X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia9012 wrote:
    Witajcie dziewczyny,
    jesteście bardziej doświadczone więc postanowiłam Was zapytać. Jestem prawdopodobnie w 5 tyg. ciąży (brak miesiączki, 4 testy pozytywne), boli mnie jednak brzuch, nie jakoś bardzo, jest to takie ćmienie, które występuje od dwóch dni wieczorami. Dziś rano też poczułam. Myślicie, że wszystko ok? To moja pierwsza ciąża więc jestem nieco spanikowana..

Witaj :)
    Ja w terminie miesiączki miałam lekkie bóle okresowe nawet zadzwoniłam z pracy do męża żeby mroził wódeczkę bo znów się nie udało a tu niespodzianka.
    Podobno delikatne bóle na początku ciąży są normalne bo fundujemy organizmowi burzę hormonalną no i macica zaczyna się powiększać.
    Oczywiście bez diagnozy lekarza ani rusz nawet dla spokojnej głowy wybierz się do gina jak najszybciej.
    No a tak poza tym, gratuluję :)

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, zgDzM sie z dziwczunami, chociaz ja bole jak na miesiaczke mam caly czas co kilka dni a ro 11 tydzien ;) lekarz mowil ze to normalne, ja tym sie tak nie martwie bo w 1 ciazy mialam tak samo, a warto isc do lekarza jezeli to poczatek bo lekarzmoze zapisac jakies leki jesli uzna to za sluszne i maluch bedzie bezpieczny. Ja w 6 tygodniu luteine dostalam i biore do tej pory i jestem bynajmniej spokojna ;)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dziś głowa boli :/ taka piękna pogoda A ja nie do życia ...A mam przed sobą dziś sporo do zrobienia :/

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dla odmiany mam dzis placzliwy dzien..... tak meczy mnie siedzenie w domu :( a gdzie to jeszcze do porodu :(

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak miałam na początku ... jejjj jakie ja miałam przemyślenia :/ i też dużo płakałam :/ na szczęście minęło i naprawdę dobrze się już czuję :) chociaż czasami powracają "takie stany" placzliwe ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co mysle zesiedzenie w domu na mnie tak dziala w tych 4 scianach, ja zawsze aktywna zawodowo i w ogole milion rzeczy do robienia, a teraz nagle mam siedziec i nic nie robic plza drobnymi rzeczami i po prostu nie moge sobie znalezc miejsca.... nie jeden by sie cieszyl ze moze sobie w domu posiedziec.... a ja wcale sie nie ciesze, jak by blizej porodu bylo tez inaczej a tu jeszcze 7,5 miesiaca i swira dostaje....

• BlueBerry23062015 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis rano wstałam zerknełam przez okno i zobaczyłam slonce :) od razu rogal na twarzy:) poleniuchowałam troche i stwierdziłam "swieta ida okna umyje" ale z pomysłu zrezygnowałam bo jakis katar mi sie przyplatał i wole nie ryzykowac a troche tych oknien mam :/ ale wstawiłam pranie...posprzatałam gruntownie lazienke i toalete :) jak wpadłam do sypialnie to tylko pierze latało :P dwa pozostałe pokoje tez poszły w miare szybko :) i teraz mam poczucie ze wreszcie cos zrobiłam :P bo wczoraj miałam straszny dzien...rano poszłam na zdjecie holtera RR i jak wróciłam to nie miałam na nic siły..przespałam pol dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 12:20

"Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
    I to się liczy, a reszta nie!
    Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
    zm. 25.06.2015 / 00:32

f2w3flw1lpuzx0i9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj mialam taki dzien ze gory moglam prEnosic, caly dom wysprzatalam, obiad zrobilam i pranie a dzis normalnie .....ledwo zywa jestem humoru nie mam....placzliwy dzien itd

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo możliwe ze siedzenie w domu tak na nas wpływa :/ ja tam nie narzekam mogę siedzieć w domku :)
    BlueBerry lepiej zostaw te okna w spokoju :/ja jak na święta Bożego Narodzenia zaczęłam sprzątać i myć okna to w szpitalu wyladowalam :/ tak się doprawiłam :/ więc nie przemeczaj się bo to nic dobrego ;) zwłaszcza na początku ciazy :)

taka ja lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby ciaza nie choroba ale proszę Was uwajacie na siebie !!!! Czasami lepiej odpuścić porządki :)

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama wczoraj się mnie pyta czy ja już zaczęłam porządki na święta a ja się jej pytam co ja mam sprzątać. :P ona mi mówi no okna, firanki zmień.

Ja tam sprzątam na bieżąco wiec na święta nie specjalnie mam co robić :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wam powiem ze ja sprzatam cos wtedy kiedy jest brudne, nigdy nie trzymalam sie zasady ze trzeba caly dom odwrocic do gory nogami bo swieta idą , wychodze z zalozenia ze swieta maja nam dac radosc, odpoczynek w gronie bliskich pobudzic nasza sfere duchowa, bo na tym trzeba sie skupic :) a jak na swieta posprzatasz z grubsza to chyba Gosia Rozenek z biala rekawiczka Ci do chaty nie wparuje hahhaah :D

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    ja wam powiem ze ja sprzatam cos wtedy kiedy jest brudne, nigdy nie trzymalam sie zasady ze trzeba caly dom odwrocic do gory nogami bo swieta idą , wychodze z zalozenia ze swieta maja nam dac radosc, odpoczynek w gronie bliskich pobudzic nasza sfere duchowa, bo na tym trzeba sie skupic :) a jak na swieta posprzatasz z grubsza to chyba Gosia Rozenek z biala rekawiczka Ci do chaty nie wparuje hahhaah :D
    no pewnie ze tak :)
    my żeśmy teraz remontowali to już w zasadzie jest posprzatane bo po remoncie sprzatalismy :) więc tyle co kurze, odkurzanie i podłogi zmyć ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie...remonty nawet myslec nie chce bo o mdlosci mnie przyprawia korytasz na zasadzie "remont w toku....prosze czekac..." io wszedzie pelno kurzu, nawet teraz nie sprzatam zbyt dokladnie bo codziennie cos rozgrzebane wrrr....!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam ze mimo iz to dopiero 11 tygodni, to mam brzuch jak w 4 miesiacu, sluyszalam ze w 2 cizy wszystko szybciej "rosnie" no ale kurde bez p[rzesady, nie naleze do osob grubych ale brzuch naprawdze mi wysadzilo

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    powiem wam ze mimo iz to dopiero 11 tygodni, to mam brzuch jak w 4 miesiacu, sluyszalam ze w 2 cizy wszystko szybciej "rosnie" no ale kurde bez p[rzesady, nie naleze do osob grubych ale brzuch naprawdze mi wysadzilo
    Mi też pamiętam na początku tak brzuch wysadzilo :/ miałam wtedy problemy z wyróżnieniem :/ nadal zresztą mam ale nie tak jak na początku :/ w zasadzie to mnie tak "wysadzalo" ;) bo miałam ochotę na kapustę kwaszona i pewnie po niej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myslicie o chodzeniu na basen w ciazy ?:)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A co myslicie o chodzeniu na basen w ciazy ?:)
    mówią żeby nie chodzić bo bakterie itd ...
    ja chodzę raz w tygodniu i nic mi nie jest :)
    gorąco polecam ;) tak 2h basenu super relaks;)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo że sauna czy jacuzzi odpada ale popływać sobie można :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ci powiem ze bym poszła ale mam jakies obawy mimo wszystko :) basen to niestety mało higieniczne miejsce kurcze, samam nie wiem

‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ