śluzu - już tak miewałam. Dlatego uzbrajam się w cierpliwość i co będzie to będzie. Straszliwie o tym marzę, ale wszystko w rękach Boga:D trzymam kciuki w każdym razie:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • ATuTu Nowa

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Od jakiegoś czasu śledzę to forum i muszę przyznać że miło i przyjemnie mi się czyta wasze wpisy i wracam tutaj codziennie, aż postanowiłam dołączyć aktywnie do Was. :) Trochę o mnie. Mieszkam na śląsku, w czerwcu tego roku minie nasza 4 rocznica ślubu. Dzieci nie mamy - nie licząc małego Yorka :P Ale mój instynkt macierzyński już dawno dał o sobie znać i od roku marudziłam mojemu mężowi ze ja juz jestem w pełni gotowa tą na decyzje. On sie opierał ze względu na nasze warunki mieszkaniowe ale już dzięki Bogu zmienił zdanie. Pierwsze dni lutego to były moje dni i wtedy były nasze starania. Planowana @ jest 17.02. Cykle mam 32dniowe i jestem pełna nadzieji, ale wiem że mogę sie rozczarować. Pewne objawy mam, ale juz teraz nie wiem czy je faktycznie mam czy je sobie wmawiam. Czytam wasze komentrze i myślę - o ja tez to mam choć dopiero 3 dni od owulki. Masakra jakaś. Ale narazie to tyle bo rozpisałam sie jak nie wiem. Myśle że bede tu systematycznie zaglądać i informować co i jak.

• Gianna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest :) Objawy potwierdzone :)
    Wynik z Bety, więc pewny ;)

polkosia lubi tę wiadomość

"Zamienię pustynię na pojezierze,
    a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
    dqpr3e5ecs7r4rjb.png
  • pasazerka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Nie wiem co ze mną, bo od 3 h mam jakąś mega niestrawność... Biegam do toalety i jest mi po prostu niedobrze...

f2w3yx8dlrt8yio0.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś pojawiły się mdłości rano, przed śniadaniem. Już nad WC wisiałam ;)

Od 8 dpo co jakiś czas mam kłucie w okolicy jajnika i głównie dlatego zrobiłam szybko test - nigdy mi się nic takiego wcześniej nie zdarzało. Trochę też mi było zimno, chociaż mąż po domu na krótki rękaw chodził ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 21:30

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też niedobrze, ale nażarłam się słonych pistacji jak nienormalna, więc to może być to...xD

Gianna - Gratulacje!!!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 21:45

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kathieen Znajoma

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kobietki byłam wczoraj u ginekologa, zrobił usg i moje maleństwo ma 0,5 cm. Trochę mnie zmartwil gdyż powiedział że jak na 7 tyg to jest za mały i teraz we wtorek będzie kolejne usg w celu stwierdzenia czy maleństwo rośnie...

xnw4skjojykgrumx.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ