Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
NatiB wrote:No na nic się nie nastawiam, ale jak cos to sie dam pociąć z góry na dół byle mały byl zdrowy i nic go nie bolało, bo chyba pozabijam jak bede widziała, że cierpi.
Pytająca, jesli owulacje mialas nie pozniej niz 2 tyg temu to beta jak najbardziej prawidłowa. Podwaja się co dwa dni a startuje od zera i dopiero zaczyna nagle wzrastać po implantacji a implantacja nawet następuje tydzien po zapłodnieniu. Więc jesli od zapłodnienia minęło około 2 tyg, od zagnieżdzenia minął tydzien to mniej wiecej tyle ta beta powinna mieć. Licząc od implantacji/zagnieżdzenia - 1 dzien - 1mlU/ml, 3dzien - 2mlU/ml, 5dz - 4mlU/ml, 7dz - 8mlU/ml, 9dz - 16mlU/ml - czyli jakoś tak wypada idealnie ta Twoja beta:)
BARDZO mnie pocieszyłaś! Dziękuję!!! -
ania181111 wrote:Śmieje się śmieje bo cóż pozostało
mówię Wam jak Hania daje dziś czadu w brzuchu ja powoli ogarniam mieszkanie
Diewuszka to Ty już przygotowana haha ja w zasadzie też tylko takie grubsze zakupy zostały które kupia dziadkowie
Widze ze nie tylko u nas dziadkowie sie za 'grubsze' rzeczy wzieli hehe :p tesciowa zasponsorowala wozek a moja mama lozeczko. ja dzis zaczelam liste rzeczy do szpitala robic -
taka ja wrote:Widze ze nie tylko u nas dziadkowie sie za 'grubsze' rzeczy wzieli hehe :p tesciowa zasponsorowala wozek a moja mama lozeczko. ja dzis zaczelam liste rzeczy do szpitala robic
Aaaa właśnie tak z ciekawości to co do szpitala trzeba wziąć? Wiem że u mnie jeszcze dużo czasu ale chce mniej więcej już wiedzieć
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
ania181111 wrote:Noo u mnie to tacy "tradycyjni" dziadkowie i podobno jedni muszą kupić wózek A drudzy łóżeczko
Aaaa właśnie tak z ciekawości to co do szpitala trzeba wziąć? Wiem że u mnie jeszcze dużo czasu ale chce mniej więcej już wiedzieć
U mnie chyba też tak będzie. Jak kupowaliśmy mieszkanie to rodzice dzielili się też trochę wydatkami i np. jedni kupili nam pralkę a drudzy lodówkę. To myślę, że dla dzidziusia też się jakoś podzielą w końcu będzie co kupować
Co do wyprawki to tak zupełnie przypadkiem weszłam na stronę o tabletkach pregna plus (które biorę) i tam jest zakładka o wyprawce. Wklejam poniżej może którejś z Was się przyda:
http://pregna.com.pl/lista-potrzebnych-rzeczy -
sarcia123 wrote:http://www.google.pl/search?sclient=tablet-gws&site=&source=hp&q=pampers+midi&oq=pampers+midi&gs_l=tablet-gws.12..0l3.6989.11972.0.12896.13.10.0.3.3.0.166.1109.6j4.10.0....0...1c.1.64.tablet-gws..0.13.1157.h7RSUUeG6vU#q=pampers+mini&imgrc=5PME_zw86ew03M%3A
Ja tylko te kupowalam dla mojej corki i tylko z Pampersa, powiem wam ze moze wydac sie wam zempapersy z biedronki sa tansze i dobre, ale od razu mowie wam ze noe jest tak owszem sa tansze ale jakosc slaba, odpinaja sie rzepy, sa strasznie sztywne w srodku tez taki malo przyjemny material no i sa malo chlonne i strasznie ciezkie sie zaraz robia, co przeklada sie na to ze wtedy kupuje sie ich wiecwj bo sa mniej wydajne. Pampersy mam sprawdzone bylam bardzo zadowolona z ich uzytkowania i teraz tez napewno bede kupowac te same
te z biedronki to wg mnie nie przekonuja.. cienkie.. jakis 'groszek' w srodku nieee, co do pampersow to slyszalam ze wiele dzieci jest uczulonych na nie wiec nie wiem czy kupie, poki co mam 2 paki z rossmana, planuje kupic z tesco tez (robilam czasem torty pieluszkowe i mialam okazji przy robieniu poznac je i tez slyszalam ze mamy sb chwala) moze kupie jedna pake pampersow ale narazie mysle nad tym tylko.. wiem ze napewno nie nadaje sie do prania tetrowych.. przerabialam to jak kuzyn maly byl.. nie da rady ze wzgledu na zapach przy 'gotowaniu' ich bo w pralce sie nie dopiora -
nick nieaktualny
-
ania181111 wrote:Ok A jak się czujecie ? Ja po niedzieli bede miała badanie glukozy nie wiem czy dam radę wypić tyyyle cukruuu Ale mogę wziąć cytrynę
Ja wzielam pol cytryny i Pani wcisnela do kubka.. do polowy to sie pije bez problemu :p najgorsze to ostatnie 1/3 wypic bleee ale nie jest takie straszne jak niektore kobiety mowia -
ania181111 wrote:To początek więc może słabo przyrasta:) gratulacje !!! powtarzaj bete;)
kurczę co do progesteronu to już nie jestem pewna ale chyba nie trzeba być naczzo ...
ja musialam byc na czczo (moze rutynowo kaza na czczo przychodzic poprostu) -
nick nieaktualnyWitajcie mamusie jeszcze nie jestem, a może nie wiem, ale bym chciała
mam kilka pytanek do osób doświadczonych, mimo, że sama jestem mamą 6-letniej Patrysi, ale szczerze to pamiętam tylko omdlenia, nic więcej...
Nurtuje mnie jedno pytanie, owu miałam 8 marca (dzień kobiet i było miło, rzecz jasna ) mówię, że miałam, bo obserwuje swój organizm już od roku i niemalże jestem pewna...
Dziś 8 dpo i to czego nigdy nie miałam:
szyjka odwraca sie do tyłu i pokrywa dużą ilością śluzu (biały, czasami lepki a czasami rzadki); jest raczej wysoko, ni to twarda ni to miękka, (zawsze była twarda), i kolejna rzecz, strasznie mi bulgocze w lewym jajniku (czy to ma jakieś istotne znaczenie?)
pomijam, że dół brzucha dziwnie mnie boli (tępy ból) i nie mogę leżeć na brzuchu bo mi sutki przeszkadzają masakra....
nie chce się napędząć ale ta odwrócona szyjka i migotanie dały mi do myślenia....
Ah i jeszcze taki psikus, wzięłam kąpiel, poszłam robić kebaba i nie dokończyłam, zemdliło.... poszłam spać, może to mieć związek z gorącą wodą.... ech
Pomózcie -
nick nieaktualnyWg mnie jesli owu mialas 8 marca, a to tydIen temu to na jakiekowiek objawy ciazy mysle ze jeszcze duzo za wczesnie mysle ze zrob tak jak radzimy wszystkim, poczekaj do dnia spodziewanej miesiaczki i zrob test, bo wg mnie na ta chwile nic takiego sie nie dzieje
-
diewuszka86 wrote:U mnie chyba też tak będzie. Jak kupowaliśmy mieszkanie to rodzice dzielili się też trochę wydatkami i np. jedni kupili nam pralkę a drudzy lodówkę. To myślę, że dla dzidziusia też się jakoś podzielą w końcu będzie co kupować
Co do wyprawki to tak zupełnie przypadkiem weszłam na stronę o tabletkach pregna plus (które biorę) i tam jest zakładka o wyprawce. Wklejam poniżej może którejś z Was się przyda:
http://pregna.com.pl/lista-potrzebnych-rzeczy
Nooo my się dopiero urządzamy w mieszkaniu i rodzice też pomagają jak tylko mogą
Jak tam dziś samopoczucie ? U mnie słońce od samego rana
chce się żyć
nick nieaktualnyU mnie 0 stopni ale bylam o 7.15 z psem na spacerze normalnie przyszlam zagotowana, mimo ze wszysyko dookola posrebrzone przez mrozik my akurat wszystko kupowalismy sobie sami imdo domu i dla dziecka a ubranka czy cos tom w formie prezentow. Wozek i cala wyprawke kupilismy z mezem sami. Ja nie chcialam od rodzicow bo nie lubie byc zobowiazana wobec kogos, albo przychodzic gdzies i czuc ze musze byc dozgonnie wdzieczna za pomoc, wole byc nie zalezna od nikogo przynajmniej pozniej sluchac nie musze i nikt mi nie wypomina nic
-
Witajcie moje drogie Piękny dziś dzionek.
U mnie samopoczucie dużo lepsze niż wczoraj, mniej jestem senna, ząb mi trochę odpuścił, słonko pięknie świeci (a u mnie mało witaminy D więc trzeba korzystać). Ania masz rację, chce się żyć
Niepewna nie powiem Ci nic innego jak tylko to co sarcia. Trzeba czekać na termin miesiączki i robić test. Ja przez 1,5 roku starań miałam prawie co miesiąc jakieś objawy i niestety. A w cyklu, w którym zaszłam chyba najmniej, także niestety trzeba cierpliwości w tych sprawach. Ale jedno mi się pokrywało z tym co piszesz. Miałam bolące i obrzmiałe piersi też nie mogłam leżeć na brzuchu. Testuj w terminie @ i dawaj znać.
Jak tam bardziej zaawansowane ciążowo dziewczyny, w taki piękny dzionek dzieciaczki też są bardziej witalne i dokazują w brzuszku? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny,
jesteście bardziej doświadczone więc postanowiłam Was zapytać. Jestem prawdopodobnie w 5 tyg. ciąży (brak miesiączki, 4 testy pozytywne), boli mnie jednak brzuch, nie jakoś bardzo, jest to takie ćmienie, które występuje od dwóch dni wieczorami. Dziś rano też poczułam. Myślicie, że wszystko ok? To moja pierwsza ciąża więc jestem nieco spanikowana.. -
Sarcia wiem coś na ten temat ... bozeee na początku wymiotowalam strasznie i mdlalam wszędzie teraz puchna nogi i bol kręgosłupa masakra
już niedługo poczujesz swoje malenstwoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 10:09
taka ja lubi tę wiadomość
nick nieaktualny