Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Totoro, dacie radę - nie widzę innej opcji . U mnie wyszło przypadkiem i tak jak Żabka pisze - kiedy nie myśleliśmy o tym. I w mojej ulubionej pozycji, ale to pewnie nie miało wiele do rzeczy . Garść lubczyku czy czegoś tam i jakiś kieliszeczek na rozluźnienie (oby nie za duży, żeby nie usnąć tylko ).
Totoro lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny... U nas kolejny cykl w plecy, zła strasznie jestem, bo nie wykorzystaliśmy szansy. Ze względu na urlop lekarza jestem w cyklu bez stymulacji, mamy dom na głowie i jestem na delegacji i myślałam, że mała szansa na owu albo że się przesunie i będzie późno a tu bach... Ból owulacyjny w 12dc i skok temperatury w kolejnym, a ostatnie serduszko 6 dni przed owu! Ale jestem zła!24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
Bu przykro mi ale wiesz, różnie może być jeszcze
Ja się z kolei zastanawiam czy była ta owulka... Jajniki bolały mnie od samej wizyty czyli od 13 dc kiedy pecherzyk miał 21 mm aż do niedzieli czy poniedziałku... Ale nie odczulam samej owulacji. Jedynie co to od niedzieli sutki mnie bolą a od poniedziałku mam wrażenie cały czas, że mnie przeziębienie rozkłada, jakbym gorączkę miała, ale nic się nie dzieje, więc chyba tempka mi skoczyła
-
I skąd to sie bierze dziadostwo dupek ani luteina mi nie pomaga. Czyli przyczyna musi być gdzieś indziej. Jutro ide zbadać progesteron tsh prolaktyne i testosteron. Tego ostatniego nigdy badanego nie miałam. A reszte kilka msc temu.Nasz cud ❤ Lilianna
-
Lilianap, to może jeszcze jest nadzieja?
Nie wiem co o tym myśleć... Ja w poprzednim cyklu byłam na dupku i nie miałam żadnych objawów przedokresowych, kompletnie, a teraz tak samo na dupku i tak fajnie cykl przebiegał, piękny pecherzyk, endometrium całkiem całkiem, bóle sutkow od samej potencjalnej owu i dupa, od dziś plamienie... Nie wiem co jest... Jeszcze miałam cichą nadzieję, że to może implantacyjne, ale olsnilo mnie potem, że już w ciągu tygodnia śluz mi się robił coraz ciemniejszy, więc... ;(
-
Totoro pocieszenie takie że okres przyszedł do Ciebie bez przebojów. Moze ten cykl byl na unormowanie a kolejny bedzie zielony
Ja rano bylam na pobraniu, wyniki wieczorem. I znow brąz. Kurde czasem myślę ze wolałabym żeby była jakaś przyczyna i się leczyć. A tu wszystko ladnie, cykle idealne. I dupa.Nasz cud ❤ Lilianna
-
Lilianap, ale w 24. dc?;/ średnio;/ A kolejny cykl już dupa, bo mąż zaczyna teraz zastrzyki, po których jakosć nasienia najpierw mocno spada, więc mój ginek zaprzestaje clo i dopiero za jakies 3 miesiące od nowa...
Eh, ja to samo stwierdzam - wolałabym, żeby wreszcie coś wyszło nie tak i to leczyć niż się tak bawić kolejne lata...
A tak swoją drogą - nie drażni Was staraczki "czarny prostest"...? Bo ja się zaraz porzygam na czarno
-
My nawet nasienie mamy bardzo dobre. Wiem że wszystkiemu winne sa te cholerne plamienia które nie maja ustalonego pochodzenia. Bo żadne plamienie nie jest normalne eh.
Co do protestow ja jestem po srodku. Nie możemy usuwac ciazy na zyczenie. Ale nie mozna tez zmusic kobiet do rodzenia nieuleczalnie chorych dzieci, zakazac badan prenatalnych oraz zabiegow na jeszcze nienarodzonych malenstwach. Ale to dluugi temat.Nasz cud ❤ Lilianna
-
Co do protestu to mit z tymi badaniami prenatalnymi, problem w tym, że ludzie powtarzają frazesy, których nie sprawdzili, nie doczytali, za to idą i krzyczą za tłumem... ale mniejsza:)
Co do tsh to niby zaleca się niższe do starań, chociaż ja miałam 2,5 i lekarz powiedział, że ok.