X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2016, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dosyc w cenie tez sa widze

Chyba nie ma tanich biustonoszy do karmienia :/ mierzylam w h&m te komplety ale ani nie trzyma dobrze biustu ani ladnie to nie wyglada.. przynajmniej u mnie.Wiec ja stawiam na ta firme :) sa postepy jakies Sarcia, wreszcie zaczynaja docierac moje zamowienia a co do samej ciazy to zleci Ci nie wiem kiedy ^_^ ja sie czuje jakbym dopiero wczoraj zobaczyla te upragnione 2 kreseczki a tu juz niebawem trzeba pakowac sie i rodzic hehe juz pomalu zaczynam odczuwac obnizajacy sie brzuch, to takie dziwne uczucie :p smialam sie do meza ze zaniedlugo go bede nosila miedzy kolanami hahah

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola_87 wrote:
    Do tej pory tylko podczytywałam ale mam problem. Ostatnią miesiączkę miałam 23 lutego, płodne ( silne bóle jajnika, śluz do 11 marca. I właśnie 11 bbyło przytulanko. Od tej pory bolą mnie piersi temp 37,2 uczucie gorąca ( a zawsze zmaźluch jestem )bóle jajnków i bóle jak na @. Plamienie lekko różowe od 18 a dziś niby okres. Niby, bo brzuch nie boli tylko jajnik, piersi dalej bolą i sa opuchnięte a temperatura nie spadła a krwawienie tylko rano teraz plamienie. No chyba zwariuje ja a ze mna mój organizm. Bo raczej w ciąży nie jestem a szkoda

No jesli masz krwawienie to o ciazy raczej mozna zapomniec, krew nigdy nie jest dobrym znakiem, takze musicie sie starac dalej ;) a bol piersi czy temperatura przy okresie tez sie pojawia, ja zawsze przed okresem biust mialam obolaly i naprezony...a pamietaj zd pl 2 tygodniach objawow ciazy jezzcze nie ma.... dopiero po 3-4 tygodniach od okresu pojawiwaja sie jakies sygnaly ale napeano nie krew. Trzymam kciuki za dalsze starania

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka-ja, ja powiem ci ze ja po porodzie nosilam normalne usztywniane biustonosze, a do karmienia go sciagalam bo rzaxko przez 1 miesiace bylam poza domem to akurat problsmu nia mialam, ale chyba sie skusze na te co polecilas bo faktycznie sa piekne ;) masz juz jakis w domu czy dopiero zamowilas

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od wczoraj bierze mnie jakieś chorubsko. Przy kaszlu odczuwam ból, boli mnie głowa i w ogole taka padnięta jestem.
    Dziś idę do lekarza natomiast od wczoraj brałam apap, na kaszel stodal i cerutin, oczywiście też herbata z miodek i cytryną, znacie jeszcze jakieś sposoby na przeziębienie? chyba że to jeden z objawów ciąży- też o tym czytałam ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od lekarza pęcherzyk ciąży 0.45 cm i widać ciałko zoltkowe
    Mimo że miesiączkę miałam 8 lutego owulacja była dopiero ok 1 marca. Dziewczyny kiedy może być już echo serduszka ? :)

taka ja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serce widac w 6 tygodniu ciazy

• Leticia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie serduszko było widać w 7 tygodniu.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie serce pojawia się między 6 a 8 tygodniem ciąży. Także jak go nie ma w 6 to nie ma stresu, może pojawić się w 8 i też dzidzia zdrowa :)

taka ja lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Taka-ja, ja powiem ci ze ja po porodzie nosilam normalne usztywniane biustonosze, a do karmienia go sciagalam bo rzaxko przez 1 miesiace bylam poza domem to akurat problsmu nia mialam, ale chyba sie skusze na te co polecilas bo faktycznie sa piekne ;) masz juz jakis w domu czy dopiero zamowilas

Jeden kupilam jakies dwa tyg temu i zaczelam go nosic juz teraz bo taki wygodny dla mnie jest :) musze sb jakis dokupic jeszcze tylko najlepiej zmierzyc stacjonarnie. Musze na stronie sprawdzic czy sa moze akies adresy salonow :) w zwiazku z moja opuchlizna stop we wtorek musze zostac na badaniach w szpitalu :( niby badania wszystkie ok ale lekarz woli dmuchac na zimno

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    U mnie serduszko było widać w 7 tygodniu.

U mnie tez w 7dmym :)

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jako że jestem dopiero w 11 tyg, to było to niedawno , więc pierwsze objawy u mnie to :
    przed miesiączką zauważyłam już dziwnie widoczne żyły na piersiach i ból zlokalizowany po bokach, co wcześniej się nie zdarzało, miałam kłucia i skurcze jak przed miesiączką , więc nawet nie nastawiałam się na ciążę, tym bardziej że miałam wtedy torbiel na jajniku i kiedy miesiączka opóżniała się, to myślałam że z tego powodu. W 4 tyg 6 d było widać pusty pęcherzyk(bez zarodka), torbiel się wchłonęła, w 6 tyg 6 d było widać już bijące serduszko i maluszka 0,89cm , także nie martwcie się , bo serduszka nie widać od razu

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Jeżyna&Malina Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jestem w ciąży od kilku dni i mam pytanko: bo mam takie kłucia jakby w miejscu gdzie jest macica i uczucie rozciągania w pachwinach i wiem, że tak może być ale boli mnie też tak jakby w lewym dole biodrowym, trochę jak jajnik przy owulacji, tak niestale pobolewa ale nieprzyjemnie. Ponieważ miałam już jedną ciążę pozamaciczną w jajowodzie tylko że z prawej strony i straciłam przez to prawy jajowód to teraz trochę schizuję czy taki ból jakby jajnika może być normalny? Bo wtedy dowiedziałam się jak już byłam w 7 tygodniu bo dopiero od 7 tygodnia zaczęło mnie boleć cokolwiek ale teraz już wolę dmuchać na zimne. I tak dopiero 6.04 mam termin na USG bo wcześniej nie będzie nic widać ale pytam bo może taki ból jajnika jest częstym objawem. Któraś z Was tak czuła?:)

"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie bóle są normalne, ciągle coś ciągnie, coś boli i uwiera. Jednak niestety tylko usg może ci powiedzieć, czy ciąża jest zdrowa i prawidłowo umiejscowiona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 13:17

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • barbara21 Nowa

Wysłany: 23 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. jestem 5 dzien po owulacji i mam co Jakis czas klocie w lewym jajniku.
    nigdy wczeniej mi sie to nie zdarzalo. Co moze to oznaczac? powinnam zglosic to lekarzowi
    Dzieki z aodpowiedz

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) trochę się nie odzywalam bo brakowało mi czasu i siły :/
    Chodzę na spacery Ale kurczę ... przejdę kilka metrów i brak sił :/ a brzuch naprawdę mam już spory :/ w dodatku tak mnie wszystko ciągnie w dół :/ w nocy takich boli dostalam ze chcialam na pogotowie jechać :/ ale na szczęście nie było żadnego plamienia i się powstrzymalam ...
    bozeee... jest coraz gorzej :(

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Brychra Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki mam pytanko:) kiedy mozna zrobic bete hcg?? jestem w 14 dniu cyklu. do okresu 10 dni??

Brychta
  • Brychra Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbara21 wrote:
    Hej dziewczyny. jestem 5 dzien po owulacji i mam co Jakis czas klocie w lewym jajniku.
    nigdy wczeniej mi sie to nie zdarzalo. Co moze to oznaczac? powinnam zglosic to lekarzowi
    Dzieki z aodpowiedz
    mam dokladnie tak samo jak ty... z tym ze kluje mnie w macicy jak cos za szybko zrobie... moze ktos cos poradzi na to

Brychta
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Hej dziewczyny :) trochę się nie odzywalam bo brakowało mi czasu i siły :/
    Chodzę na spacery Ale kurczę ... przejdę kilka metrów i brak sił :/ a brzuch naprawdę mam już spory :/ w dodatku tak mnie wszystko ciągnie w dół :/ w nocy takich boli dostalam ze chcialam na pogotowie jechać :/ ale na szczęście nie było żadnego plamienia i się powstrzymalam ...
    bozeee... jest coraz gorzej :(

Oj nie tylko Tobie jest ciezko :p nie chce nic mowic ale jeszcze sporo przed Toba hehe to co bedzie potem? Ja czuje dyskomfort od jakis 2 tyg mniejwiecej bo brzuch mi juz opada, moze i latwiej oddychac ale siedziec juz jakos tak nie wygodnie

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    Oj nie tylko Tobie jest ciezko :p nie chce nic mowic ale jeszcze sporo przed Toba hehe to co bedzie potem? Ja czuje dyskomfort od jakis 2 tyg mniejwiecej bo brzuch mi juz opada, moze i latwiej oddychac ale siedziec juz jakos tak nie wygodnie
    No właśnie boję się co będzie dalej ... trochę się martwię :/ bo aż mi się słabo robi czasami ...
    mam nadzieję że damy radę wytrzymać :)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Co tam u Was ? Jak samopoczucie? I jak przygotowania do świąt :) ?

‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ