X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    Ja miałam uderzenia gorąca i w sumie chyba się faktycznie przez to bardziej pociłam.

Ania współczuję :/ ja zemdlałam jakoś w 9 tc w autobusie, jak byliśmy z mężem za granicą ... Niestety stałam i ocknęłam się już na podłodze. Na szczęście zdążyłam mężowi powiedzieć, że mi strasznie słabo i mnie podtrzymał, więc z hukiem nie walnęłam, ale trzeba usiąść gdziekolwiek, jeśli się czuje jakiekolwiek osłabienie :/ potem się strachu najadłam, bo będąc za granicą trpchę słabo jakby się coś działo :/ więc uważaj na siebie.
    Nooo wiem właśnie :/ Ale w porę usiadłam Ale już nigdy się nie wybiorę sama na tą pocztę bo tam strasznie duszno i gorąco :/... co do pocenia się to teraz zaczynam się pocic:/16tc .
    szotka jak się czujecie ? :) u Was już bliżej niż dalej :) .
    U mnie już widać brzuch :) :D

Szotka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    A ja dziś prawie zemdlalam na poczcie :/ bozeee w życiu bym nie pomyślała :/ tak mi się słabo zrobiło :/

Ja tak bym 2 razy w Kosciele zemdlala.. ale jak juz sciemnilo mi sie przed oczami to poprosilam meza zeby mnie wyprowadzil bo glebe zalicze..

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to nieciekawie, zwłaszcza jak samemu się gdzieś pójdzie.

Ja kilka tygodni temu szłam z moim siostrzeńcem żeby go do przedszkola zaprowadzić i już przedszkolanka zaraz miała otworzyć drzwi i zabrac małego, a ja do niego mówię że "ciocia musi usiąść" tak mi się słabo zrobiło, szum w uszach , mroczki przed oczami, no ułamek sekundy.
    Jak go zabrała przedszkolanka to ja biegiem na dwór i już lepiej było, ale potem przez tydzień bałam sie sama z domu wyjśc.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    Ja tak bym 2 razy w Kosciele zemdlala.. ale jak juz sciemnilo mi sie przed oczami to poprosilam meza zeby mnie wyprowadzil bo glebe zalicze..

dlatego ja do kościoła teraz nawet nie chodziłam, bo w środku mdleję , a na zewnątrz za zimno żeby stac godzinę.

taka ja lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:22

• Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 narazie utrzymuje sie na poziomie 36,8-36,9 od paru dniu jutro termin @, przed skokiem 36,5-36,6 dodam ze to moj pierwszy cykl mierzenia wiec za bardzo odniesienia nie mam czy temp sa dobre czy nie..

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    Ciekawe skąd się to bierze - ja miałam dokładnie to samo. Prawie za każdym razem w kościele robiło mi się słabo ... Na szczęście ani razu nie padłam człowiekiem, ale niewiele brakowało i też się bałam chodzić.

Mi się wydaje że to przez ilość ludzi , co powoduje mniejszą ilość tlenu i taki oto skutek

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak621 - u mnie temperatury podobne do Twoich:) Mierzę w ustach. Linia pokrywająca: 36,54, a po skoku od 36,70 do 36,85
    Temperaturę mierzę od sierpnia 2015

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Bianca Nowa

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 10:47

• Patrycja.Da Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest mi zimno, kaloryfery odkręcone a ja się strasznie poce jestem rozpalona. .

Patrycja.Da
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    No to dobrze, trzeba niestety ostrożnie. Teraz, niby zima, a w niektórych miejscach tak grzeją, że "normalny" człowiek może paść...

Miło, że pytasz, dziękuję :) ja niestety muszę leżeć. Jak tylko wstaję mam skurcze, brzuch się spina. Do tego mam miękką szyjkę (dobrze, ze zamkniętą) i powinna być trochę dłuższa. Na szczęście, od kiedy wylądowałam ze skurczami na patologii w grudniu, szyjka się nie skróciła, no ale skurcze tez nie odpuszczają, więc leżę (w sobotę zacznę szósty tydzień leżenia juhu!). Ale już się nastawiłam, że leżę i zaciskam nogi do kwietnia, wcześniej Izki nie wypuszczę ;)

A Ty w którym jesteś tygodniu?
    Jak brzuszek Ci widać, to jest fajnie, bo już się czuje i dociera, że jest się w ciąży :) u mnie przynajmniej tak było. Ja niestety teraz się brzucholem nie mogę pochwalić i go poeksponować, bo moje wychodzenie ograniczone jest do wizyt u lekarza... No ale taki urok :) na szczęście to leżenie nie odbija się mocno na wadze, więc nie stękam ;) ważne, żeby nie było gorzej.
    ja zaczęłam 16 tydzień i naprawdę brzuszek widać :) I bardzo się cieszę :) .
    Jejjjj wspolczuje ze musisz leżeć ale czego się nie robi dla dziecka :). Ja w 10tc musialam leżeć bo plamilam Ale już jest ok . Tak mi się już nudziło w tym łóżku ze szok :P nadrabialam zaległości w filmach i książkach :) aaaa i nawet zrobiłam buciki na szydełku dla dziecka :) bo się nauczyłam :)

Szotka lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ojej to nieciekawie, zwłaszcza jak samemu się gdzieś pójdzie.

Ja kilka tygodni temu szłam z moim siostrzeńcem żeby go do przedszkola zaprowadzić i już przedszkolanka zaraz miała otworzyć drzwi i zabrac małego, a ja do niego mówię że "ciocia musi usiąść" tak mi się słabo zrobiło, szum w uszach , mroczki przed oczami, no ułamek sekundy.
    Jak go zabrała przedszkolanka to ja biegiem na dwór i już lepiej było, ale potem przez tydzień bałam sie sama z domu wyjśc.
    Dziewczyny musimy na siebie uważać :) P właśnie najlepiej nigdzie samemu nie wychodzić :/ moja ginekolog mówi że takie zawroty głowy i omdlenia są normalne w ciazy ... trzeba na siebie uważać i tyle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:23

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:
    Ja też książki nadrabiam, trochę internetu i robie na szydełku :) tyle, że ja zrobiłam już dwa kocyki i powłoczki na podusie, a bucików się jeszcze nie odważyłam. Korzystałaś z jakiegoś instruktarzu w internecie?
    Niestety leżenie bokiem wychodzi, bo bolą mnie stawy, ale właśnie - czego się nie robi dla naszych pociech :)
    Jeśli dobrze pamiętam, to u mnie też brzuszek zrobił się taki fajniusi pod koniec 4go miesiąca :)
    korzystalam z gazetki :) tam było wszystko fajnie opisane i udało się :).
    Są takie fajne poduszki "węże " dla kobiet w ciazy ;) może sobie taką zafunduj - napewno będzie wygodniej leżeć ;)

Szotka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

ania181111 lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie bym je wstawila tylko za nic w świecie nie mogę tutaj wstawić :/ już raz probowalam ze zdjęciem usg :/ ale wiesz co na necie jest pełno tego jak zrobić buciki :) na Youtube wpisz i tam też masz instrukcję ;)
    Myyyy kobiety wiele zniesiemy dla naszych dzieciatek :)
    Nie wiem czy dobrze robię ale zaczęłam już kupować rzeczy dla dziecka :) chociaż nie wiem jaka płeć jeszze i już dostalam po uszach od mojego faceta ze popadam w obsesję haha :) Ale wydaje mi się ze jest wiecznie za mało wszystkiego i ze nie zdążymy ze wszystkim później ;)
    Czeka nas remont od marca calegooo mieszkania :/ nie wiem jak to przeżyje ;)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka Ale dobrze ze się nie dolujesz w tym łóżku :) I ze czymś się zajmujesz :) Ale zresztaaa Ty juz niedługo będziesz tulila swoje dzieciątko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo w marcu będę znała płeć :) więc wtedy będę szaleć :) haha. Teraz właśnie w takie neutralne kolorki uderzam:) . Zazdrosze Wam bo już niedlugo będziecie razem :) III trymestr nooo pięknie :);
    Też na allegro zamawialam pajacyki i szczerze mówiąc to wygodne Ale wiadomo zawsze lepiej obejrzeć :) nooo Ale w Twoim przypadku to pewnie zamawiaj :)
    ciekawe co ja będę miała :)wydaje mi się ze będzie chłopak .
    Masz już imię wybrane ????;)

‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ