X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Jendulka Debiutantka

Wysłany: 29 marca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszym objawem były obolałe i ociężałe piersi. Bolały w czasie przedokresowym, ale nieco inaczej niż zwykle. Później oczywiście doszło kłucie w okolicach jajników i brak okresu. A dalej testy ciążowe (pierwszy to był cień cienia kreski- mój mąż skwitował, że przesadzam i że nic tam nie ma :P ale kolejne testy już wychodziły coraz bardziej wyraźne, no i piękna, jak w mordkę wymalował beta ;)

J
  • Brychra Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dziwne pytanie. Jestem 5 dni przed okresem.I strasznie swędzi mnie skóra. ..czy któraś z was miała z tym problem ???

Brychta
  • Brychra Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dziwne pytanie. Jestem 5 dni przed okresem.I strasznie swędzi mnie skóra. ..czy któraś z was miała z tym problem ???

Brychta
  • Patrycja.Da Znajoma

Wysłany: 30 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Okres spoznia sie 4 dzień i na niego się nie zapowiada zrobiłam dziś test i wyszedł negatywny, co dalej?

Patrycja.Da
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórz go za parę dni, albo zrób bHCG. Jeśli masz podejrzenia, że się udało i cierpliwość, to testuj, bo beta to większy wydatek.
    Trzymam kciuki.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • dama_kier Nowa

Wysłany: 30 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brychra wrote:

Z tego, co wiem, zdarzają się przebarwienia skóry, ale dopiero później. Np. tu jest mowa o 12. tygodniu: http://www.biomedical.pl/ciaza/objawy-ciazy-76.html .

dama_kier
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się macie dziewczynki? Nati Ania Sarcia Dalile?

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My siedzimy w szpitalu z wariacjami cisnieniowymi i opuchlizna. Póki co bez zmian

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A leżę i bardzo zdrowo chrupki wpierniczam. :)

taka ja lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    Jak się macie dziewczynki? Nati Ania Sarcia Dalile?

Hej, milo ze pytasz ;) ja mam dzis wizyte po 6 tygodniach i sie juz doczekac nie moge zeby dzidzie zobaczyc ;) a co u ciebie, jak sie czujesz ?

• Czarnulka84 Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , wróciłam na portal po długim czasie starania, @ się spóżnia , zrobiłam test i druga kreska wyszła bardzo słabo rózowa. Boli mnie podbrzusze , sutki strasznie wrażliwe , byłam dzisiaj u gina i nie potwierdził ciąży ;-( za to otrzymałam duphaston i wykonali badanie krwi. We wtorek mam zgłosić sie do gina.
    szkoda ze dopiero we wtorek, nie wytrzymam ;-(

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka a byłaś robić betę? Ja zaraz po zajściu w ciążę byłam u lekarza i też nic nie było widać ani pęcherzyka ani nic, zarodka też nie. Ale wyniki bety (a przede wszystkim przyrost) potwierdzał, że ciąża jest. Mi gin powiedział, że na usg coś może być widoczne przy becie powyżej 10 tys.
    Także proponuję zrób jutro betę a potem w poniedziałek, jeśli przyrost będzie ok tzn. że wszystko powinno być w porządku.
    Trzymam kciuki, daj znać co i jak :)

l54t4dr.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Hej dziewczyny :) trochę się nie odzywalam bo brakowało mi czasu i siły :/
    Chodzę na spacery Ale kurczę ... przejdę kilka metrów i brak sił :/ a brzuch naprawdę mam już spory :/ w dodatku tak mnie wszystko ciągnie w dół :/ w nocy takich boli dostalam ze chcialam na pogotowie jechać :/ ale na szczęście nie było żadnego plamienia i się powstrzymalam ...
    bozeee... jest coraz gorzej :(

Hej Aniu tak się zastanawiałam co u Ciebie słychać :) ja tu rzadko zaglądam, siedzę na sierpniówkach .

Tak w ogóle to poznałam płeć ma być dziewczynka :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Hej, milo ze pytasz ;) ja mam dzis wizyte po 6 tygodniach i sie juz doczekac nie moge zeby dzidzie zobaczyc ;) a co u ciebie, jak sie czujesz ?[/QUOT

Ciągle brak poprawy z ciśnieniem. Być może zobaczymy się wcześniej z maluchem. Ale jest na tyle duży (kończymy 38) ze może wychodzić na świat :)

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    A leżę i bardzo zdrowo chrupki wpierniczam. :)

Małe grzeszki od czasu do czasu nie zaszkodza :p

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Czarnulka84 Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Czarnulka a byłaś robić betę? Ja zaraz po zajściu w ciążę byłam u lekarza i też nic nie było widać ani pęcherzyka ani nic, zarodka też nie. Ale wyniki bety (a przede wszystkim przyrost) potwierdzał, że ciąża jest. Mi gin powiedział, że na usg coś może być widoczne przy becie powyżej 10 tys.
    Także proponuję zrób jutro betę a potem w poniedziałek, jeśli przyrost będzie ok tzn. że wszystko powinno być w porządku.
    Trzymam kciuki, daj znać co i jak :)

Dziękuje za info jutro lecę zrobic :-))

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) co slychac? jak sie miewacie w ten zartobliwy dzien :P

• Babydream Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! czuje że zaczynam fiksować, wczoraj 24 dc a ja już test zrobiłam, oczywiście negatywnby.... Oprócz starsznych wahań nastrojów (jestem płaczliwa strasznie) nic mi nie jest, ale przed okresem też tak czasem mam, powoli tracę nadzieję... Mam cykle 32 dniowe, kiedy zrobić test najwcześniej?

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream, testy "sikane" najlepiej robić w dniu miesiączki. Mogą ewentualnie wyjść dzień, czasem dwa przed, ale wcześniej to nie ma sensu próbować. Cierpliwości :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Brychra Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny:) mam do was takie pytanko:) otoz do @ mam jeszcze 3 dni... a chodzi mi o to ze mialam juz dziwna sytuacje ze 3 razy. jak cos robie np sprzatam czy pale w piecu podniose kawalek drewna tozaczyna mnie poklowac lewy jajnik i piecze jakby w pachwinach .. co to moze oznaczac ?? miala z was ktoras tak moze jak jeszcze nie wiedziala ze jest w ciazy???

Brychta
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ