X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • Cludi Koleżanka

Wysłany: 5 września 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie jak to jest jestem po @ do kolejnej jeszcze sporo czasu a wahania nastroju takie ze jpr

5 nie udanych prób IUI - rok 2017
    20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
    1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
  • Near Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej jakbym przytyła tylko tyle kg ile mi zejdzie po ciąży- typu wody płodowe, waga dzidzi itd :P Obym za dużo nie nadrobiła w każdym razie :P

Jutro pierwsza wizyta w szkole rodzenia "Mama Gaja" Wrocław, zobaczymy jakie będą wrażenia :)

Dziewczyny a jeżeli jeszcze chodzi o tę krzywą cukrową, to bardzo musiałyście sobie napsuć krwi wchodząc bez kolejki co godzinkę i co dwie w przychodni? Ja mimo honorowego krwiodawstwa i ciąży nigdy jeszcze nie wchodziłam nigdzie bez kolejki i po prostu już mnie nerwy zżerają jak sobie pomyśle, że ludzie będą głupio dyskutować i zabijać mnie wzrokiem ;/

• Pinka91 Koleżanka

Wysłany: 5 września 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero koncowka 11tc a juz przytylam ze 4kg :(i bardzo widac po mnie samej ze przytylam :( ale bardziej wyflada mi to niestety jak podjadanie malej swinki jak przez zachcianki :p mam nadzieje ze uda mi sie wrocic minimum do starej wagi po ciazy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near wrote:
    Najlepiej jakbym przytyła tylko tyle kg ile mi zejdzie po ciąży- typu wody płodowe, waga dzidzi itd :P Obym za dużo nie nadrobiła w każdym razie :P

Jutro pierwsza wizyta w szkole rodzenia "Mama Gaja" Wrocław, zobaczymy jakie będą wrażenia :)

Dziewczyny a jeżeli jeszcze chodzi o tę krzywą cukrową, to bardzo musiałyście sobie napsuć krwi wchodząc bez kolejki co godzinkę i co dwie w przychodni? Ja mimo honorowego krwiodawstwa i ciąży nigdy jeszcze nie wchodziłam nigdzie bez kolejki i po prostu już mnie nerwy zżerają jak sobie pomyśle, że ludzie będą głupio dyskutować i zabijać mnie wzrokiem ;/

Nie wiem gdzie robisz, ale w LM ciężarne mają pierwszeństwo. Natomiast ja zawsze po tym jak minął czas pukałam i mówiłam" przepraszam informuje, ze minęła godzina od wypicia glukozy" wiec ludzie nie słyszeli, że chce wejść tylko, że informuje, ze tak się stało. A po chwili wychodziła pielęgniarka pokazywała na mnie i mówiła, że zaprasza :) i nikt nie dyskutowal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 06:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie myślę nawet o wadze. Stwierdziłam, że będę jadła tyle ile mój organizm potrzebuje. Może mam już z 12na plusie. Wiadomo, że jak każda chciałabym nie tyć ale taki urok ciąży:)

A kebab o 1 w nocy przed snem w ciąży smakuje jak danie z 5 gwiazdkami w życiu bym sobie nie odmówiła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 06:08

• Aga Inwestująca Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny, ja dopiero potwierdziłam ciażę wyższą betą i z objawów mam tylko ból piersi, ale to początek ;) przeczytałam, że martwicie się przytyciem... ja mam 20 kg nadwagi i właśnie zaczęłam chodzic regularnie na siłownię, a tu info o ciąży ;) bardzo się cieszę, ale martwię się o moją kondycję i wiem, że teraz musze trochę zrzucić, zeby przeżyć ostatnie miesiące przed rozwiazaniem. Widzę, ze apetyt mi się zwiększył, więc za radą trenerki z siłowni (sama rodzi pod koniec września) jem co 2,5-3 goddzin, ale mniejsze porcje, bo jeśli nie jem przez 4-5 godzin, to mam taki napad głodu, że najchętniej całą lodówkę bym opędzlowała :P a wcześniej nie miałam takich napadów:)

Pozdrowienia dla wszystkich przyszłych mam (a w zasadzie jakich przyszłych, przecież mamą stajemy się będą w ciąży!)

"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
    Urzekająca
    http://inwestycjawmilosc.pl/
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też apetyt. Jem mało ale często: co 2 godziny średnio. Zazwyczaj mam ochotę na zieloną sałatę z pomidorami. Ot i tyle. Większych zachcianek nie mam. Często pobolewa mnie podbrzusze. Ból piersi pojawia się tylko przy mocniejszym uścisku, brodawki się powiększyły, otoczki zaciemniły i tyle z objawów. No troszkę mnie mdli ale bez przesady - lekko zmęczona i jakby ogłupiała (ale to już prawie norma :P )

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Near Ekspertka

Wysłany: 6 września 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983

Ja to bym chciała mieć zachcianki typu sałata z pomidorami haha :D Tego to możesz na kilogramy podjadać :) Ja wczoraj zjadłam chyba z 0,5 kg loda z nutellą i mam do tej pory wyrzuty sumienia xd

Aga Inwestująca

U mnie też jest problem z nadwagą, dlatego każde dodatkowe kg przyprawia mnie o zawał serca ;/ a z tym jedzeniem co pare godzin to ciężko u mnie, zawsze próbowałam się tak odżywiać i nigdy na dłuższą metę nie dawało to rezultatu... i u mnie problem polega na tym, że ja mam ochotę tylko na kaloryczne jedzenie ;/ Tak myśle, żeby po ciąży przejść na weganizm (jestem póki co wegetarianką) i wierzę, że schudnę :D Najgorzej tylko będzie zrezygnować z płatków typu cini minis czy cheerios, bo chyba od ponad miesiąca w ciąży to moje śniadanie :D

Beattkie

U mnie też ciężarne i te na glukoze wchodzą bez kolejki, tylko samo tłumaczenie wszystkim mnie dobija ;p ale dobry patent też tak będę informować, że minęła godzina i muszę olać jęki ludzi... jak trzeba to trzeba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near nie dziwię się takie komentarze w kolejkach są moim zdaniem troche przykre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 15:30

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie - bardzo podoba mi się maksyma jaką masz pod suwaczkiem

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 7 września 2016, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobity moje !! Jezu jak tu dawno nie bylam az wstyd ..musze nadrobic i przeczytac wszystkie kom ktorych nie widzialam. Co tam u was ???? Ja zyje i mam sie dobrze ,19 tyg zlecialo i to hura...... Juz prawie polmetek

taka ja lubi tę wiadomość

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 7 września 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Dziewczyny ja nie myślę nawet o wadze. Stwierdziłam, że będę jadła tyle ile mój organizm potrzebuje. Może mam już z 12na plusie. Wiadomo, że jak każda chciałabym nie tyć ale taki urok ciąży:)

A kebab o 1 w nocy przed snem w ciąży smakuje jak danie z 5 gwiazdkami w życiu bym sobie nie odmówiła :)

12 na plusie moqisz o wadze ?:) kochana 35 tyg ? Ja 19 i juz 8 kg extra ..ja bym chciala 12 na plusie tylko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Beattkie - bardzo podoba mi się maksyma jaką masz pod suwaczkiem

Tez mi się podoba:) dzieki

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:
    12 na plusie moqisz o wadze ?:) kochana 35 tyg ? Ja 19 i juz 8 kg extra ..ja bym chciala 12 na plusie tylko :)

Nom 12kg:) Niuunnka może jeszcze Twoja waga stanąć, a potem wzrosnąć. Kurcze nie wiadomo jak się potoczy. U mnie od dłuższego czasu już gramy lecą.

Jak się czujesz? Pracujesz jeszcze? Jak przygotowania do wyprawki?:)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:
    Kobity moje !! Jezu jak tu dawno nie bylam az wstyd ..musze nadrobic i przeczytac wszystkie kom ktorych nie widzialam. Co tam u was ???? Ja zyje i mam sie dobrze ,19 tyg zlecialo i to hura...... Juz prawie polmetek

No parę pozytywów tu ostatnio można było wyczytać :) Noo jak już półmetek zaraz to uwierz mi, druga połowa leci szybciej ;) Ja pod koniec września zaczynam 9 m-c i zastanawiam się, kiedy to minęło!! :)

l54t4dr.png
  • niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 8 września 2016, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatkie no pracuje i mam sie ok. Teraz obecnie chora na antybiotyku ,zapalenie pluc :( ale ogolnie spoko.brzucho mnie tylko boli ale ponoc boli bo rosnie wiec niech rosnie :) no ja to czuje ze jak sloniatko bede wygladala :) ale co tam ..diewuszka no kurcze czas zapiernicza ze ho ho :) no to jeszcze ciut ciut i koniec dla ciebie :) a co do wyprawki Beatkie to juz gromadze wszystko powoli no i mama moja w szal zakupow wpadla wiec jej nie przeszkadzam ha ha .buziole dla was

• Near Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam takie pytanko. Robiła któraś z Was może echo serca płodu prywatnie? Chodzi mi o cenę mianowicie... jakby któraś z Was robiła je jeszcze we Wrocławiu to już wgl byłoby super ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 36 tc, 28 dni do pojscia do szpitala 12 kg na plusie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:
    Beatkie no pracuje i mam sie ok. Teraz obecnie chora na antybiotyku ,zapalenie pluc :( ale ogolnie spoko.brzucho mnie tylko boli ale ponoc boli bo rosnie wiec niech rosnie :) no ja to czuje ze jak sloniatko bede wygladala :) ale co tam ..diewuszka no kurcze czas zapiernicza ze ho ho :) no to jeszcze ciut ciut i koniec dla ciebie :) a co do wyprawki Beatkie to juz gromadze wszystko powoli no i mama moja w szal zakupow wpadla wiec jej nie przeszkadzam ha ha .buziole dla was
    Niuunnka dużo zdrówka. I dużo soku z malinami i cytryna czy lipa. Mam nadzieje, ze szybko minie Ci choroba. Niech kupuje mama:) tyle radości w tym wszystkim :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Okres miałam od 26-31 sierpnia od 5tego do wczoraj serduszkowalismy z mężem codziennie po 2 razy wspomagając się ovarinem przepisanyn przez ginekologa i conceive plus zakupionym na własną rękę od wczoraj masakra.....lewy jajnik chce mi wyskoczyć dosłownie tak boli. W pracy miałam dość dodam ze prace mam stojącą 8 godzin i dzwigam ból lewego jajnika utrzymuje się do tej pory jest mniejszy ale nadal boli. Pewnie w pracy będzie bolał jak jasna cholera. Dodam ze wypiłam kawę i czuje ze stoi mi ona w gardle mam bolace sutki ale tak delikatnie ze względu na to ze mam nieregularne cykle okres kolejny powinnam mieć albo 28 albo 9 października nie wiem co ten ból może oznaczać oprócz tego ma zaparcia na wieczór co mi się nigdy nie zdarza. No i ból podbrzusza jak na @ a do tego jeszcze daleko co robić iść do ginekologa czy czekać na rozwój sytuacji i zrobić test pod koniec przyszłego tygodnia. Dodam ze staramy się z mężem dopiero 2 cykl....ale mnie jajnik aż tak rzadko kiedy bolał pomozcie mi

‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ