X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Lilianap nie pomogę Ci:( Może po prostu podrażnienie jakies po usg? Wszystko jest teraz tak ukrwione mocno i nabrzmiałe... Może zadzwoń do gina na wszelki?

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak podejrzewam ale to jednak 2 dni po badaniu. Ale już się skończyło. Było tylko jednorazowe, rano.
    Wymiotuje juz 2 dzień :/ rozkreciło się na dobre.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap wrote:
    Też tak podejrzewam ale to jednak 2 dni po badaniu. Ale już się skończyło. Było tylko jednorazowe, rano.
    Wymiotuje juz 2 dzień :/ rozkreciło się na dobre.

Tak może być po badaniu.
    Bierzesz dupka?

Co do wymiotów dużo pij a jak tak dalej będzie to idź do giną niech coś zrobi z wami jakieś kroplowki czy coś bo możesz się odwodnic.
    Zdrowka

• Totoro Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie tylko lekko zamula, no i śpię popołudniami. Wymiotować mi się jeszcze nie zdarzyło :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja mam 31, mąż 30 ale wyglądamy bardzo mlodo. Wciąż nas pytają o dowód, o ulgowe bilety itp. W październiku byliśmy w podróży poślubnej to ludzie pytali co studiujemy :) :) takze to mnie pociesza ze chociaż wyglądamy jak młodzi rodzice :) a dusza wiadomo ze mloda i będzie jeszcze długo :)

Ja i mój mąż mamy oboje 30 lat, ale wyglądamy tak max. na 24 :) Rok temu Pan w Biedronce pytał się mnie o dowód bo na taśmie z górą produktów spożywczych miałam jedno małe piwo.

Wiele osób młodych oraz starszych się dziwi jak im mówimy, że mamy 30 lat.

edwarda20 lubi tę wiadomość

• Lilianap Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore dupka 2×1. Dzisiaj zwiększyłam do 3x1.
    Ja bez makijażu wyglądam na max 18 lat.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha nieźle dziewczyny :D mnie w mojej mieścinie wszyscy znają, więc nie mam problemów z alkoholem itd, ale w szkole zdarzały mi się sytuacje - wchodzi jakaś nauczycielka do klasy na moje zastępstwo i "gdzie tu jest jakiś nauczyciel?!"...xD no i uczniowie też zazwyczaj dociekali ile mam lat i obstawiali 22 xD albo kiedyś na wycieczce szkolnej Pan w szatni w teatrze mnie przeprosił i zapytał czy ma mi wieszać kurtkę na wieszakach dla uczniów czy dla nauczycieli... XD

Feeva lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, podejrzewam, że mając 23 lata wyglądam na starszą od Was hahah :D Mnie nikt w życiu nie poprosił o dowód. Wydaje mi się, że wyglądam młodo, ale nie na tyle, że trzeba by ode mnie dowód prosić :D Może jakbym miała blond włosy... Bo blond odmładza, a ja się farbuję na ciemny brąz z sombre (teraz to już ombre, bo od roku nie odświeżałam haha).

Lilianap, to lepiej się maluj bo będą ludzie myśleli, że patola jakaś jak 18-latka w ciąży po mieście chodzić będzie :P Haha, ludzie są głupi.

8 dni dziewczyny do @... Trzymajcie za mnie kciuki, chociaż ja bardzo na luzie podchodzę, nawet pozwalam sobie na piwko i winko czasem :D W ostatnim cyklu się wstrzymywałam, choć ślinka mi leciała na samą myśl zimnego piwa w te upały, a @ przyszła, więc sobie myślę że dlaczego ten cykl miałby być inny? W ogóle się nie nastawiam.

A tak poza tym musiałam wziąć dziś urlop n.ż. razem z moim T, bo zachciało nam się pizzy wczoraj z innej pizzerii i to chyba nie był dobry pomysł, albo ciasto było jakieś lewe, albo ser bo śmierdział jak cholera i cierpimy teraz na dwie strony od nocy. Ja idę do lekarza po zwolnienie choćby do jutra bo wyglądam jak śmierć na chorągwi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 07:30

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu Feeva to kurujcie się w takim razie bidoki :(

Ja dziś biorę ostatni antybiotyk, Boże obym już więcej nie musiała...... Mam po nim takie pieczenie w buzi, przełyku i na wewnętrznej stronie dłoni, że koszmar, jakbym się papryczką chili wysmarowała, okropne :( w piątek wizyta, zapytam kiedy mogę powtórzyć badanie na toxo i oby już było ok:(

A tak poza tym to jestem bez sił. Jeszcze do południa gotuję, sprzątam, zakupy robię itd a po obiedzie koniec, odcięcie zasilania i spanie do wieczora O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva dopóki nie wyjdzie II kreska możesz spokojne wszystko pić i jesc. Do 5 tyg bodajże kropeczka nie odzywia sie Tobą, więc tez nie poczuje piwa czy wina. Pomyśl sobie ile jest kobiet, które nie wiedzą ze są w ciązy np do 3-4 mca, palą, piją itp i rodzą zdrowe dzieci. Na spokojnie :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro jakiś dziwny ten antybiotyk o.O będzie dobrze zobaczysz :)

O, Edwarda dziękuje za info :D Czyli w razie co jeszcze można sobie pozwalać :D
    Trzymajcie za mnie kciuki. Jeszcze tydzień :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva spokojnie. Ja w czwartek wypiłam piwko a w sobote zobaczyłam II kreski. Po za tym w szczęśliwym cyklu imprezowałam i nie raz wypiłam drinka. A dzieć jak narazie ma się dobrze. Plamienie się dzisiaj już nie powtorzyło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 13:07

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva jasne, że możesz na luzie, ja podobnie jak Lilianap w udanym cyklu winkowałam w najlepsze. Dopiero kilka dni przed wizytą mocno się pilnowałam, bo zależało mi na wizycie z tym wymazem kontrolnym, a cały czas mnie brzuch na okres bolał i bałam się, że przyspieszę krwawienie. A tu niespodzianka;D Trzymam kciuki za 2 krechy w tym cyklu:D

Ja już jutro do pracy O.o Dość laby xD Mam nadzieję, że będę miała w miarę fajnie plan ułożony i kryzysy popołudniowe będę już w domu przechodzić O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A No widzicie, a ja w poprzednim cyklu się wystrzegałam jak ognia bo "a juz jestem w ciąży i co?" a jak przyszedł @ to wypiłam cała butle wina :D
    Haha, dzisiaj tez bym łyknęła ale mam wirusa żołądkowego i zwolnienie do środy, jupiiiiii! :D
    A mam takiego lenia, ze gary w zlewie niepozmywane, sajgon w domu ale pierdziele... nie ruszam palcem dzisiaj :D

Kitkat lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już drugi dzień mam takie mniejsze mdłości i oczywiście już się stresuję... byle do piątku...;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja dzisiaj też lepiej funkcjonuje. Mdłości są ale nie takie okropne i nie wymiotuje od wczoraj.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, cykle mamy podobne do siebie, to pewnie będziemy testować dzień-dwa po sobie :) My się staramy od tego miesiąca i też miałam dylematy, czy pić czy nie pić, bo co jeżeli akurat się udało? (chociaż wątpię, że trafiliśmy w tym miesiącu, ale może jakiś cud się wydarzył :D)

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 7 l.

23.09.2025 - 9 dpo ⏸️
    10 dpo - 121,9 mIU/mL
    12 dpo - 278,5 mIU/mL / przyrost 128% 🥰
    15 dpo - 1005,9 mIU/mL / przyrost 136% 🥰
    7.10.2025 - jest pęcherzyk 🌼
    10.10. 2025 - mamy serduszko 🥰
    15.10.2025 - 7 mm maleństwa 🥰
    6.11.2025 - 2.86 cm tańczącej malinki 🥰
    27.11.2025 - prenatalne, niskie ryzyka. 6,7 cm gagatka 🥰

07/25 ktoś chciał być 💔

TSH 1.048 ✅️
    owulacje potwierdzone ✅️
    cytologia ✅️
    morfologia ✅️

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...

preg.png
  • Nastiness Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap, ja też mialam plamienia, tylko wieczorem 2 dni pod rząd jasny brąz w 6tc. Dzisiaj mamy 11tc liczac od dnia ostatniej miesiączki i na 19.00 wizyta, bardzo się boję, co to będzie...

• Lilianap Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie bóle podbrzusza? Mnie od kilku dni boli jak przed @. Martwie sie strasznie. Biore nospe i pomaga trochę jak leżę. A jak wstaje to taki ciężar jakby mi spadal na podbrzusze. Ciężko opisać ten ból eh.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap mam tak samo , taki ciężki jakby brzuch i ciągniecie w pachwinach od 3 dni, najpierw myslalam , ze to ból pęcherza , bo do wc chodziłam co chwile,ale nic mnie nie piecze przy oddawaniu moczu ani nic takiego. Wczoraj miałam wrażenie jakbym miała lekko na beżowo podbarwionym śluz , wzięłam większa dawkę dupka na noc i dzisiaj już normalne upławy. Zastanawiam się tez co to może być i martwie... w którym jesteś tyg ?

3i49hdgenmhomr4i.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ