X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Cludi Koleżanka

Wysłany: 5 września 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie jak to jest jestem po @ do kolejnej jeszcze sporo czasu a wahania nastroju takie ze jpr

5 nie udanych prób IUI - rok 2017
    20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
    1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
  • Near Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej jakbym przytyła tylko tyle kg ile mi zejdzie po ciąży- typu wody płodowe, waga dzidzi itd :P Obym za dużo nie nadrobiła w każdym razie :P

Jutro pierwsza wizyta w szkole rodzenia "Mama Gaja" Wrocław, zobaczymy jakie będą wrażenia :)

Dziewczyny a jeżeli jeszcze chodzi o tę krzywą cukrową, to bardzo musiałyście sobie napsuć krwi wchodząc bez kolejki co godzinkę i co dwie w przychodni? Ja mimo honorowego krwiodawstwa i ciąży nigdy jeszcze nie wchodziłam nigdzie bez kolejki i po prostu już mnie nerwy zżerają jak sobie pomyśle, że ludzie będą głupio dyskutować i zabijać mnie wzrokiem ;/

• Pinka91 Koleżanka

Wysłany: 5 września 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero koncowka 11tc a juz przytylam ze 4kg :(i bardzo widac po mnie samej ze przytylam :( ale bardziej wyflada mi to niestety jak podjadanie malej swinki jak przez zachcianki :p mam nadzieje ze uda mi sie wrocic minimum do starej wagi po ciazy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near wrote:
    Najlepiej jakbym przytyła tylko tyle kg ile mi zejdzie po ciąży- typu wody płodowe, waga dzidzi itd :P Obym za dużo nie nadrobiła w każdym razie :P

Jutro pierwsza wizyta w szkole rodzenia "Mama Gaja" Wrocław, zobaczymy jakie będą wrażenia :)

Dziewczyny a jeżeli jeszcze chodzi o tę krzywą cukrową, to bardzo musiałyście sobie napsuć krwi wchodząc bez kolejki co godzinkę i co dwie w przychodni? Ja mimo honorowego krwiodawstwa i ciąży nigdy jeszcze nie wchodziłam nigdzie bez kolejki i po prostu już mnie nerwy zżerają jak sobie pomyśle, że ludzie będą głupio dyskutować i zabijać mnie wzrokiem ;/

Nie wiem gdzie robisz, ale w LM ciężarne mają pierwszeństwo. Natomiast ja zawsze po tym jak minął czas pukałam i mówiłam" przepraszam informuje, ze minęła godzina od wypicia glukozy" wiec ludzie nie słyszeli, że chce wejść tylko, że informuje, ze tak się stało. A po chwili wychodziła pielęgniarka pokazywała na mnie i mówiła, że zaprasza :) i nikt nie dyskutowal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 06:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie myślę nawet o wadze. Stwierdziłam, że będę jadła tyle ile mój organizm potrzebuje. Może mam już z 12na plusie. Wiadomo, że jak każda chciałabym nie tyć ale taki urok ciąży:)

A kebab o 1 w nocy przed snem w ciąży smakuje jak danie z 5 gwiazdkami w życiu bym sobie nie odmówiła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 06:08

• Aga Inwestująca Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny, ja dopiero potwierdziłam ciażę wyższą betą i z objawów mam tylko ból piersi, ale to początek ;) przeczytałam, że martwicie się przytyciem... ja mam 20 kg nadwagi i właśnie zaczęłam chodzic regularnie na siłownię, a tu info o ciąży ;) bardzo się cieszę, ale martwię się o moją kondycję i wiem, że teraz musze trochę zrzucić, zeby przeżyć ostatnie miesiące przed rozwiazaniem. Widzę, ze apetyt mi się zwiększył, więc za radą trenerki z siłowni (sama rodzi pod koniec września) jem co 2,5-3 goddzin, ale mniejsze porcje, bo jeśli nie jem przez 4-5 godzin, to mam taki napad głodu, że najchętniej całą lodówkę bym opędzlowała :P a wcześniej nie miałam takich napadów:)

Pozdrowienia dla wszystkich przyszłych mam (a w zasadzie jakich przyszłych, przecież mamą stajemy się będą w ciąży!)

"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
    Urzekająca
    http://inwestycjawmilosc.pl/
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też apetyt. Jem mało ale często: co 2 godziny średnio. Zazwyczaj mam ochotę na zieloną sałatę z pomidorami. Ot i tyle. Większych zachcianek nie mam. Często pobolewa mnie podbrzusze. Ból piersi pojawia się tylko przy mocniejszym uścisku, brodawki się powiększyły, otoczki zaciemniły i tyle z objawów. No troszkę mnie mdli ale bez przesady - lekko zmęczona i jakby ogłupiała (ale to już prawie norma :P )

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Near Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983

Ja to bym chciała mieć zachcianki typu sałata z pomidorami haha :D Tego to możesz na kilogramy podjadać :) Ja wczoraj zjadłam chyba z 0,5 kg loda z nutellą i mam do tej pory wyrzuty sumienia xd

Aga Inwestująca

U mnie też jest problem z nadwagą, dlatego każde dodatkowe kg przyprawia mnie o zawał serca ;/ a z tym jedzeniem co pare godzin to ciężko u mnie, zawsze próbowałam się tak odżywiać i nigdy na dłuższą metę nie dawało to rezultatu... i u mnie problem polega na tym, że ja mam ochotę tylko na kaloryczne jedzenie ;/ Tak myśle, żeby po ciąży przejść na weganizm (jestem póki co wegetarianką) i wierzę, że schudnę :D Najgorzej tylko będzie zrezygnować z płatków typu cini minis czy cheerios, bo chyba od ponad miesiąca w ciąży to moje śniadanie :D

Beattkie

U mnie też ciężarne i te na glukoze wchodzą bez kolejki, tylko samo tłumaczenie wszystkim mnie dobija ;p ale dobry patent też tak będę informować, że minęła godzina i muszę olać jęki ludzi... jak trzeba to trzeba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near nie dziwię się takie komentarze w kolejkach są moim zdaniem troche przykre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 15:30

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie - bardzo podoba mi się maksyma jaką masz pod suwaczkiem

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 7 września 2016, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobity moje !! Jezu jak tu dawno nie bylam az wstyd ..musze nadrobic i przeczytac wszystkie kom ktorych nie widzialam. Co tam u was ???? Ja zyje i mam sie dobrze ,19 tyg zlecialo i to hura...... Juz prawie polmetek

taka ja lubi tę wiadomość

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 7 września 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Dziewczyny ja nie myślę nawet o wadze. Stwierdziłam, że będę jadła tyle ile mój organizm potrzebuje. Może mam już z 12na plusie. Wiadomo, że jak każda chciałabym nie tyć ale taki urok ciąży:)

A kebab o 1 w nocy przed snem w ciąży smakuje jak danie z 5 gwiazdkami w życiu bym sobie nie odmówiła :)

12 na plusie moqisz o wadze ?:) kochana 35 tyg ? Ja 19 i juz 8 kg extra ..ja bym chciala 12 na plusie tylko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Beattkie - bardzo podoba mi się maksyma jaką masz pod suwaczkiem

Tez mi się podoba:) dzieki

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:
    12 na plusie moqisz o wadze ?:) kochana 35 tyg ? Ja 19 i juz 8 kg extra ..ja bym chciala 12 na plusie tylko :)

Nom 12kg:) Niuunnka może jeszcze Twoja waga stanąć, a potem wzrosnąć. Kurcze nie wiadomo jak się potoczy. U mnie od dłuższego czasu już gramy lecą.

Jak się czujesz? Pracujesz jeszcze? Jak przygotowania do wyprawki?:)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:
    Kobity moje !! Jezu jak tu dawno nie bylam az wstyd ..musze nadrobic i przeczytac wszystkie kom ktorych nie widzialam. Co tam u was ???? Ja zyje i mam sie dobrze ,19 tyg zlecialo i to hura...... Juz prawie polmetek

No parę pozytywów tu ostatnio można było wyczytać :) Noo jak już półmetek zaraz to uwierz mi, druga połowa leci szybciej ;) Ja pod koniec września zaczynam 9 m-c i zastanawiam się, kiedy to minęło!! :)

l54t4dr.png
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 8 września 2016, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatkie no pracuje i mam sie ok. Teraz obecnie chora na antybiotyku ,zapalenie pluc :( ale ogolnie spoko.brzucho mnie tylko boli ale ponoc boli bo rosnie wiec niech rosnie :) no ja to czuje ze jak sloniatko bede wygladala :) ale co tam ..diewuszka no kurcze czas zapiernicza ze ho ho :) no to jeszcze ciut ciut i koniec dla ciebie :) a co do wyprawki Beatkie to juz gromadze wszystko powoli no i mama moja w szal zakupow wpadla wiec jej nie przeszkadzam ha ha .buziole dla was

• Near Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam takie pytanko. Robiła któraś z Was może echo serca płodu prywatnie? Chodzi mi o cenę mianowicie... jakby któraś z Was robiła je jeszcze we Wrocławiu to już wgl byłoby super ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 36 tc, 28 dni do pojscia do szpitala 12 kg na plusie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:
    Beatkie no pracuje i mam sie ok. Teraz obecnie chora na antybiotyku ,zapalenie pluc :( ale ogolnie spoko.brzucho mnie tylko boli ale ponoc boli bo rosnie wiec niech rosnie :) no ja to czuje ze jak sloniatko bede wygladala :) ale co tam ..diewuszka no kurcze czas zapiernicza ze ho ho :) no to jeszcze ciut ciut i koniec dla ciebie :) a co do wyprawki Beatkie to juz gromadze wszystko powoli no i mama moja w szal zakupow wpadla wiec jej nie przeszkadzam ha ha .buziole dla was
    Niuunnka dużo zdrówka. I dużo soku z malinami i cytryna czy lipa. Mam nadzieje, ze szybko minie Ci choroba. Niech kupuje mama:) tyle radości w tym wszystkim :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Okres miałam od 26-31 sierpnia od 5tego do wczoraj serduszkowalismy z mężem codziennie po 2 razy wspomagając się ovarinem przepisanyn przez ginekologa i conceive plus zakupionym na własną rękę od wczoraj masakra.....lewy jajnik chce mi wyskoczyć dosłownie tak boli. W pracy miałam dość dodam ze prace mam stojącą 8 godzin i dzwigam ból lewego jajnika utrzymuje się do tej pory jest mniejszy ale nadal boli. Pewnie w pracy będzie bolał jak jasna cholera. Dodam ze wypiłam kawę i czuje ze stoi mi ona w gardle mam bolace sutki ale tak delikatnie ze względu na to ze mam nieregularne cykle okres kolejny powinnam mieć albo 28 albo 9 października nie wiem co ten ból może oznaczać oprócz tego ma zaparcia na wieczór co mi się nigdy nie zdarza. No i ból podbrzusza jak na @ a do tego jeszcze daleko co robić iść do ginekologa czy czekać na rozwój sytuacji i zrobić test pod koniec przyszłego tygodnia. Dodam ze staramy się z mężem dopiero 2 cykl....ale mnie jajnik aż tak rzadko kiedy bolał pomozcie mi

‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ