X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest u nich na serwerze. Jak wybierzesz tam opcję Fora dyskusyjne zamiast aukcje, to będziesz miała dobry link, tylko go wklej w posta. :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/k4bQW~xQm1xuYkZeAoYUmdJonPomAy

A to jest ten co zrobilam zaraz po wizycie u lekarki. Juz z 3 moczu wiec rozcienczony lekko . Co myslicie ?

• Dalile Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę kreskę :) Gratulacje!!
    Krecha będzie z dnia na dzień coraz bardziej widoczna :)

Jakbyś przed linkiem napisała a zaraz za nim to zdjęcie się wyświetli samo w poście.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem kreska;-) gratulacje

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ja widzę kreskę :) Gratulacje!!
    Krecha będzie z dnia na dzień coraz bardziej widoczna :)

Jakbyś przed linkiem napisała a zaraz za nim to zdjęcie się wyświetli samo w poście.

A nie dziekuje zeby jeszcze nie zapeszac :) na poprzedniej stronie jest jeszcze drugi link do pierwszego testu ktory jest bardziej widoczny :) teraz tylko musze przestac palic... Dzisiaj pol fajki . . Nie zapytalam lekarki czy lepiej stopniowo czy odrazu przestac ??? Ktos cos doradzi ?

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Moim zdaniem kreska;-) gratulacje
    Jej nie dziekuje :) 3 cykl staran

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, ze kazde uzaleznienie lepiej odstawiac stopniowo bo jednak to szok dla organizmu. Ja słodycze stopniowo odstawiałam jak z nimi miałam problem bo strasznie mnie ssało, a moj maz wlasnie rezygnuje z palenia i tez wybrał stopniowy proces bo 2 razy probował z dnia na dzien i nie wyszlo:-P natomiast tak jak Dalile napisala nizej widac ze duzo zalezy od organizmu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 15:24

• Dalile Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:
    A nie dziekuje zeby jeszcze nie zapeszac :) na poprzedniej stronie jest jeszcze drugi link do pierwszego testu ktory jest bardziej widoczny :) teraz tylko musze przestac palic... Dzisiaj pol fajki . . Nie zapytalam lekarki czy lepiej stopniowo czy odrazu przestac ??? Ktos cos doradzi ?

Z mojego doświadczenia wynika, że od razu, bez zmiłuj. Nic się nie stanie ani tobie, ani dziecku jak od razu w całości odstawisz nikotynę. Tylko może być ci trudno, zależy od stopnia uzależnienia. Dalsze trucie dziecka, jak już wiesz, że ono jest to świadomy wybór.

U mnie było spoko. Od punkcji (pobrania zarodka) nie zapaliłam ani jednego, a i wcześniej przerzuciłam się na e-papierosy, jak przygotowywałam się do invitro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 15:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Twoj organizm moze reagowac przy opcja " z dnia na dzien"? Poradziłby sobie czy byś się meczyła?

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 28 lat a pale 12 i to pake dziennie.wczoraj cos mi nie smakowaly fajki i nawet pol spalic nie moglam dzis tez wiec moze akurat :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Z mojego doświadczenia wynika, że od razu, bez zmiłuj. Nic się nie stanie ani tobie, ani dziecku jak od razu w całości odstawisz nikotynę. Tylko może być ci trudno, zależy od stopnia uzależnienia. Dalsze trucie dziecka, jak już wiesz, że ono jest to świadomy wybór.

U mnie było spoko. Od punkcji (pobrania zarodka) nie zapaliłam ani jednego, a i wcześniej przerzuciłam się na e-papierosy, jak przygotowywałam się do invitro.

No własnie Dalile duzo zalezy od organizmu

• Dalile Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym też słyszałam :) Kobiety jak zaszły odrzucało od papierosów, czy kawy. Oby tak było u ciebie i nie będzie problemu :)

Beattkie lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    No własnie Dalile duzo zalezy od organizmu

Dlatego piszę wyłącznie z mojej perspektywy :) Ale nie popieram palenia w ciąży w ogóle.

Beattkie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:
    Ja mam 28 lat a pale 12 i to pake dziennie.wczoraj cos mi nie smakowaly fajki i nawet pol spalic nie moglam dzis tez wiec moze akurat :)

Spróbować zawsze mozna bo szkoda nie wykorzystać okazji ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Dlatego piszę wyłącznie z mojej perspektywy :) Ale nie popieram palenia w ciąży w ogóle.

Ja przed ciaza trochę paliłam, moze kilkanascie/ kilka fajek w miesiacu. Ale tak jak napisałaś ciaza to stan wyjatkowy;-) nie zapaliłabym chociaz czasem mam wielka ochote:-P

Dalile lubi tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:

A to jest ten co zrobilam zaraz po wizycie u lekarki. Juz z 3 moczu wiec rozcienczony lekko . Co myslicie ?

Niuunka gratulacje wielkie :) Nie ma wątpliwości jesteś w ciąży.
    Co do papierosów to ja osobiście uważam, że najlepiej jest odstawić od razu. Myślę, że nie ma żadnego szoku dla organizmu ani tym bardziej dla dziecka, co najwyżej Ty możesz się męczyć przez jakiś czas, ale myślę, że dasz radę, dzidzi nie ma co truć, to tak jakbyś wzięła noworodka i dmuchnęła mu dymem papierosowym w twarz. Na początku będzie trudno, ale minie kilka tygodni i się przyzwyczaisz.
    A będziesz robiła betę?

Dalile lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • magda94 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:

Gratulacje!!!
    Ja robiłam w sobotę i była jedna kreska. W poniedziałek już na dwóch widać było drugą krechę, z popołudniowego i wieczornego moczu:
    7dcdd9cf979462bcmed.jpg

Trochę się pospieszyłam, bo dopiero wczoraj miała przyjść @...
    Trzymam kciuki za prawidłowy przebieg Twojej ciąży! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 16:00

niuunka28 lubi tę wiadomość

34bw43r8x3c08pa7.png

mhsvx1hpg0g6h8qo.png
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Bete lekarka zrobi w pon jak @ nie przyjdzie i wynik bedzie na 2 dzien. Magda94 gratulacje :) no a co do fajek to juz palic nie bede :) zawsze sobie mowilam ze jak zajde to palic nie bede i mam zamiar sie tego trzymac. Ale boje sie ze @ przyjdzie :(

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _hWl1dSzwb8z385AcR64e1b4IaoYth

Sorki ucze sie wklejac zdjecia :)ale cos nie dziala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 16:55

• Izieth Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuunka gratulacje, nawet słaba kreska oznacza ciążę :) Dbaj o siebie, dasz radę bez papierosów :)
    Magda94 Tobie również gratuluję i spokojnych ciąż życzę :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ