X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
Odpowiedz

Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz tego co napisałam powyżej mam jeszcze uczucie jakby rozwierania pochwy....hmmm coś jak przy okresie jakbym miała tam wlozony balon i ktoś go pompowal co to jest wtf? ??!! Czy to mogły by być pierwsze objawy ciąży? Tak szybko? Zakładając ze nie wiadomo kiedy doszło do zapłodnienia....mógł to być poniedziałek a równie dobrze wczoraj....nie wiem już sama....

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia pierwsze objawy moim zdaniem mogą pojawić się po zapłodnieniu. Podobno zapłodnienie nie jest odczuwalne ale są dziewczyny, które twierdzą, że czuły i ja w to wierzę bo każdy organizm jest inny, a nie książkowy.
    Moim zdaniem na objawy ciąży to wcześnie. No chyba, ze jesteś w stanie określic ile mogłoby być dni po owulacji na ten moment. Ja pierwszy objaw miałam 3dni po zapłodnieniu czyli 9-10 dzien po kalendarzowej owulacji w której nie uprawialam sexu tylko 3dni wcześniej. Sprawdź proszę jakie efekty uboczne mają te środki, które wymieniłeś w pierwszym poście bo nie wiem co to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 10:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani w jednym ani w drugim nie ma wzmianki o skutkach ubocznych. A owulacja hmmm nie jestem właśnie w stanie tego określić mam wrażenie wedle wyliczeń przeróżnych kalendarzykow ze płodne dni miałam właśnie cały ten tydzień a największe szanse były jakoś po środku w środę czy w czwartek coś takiego także jestem zielona w tym co mi może dolegac ovarin dostałam na pekanie pęcherzyków bo na wizycie u ginekologa stwierdził ze mam ich mnóstwo wizyta była dzień przed @ później @ i od poniedziałku przytulanie dwa razy dziennie do wczoraj i wczoraj zaczął się ten potężny ból jajnika lewego nie wiem....sama już nie wiem....może faktycznie zaszlam w ciążę zapewne bym się cieszyła bo bardzo tego z mężem chcemy

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli przytulanie było od 10dc do 15dc ciągle mam wrażenie ze zaraz @ przyjdzie ciągnie mnie brzuch a do @ jeszcze dobre 2 tygodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 11:59

• Natuś Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie koleżanki :)
    Wraz z mężem staramy się o dzidziusia, miałam pierwszy stymulowany cykl letrozolem, prawy jajnik ładnie zaskoczył i na wizycie 13dc pokazało się jedno jajo 25 mm (gin zadowolony że jedno, przy PCOS bał się hiperstymulacji).
    Na drugi dzień ból w prawym jajniku, kolejnego dnia rano odczytałam skok temperatury a więc owu wystąpiła 14dc. Oczywiście przytulanko było :)

I od tej pory zaczęły się boleści... Najpierw prawej strony przez ok. 2-3 dni w 15-17dc(czy to przeciskanie się jajeczka przez jajowód może tak boleć?), 18dc trzy ciemne kropelki krwi (czy możliwe że plamienie implantacyjne już wystąpiło? potem się już nie pokazało), a do dziś ból podbrzusza jak na okres ze wskazaniem bardziej na prawą stronę... Wcześniej był bardzo odczuwalny, nasilał się przy pełnym pęcherzu, teraz już jest coraz lżejszy. No i straszne wzdęcia od początku!

Wiem że za wcześnie na test lub betę, planujemy zrobić badanie dopiero po terminie spodziewanej miesiączki, ale nie ukrywam że jesteśmy z mężem bardzo podekscytowani że "chyba się udało" :) Czy to mogą być pierwsze objawy ciąży?

8328a7ae5e.png
    a4f4f6cb77.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Czyli przytulanie było od 10dc do 15dc ciągle mam wrażenie ze zaraz @ przyjdzie ciągnie mnie brzuch a do @ jeszcze dobre 2 tygodnie

Tak czy inaczej to trudno coś innego zasugerować niż obserwowanie organizmu i kontakt z lekarzem. Nie wiem czy wcześniej tak wielkie zmiany zachodziły w Twoim organizmie, ale u mnie było zawsze spokojnie i jak poczułam ból jajników to już wiedziałam, że skoro wcześniej nigdy nie miałam to znaczy, że to ciąża bo jakoś przez 30 lat nie chorowałam.
    Na testy jeszcze wcześnie na wizytę usg tez zostaje konsultacja z lekarzem. 3 mam kciuki za ciążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 15:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natuś wrote:
    Witam serdecznie koleżanki :)
    Wraz z mężem staramy się o dzidziusia, miałam pierwszy stymulowany cykl letrozolem, prawy jajnik ładnie zaskoczył i na wizycie 13dc pokazało się jedno jajo 25 mm (gin zadowolony że jedno, przy PCOS bał się hiperstymulacji).
    Na drugi dzień ból w prawym jajniku, kolejnego dnia rano odczytałam skok temperatury a więc owu wystąpiła 14dc. Oczywiście przytulanko było :)

I od tej pory zaczęły się boleści... Najpierw prawej strony przez ok. 2-3 dni w 15-17dc(czy to przeciskanie się jajeczka przez jajowód może tak boleć?), 18dc trzy ciemne kropelki krwi (czy możliwe że plamienie implantacyjne już wystąpiło? potem się już nie pokazało), a do dziś ból podbrzusza jak na okres ze wskazaniem bardziej na prawą stronę... Wcześniej był bardzo odczuwalny, nasilał się przy pełnym pęcherzu, teraz już jest coraz lżejszy. No i straszne wzdęcia od początku!

Wiem że za wcześnie na test lub betę, planujemy zrobić badanie dopiero po terminie spodziewanej miesiączki, ale nie ukrywam że jesteśmy z mężem bardzo podekscytowani że "chyba się udało" :) Czy to mogą być pierwsze objawy ciąży?

Natuś to co opisałaś może być objawem zapłodnienia. A potem kolejne objawy mogą wskazywać na ciążę. U mnie też ból podbrzusza i prawy jajnik dokuczały i to bardzo wcześnie.
    Natomiast mimo wielkich chęci napisałam"może". Mam nadzieje, ze się Wam uda. Daj znać. Czekamy na info:) bądź dobrej myśli!

Natuś lubi tę wiadomość

• Natuś Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie słowa "chyba" i "może" pasują do tej sytuacji najlepiej, póki nie ma bety czekamy i nastawiamy się pozytywnie (ponoć wszystko siedzi w głowie). Ale cieszę się, że nie wariuję i że rzeczywiście chyba i może... :)
    Dam znać jak tylko "chyba" zamieni się w "na pewno" :)
    Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za spokojny ostatni miesiąc z brzuszkiem!

Beattkie lubi tę wiadomość

8328a7ae5e.png
    a4f4f6cb77.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze się udało :-) ból jajnikow ustał za to ból sutkow jest nie do zniesienia! !!!

Natuś lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:
    Wydaje mi się ze się udało :-) ból jajnikow ustał za to ból sutkow jest nie do zniesienia! !!!

dombrusia! 3mam kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattike dzisiaj boki mnie prawy jajnik nie zaszkodzi się poprzytulac tym bardziej ze Maz naciska ;-) przy moim bardzo nieregularnych cyklach każdy znak ze strony jajnikow może wskazywać ze to właśnie ten dzień i ta chwila ....wiec do dzieła nie zaszkodzi spróbować ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia wrote:

Ja jak zwykle dodam od siebie nieco sceptyczniej niz inni tutaj, bo mam swoje przejscia po 2 latach staran w ciaze.

na 1 objawy to zdecydowanie za szybko..z tym trzeba sie liczyc, ja bedac 4 tygodnie w ciazy nie wiedzialam ze w niej mestem, spkojnie poczekaj na termin okresu i wtedy kup test i zrob a jesli okres sie nie pojawi odczekaj kolejny tydzien i pojdz na badanie krwi beta hcg.
    A wczesniej sie nie nakrecaj bo jak entuzjazm szybko sie pojawi tak szybko moze spasc z nadejsciem okresu, i kazde kolejne cykle beda rozczarowaniem i nie bedziezz juz wierzyc w zadne objawy.

Takze sie wycisz uspokoj i czekaj na termin okresu.

bebag lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już miałam takie przejścia w poprzednim cyklu ale żadnych objawów zagniezdzenia klucia jajnikow czy bólu piersi nie udczuwalam ba!mało tego miałam plamienie w dzień miesiączki która się miesiąc później pojawiła! Wiec dla mnie nawet najmniejsze kłucie boleści bądź zmiana w wyglądzie są jakaś lampka kontrolna wtedy robilam test za testem w tym cyklu nie podchodzę do tego aż tak silnie i się aż tak nie nakrecam normalnie pracuje normalnie wykonuje codzienne czynności a to ze myślę o tym ze boli mnie to czy tamto świadczy chyba tez o tym ze w razie gdyby się udało chce wiedzieć jak wyglądały początki bądź tylko jakie objawy są mylne...ot wszystko

Beattkie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie a tez co sobie wkrecac i wymuslac objawow vo cos nas zaklulo, zeby dostrzec takie zmiany trzeba wnikliwie obserwowac swoj organizm, bo rozne rzeczy wplywaja na zmiane nazego samopouczica czy bolesci. A uwierz ze 3 dni nawet jesli dozzlomdo zaplodnienia nic cie nie bedzie bolec ani kluc, fizycznie to nie realne, organizm tak szybko nie dziala

bebag lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe ze masz rację wiec czekamy i czekamy do 9 października oby ta wredna @ nie przyszła ;-) życzę sobie takiego prezentu na rocznicę ślubu :-)

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki moje nadrobilam troche i doczytalam ostatnie kilka stron . Ja dalej chora ,skonczylam antybiotyk ale jutro wracam do lekarza...moj kochany pierwszy raz poczul lekutkie kopniaczki(a raczej boksy raczkami ) naszego malenstwa :) obecnie 19 tydz 3 dni ...imiona wybrane,zaczynamy kopowac wszystko powoli.chcialam namowic mojego zeby poznac plec no ale on chce niespodzianke wiec uleglam bo taka gadula ze mnie ze bym mu napewno wygadala gdybym wiedziala.buziorki dla was :)

• niuunka28 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia123 a ty jak sie czujesz ?:) jejku tobie juz tak nie dlugo zostalo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dombrusia

Uwierz nie mowie tego zlosiwie czy dlatego zeby cie zniechecic, jedynie z dobrego serca bo sama 2 lata przezywalam przez to koszmary, ze co miesiac chcialm byc w ciazy a tu okres, okres w koncu poronienie, psycholog, depresja itd. Wiec stad wole zeby oaoby oczekujace podeszly do tematu na chlodno bo wtedy jak zobaczysz te 2 kreski to radosc jest poprostu nieoceniona, czego naprawde z calefo serca ci zycze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuunka28 wrote:
    Sarcia123 a ty jak sie czujesz ?:) jejku tobie juz tak nie dlugo zostalo :)

Ooo witaj kobietko dawno cie nie bylo :) milo czyta ze umwas juz polmetek i wszysyko jest dobrze :)

No ja za 3 tygodnie ide do szpitala 7.10 mam planowane ciecie cesarskie wiec odliczam dni, a co do samopoczucia hmm... nie bede lepiej was straszyc :D nie no zartuje ogolem teraz juz na samym koncu sabo opuchnieta jestem, kręgosłup juz mi wysaiada nawetnstac nie moge do tego ciagle bole podbrzusza i ogolny "mul" problemy ze spaniem to nie jest zle :) (ale ponarzekalam jak stara babcia haha )

Jak dotad ciazy mi waga mam juz 12 kg na plusie i obecnie waze 90 kg matko bosko katastrofa! Doczekac sie nie moge az urodze i bede wygladac jak czlowiek a nie jak swinka pigi :)

A ty jak sie czujesz kochana ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia123 nie twierdzę ze mówisz to w złej woli natomiast mam nadzieje ze u mnie aż tyle nie będą trwały starania co u Ciebie. Dopiero drugi cykl starań u nas

‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ