X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth wrote:
    Niuunka gratulacje, nawet słaba kreska oznacza ciążę :) Dbaj o siebie, dasz radę bez papierosów :)
    Magda94 Tobie również gratuluję i spokojnych ciąż życzę :)

Nie dziekuje zeby nie zapeszyc :)

• Gatko Debiutantka

Wysłany: 26 maja 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny... jestem nowa na ovu i na forum i mam nadzieję że przyjmiecie nową koleżankę :) pod koniec lutego straciłam 8 tyg ciążę co strasznie przeżyłam ale obiecałam sobie że się nie poddam :) A więc od 1-go maja ( bo był to mój pierwszy dc) zaczęłam na poważnie starania jak i obserwacje. Obecnie jestem w 26dc i dziś zrobiłam test na którym ujrzałam tzw. cień cienia :) Jutro wybieram się na betę i strasznie się boję gdyż raz juz ucieszyłam sie z bety po czym po 2 dniach zobaczyłam spadek :(
    mam nadzieje ze tym razem bedzie inaczej :)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy za ciebie kciuki, oby wszystko było odobrze :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gatko trzymam kciuki i daj znac co wyszlo :) ja sie strasznie boje ze okres przyjdzie :( glupia bylam ze nie poczekalam bo teraz tylko stres :(

• Dalile Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuunka. Moja droga.
    Zrób sobie dobrą kolację, obejrzyj fajny film i idź spać późno, żebyś była zbyt zmęczona, żeby myśleć.
    Na jutro zaplanuj sobie dużo zajęć i uruchom myślenie - to kolejna godzina bez okresu, a nie o mamo za godzinę może przyjść :)

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dzisiaj w pracy niestety do 2 w nocy i postanowilam siedziec przed kompem i nic nie robic i jakos sie mysli chcac nie chcac :(

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 27 maja 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny . Moge sie was poradzic. Obudzilam sie z bolem brzucha jak na @ i wiem ze ponoc niektore z was tak mialy i ze moze to byc normalne ale dla upewnienia sie zrobilam kolejny test i wcale nie jest mocniejszy od wczorajszego :(tyle ze linia jest juz pelna znaczy grubsza bo ta pierwsza to taka jak wlosek byla ale dalej lekko zabarwiona. Czy linia nie powinna robic sie ciemniejsza ? Buzki dla was :)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teorię. Wiesz, stężenie bHCG podwaja się co 48h we krwi. Na własnym przykłądzie ci powiem, że stężenie we krwi nie jest równe stężeniu w moczu. Może potrzebujesz jak ja więcej czasu aż hormon przeniknie do moczu?
    Ewentualnie, jeśli się boisz, może warto podskoczyć do ginekologa na coś na podtrzymanie ciąży? Wiele z nas dosstawało luteinę czy dupka od razu po pozytywnym teście jak były bóle.

• magda94 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:
    Hej dziewczyny . Moge sie was poradzic. Obudzilam sie z bolem brzucha jak na @ i wiem ze ponoc niektore z was tak mialy i ze moze to byc normalne ale dla upewnienia sie zrobilam kolejny test i wcale nie jest mocniejszy od wczorajszego :(tyle ze linia jest juz pelna znaczy grubsza bo ta pierwsza to taka jak wlosek byla ale dalej lekko zabarwiona. Czy linia nie powinna robic sie ciemniejsza ? Buzki dla was :)
    Mnie od trzech dni boli brzuch jak na @, a miałam dostać przedwczoraj. Podobno to żaden powód do niepokoju. Niepotrzebnie się nakręcasz i testujesz, to tylko dodatkowy stres a jak wiadomo pozostaje tylko cierpliwie czekać. Ja też jestem w gorącej wodzie kąpana, ale skoro można sobie zaoszczędzić nerwów to myśl pozytywnie. Musi być dobrze!

jestemhela, wszamanka lubią tę wiadomość

34bw43r8x3c08pa7.png

mhsvx1hpg0g6h8qo.png
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 27 maja 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ja mam teorię. Wiesz, stężenie bHCG podwaja się co 48h we krwi. Na własnym przykłądzie ci powiem, że stężenie we krwi nie jest równe stężeniu w moczu. Może potrzebujesz jak ja więcej czasu aż hormon przeniknie do moczu?
    Ewentualnie, jeśli się boisz, może warto podskoczyć do ginekologa na coś na podtrzymanie ciąży? Wiele z nas dosstawało luteinę czy dupka od razu po pozytywnym teście jak były bóle.

Hej :) no wlasnie u nas w uk nie ma czegos jak ginekolog ze ma swoj gabinet itp. Albo polski ( moj najblizszy 120 km ) albo do szpitala ale ze skierowaniem od ogolnego lekarza.. taka dziwna mentalnosc tu jest :(

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 27 maja 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda94 wrote:
    Mnie od trzech dni boli brzuch jak na @, a miałam dostać przedwczoraj. Podobno to żaden powód do niepokoju. Niepotrzebnie się nakręcasz i testujesz, to tylko dodatkowy stres a jak wiadomo pozostaje tylko cierpliwie czekać. Ja też jestem w gorącej wodzie kąpana, ale skoro można sobie zaoszczędzić nerwów to myśl pozytywnie. Musi być dobrze!

Hej magda. No pewnie masz racje... Ja tez w goracej wodzie kapana..i juz wszystko na teraz,zawsze wszystko musze szybko wiedziec bo nigdy nie mam cierpliwosci na czekanie ha ha . No dobra to sie uspokoje a przynajmniej postaram :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:

Ja miałam normlane bole miesiaczkowe w dniu, ktore sie powinna pojawić. Nawet troche mocniejsze i tez jeszcze nie byłam przekonana o ciazy, a byłam na wycieczce, wiec miałam tylko ta bete 11 z wczesniej i negarywny test:-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 13:54

• Izieth Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuunka spokojnie, mnie też bolał brzuch i kreska na teście była blada przy becie 830,06 (rano robiłam test, 2 godziny później oddałam krew) :) Nadal od czasu do czasu boli brzuch, bo macica się rozciąga :)

Jak nie masz możliwości iść do lekarza, to spokojnie - jak boli połóż się i dużo odpoczywaj, to pomaga. No-Spę możesz wziąć, jak już nie możesz wytrzymać. Mogą się zdarzyć nawet plamienia, ale jak nie ma żywej krwi, to powinno być ok. Chociaż na swoim przykładzie wiem, że nawet krew nie musi oznaczać niczego złego :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki. Przezylam wczorajszy dzien choc musze przyznac ,ze myslalam ze wyjde z siebie. Mialam tak okropne bole momentami ze az chcialo mi sie plakac :( nawet przed okresem tak nie mama. Dzisiaj juz lepiej . Narazie nic nie boli. Dzisiaj termin okresu.trzymajcie kciuki zeby nie przyszedl :)

Aleksandra lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy z Tobą!

niuunka28, Aleksandra lubią tę wiadomość

• Aleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny opiszę wam moją historię. 30 kwietnia testy pozytywne. 4 maja beta 40.63, 6 maja 32.61. 7 maj krwawienie z poronieniem całkowitym co potwierdził ginekolog 9 maja na wizycie i dał od razu zielone światło. Testy już negatywne. Od 16 maja śluz płodny. Wczoraj 27 dwie kreski na teście. Jestem w szoku! Dodam , że mam 36 lat i strasznie się boję że znów się nie uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 14:43

• Dalile Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gdzie jest pytanie?
    Super, że test pozytywny, oby tak dalej :)

• Izieth Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, trzymamy kciuki w takim razie, żeby tym razem się udało :) Spokojnej ciąży :)

Niuunka, na pewno nie przyjdzie :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Aleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma pytania. Jestem w takim szoku, że jeszcze nie wierzę. Objawy jakie miałam to: rozpierający ból brzucha, odrzuciło mnie od wódki i kompletny brak apetytu. Pomidor smakował jak trawa :)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzy głębokie wdechy, tylko bez paniki i odłącz internet :)

‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ