Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Najlepiej jakbym przytyła tylko tyle kg ile mi zejdzie po ciąży- typu wody płodowe, waga dzidzi itd Obym za dużo nie nadrobiła w każdym razie
Jutro pierwsza wizyta w szkole rodzenia "Mama Gaja" Wrocław, zobaczymy jakie będą wrażenia
Dziewczyny a jeżeli jeszcze chodzi o tę krzywą cukrową, to bardzo musiałyście sobie napsuć krwi wchodząc bez kolejki co godzinkę i co dwie w przychodni? Ja mimo honorowego krwiodawstwa i ciąży nigdy jeszcze nie wchodziłam nigdzie bez kolejki i po prostu już mnie nerwy zżerają jak sobie pomyśle, że ludzie będą głupio dyskutować i zabijać mnie wzrokiem ;/ -
nick nieaktualnyNear wrote:Najlepiej jakbym przytyła tylko tyle kg ile mi zejdzie po ciąży- typu wody płodowe, waga dzidzi itd Obym za dużo nie nadrobiła w każdym razie
Jutro pierwsza wizyta w szkole rodzenia "Mama Gaja" Wrocław, zobaczymy jakie będą wrażenia
Dziewczyny a jeżeli jeszcze chodzi o tę krzywą cukrową, to bardzo musiałyście sobie napsuć krwi wchodząc bez kolejki co godzinkę i co dwie w przychodni? Ja mimo honorowego krwiodawstwa i ciąży nigdy jeszcze nie wchodziłam nigdzie bez kolejki i po prostu już mnie nerwy zżerają jak sobie pomyśle, że ludzie będą głupio dyskutować i zabijać mnie wzrokiem ;/
Nie wiem gdzie robisz, ale w LM ciężarne mają pierwszeństwo. Natomiast ja zawsze po tym jak minął czas pukałam i mówiłam" przepraszam informuje, ze minęła godzina od wypicia glukozy" wiec ludzie nie słyszeli, że chce wejść tylko, że informuje, ze tak się stało. A po chwili wychodziła pielęgniarka pokazywała na mnie i mówiła, że zaprasza i nikt nie dyskutowalWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 06:03
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja nie myślę nawet o wadze. Stwierdziłam, że będę jadła tyle ile mój organizm potrzebuje. Może mam już z 12na plusie. Wiadomo, że jak każda chciałabym nie tyć ale taki urok ciąży:)
A kebab o 1 w nocy przed snem w ciąży smakuje jak danie z 5 gwiazdkami w życiu bym sobie nie odmówiłaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 06:08
-
Witajcie Dziewczyny, ja dopiero potwierdziłam ciażę wyższą betą i z objawów mam tylko ból piersi, ale to początek przeczytałam, że martwicie się przytyciem... ja mam 20 kg nadwagi i właśnie zaczęłam chodzic regularnie na siłownię, a tu info o ciąży bardzo się cieszę, ale martwię się o moją kondycję i wiem, że teraz musze trochę zrzucić, zeby przeżyć ostatnie miesiące przed rozwiazaniem. Widzę, ze apetyt mi się zwiększył, więc za radą trenerki z siłowni (sama rodzi pod koniec września) jem co 2,5-3 goddzin, ale mniejsze porcje, bo jeśli nie jem przez 4-5 godzin, to mam taki napad głodu, że najchętniej całą lodówkę bym opędzlowała a wcześniej nie miałam takich napadów:)
Pozdrowienia dla wszystkich przyszłych mam (a w zasadzie jakich przyszłych, przecież mamą stajemy się będą w ciąży!)"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
Urzekająca
http://inwestycjawmilosc.pl/ -
U mnie też apetyt. Jem mało ale często: co 2 godziny średnio. Zazwyczaj mam ochotę na zieloną sałatę z pomidorami. Ot i tyle. Większych zachcianek nie mam. Często pobolewa mnie podbrzusze. Ból piersi pojawia się tylko przy mocniejszym uścisku, brodawki się powiększyły, otoczki zaciemniły i tyle z objawów. No troszkę mnie mdli ale bez przesady - lekko zmęczona i jakby ogłupiała (ale to już prawie norma )
-
aneczka1983
Ja to bym chciała mieć zachcianki typu sałata z pomidorami haha Tego to możesz na kilogramy podjadać Ja wczoraj zjadłam chyba z 0,5 kg loda z nutellą i mam do tej pory wyrzuty sumienia xd
Aga Inwestująca
U mnie też jest problem z nadwagą, dlatego każde dodatkowe kg przyprawia mnie o zawał serca ;/ a z tym jedzeniem co pare godzin to ciężko u mnie, zawsze próbowałam się tak odżywiać i nigdy na dłuższą metę nie dawało to rezultatu... i u mnie problem polega na tym, że ja mam ochotę tylko na kaloryczne jedzenie ;/ Tak myśle, żeby po ciąży przejść na weganizm (jestem póki co wegetarianką) i wierzę, że schudnę Najgorzej tylko będzie zrezygnować z płatków typu cini minis czy cheerios, bo chyba od ponad miesiąca w ciąży to moje śniadanie
Beattkie
U mnie też ciężarne i te na glukoze wchodzą bez kolejki, tylko samo tłumaczenie wszystkim mnie dobija ;p ale dobry patent też tak będę informować, że minęła godzina i muszę olać jęki ludzi... jak trzeba to trzeba. -
nick nieaktualny
-
Beattkie wrote:Dziewczyny ja nie myślę nawet o wadze. Stwierdziłam, że będę jadła tyle ile mój organizm potrzebuje. Może mam już z 12na plusie. Wiadomo, że jak każda chciałabym nie tyć ale taki urok ciąży:)
A kebab o 1 w nocy przed snem w ciąży smakuje jak danie z 5 gwiazdkami w życiu bym sobie nie odmówiła
12 na plusie moqisz o wadze ? kochana 35 tyg ? Ja 19 i juz 8 kg extra ..ja bym chciala 12 na plusie tylko -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyniuunka28 wrote:12 na plusie moqisz o wadze ? kochana 35 tyg ? Ja 19 i juz 8 kg extra ..ja bym chciala 12 na plusie tylko
Nom 12kg:) Niuunnka może jeszcze Twoja waga stanąć, a potem wzrosnąć. Kurcze nie wiadomo jak się potoczy. U mnie od dłuższego czasu już gramy lecą.
Jak się czujesz? Pracujesz jeszcze? Jak przygotowania do wyprawki?
-
niuunka28 wrote:Kobity moje !! Jezu jak tu dawno nie bylam az wstyd ..musze nadrobic i przeczytac wszystkie kom ktorych nie widzialam. Co tam u was ???? Ja zyje i mam sie dobrze ,19 tyg zlecialo i to hura...... Juz prawie polmetek
No parę pozytywów tu ostatnio można było wyczytać Noo jak już półmetek zaraz to uwierz mi, druga połowa leci szybciej Ja pod koniec września zaczynam 9 m-c i zastanawiam się, kiedy to minęło!! -
Beatkie no pracuje i mam sie ok. Teraz obecnie chora na antybiotyku ,zapalenie pluc ale ogolnie spoko.brzucho mnie tylko boli ale ponoc boli bo rosnie wiec niech rosnie no ja to czuje ze jak sloniatko bede wygladala ale co tam ..diewuszka no kurcze czas zapiernicza ze ho ho no to jeszcze ciut ciut i koniec dla ciebie a co do wyprawki Beatkie to juz gromadze wszystko powoli no i mama moja w szal zakupow wpadla wiec jej nie przeszkadzam ha ha .buziole dla was
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyniuunka28 wrote:Beatkie no pracuje i mam sie ok. Teraz obecnie chora na antybiotyku ,zapalenie pluc ale ogolnie spoko.brzucho mnie tylko boli ale ponoc boli bo rosnie wiec niech rosnie no ja to czuje ze jak sloniatko bede wygladala ale co tam ..diewuszka no kurcze czas zapiernicza ze ho ho no to jeszcze ciut ciut i koniec dla ciebie a co do wyprawki Beatkie to juz gromadze wszystko powoli no i mama moja w szal zakupow wpadla wiec jej nie przeszkadzam ha ha .buziole dla was
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Okres miałam od 26-31 sierpnia od 5tego do wczoraj serduszkowalismy z mężem codziennie po 2 razy wspomagając się ovarinem przepisanyn przez ginekologa i conceive plus zakupionym na własną rękę od wczoraj masakra.....lewy jajnik chce mi wyskoczyć dosłownie tak boli. W pracy miałam dość dodam ze prace mam stojącą 8 godzin i dzwigam ból lewego jajnika utrzymuje się do tej pory jest mniejszy ale nadal boli. Pewnie w pracy będzie bolał jak jasna cholera. Dodam ze wypiłam kawę i czuje ze stoi mi ona w gardle mam bolace sutki ale tak delikatnie ze względu na to ze mam nieregularne cykle okres kolejny powinnam mieć albo 28 albo 9 października nie wiem co ten ból może oznaczać oprócz tego ma zaparcia na wieczór co mi się nigdy nie zdarza. No i ból podbrzusza jak na @ a do tego jeszcze daleko co robić iść do ginekologa czy czekać na rozwój sytuacji i zrobić test pod koniec przyszłego tygodnia. Dodam ze staramy się z mężem dopiero 2 cykl....ale mnie jajnik aż tak rzadko kiedy bolał pomozcie mi