Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wszystkich
Mam na imię Sylwia i też wczoraj na teście zobaczyłam dwie kreseczki:)
Byłam też na HCG bo nie mogłam uwierzyć i wynik był 74,2
Martwię się pewnie jak każda tu z nas czy wszystko jest w porządku i czy beta będzie rosła
Termin z obliczeń to 11 sierpień
Pozdrawiam was cieplutko i mam nadzieję że mogę do Was dołączyć -
Ja 2 kreseczki zobaczyłam 06.12. Bladziutka, ale widoczna gołym okiem bez specjalnego wpatrywania się w nią. Test powtórzyłam 08.12, wtedy już były dwie piękne grube krechy a 09.12 zrobiłam betę - w 15 dpo - wynik 606,20 mlU/ml[-]; Termin mam wyznaczony wg ovu na 18.08.2018
żonablondyna lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Witam, chciałabym poprosić o dopisanie na 15 sierpnia. Test wykonałam 05.12, dzień przed spodziewaną miesiączką, w sobotę zrobiłam betę- 1402 mlU/ml. W tą sobotę powtórzę badanie:)od początku boli mnie brzuch jak na @, mam nadzieję że to niedługo minie:) innych objawów brak
-
Witam,
wczoraj zrobiła test, ku mojemu zdziwieniu dwie kreseczki , termin obliczyłam sobie na 10.08. Jestem bardzo szczęśliwa ) ale też pełna obaw. W końcu jestem mamuśka tuż przed 40- stką, mam 39 lat.
Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze, bo ostatnia ciąża w zeszłym roku skończyła się poronieniem . Trzymajcie kciuki.
Dziś umówię się na wizytę do lekarza.
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie )Ada2405, Martula78 lubią tę wiadomość
-
Witajcie
chcę dołączyć do tej kameralnej grupy :*
czy któraś z Was była już na usg? mam wiele przejść za sobą i chciałabym przejść z Wami ten czas oczekiwan aż zobaczę piękne serduszko na usgOliwka 2006
2.12.15 11/12 tyg ciąża zaśniad/2.03.17 7 tyg lyz. po poronieniu/7.05.17 pęknięcie jajowodu. Usunięcie
-
bardzo się cieszę że do Was dołączyłam. Jestem jeszcze przed wizyta lekarską, już się nie mogę doczekać . W domu jeszcze nic nie wiedzą, powiem dopiero wtedy kiedy zobaczę bijące serduszko na monitorze . W pracy też będzie nowina ja nie wiem co . Buziaki dla Was :-*
-
Witajcie dziewczyny,
czy mogę dolączyć? dokładnie 21 listopada miałam owulację a 2 kreski na teście zobaczyłam 5 grudnia to była nasza z męzem pierwsza próba. wlasnie na listopad zaplanowaliśmy nasze starania.wcześniej nie staraliśmy się o dziecko. Mamy prawie 12letniego zdrowego, zdolnego synka. W sierpniu przeszłam rekonstrucję więzadeł ACL więc orteza itp. znacznie opoźniło nasze ewentualne chęci posiadania drugiego potomka. Zresztą wcześnniej nie odczuwałam potrzeby posiadania drugiego dziecka. No i masz Muszę dodać, że jestem kolejną tu mamą przed 40tką stąd moje olbrzymie obawy. Cieszę się, że jest nas więcej. Mam 39 lat....
BuziakiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 09:56
Ada2405 lubi tę wiadomość
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Eliska wrote:Witam,
wczoraj zrobiła test, ku mojemu zdziwieniu dwie kreseczki , termin obliczyłam sobie na 10.08. Jestem bardzo szczęśliwa ) ale też pełna obaw. W końcu jestem mamuśka tuż przed 40- stką, mam 39 lat.
Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze, bo ostatnia ciąża w zeszłym roku skończyła się poronieniem . Trzymajcie kciuki.
Dziś umówię się na wizytę do lekarza.
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie )
Myśl tylko o tym, że teraz jesteś w ciąży i jesteś szczęśliwa!!! Nie myśl o tym co może się stać... wszystkiego i tak nie przewidzisz !! Pozdrawiam i życzę nudnej ciąży!! -
Kolejna wizyta po świętach, ale pójdę dopiero po Nowym Roku, chcę jeszcze chwilę żyć nadzieją.... chodź nie mam za bardzo złudzeń...nadal brak oznak ciąży, znikome plamienia, brak tętna płodu... wszystko wskazuje na to że mój maluszek nie żyje To będzie mój drugi aniołek
-
Witam Jestem tu nowa, to nasz drugi cykl starań. Dziś zatestowałam. Najpierw dwa, z różnej firmy owulacyjne, które wyszły pozytywnie. Po czym pobiegłam do sklepu po ciążowy i również pozytywny! Życzę kochane kobiety Wam jak i samej sobie szczęśliwej ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 17:05
X/2017- pierwszy cykl po odstawieniu pigułek
IX/2020 - znaczymy starania o drugą latorośl 🤞😁 -
Eliska wrote:Kolejna wizyta po świętach, ale pójdę dopiero po Nowym Roku, chcę jeszcze chwilę żyć nadzieją.... chodź nie mam za bardzo złudzeń...nadal brak oznak ciąży, znikome plamienia, brak tętna płodu... wszystko wskazuje na to że mój maluszek nie żyje To będzie mój drugi aniołek
Trzymaj się! Myśl pozytywnie, jestem pełna nadziei, że po Nowym Roku zobaczysz na monitorze bijące serduszko
Wszystkiego dobrego dla Sierpiniowych Mamusiek, jeśli badanie potwierdzi moje przypuszczenia to do Was dołączę z datą porodu na końcóweczkę sierpnia:D -
Cześć! Zaczęłam starania z mężem we wrześniu, pierwsza ciąża biochemiczna, drugi cykl się nie udał. Udało się w trzecim cyklu. Wychodzi, że teraz jest 5 tydzień i termin na 21.08
Do lekarza nawet nie dzwoniłam jeszcze, we wrześniu jak chciałam potwierdzić to powiedziała, że dopiero w 8 tygodniu bo wcześniej nie ma sensu.
Mam nadzieję, że moja fasolka rośnie w siłę
Teraz objawia się wielkim apetytem i zmęczeniem