X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Lilianap nie pomogę Ci:( Może po prostu podrażnienie jakies po usg? Wszystko jest teraz tak ukrwione mocno i nabrzmiałe... Może zadzwoń do gina na wszelki?

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak podejrzewam ale to jednak 2 dni po badaniu. Ale już się skończyło. Było tylko jednorazowe, rano.
    Wymiotuje juz 2 dzień :/ rozkreciło się na dobre.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap wrote:
    Też tak podejrzewam ale to jednak 2 dni po badaniu. Ale już się skończyło. Było tylko jednorazowe, rano.
    Wymiotuje juz 2 dzień :/ rozkreciło się na dobre.

Tak może być po badaniu.
    Bierzesz dupka?

Co do wymiotów dużo pij a jak tak dalej będzie to idź do giną niech coś zrobi z wami jakieś kroplowki czy coś bo możesz się odwodnic.
    Zdrowka

• Totoro Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie tylko lekko zamula, no i śpię popołudniami. Wymiotować mi się jeszcze nie zdarzyło :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja mam 31, mąż 30 ale wyglądamy bardzo mlodo. Wciąż nas pytają o dowód, o ulgowe bilety itp. W październiku byliśmy w podróży poślubnej to ludzie pytali co studiujemy :) :) takze to mnie pociesza ze chociaż wyglądamy jak młodzi rodzice :) a dusza wiadomo ze mloda i będzie jeszcze długo :)

Ja i mój mąż mamy oboje 30 lat, ale wyglądamy tak max. na 24 :) Rok temu Pan w Biedronce pytał się mnie o dowód bo na taśmie z górą produktów spożywczych miałam jedno małe piwo.

Wiele osób młodych oraz starszych się dziwi jak im mówimy, że mamy 30 lat.

edwarda20 lubi tę wiadomość

• Lilianap Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore dupka 2×1. Dzisiaj zwiększyłam do 3x1.
    Ja bez makijażu wyglądam na max 18 lat.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha nieźle dziewczyny :D mnie w mojej mieścinie wszyscy znają, więc nie mam problemów z alkoholem itd, ale w szkole zdarzały mi się sytuacje - wchodzi jakaś nauczycielka do klasy na moje zastępstwo i "gdzie tu jest jakiś nauczyciel?!"...xD no i uczniowie też zazwyczaj dociekali ile mam lat i obstawiali 22 xD albo kiedyś na wycieczce szkolnej Pan w szatni w teatrze mnie przeprosił i zapytał czy ma mi wieszać kurtkę na wieszakach dla uczniów czy dla nauczycieli... XD

Feeva lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, podejrzewam, że mając 23 lata wyglądam na starszą od Was hahah :D Mnie nikt w życiu nie poprosił o dowód. Wydaje mi się, że wyglądam młodo, ale nie na tyle, że trzeba by ode mnie dowód prosić :D Może jakbym miała blond włosy... Bo blond odmładza, a ja się farbuję na ciemny brąz z sombre (teraz to już ombre, bo od roku nie odświeżałam haha).

Lilianap, to lepiej się maluj bo będą ludzie myśleli, że patola jakaś jak 18-latka w ciąży po mieście chodzić będzie :P Haha, ludzie są głupi.

8 dni dziewczyny do @... Trzymajcie za mnie kciuki, chociaż ja bardzo na luzie podchodzę, nawet pozwalam sobie na piwko i winko czasem :D W ostatnim cyklu się wstrzymywałam, choć ślinka mi leciała na samą myśl zimnego piwa w te upały, a @ przyszła, więc sobie myślę że dlaczego ten cykl miałby być inny? W ogóle się nie nastawiam.

A tak poza tym musiałam wziąć dziś urlop n.ż. razem z moim T, bo zachciało nam się pizzy wczoraj z innej pizzerii i to chyba nie był dobry pomysł, albo ciasto było jakieś lewe, albo ser bo śmierdział jak cholera i cierpimy teraz na dwie strony od nocy. Ja idę do lekarza po zwolnienie choćby do jutra bo wyglądam jak śmierć na chorągwi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 07:30

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu Feeva to kurujcie się w takim razie bidoki :(

Ja dziś biorę ostatni antybiotyk, Boże obym już więcej nie musiała...... Mam po nim takie pieczenie w buzi, przełyku i na wewnętrznej stronie dłoni, że koszmar, jakbym się papryczką chili wysmarowała, okropne :( w piątek wizyta, zapytam kiedy mogę powtórzyć badanie na toxo i oby już było ok:(

A tak poza tym to jestem bez sił. Jeszcze do południa gotuję, sprzątam, zakupy robię itd a po obiedzie koniec, odcięcie zasilania i spanie do wieczora O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva dopóki nie wyjdzie II kreska możesz spokojne wszystko pić i jesc. Do 5 tyg bodajże kropeczka nie odzywia sie Tobą, więc tez nie poczuje piwa czy wina. Pomyśl sobie ile jest kobiet, które nie wiedzą ze są w ciązy np do 3-4 mca, palą, piją itp i rodzą zdrowe dzieci. Na spokojnie :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro jakiś dziwny ten antybiotyk o.O będzie dobrze zobaczysz :)

O, Edwarda dziękuje za info :D Czyli w razie co jeszcze można sobie pozwalać :D
    Trzymajcie za mnie kciuki. Jeszcze tydzień :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva spokojnie. Ja w czwartek wypiłam piwko a w sobote zobaczyłam II kreski. Po za tym w szczęśliwym cyklu imprezowałam i nie raz wypiłam drinka. A dzieć jak narazie ma się dobrze. Plamienie się dzisiaj już nie powtorzyło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 13:07

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva jasne, że możesz na luzie, ja podobnie jak Lilianap w udanym cyklu winkowałam w najlepsze. Dopiero kilka dni przed wizytą mocno się pilnowałam, bo zależało mi na wizycie z tym wymazem kontrolnym, a cały czas mnie brzuch na okres bolał i bałam się, że przyspieszę krwawienie. A tu niespodzianka;D Trzymam kciuki za 2 krechy w tym cyklu:D

Ja już jutro do pracy O.o Dość laby xD Mam nadzieję, że będę miała w miarę fajnie plan ułożony i kryzysy popołudniowe będę już w domu przechodzić O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A No widzicie, a ja w poprzednim cyklu się wystrzegałam jak ognia bo "a juz jestem w ciąży i co?" a jak przyszedł @ to wypiłam cała butle wina :D
    Haha, dzisiaj tez bym łyknęła ale mam wirusa żołądkowego i zwolnienie do środy, jupiiiiii! :D
    A mam takiego lenia, ze gary w zlewie niepozmywane, sajgon w domu ale pierdziele... nie ruszam palcem dzisiaj :D

Kitkat lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już drugi dzień mam takie mniejsze mdłości i oczywiście już się stresuję... byle do piątku...;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja dzisiaj też lepiej funkcjonuje. Mdłości są ale nie takie okropne i nie wymiotuje od wczoraj.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, cykle mamy podobne do siebie, to pewnie będziemy testować dzień-dwa po sobie :) My się staramy od tego miesiąca i też miałam dylematy, czy pić czy nie pić, bo co jeżeli akurat się udało? (chociaż wątpię, że trafiliśmy w tym miesiącu, ale może jakiś cud się wydarzył :D)

oar890bvpobm9vcr.png
    fb3d941327.png
  • Nastiness Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap, ja też mialam plamienia, tylko wieczorem 2 dni pod rząd jasny brąz w 6tc. Dzisiaj mamy 11tc liczac od dnia ostatniej miesiączki i na 19.00 wizyta, bardzo się boję, co to będzie...

• Lilianap Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie bóle podbrzusza? Mnie od kilku dni boli jak przed @. Martwie sie strasznie. Biore nospe i pomaga trochę jak leżę. A jak wstaje to taki ciężar jakby mi spadal na podbrzusze. Ciężko opisać ten ból eh.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap mam tak samo , taki ciężki jakby brzuch i ciągniecie w pachwinach od 3 dni, najpierw myslalam , ze to ból pęcherza , bo do wc chodziłam co chwile,ale nic mnie nie piecze przy oddawaniu moczu ani nic takiego. Wczoraj miałam wrażenie jakbym miała lekko na beżowo podbarwionym śluz , wzięłam większa dawkę dupka na noc i dzisiaj już normalne upławy. Zastanawiam się tez co to może być i martwie... w którym jesteś tyg ?

3i49hdgenmhomr4i.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ