Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
W każdym mieście może być inna przychodnia , ja akurat w Gdańsku wybrałam enel-med , to jest jakby dodatkowe ubezpieczenie , są różne opcje ja wybrałam 130zl/miesiąc wizyty za darmo, większość badań laboratoryjnych , usg , rtg tez w cenie. Musiałabyś zobaczyć czy masz u siebie w mieście ich oddział, albo poszukać jakiegoś innego , teraz bardzo dużo tego jest,a uważam, ze warto przynajmniej na czas starań i ciazy, żeby nie płacić chociażby za każda wizytę u lekarza.
-
No mi ginekolog nic nie kazała brać prócz kwasu foliowego i wspomniała o jakiś dodatkowych tabletkach , ale że to suplement i wcale nie muszę, ale nazwy nie pamiętam. Nawet nie wie, że biorę dupka bo zapomniałam wspomnieć, ale chyba za to mnie nie opierdzieli?
Bu lubi tę wiadomość
Marcel ❤
-
Nastiness wrote:Feeva oblicz, kiedy przypada połowa 6 tygodnia lub nawet początek 7, przed nawet nie chcieli slyszeć u mnie o wizycie. I gratulacje
Mlodaaa a co to za składka i gdzie takiej szukać?
Dzisiaj mam chyba najgorszy dzień od zabiegu, umieram po antybiotyku...
Znajoma poleciła mi swojego gina, bo też jest w ciąży, zadzwonię w tygodniu i się umówię
Boli mnie podbrzusze, cyce, chce mi się spać i śluz leje się ze mnie litrami. Bez wkładki ani rusz. -
Feeva wrote:Znajoma poleciła mi swojego gina, bo też jest w ciąży, zadzwonię w tygodniu i się umówię
Boli mnie podbrzusze, cyce, chce mi się spać i śluz leje się ze mnie litrami. Bez wkładki ani rusz.
Odpoczywaj kochana kiedy tylko możesz. Na bole podbrzusza polecam polozyc sie na chwilke. Mi pomaga na lewym boku. Na silniejsze nospa zwykła. Plus przyłożyć rączke do podbrzusza, jej ciepło bardzo rozluzniaMaGo, Feeva lubią tę wiadomość
Nasz cud ❤ Lilianna
-
Lilianap, odpoczywać mogę tylko weekendami
W tygodniu nie mam kiedy, jedynie późnymi wieczorami dopiero koło 20:00, bo pracuję do 16, a po pracy przyjmuję klientki na paznokcie w domu... Jak nie zasnę podczas robienia to będzie cud
Właśnie... Mam nadzieję, że ciąża nie jest przeciwwskazaniem do stylizacji paznokci? Może muszę kupić sobie maseczki jednorazowe?
Mam taaakie jakieś duże te cycki -
Feeva gratulacje! Super, że u Was bez problemu z zajściem, drugi cykl to rewelacja staraj się jak najmniej wdychać chemię; aceton, lakier itd. Nie wiem czy może zaszkodzić, ale lepiej uważać. I tak jak piszą dziewczyny na wizytę lepiej za jakieś dwa tygodnie, wcześniej nic nie zobaczysz i bedzie dodatkowy stres... jeszcze raz GRATULACJE!!!
Feeva lubi tę wiadomość
24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
Sama jestem w szoku, byłam przekonana, że nie wyjdzie!
Jeszcze nie dziękuję, jak powtórzę test jutro, a w poniedziałek wyjdzie beta to będę się dopiero cieszyć
Ja ogólnie acetonu nie używam, zdejmuję wszystko mechanicznie, czyli frezem Tyle tylko, że te pyłki latają wszędzie (mimo pochłaniacza) i to mnie martwi, bo je wdycham.
Jak w takim razie nie zejść ze stresu do wizyty? Co mam robić, a może raczej czego mam nie robić? -
Feeva, gratuluję!
Feeva lubi tę wiadomość
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Weźcie sypnijcie trochę wirusków, smutno mi że nie jestem w ciąży razem z wami
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
2 ❄❄ -
Feeva, zwykłe maseczki nic Ci nie dadzą, musiałabyś takie z filtrami po bokach jak mają lakiernicy samochodowi;) może po prostu odpuść sobie robienie paznokci na dwa miesiące, klientkom ściemniaj że masz kontuzję ręki;)
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
2 ❄❄ -
Zapomniałam przy temacie witaminek itp. że oczywiście kwas foliowy też łykam xD mój lekarz każe mi brać 2 tabletki raz dziennie.
Feeva nie stresuj się u Was widzisz z zajściem bez problemu, nie leczycie się ani nic, więc co mogłoby pójść nie tak co do paznokci to nie doradzę, nie znam się
Wszamanka pełną parą wysyłam wiruski ciążowe, żebyście tu wszystkie pozachodzily pięknie
-
nick nieaktualny
-
Feeva, gratuluję! I że tak szybko się Wam udało! Moja kosmetyczka w I trymetrze zrezygnowała z robienia paznokci, stwierdziła, że woli nie ryzykować. Jak masz możliwość urlopu czy coś, to może spróbuj? Lepiej na dzidzię dmuchać w tych pierwszych tygodniach
-
Totoro prawda ze słodki?
Weź mnie nie strasz... nie moge mieć takich rewolucji bo zaraz sie wszyscy domyśla, a chcemy z ta radosna nowina poczekac do 3 miesiąca i w pracy nie chce żeby sie domyślili jeszcze bo uznałam ze już dosiedze jeszcze te 2 miesiące
KitKat tez jestem w szoku że tak szybko
Ja mogę sobie zrobić urlop od paznokci kiedy chce bo jestem sama sobie szefem Póki co robię po godzinach pracy w biurze pazurki w domu. Tylko najgorsze jest to ze mam tyle zapisów... i chciałam robić póki będę mogła Ale wiadomo teraz dzieciaczek najważniejszy! Wstrzymam się do wizyty u lekarza, jeśli mi powie że mam póki co zrezygnować zeby nie zaszkodzic Maleństwu to tak zrobię, a jeśli uzna ze nie ma żadnych przeciwwskazań to będę robić dalej