Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
sarcia123 wrote:Dosyc w cenie tez sa widze
Chyba nie ma tanich biustonoszy do karmienia mierzylam w h&m te komplety ale ani nie trzyma dobrze biustu ani ladnie to nie wyglada.. przynajmniej u mnie.Wiec ja stawiam na ta firme sa postepy jakies Sarcia, wreszcie zaczynaja docierac moje zamowienia a co do samej ciazy to zleci Ci nie wiem kiedy ja sie czuje jakbym dopiero wczoraj zobaczyla te upragnione 2 kreseczki a tu juz niebawem trzeba pakowac sie i rodzic hehe juz pomalu zaczynam odczuwac obnizajacy sie brzuch, to takie dziwne uczucie :p smialam sie do meza ze zaniedlugo go bede nosila miedzy kolanami hahah -
nick nieaktualnyKarola_87 wrote:Do tej pory tylko podczytywałam ale mam problem. Ostatnią miesiączkę miałam 23 lutego, płodne ( silne bóle jajnika, śluz do 11 marca. I właśnie 11 bbyło przytulanko. Od tej pory bolą mnie piersi temp 37,2 uczucie gorąca ( a zawsze zmaźluch jestem )bóle jajnków i bóle jak na @. Plamienie lekko różowe od 18 a dziś niby okres. Niby, bo brzuch nie boli tylko jajnik, piersi dalej bolą i sa opuchnięte a temperatura nie spadła a krwawienie tylko rano teraz plamienie. No chyba zwariuje ja a ze mna mój organizm. Bo raczej w ciąży nie jestem a szkoda
No jesli masz krwawienie to o ciazy raczej mozna zapomniec, krew nigdy nie jest dobrym znakiem, takze musicie sie starac dalej a bol piersi czy temperatura przy okresie tez sie pojawia, ja zawsze przed okresem biust mialam obolaly i naprezony...a pamietaj zd pl 2 tygodniach objawow ciazy jezzcze nie ma.... dopiero po 3-4 tygodniach od okresu pojawiwaja sie jakies sygnaly ale napeano nie krew. Trzymam kciuki za dalsze starania -
nick nieaktualnyTaka-ja, ja powiem ci ze ja po porodzie nosilam normalne usztywniane biustonosze, a do karmienia go sciagalam bo rzaxko przez 1 miesiace bylam poza domem to akurat problsmu nia mialam, ale chyba sie skusze na te co polecilas bo faktycznie sa piekne masz juz jakis w domu czy dopiero zamowilas
-
nick nieaktualnyDziewczyny od wczoraj bierze mnie jakieś chorubsko. Przy kaszlu odczuwam ból, boli mnie głowa i w ogole taka padnięta jestem.
Dziś idę do lekarza natomiast od wczoraj brałam apap, na kaszel stodal i cerutin, oczywiście też herbata z miodek i cytryną, znacie jeszcze jakieś sposoby na przeziębienie? chyba że to jeden z objawów ciąży- też o tym czytałam ?? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:Taka-ja, ja powiem ci ze ja po porodzie nosilam normalne usztywniane biustonosze, a do karmienia go sciagalam bo rzaxko przez 1 miesiace bylam poza domem to akurat problsmu nia mialam, ale chyba sie skusze na te co polecilas bo faktycznie sa piekne masz juz jakis w domu czy dopiero zamowilas
Jeden kupilam jakies dwa tyg temu i zaczelam go nosic juz teraz bo taki wygodny dla mnie jest musze sb jakis dokupic jeszcze tylko najlepiej zmierzyc stacjonarnie. Musze na stronie sprawdzic czy sa moze akies adresy salonow w zwiazku z moja opuchlizna stop we wtorek musze zostac na badaniach w szpitalu niby badania wszystkie ok ale lekarz woli dmuchac na zimno -
jako że jestem dopiero w 11 tyg, to było to niedawno , więc pierwsze objawy u mnie to :
przed miesiączką zauważyłam już dziwnie widoczne żyły na piersiach i ból zlokalizowany po bokach, co wcześniej się nie zdarzało, miałam kłucia i skurcze jak przed miesiączką , więc nawet nie nastawiałam się na ciążę, tym bardziej że miałam wtedy torbiel na jajniku i kiedy miesiączka opóżniała się, to myślałam że z tego powodu. W 4 tyg 6 d było widać pusty pęcherzyk(bez zarodka), torbiel się wchłonęła, w 6 tyg 6 d było widać już bijące serduszko i maluszka 0,89cm , także nie martwcie się , bo serduszka nie widać od razu -
Hej! Jestem w ciąży od kilku dni i mam pytanko: bo mam takie kłucia jakby w miejscu gdzie jest macica i uczucie rozciągania w pachwinach i wiem, że tak może być ale boli mnie też tak jakby w lewym dole biodrowym, trochę jak jajnik przy owulacji, tak niestale pobolewa ale nieprzyjemnie. Ponieważ miałam już jedną ciążę pozamaciczną w jajowodzie tylko że z prawej strony i straciłam przez to prawy jajowód to teraz trochę schizuję czy taki ból jakby jajnika może być normalny? Bo wtedy dowiedziałam się jak już byłam w 7 tygodniu bo dopiero od 7 tygodnia zaczęło mnie boleć cokolwiek ale teraz już wolę dmuchać na zimne. I tak dopiero 6.04 mam termin na USG bo wcześniej nie będzie nic widać ale pytam bo może taki ból jajnika jest częstym objawem. Któraś z Was tak czuła?"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
-
Hej dziewczyny trochę się nie odzywalam bo brakowało mi czasu i siły
Chodzę na spacery Ale kurczę ... przejdę kilka metrów i brak sił a brzuch naprawdę mam już spory w dodatku tak mnie wszystko ciągnie w dół w nocy takich boli dostalam ze chcialam na pogotowie jechać ale na szczęście nie było żadnego plamienia i się powstrzymalam ...
bozeee... jest coraz gorzej[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
barbara21 wrote:Hej dziewczyny. jestem 5 dzien po owulacji i mam co Jakis czas klocie w lewym jajniku.
nigdy wczeniej mi sie to nie zdarzalo. Co moze to oznaczac? powinnam zglosic to lekarzowi
Dzieki z aodpowiedzBrychta -
ania181111 wrote:Hej dziewczyny trochę się nie odzywalam bo brakowało mi czasu i siły
Chodzę na spacery Ale kurczę ... przejdę kilka metrów i brak sił a brzuch naprawdę mam już spory w dodatku tak mnie wszystko ciągnie w dół w nocy takich boli dostalam ze chcialam na pogotowie jechać ale na szczęście nie było żadnego plamienia i się powstrzymalam ...
bozeee... jest coraz gorzej
Oj nie tylko Tobie jest ciezko :p nie chce nic mowic ale jeszcze sporo przed Toba hehe to co bedzie potem? Ja czuje dyskomfort od jakis 2 tyg mniejwiecej bo brzuch mi juz opada, moze i latwiej oddychac ale siedziec juz jakos tak nie wygodnie -
taka ja wrote:Oj nie tylko Tobie jest ciezko :p nie chce nic mowic ale jeszcze sporo przed Toba hehe to co bedzie potem? Ja czuje dyskomfort od jakis 2 tyg mniejwiecej bo brzuch mi juz opada, moze i latwiej oddychac ale siedziec juz jakos tak nie wygodnie
mam nadzieję że damy radę wytrzymać
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]