Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U mnie jesli chodzi o pierwsze objawy to jakies 3-4 dni przed okresem ochota na szynke mieso pasztet sledzie, poza tym bol piersi ale nie taki straszny taki jak co cykl w dniu kiedy mialam dostac @ bol brzucha identyczny jak na okres ale nie stale tylko co jakis czas chwilami tak lapalo rozpieranie brzucha ze myslalam ze sie nie rusze :p bol brzucha zostal do dzisiaj (8 dni po terminie @) i doszedl okropny bol piersi i bieganie do toalety szczegolnie zauwazalne w nocy... sluz roznie czasem bardzo duzo przezroczysto-bialego a czasem sucho
za wszystkie trzymam mocno kciuki!
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
Witajcie
to jestem po pierwszej prywatnej wizycie niby na godz umówiona a 2 i pół godz czekałam na siebie babka konkretna / Wyszło że mam jakąś infekcję także się do @ leczymy potem miedzy 2 a 4 dniem okresu mam iść zrobić badania krwi i do 10 dnia cyklu wrócić poza kolejnością na kolejną wizytę / pomimo poślizgu powiem Wam tyle że pierwszy raz zostałam potraktowana jak człowiek bez zbyć same konkrety / Jeśli wyniki nie bd zadowalające to będę "lekko" leczona by do zapłodnienia doszło / myślę że teraz będzie już łatwiej...5 nie udanych prób IUI - rok 2017
20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
-
nick nieaktualnyKoleżanka stara się 6 lat była u mojego ginekologa którego jej polecilam Maz miał zrobione badanie nasienia wyszło ze są słabe dostał tabletki za 200 zł !!! Oby i jej się udało do końca roku jej Maz ma to brać dwa razy dziennie oby było ok i po nowym roku się udało. Ja natomiast zero objawów zwiastujacych okres zapewne to za wcześnie okres mam mieć miedzy 28wrzesnia-9 października jem co popadnie najbardziej mnie ciągnie na warzywa od słodkiego mogę się trzymać zdala a do tej pory dnia bez czekolady nie przeżyłam nie wiem już sama co mam myśleć.temp w pochwie przedwczoraj 36.5 wczoraj 37.8 wiem ze takie nieregularne mierzenie nie wiele wnosi ale człowiek już się chwyta wszystkiego ze może akurat no ale będzie co będzie nie teraz to za miesiąc. Brała któraś z was ovarin? ???
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, jestem tu nowa i nie wiem gdzie zaczać . Szykuję się do testu jutro rano, jeden zrobiłam 4 dni temu, bo nie wytrzymałam, ale oczywiście był negatywny . Natomiast czuję się bardzo na tak - wzdęcia, odbijanie, ból piersi. To już by była 3 ciąża, także raczej ufam swoim obserwacjom.
-
Dziewczyny co do objawów to u mnie było ich zawsze dużo a ciąży nie było (i tak przez 1,5 roku) a w tym udanym cyklu miałam wszystkie objawy, ale zbliżającej się miesiączki, a tu proszę ciąża. Także niestety przed terminem miesiączki różnie to może być. U jednej pewne objawy się sprawdzą u innej nie. A niestety wiele symptomów ciąży pokrywa się z tymi miesiączkowymi.
Ale wszystkim życzę powodzenia.
Natuś kciuki trzymam mocno przyda się tu kolejna letrozolowa mamusia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sarcia123, podpisuję się rękami, nogami i brzuchem pod tym co napisałaś
Moim zdaniem nie ma co dopatrywać się objawów chwilę po współżyciu, nawet jeśli jesteśmy pewne kiedy była owulacja. Potrafimy sobie wmówić różne rzeczy, a później niepotrzebnie może nadejść wielkie rozczarowanie
Oczywiście że osoby, które mają już potwierdzoną ciążę, mogą powiedzieć że od razu czuły objawy, ale jaka jest pewność że ich przyczyną było zapłodnienie?
Poczekajcie dziewczyny do terminu spodziewanego okresu i wtedy testujcie - a wcześniej nie myślcie o tym za dużo i nie panikujcie, bo to zwariować można
Życzę wszystkim szybkich pozytywnych wynikówsarcia123 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, za 4 dni będę testować i, szczerze mówiąc, w ogóle nie myślałabym, że może jestem w ciąży, bo jakoś tak staram się nie nastawiać (mam już 5-letnią córeczkę), ale 5 dni po owu (i seksie - staramy się o drugie dziecko) zaczął mnie boleć brzuch jak na kolejną owu, cały czas mnie w brzuchu ciągnie, dochodzą z tego brzucha jakieś dziwne odgłosy, wszystko tak jak przed @, ale o tydzień wcześniej . Nigdy tak nie miałam. Jednocześnie mam wrażenie, że ten brzuch jest jakiś "nie mój", większy, taki jakby nabrzmiały, serio wyglądam tak, jak w pierwszej ciąży pod koniec 2 miesiąca.
Za to nie mam podwyższonej temperatury i leżę złożona przeziębieniem, wściekła, że teraz siłą rzeczy mogę stosować tylko preparaty naturalne, bo mimo wszystko muszę poczekać na testowanie. Więc leje mi się z nosa, kicham, prycham, a brzuch nadal jakiś taki dziwny... -
nick nieaktualnybebag wrote:sarcia123, podpisuję się rękami, nogami i brzuchem pod tym co napisałaś
Moim zdaniem nie ma co dopatrywać się objawów chwilę po współżyciu, nawet jeśli jesteśmy pewne kiedy była owulacja. Potrafimy sobie wmówić różne rzeczy, a później niepotrzebnie może nadejść wielkie rozczarowanie
Oczywiście że osoby, które mają już potwierdzoną ciążę, mogą powiedzieć że od razu czuły objawy, ale jaka jest pewność że ich przyczyną było zapłodnienie?
Poczekajcie dziewczyny do terminu spodziewanego okresu i wtedy testujcie - a wcześniej nie myślcie o tym za dużo i nie panikujcie, bo to zwariować można
Życzę wszystkim szybkich pozytywnych wyników
Właśnie o to chodzi ze ja MYŚLĘ ze wtedy miałam owulacje ale pewności nie mam na 100% ponieważ moje cykle są mega nieregularne przeważnie 35 dni a od 2 miesięcy 60 ponad....wywoływanie miesiączki luteina wiec ciężko mi powiedzieć czy faktycznie miałam owulacje to kłucie jajnikow wskazywaloby na to natomiast śluzu Noe byłam w stanie obserwować gdyż używałam wspomagajaco conceive plus gdzieś na necie jeden ginekolog pisał ze nie ważne czy się ma regularne czy nie dni plodne są zawsze miedzy 10 a 15dc. ..wiec nie wiem już sama chyba po prostu jeżeli tym razem wyjdzie negatyw kupię testy owulacyjne i tyle. Dodam ze słabi mnie od dwóch dni czuje się w pracy jakby stół się przesuwal. ....wina tez duchoty i gorąca na hali produkcyjnej -
nick nieaktualnyDombrusia
podstawa zeby zajsc w ciaze przy nieregularnych cyklach to konkretny, znajacy sie na rzeczy ginekolog od tego trzeba zaczac, ja tez mam cykle rozstrojone jak nie wiadomo co i gdybym nie chodsila na monitoring cyklow kilka razy w miesiacu to pewnie bym tez w ciaze nie zaszla, wbrew pozorom zajsc w ciaze to nie tak latwo jak sie mysli -
nick nieaktualnysarcia123 wrote:Dombrusia
podstawa zeby zajsc w ciaze przy nieregularnych cyklach to konkretny, znajacy sie na rzeczy ginekolog od tego trzeba zaczac, ja tez mam cykle rozstrojone jak nie wiadomo co i gdybym nie chodsila na monitoring cyklow kilka razy w miesiacu to pewnie bym tez w ciaze nie zaszla, wbrew pozorom zajsc w ciaze to nie tak latwo jak sie mysli
Jasne i z tym sie zgodze natomiast mnie na takie monitoringi nie stać muszę polegać tylko na tym co czuje i co mi sie wydaje. Ovarin jest ginekolog przed @ powiedział ze daje mi czas do grudnia jeśli nie wyjdzie to wtedy badania tylko jak to jest z tymi nie planowanymi ciazami. ..jeden raz i pyk jest ciąża! To mnie dziwi czy faktycznie zajście w ciaze nie jest takie łatwe? Przypuszczam ze gdybym nie chciała dziecka to bez problemu bym zaszla i to jeszcze przed slubem -
Dombrusia wrote:Koleżanka stara się 6 lat była u mojego ginekologa którego jej polecilam Maz miał zrobione badanie nasienia wyszło ze są słabe dostał tabletki za 200 zł !!! Oby i jej się udało do końca roku jej Maz ma to brać dwa razy dziennie oby było ok i po nowym roku się udało. Ja natomiast zero objawów zwiastujacych okres zapewne to za wcześnie okres mam mieć miedzy 28wrzesnia-9 października jem co popadnie najbardziej mnie ciągnie na warzywa od słodkiego mogę się trzymać zdala a do tej pory dnia bez czekolady nie przeżyłam nie wiem już sama co mam myśleć.temp w pochwie przedwczoraj 36.5 wczoraj 37.8 wiem ze takie nieregularne mierzenie nie wiele wnosi ale człowiek już się chwyta wszystkiego ze może akurat no ale będzie co będzie nie teraz to za miesiąc. Brała któraś z was ovarin? ???
heh mąż też brał takie za 250 zl 4 mies i nic nie dały
Ovarin na mnie też nie zadziałał w moim przypadku tzw suplement diety5 nie udanych prób IUI - rok 2017
20.12.2017 nieudana próba IVF/ ISCI
1.05.2018 udana próba IVF/ ISCI
-
sarcia123 wrote:Ooo witaj kobietko dawno cie nie bylo milo czyta ze umwas juz polmetek i wszysyko jest dobrze
No ja za 3 tygodnie ide do szpitala 7.10 mam planowane ciecie cesarskie wiec odliczam dni, a co do samopoczucia hmm... nie bede lepiej was straszyc nie no zartuje ogolem teraz juz na samym koncu sabo opuchnieta jestem, kręgosłup juz mi wysaiada nawetnstac nie moge do tego ciagle bole podbrzusza i ogolny "mul" problemy ze spaniem to nie jest zle (ale ponarzekalam jak stara babcia haha )
Jak dotad ciazy mi waga mam juz 12 kg na plusie i obecnie waze 90 kg matko bosko katastrofa! Doczekac sie nie moge az urodze i bede wygladac jak czlowiek a nie jak swinka pigi
A ty jak sie czujesz kochana ???
O jejku no to fajnie ha ha . Zawsze moglo by byc gorzej ja waga 80 kg oj juz 8 kg plus ha ha . Kurcze wiesz tak wspomnialas o bolach brzucha...no wlasnie od wczoraj boli mnie brzuchol..czesto mnie pobokewal ale tym razem jest jakis twardy...i inaczej boli i jak jutro bedzie to samo to chyba smigne do lekarza mam nadz,ze czas szybko ci zleci
-
Dombrusia, Ty się jeszcze krótko "starasz" więc naprawdę nie ma powodów do obaw Ja miałam nieregularne cykle 27-34 dni i bez jakiegokolwiek monitorowania udało mi się zajść w 4 cyklu. Naprawdę ważny jest też luz, bez obliczania, trochę spontanu
Poza tym, czy badałaś sobie tsh? U mnie np. udało się zajść w ciążę po tym jak pięknie urelugowało mi się tsh (a nie było wcześniej jakoś dramatycznie złe)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 09:15
-
nick nieaktualnyDombrusia
Przykro mi ze nie mzoezz sobie pozwolic na monitoringi cyklu, no ale to, nie jest tak o machnac sobie dziecko.... to wymaga multum nakladow finasowych bo dziecko ciagle czegos potrzebuje a im starsze tym wiecej,wiec warto pomysle nad tym czy kogos w ogole stac na dziecko. Bo lekarz to jedt pikus. Ja co miesiac place 140 zl za wizyte plus badania, a jak cos sie xzieje to trzeba prywatnie biegac bez zastanowienia -
nick nieaktualnyBebag no robilam już chwile temu tsh i rzekomo było ok no tak czy siak muszę czekać do nowego roku i sie starać i starać i starać
Sarcia123 dziecko to olbrzymi obowiązek i nakład finansowy wiem o tym doskonale gdyż mam w rodzinie mnóstwo bobasow (6 w wieku od 0-14m.)
Finanse mamy z mężem spokojne dostajemy nie najniższe wynagrodzenia tyle ze póki lecze sie u urologa a Maz u dentysty to trudno mi jeszcze dodatkowo wygospodarować kasę na monitoringi liczę jednak na to ze nie będzie takiej konieczności i w końcu sie uda. Dzisiaj 20dc mega wielkie bóle jak na @a do okresu hmmm coś około 14 dni....lub więcej masakra jakaś ale nie robię żadnych testów ani nic czekam do @ niech sie dzieje co chce. -
nick nieaktualnyDziś 10 dpo test wieczorny 2 kreski
Z nocy 5-6 dpo ciągnięcie z prawej strony pachwiny i rozpalone piersi naprzemian z bólem
Od 5 dpo dużo śluzu kremowo -wodnistego
Poza tym:
Wzdęcia
Gazy
Ból piersi (to one mi mowiły że się udało )
ból głowy
Dreszcze
Uderzenia gorąca
Zmęczenie i senność
Dziś doszły mdłości i one mnie skłoniły do siknięcia i dwie kreski ❤Dombrusia, bebag lubią tę wiadomość