X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie myślę, że na późniejszym etapie ciąży taki basen to świetna sprawa. Ja niestety nie będę mogła sobie na to pozwolić bo bardzo łatwo łapię infekcje. Także szkoda ryzykować.
    Ale jeśli ktoś nie ma z tym problemów to uważam, że warto korzystać :)

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 ciazy problemow nie mialam, a druga ciazw zaczelam od umierania i antybiotyku, chyba sobie daruje wyjscia na basen, 2 lata na ten cud czekalam to chyba soboe podaruje.... jak dzis wieczor mija

• taka ja Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A co myslicie o chodzeniu na basen w ciazy ?:)
    cala ciaze mialam mega chec isc ale dla dobra dziecka odpuscilam :( teraz tez duzo czasu minie zanim pojde zeby znow po porodzie czegos nie zlapac

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    ja wam powiem ze ja sprzatam cos wtedy kiedy jest brudne, nigdy nie trzymalam sie zasady ze trzeba caly dom odwrocic do gory nogami bo swieta idą , wychodze z zalozenia ze swieta maja nam dac radosc, odpoczynek w gronie bliskich pobudzic nasza sfere duchowa, bo na tym trzeba sie skupic :) a jak na swieta posprzatasz z grubsza to chyba Gosia Rozenek z biala rekawiczka Ci do chaty nie wparuje hahhaah :D

no i wreszcie ktos podziela moje poglady ha! :D moja mama to by wiecznie ze sciera latala albo 4 razy na dzien zamiatala. a ja sie pytam po co? nie jestem brudasem ale bez przesady.. jedno ziarko piasku to nie koniec swiata haha

sarcia123 lubi tę wiadomość

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlueBerry23062015 wrote:
    Ja dzis rano wstałam zerknełam przez okno i zobaczyłam slonce :) od razu rogal na twarzy:) poleniuchowałam troche i stwierdziłam "swieta ida okna umyje" ale z pomysłu zrezygnowałam bo jakis katar mi sie przyplatał i wole nie ryzykowac a troche tych oknien mam :/ ale wstawiłam pranie...posprzatałam gruntownie lazienke i toalete :) jak wpadłam do sypialnie to tylko pierze latało :P dwa pozostałe pokoje tez poszły w miare szybko :) i teraz mam poczucie ze wreszcie cos zrobiłam :P bo wczoraj miałam straszny dzien...rano poszłam na zdjecie holtera RR i jak wróciłam to nie miałam na nic siły..przespałam pol dnia :)

BlueBerry spokojnie tam :p wrocisz do porzadkow po wszystkiemu :D jeszcze bedziesz miala okazje a do tego ze czlowiek potrzebuje wiecej snu (czytaj lenistwa) to trzeba sie przyzwyczaic hahah

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja, ja tak samo lubie miec lad i porzadek ale bez przesady ;)dom to nie muzeum a ja nie mam zamiaru non stop latac ze sciera bo i po co :)

taka ja lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat nie mam problemów z infekcjami więc chodzę raz w tygoniu :) I naprawdę jest super :) Ale nie ma co jak ktoś się obawia infekcji :)
    Ja akurat mam obsesję sprzątania i nie wiem skąd mi się to wzięło :P
    lubię mieć w domu "muzeum " i lubię sprzątać :) haha ;) - Wiem dziwne :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia cos ci powiem ze ja zanim urodzilam core to tez mialam muzeum naert fugi szczotka na kolanach szorowslam, a po ciazy bum calkiem mi sie odmienilo i muzeum mi minelo haha xD

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha tez tak może być ;)

sarcia123 lubi tę wiadomość

• BlueBerry23062015 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeden dzien powrotu do sił miałam :) dzis znowu dopadło mnie słodkie lenistwo - nawet pies podziela moje nastawienie do czegokolwiek dzis :P
    powiem Wam ze ja tak z grubsza sprzatałam prawie 3 tygodnie...wiec moje porzadki wczoraj na prawde sie przydały:)
    zamiatac podłoge musze niestety codziennie bo moje czarne zwierze chodzi i sie kłaczy strasznie teraz (chyba zaczyna zmieniac ciuchy na lato)
    na szczescie na swieta jade do mamy wiec rodzinne biesiadowanie u niej i u mojej babci ( i u tesciowej ale to raczej szybka wizyta bo do niej zjezdza tez poł rodziny z całej Polski )

"Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
    I to się liczy, a reszta nie!
    Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
    zm. 25.06.2015 / 00:32

f2w3flw1lpuzx0i9.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś znów i dentysty :/ ale jakoś to przeżyłam :) piękny dzień dziś ;)

• Pytająca Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 48 godzin temu 11, a dziś 52:) Ile tygodni po zagnieżdżeniu będzie coś widać na USG? Bo wiem, od kiedy zaczęła beta z 0 przyrastać, ale nie wiem, kiedy była owulacja (terminem okresu w ogóle nie mam się co sugerować, bo owulacja na 100% przesunęła się 1-2 tygodnie)

NatiB lubi tę wiadomość

dqprj44jms8c8veb.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytająca gratulacje, piękny przyrost :)
    Ja poszłam do lekarza jak miałam betę na poziomie mniej więcej 500 i nic nie było widać.
    Gin mi powiedział, że pewność jest, że będzie coś widać jak beta będzie powyżej 10.000. Ale to szybko rośnie w jednym tygodniu miałam betę 200 a za 9 dni była już prawie 9.000 :)
    Ale do lekarza możesz iść wcześniej być może dostaniesz jakieś leki, witaminy i zalecenia.

l54t4dr.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje pytajaca :) będzie dobrze :)
    chciałam Wam powiedzieć że jeśli macie ubezpieczenie w PZU to możecie dostać paczkę dla swojego dzidziusia :) wystarczy wypełnić formularz :)
    nie jest tego dużo ale zawsze coś :) - jakieś kremiki, rabaty ;)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://klubpzupomoc.pl/produkty/paczka?utm_source=pzupaczka&utm_medium=paczka2801&utm_campaign=pzumail

• NatiB Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytająca wrote:
    Beta 48 godzin temu 11, a dziś 52:) Ile tygodni po zagnieżdżeniu będzie coś widać na USG? Bo wiem, od kiedy zaczęła beta z 0 przyrastać, ale nie wiem, kiedy była owulacja (terminem okresu w ogóle nie mam się co sugerować, bo owulacja na 100% przesunęła się 1-2 tygodnie)

Wow, o tych samych godzinach robiłaś badanie? Bo masz przyrost 372%, to może rosnąć na bliźniaczą ciąże (moze ale nie musi).

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Pytająca Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Wow, o tych samych godzinach robiłaś badanie? Bo masz przyrost 372%, to może rosnąć na bliźniaczą ciąże (moze ale nie musi).

W tych samych:) Nie strasz;) DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA MIŁE SŁOWA:D

dqprj44jms8c8veb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :) a jak tam reszta dziewczyn ? Jak sie czujecie ? Jaka pogoda u wasm:)

• Leticia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytająca, gratulacje!
    Idziesz moimi śladami troszkę, bo ja po 46 godzinach zanotowałam przyrost z 11 na 54,4 :) I nie jest to ciąża bliźniacza, chociaż też miałam pietra ;)
    Na pierwszą wizytę poszłam 15 dni po pierwszej becie i było widać jedynie pęcherzyk. Serduszko zobaczyłam tydzień później, czyli 22 dni od pierwszego badania.
    Ale tak jak mówi Diewuszka, nie zaszkodzi pokazać się ginowi wcześniej :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Magdalena 94 Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Gratulacje :) a jak tam reszta dziewczyn ? Jak sie czujecie ? Jaka pogoda u wasm:)
    Ja na razie czuje się świetnie:) (nie zapeszając) a co dalej będzie to zobaczymy:) Pogoda? Piękna:) słonecznie choć nie zbyt ciepło:(

taka ja lubi tę wiadomość

‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ