Rodze w styczniu 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wszystko super!
10cm małej słodkiej dziewczynki
Ostatnio lekarka widziała chłopca wiec mój mąż jest niepocieszony a ja cały czas mu dogryzam bo mi z imionami nowymi co chwila wyskakuje, a właściwie narzuca..ze przecież sobie sam zaplanował
Zaraz będę dzwonić o połówkowe usg na które sie muszę zgłosić do innego lekarza,
Mraugosiu czekam na ciebieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 14:01
-
Dziękuje Casjopea, szczerze mam nadzieje ze płeć już się nie zmieni Hihi
No właśnie imię to chyba będzie największy problem dla mnie, bo mój mąż egoista cały czas krytykuje imiona które podobają się mi i narzuca mi swoje decyzje
On wymyślił sobie Helenkę.. mi niby tez się podoba ale nie chciałabym żeby wołano do niej helka..
Rozmawialiśmy tez o Hani, co odpowiada mi bardziej
Kornelka w ogóle mu nie pasuje..stwierdził ze jest głupie...
Nie wiem wiec czy będę mieć głos w tej sprawie... ale stres mam gwarantowany.. będę się kłócić z jednym dzieckiem o imię dla drugiego ... ehh
A co u naszej Mraugosi ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 04:07
-
Hej dziewczyny, u mnie też wszystko dobrze Nowa Pani doktor jest ok, wypytała mnie o wszystko. Samo USG trwało krótko, ale to pewnie dlatego, że tydzień temu miałam robione całościowe USG I trymestru. Sprawdziła głównie serducho.
Ja jeszcze nie wiem, czy urodzi nam się chłopiec czy dziewczynka. Imiona mam już wybrane - dla dziewczynki Basia a dla chłopca Adaś. Muszę to tylko przeforsować u męża
Klio - stawiam na Hanię! Tez mi się podoba, ale u nas w bliskiej rodzinie już jedna jest, więc bez sensu powtarzać.Klio86, Casjopea lubią tę wiadomość
-
To super Mraugosiu !
U mnie w rodzinie tez jest ale juz dorosła starsza Hania, ciocia mojej kuzynki, nienajbliższa rodzina, wiec luzik... zobaczymy ci wynegocjuje u męża...
Powiedzcie mi dziewczyny jakie macie wymiary maluszków Z ostatniego usg i które to były tygodnie?
Pytam z ciekawości bo wczoraj lekarka moja kruszyne wymierzyła na 9,28 cm a ja naczytałam się ze na tym etapie może i mieć juz13 cm, nie martwię się absolutnie niczym tylko chciałam zrobić rozeznanie jak to się ma do wyników z tabel na necie.
Dwa ze to usg mimo ze było robione spokojnie to jako tako wydaje mi się długość całego ciała mogła byc o jakiś 1 cm zaniżona, choćby ze względu ma ułożenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2017, 08:26
-
Haha No nie Brajanek Dżesika czy Andzela tez by mnie stąd wypędziły
Casjopea ja nawet nie wpisuje do bbf daty mojej ostatniej miesiączki bo wiek ciazy się nie pokrywa, wg lekarza i usg 16+5, jutro skończę 17 tydzień i wskoczę w 18
Tabelki mówią ze 10-11 cm ma orientacyjnie dzieciątko, także w zasadzie się prawie pokrywa .. -
Hejjj, a jeszcze zapomniałyście o Dżastinku i Nikoli:-)
Mnie jeszcze podoba się Zosia, Dorotka i Agatka. Dla chłopców Błażej, Piotr, Szymon.
Klio, przestań sprawdzać te tabelki. Jeśli lekarz nie mówi nic, ze dzieciątko za małe w stosunku do wieku, to ty też się nie doktoryzuj :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 11:37
Klio86 lubi tę wiadomość
-
Mraugosiu za niespełna 3 tygodnie mam połówkowe i jeśli chodzi o wymiary tam pewnie ich będzie podane najwiecej,
Nie wertruje tabelek i cieszy mnie ze wszystko jest super
To taka babska zwykła ciekawość bo jak patrzę na swój brzuszek to nie mogę się nadziwić gdzie mój mały bąbelek się mieści i jeszcze mnie nie wysadzilo
Jak suplemetowalam progesteron do 3 tyg wstecz mój brzuch był naprawde sporo większy; wiadomo od powietrza i spowolnienia przemiany,
Ale teraz jest tylko zaokrąglony na dole co tez mnie cieszy bo jestem pare kilo w zeszłym roku już do przodu..
Zosia tez jest na mojej liście jeśli chodzi o imiona to zostawiam sobie czas na decyzje, wysłucham mojego męża a zanim sobie pobiadoli i poimprowizuje to Może i ja będę mieć jakiś konkretniejszy koncept....
W zeszłym roku oglądałam reklamę kubusia i stwierdziłam ze to całkiem fajne imię i to akurat mężowi się podoba o dziwo także z imieniem męskim nie ma większego problemuWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 08:10
-
Klio moj niemaz ma na imie Kuba.. Mi sie osobiscie nigdy to imie nie podobalo, ale teraz wiem na pewno, ze Kuby to fajne chlopaki
Musze sie pochwalic, ze odstawilam juz wszystkie leki Luteine juz dawno, a teraz i 'odpadl' Duphaston
Ja z kolei duza sie robie.. Mam juz 3kg na plusie, brzuch naprawde spory
Co u Was slychac?Klio86 lubi tę wiadomość
-
Też znałam samych fajnych Kubusiów
No właśnie minął weekend i nagle spuchłam jakby ale dwa ostatnie dni sobie pofolgowałam wiec to chyba dlatego bo dziś z rana brzuszek w normie
U mnie przygotowania do wyjazdu w pt na wesele szwagierki, wczoraj byłam u endo żeby dobie tsh zbadać dla kontroli a tak to wszystko w porządku można by rzec, czuje się właściwie cudownie.
Wrócilo zmęczenie, wiec podsypiam w ciągu dnia -
Moje drogie chciałam się wam pochwalić ze niebawem chyba przestane używać detektora tętna od którego się uzależniłam bo nasza "Lenka" (doszliśmy chwilowo do kompromisu między Helenką a tym jakie imiona mi się podobają ale których mój mąż nie chce nawet slyszec),
Daje o sobie od rana coraz wyraźniej znać ostatnio najbardziej kiedy rozmawiam z mamą przez telefon jak leżę, pływa po brzuszku i się kręci
Cudowne to uczucie ale póki co dopiero się zaczynam przyzwyczajać.
Ostatnio mnie kopnęła jak stałam przy kasie w sklepie, musiałam mieć komiczna minę przy obsłudze przez kasjerkę
Także u mnie 18 tydzień to takie zauważalne ruchy
Dziś popołudniem ruszamy do Polonii, miłego dzionka dziewczynki ;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 09:17
-
Dziękuję Klio za życzenia :* Oby się spełniły...
Super, że już czujesz ruchy swojego Maleństwa.
Ja na razie jeszcze nic nie czuje, nawet jakiegoś uczucia przelewania się w brzuchu.
Ostatnio coraz częściej nachodzą mnie złe myśli, a wczoraj to przez pół dnia płakałam bez powodu -
nick nieaktualny
-
Mraugosiu ja tez dopiero teraz mam okropne zmiany nastroju, męczą mnie rozmowy ludzie, byliśmy zaledwie 5 dni w Polsce a ja jestem psychiczna dentka... muszę przyznać ze ostatnio mi dobrze samej po prostu.
Usłyszałam ostatnio chyba z tysiąc razy ze :
Mam ogromny brzuch,
Pięknie wyglądam to na 100% będzie chłopiec,
Żebym się wprawiała w bawienie dzieci (wtedy gdy np chrześnica mojego męża była w moim pobliżu),
Żebym się nie głaskała po brzuchu bo łożysko się odkleja,
Dlaczego się nie bawię
A dziś tez się przed wyjazdem popłakałam bo mnie moj zdenerwował.
Justa kto ci powiedział ze zarodek jest za mały?
Moja fasolka w 8 tc miała 15mm,
kazda rozwija się swoim tempem i dopiero później im bardzie zaawansowany tydzień, lekarz jest w stanie ocenić postępy,
Dziecko dziecku nierówne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 13:58
-
nick nieaktualny