Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
natalia9012 wrote:Witajcie dziewczyny,
jesteście bardziej doświadczone więc postanowiłam Was zapytać. Jestem prawdopodobnie w 5 tyg. ciąży (brak miesiączki, 4 testy pozytywne), boli mnie jednak brzuch, nie jakoś bardzo, jest to takie ćmienie, które występuje od dwóch dni wieczorami. Dziś rano też poczułam. Myślicie, że wszystko ok? To moja pierwsza ciąża więc jestem nieco spanikowana..
Witaj
Ja w terminie miesiączki miałam lekkie bóle okresowe nawet zadzwoniłam z pracy do męża żeby mroził wódeczkę bo znów się nie udało a tu niespodzianka.
Podobno delikatne bóle na początku ciąży są normalne bo fundujemy organizmowi burzę hormonalną no i macica zaczyna się powiększać.
Oczywiście bez diagnozy lekarza ani rusz nawet dla spokojnej głowy wybierz się do gina jak najszybciej.
No a tak poza tym, gratuluję -
nick nieaktualnyTo prawda, zgDzM sie z dziwczunami, chociaz ja bole jak na miesiaczke mam caly czas co kilka dni a ro 11 tydzien lekarz mowil ze to normalne, ja tym sie tak nie martwie bo w 1 ciazy mialam tak samo, a warto isc do lekarza jezeli to poczatek bo lekarzmoze zapisac jakies leki jesli uzna to za sluszne i maluch bedzie bezpieczny. Ja w 6 tygodniu luteine dostalam i biore do tej pory i jestem bynajmniej spokojna
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiesz co mysle zesiedzenie w domu na mnie tak dziala w tych 4 scianach, ja zawsze aktywna zawodowo i w ogole milion rzeczy do robienia, a teraz nagle mam siedziec i nic nie robic plza drobnymi rzeczami i po prostu nie moge sobie znalezc miejsca.... nie jeden by sie cieszyl ze moze sobie w domu posiedziec.... a ja wcale sie nie ciesze, jak by blizej porodu bylo tez inaczej a tu jeszcze 7,5 miesiaca i swira dostaje....
-
Ja dzis rano wstałam zerknełam przez okno i zobaczyłam slonce od razu rogal na twarzy:) poleniuchowałam troche i stwierdziłam "swieta ida okna umyje" ale z pomysłu zrezygnowałam bo jakis katar mi sie przyplatał i wole nie ryzykowac a troche tych oknien mam ale wstawiłam pranie...posprzatałam gruntownie lazienke i toalete jak wpadłam do sypialnie to tylko pierze latało dwa pozostałe pokoje tez poszły w miare szybko i teraz mam poczucie ze wreszcie cos zrobiłam bo wczoraj miałam straszny dzien...rano poszłam na zdjecie holtera RR i jak wróciłam to nie miałam na nic siły..przespałam pol dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 12:20
"Ważne, że jesteś..nie ważne gdzie!
I to się liczy, a reszta nie!
Szymon ur. 23.06.2015 / 23:57
zm. 25.06.2015 / 00:32
-
nick nieaktualny
-
Bardzo możliwe ze siedzenie w domu tak na nas wpływa ja tam nie narzekam mogę siedzieć w domku
BlueBerry lepiej zostaw te okna w spokoju :/ja jak na święta Bożego Narodzenia zaczęłam sprzątać i myć okna to w szpitalu wyladowalam tak się doprawiłam więc nie przemeczaj się bo to nic dobrego zwłaszcza na początku ciazytaka ja lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualnyja wam powiem ze ja sprzatam cos wtedy kiedy jest brudne, nigdy nie trzymalam sie zasady ze trzeba caly dom odwrocic do gory nogami bo swieta idą , wychodze z zalozenia ze swieta maja nam dac radosc, odpoczynek w gronie bliskich pobudzic nasza sfere duchowa, bo na tym trzeba sie skupic a jak na swieta posprzatasz z grubsza to chyba Gosia Rozenek z biala rekawiczka Ci do chaty nie wparuje hahhaah
taka ja lubi tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:ja wam powiem ze ja sprzatam cos wtedy kiedy jest brudne, nigdy nie trzymalam sie zasady ze trzeba caly dom odwrocic do gory nogami bo swieta idą , wychodze z zalozenia ze swieta maja nam dac radosc, odpoczynek w gronie bliskich pobudzic nasza sfere duchowa, bo na tym trzeba sie skupic a jak na swieta posprzatasz z grubsza to chyba Gosia Rozenek z biala rekawiczka Ci do chaty nie wparuje hahhaah
my żeśmy teraz remontowali to już w zasadzie jest posprzatane bo po remoncie sprzatalismy więc tyle co kurze, odkurzanie i podłogi zmyć
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:powiem wam ze mimo iz to dopiero 11 tygodni, to mam brzuch jak w 4 miesiacu, sluyszalam ze w 2 cizy wszystko szybciej "rosnie" no ale kurde bez p[rzesady, nie naleze do osob grubych ale brzuch naprawdze mi wysadzilo
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny