Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
barbara21 wrote:Hej dziewczyny. jestem 5 dzien po owulacji i mam co Jakis czas klocie w lewym jajniku.
nigdy wczeniej mi sie to nie zdarzalo. Co moze to oznaczac? powinnam zglosic to lekarzowi
Dzieki z aodpowiedz
Ciałko żółte na jajniku albo torbiel poowulacyjna może dawać takie objawy. Nic strasznego, nie ma się czym martwić. Jesli to tylko ćmienie a nie ból to nie ma powodu do obaw, przy wiekszym bólu radziłabym jednak zgłosic to ginekologowi.Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
ania181111 wrote:Hej dziewczyny
Co tam u Was ? Jak samopoczucie? I jak przygotowania do świąt ?
Ja wysiadam cos ostatnio zawroty glowy, sennosc.. jakies ogolne oslabienie mnie dopadlo a tu trzeba przemeblowac pokoj.. lozeczko skrecone ale trzeba wniesc do sypialni, czekamy jeszcze na posciel ktora sie szyje -
Pierwsze co dało mi do myślenia to były koszmarne zawroty głowy praktycznie od owulacji do daty spodziewanej miesiączki, pobolewanie żyłek na nogach i odnowiła mi sie zajada z która długo walczyłam i juz myślałam ze wygrałam No i skórcze macicy w dniach kiedy miał byc okres, ale zdecydowanie mocniejsze- takie ze aż stroszyły mi sie włoski na rękach
-
No ja za to w terminie miesiączki miałam bóle jak na okres, ale dużo lżejsze od tych co zawsze miałam. Jaki z tego wniosek? Każdy objaw może zarówno wskazywać na ciążę jak i na zbliżający się okres. Po prostu organizm każdej z nas jest inny i niestety nie ma takich objawów, które będą wskazywały w 100% na ciążę. Chyba, że ktoś obserwuje swój organizm bardzo dokładnie to wychwyci najdrobniejsze zmiany.
A tak z nowości to dziś byłam na usg. Okruszek ma już prawie 2 cm i już widać, że to mały człowieczek
To będą wesołe Święta
Dziewczyny przy okazji życzę Wam wszystkim Wesołych Świąt Wielkanocnych.
2 kreseczek tym, które oczekują i szczęśliwego oczekiwania dla zafasolkowanych.
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dawno mnie nie było.. Po wstępnych badaniach partnera wynika że ma słabszą ruchliwość plemników jak i jakościowo są nie zachwycające + jakaś infekcja. Jutro idzie na powtórzenie badań a przed urlopem do urologa - mam złe przeczucia choć staram się o tym nie mysleć jednak co jakiś czas to przeczucie się we mnie odnawia. Wiem że samu gdybać też się nie powinno ... ALE .. ono zawsze jest.
Gdyby zrobił te badania prędzej ah faceci jak nie postawi się ultimatum to też z soba nic nie zrobią.5 nie udanych prób IUI - rok 2017
20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
-
Moim pierwszym objawem był mega wysyp na dekolcie i plecach - nigdy jeszcze tak nie miałam (jakiś tydzień, może nawet niecały po owu).
W kilka dni po owu wydawało mi się, że zaczynaja szczypać mnie sutki, w podbrzuszu coś mnie drażniło. W miarę upływu czasu przekonywałam się, że szczypanie i ból piersi nie są omamem, a prawdziwym odczuciem (a piersi nie bolały mnie od 6 lat, czyli od ostatniej ciąży).
Doszła wrażliwość na zapachy, podły nastrój, bóle jak na @. Ok 10 dni po owu zrobiłam test owulacyjny i były dwie kreski.
Test ciążowy wyszedł pozytywny ok 4 dni przed terminem @. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
-jakoś tydzień po owulacji dziwnie wrażliwe sutki przez 3 dni
-z macicy nic nie dało się wywnioskować bo wędrowała jak sobie chciała. ze śluzu to samo.
-zanim się dowiedziałam, że zaciążyłam w pracy przez 3 dni mogłabym usnąć w każdym miejscu i każdej pozycji.
-aktualnie od tygodnia ciągnące nieprzyjemne uczucie w brzuchu. niby jak na okres ale inne. i bardzo cieszy!
-cycki najgorsze rano po wstaniu, podczas mycia i wieczorem w każdej pozycji. ciężkie, ciągną. najchętniej to ciągle bym je trzymała w dłoniach.
-śluzu dużo wodnistego. -
Hej Dziewczyny,
jutro rozpoczne 7 tydz ciazy, przez ten czas czulam ze moje piersi sa bolace i nabrzmiale, od 2 dni ta dolegliwosc ustawala. Piersi bola mnie tylko troszeczke. Martwi mnie to i chialam sie zapytac czy ktoras z Was miala podobnie? Mam nadzieje, ze nic zlego sie nie dzieje -
Olasek89 -> pamiętaj, że ból i wrażliwość piersi to tylko jeden z objawów ciąży. Nie wysuwałabym wniosków, że coś się dzieje niedobrego, tylko na podstawie tego, że mniej boli mnie biust... Masz jeszcze jakieś inne niepokojące objawy typu krwawienie/plamienie, silny ból podbrzusza? Jeśli nie, to tylko przez mniej bolące piersi nie martwiłabym się o ciążę. Jeśli jednak odczuwasz niepokój, zamiast się zadręczać, po prostu pójdź na wizytę do lekarza.
Ja na początku ciąży miałam bardzo wrażliwe i bolące piersi, ale na szczęście z biegiem czasu ta dolegliwość zmniejszyła się i całe szczęście, bo nie było to w ogóle przyjemne. -
Jola1985 dziekuje bardzo za odpowiedz. Krwawienia nie mam, od poczatku towarzyszy mi tylko lekkie pobolewanie w podbrzuszu, czasem na srodku czasem po bokach. Zdazaja sie tez skurcze one sa troszke bolesne ale trwaja chwile. Mowilam o tych bolach mojej ginekolog przy pierwszej wizycie ale uspakajala mnie zebym sie nie martwila bo tak czesto bywa. Teraz wizyte mam 15.04 wiec jeszcze 2 tygodnie musze czekac. Mecza mnie tez zawroty glowy, mdlosci i skoki temperatury ale tym sie nie martwie. Zaniepokoily mnie tylko te piersi a w sumie to ze tak wczesnie przestaja bolec. Naczytalam sie na innych forach i sie przestraszylam.
-
Nie denerwuj się, bo stres nie jest dobry dla dzidziusia! Do wszystkiego (zwłaszcza wpisów na niektórych forach) trzeba podchodzić z dystansem
Pobolewanie jest zupełnie normalne. Rozciągają się więzadła macicy - też się o to pytałam mojego ginekologa. Każda z nas się męczy z większymi albo mniejszymi dolegliwościami ciążowymi - taki urok ciąży
Powodzenia i życzę spokojnej ciąży. -
Moge sie tak meczyc 9 mieciecy byle tylko didzius urodzil sie zdrowy przeczekam spokojnie do nastepnej wizyty, ktorej nie moge sie doczekac zeby zobaczyc naszego rodzynka:-) rzeczywiscie stres teraz jest najmniej wskazany. Dziekuje bardzo i wzajemnie
-
Olasek89, absolutnie nie masz powodu do zmartwień! Ja na początku martwiłam się, że nie mam żadnych objawów i uwierz mi, srogo tego żałuję i tęsknię za tymi czasami
Każda z nas przechodzi ciążę w inny sposób, niektóre dolegliwości mogą Cię zupełnie ominąć, a inne będą męczyć aż do porodu... Ja bym się cieszyła, że piersi już odpuściły
-
Leticia, Wasze odpowiedzi bardzo podniosly mnie na duchu to moja pierwsza ciaza bardzo wyczekana wiec nie wiem co jest zdrowym objawem a co powinno wzbudzic moj niepokoj. Zwrocilam uwage na piersi bo od poczatku byly nabrzmiale i baaardzo bolaly a tu nagle tak jakby wrocily do normy. Musze troche odpuscic dzieki dziewczyny :-*