Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
Feeva wrote:https://zapodaj.net/535e1d507398a.jpg.html
Tutaj wyraźniej. O Boże dziewczyny padake mam... rece mi się trzęsą
Jutro powtórzę a w poniedziałek na jak betę
Jakby nie patrzeć, jesteś w ciąży
Jak będziesz robiła Bete to zbadaj od razu progesteron
Ale się cieszę czas cudów mamy na wątku ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 09:18
Feeva lubi tę wiadomość
Nasz cud ❤ Lilianna
-
Zmierzyłam temp z ciekawości i mam 37.2. Czyli tak jak na początku ciąży. Ja się cały czas czuje chora. Trzęse sie z zimna a ciało mam gorące.
Dziewczyny bierzecie jakieś witaminki dla ciężarówek?
Ja biore Femibion 1, magnez z b6, selen, d3 i acard.Nasz cud ❤ Lilianna
-
Lilianap ale sie cieszę... wyszedł mi 3 dni przed okresem nie spodziewałam się tego, tylko piersi mnie zaczęły strasznie bolec po zewnętrznej stronie i na dole i się powiększyły a zawsze bolały mnie po wewnętrznej stronie. I dzisiaj rano wstaje, myśle a zrobię sobie sikacza. Zaczęłam myć zeby i jak po 3ech minutach zerknęłam na test to myslalam ze sie pasta do zebow udławie. Jezu... nie wierze
A progesteron tez odpłatnie? jak cenowo to wyglada? U mnie beta w przychodni Ok 40zl.
Kiedy najlepiej powinnam zapisać się gina ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 09:39
-
Totoro mierze codziennie o tej samej godzinie przed wstaniem z łóżka w pochwie... Od wczoraj mam bardzo dużo śluzu.. tez tal macie ? Przepraszam , ze tak ciagle wypytuje, ale to moja 1 ciaza...
Feeva gratuluje !!! u mnie beta tez 40zl i progesteron tez koło 40, ale warto zrobić , bo jak będzie niski to trzeba brać tabletki na podtrzymanie! I betę koniecznie powtórz po 48h, powinna wzrosnąć o 100% ! A do lekarza jak wyniki będą okej to myśle ze za około 2 tygodnie, bo w tak wczesnej ciazy i tak nie będzie nic widać na usg... Ja poszłam do lekarza 3 dni po spodziewanej miesiączce i noc jeszcze nie było widać, a potem po około 1,5 tyg i było wodac pęcherzyk! -
Ze sluzem czasem mnie zalewa ale to dobry objaw kochana nie mierz temperatury. Ciążowy organizm jest nieprzewidywalny naprawdę nie warto się stresowac.
Strasznie drogie te badania macie u mnie zarowno beta jak i progesteron 24 zl.Nasz cud ❤ Lilianna
-
Feeva gratuluje! mlody organizm to szybko poszlo Do lekarza umow sie za minimum 2 tyg bo wczesniej nic nie bedzie widac. Ja bylam 1 raz wczoraj i juz widzilam serduszko
Ja mam bardzo duzo sluzu od 3 dpo do teraz. Jest potrzebny i to jest dobry objaw. Temperatury nie mierze od pozytywnego testu. Nie widze sensu jej mierzenia
-
Lilianap wrote:Zmierzyłam temp z ciekawości i mam 37.2. Czyli tak jak na początku ciąży. Ja się cały czas czuje chora. Trzęse sie z zimna a ciało mam gorące.
Dziewczyny bierzecie jakieś witaminki dla ciężarówek?
Ja biore Femibion 1, magnez z b6, selen, d3 i acard.
W Femibione jest d3 i wit b. Niepotrzebnie bierzesz oddzielnie... I tak mi sie wydaje ze duzo tego, konsultowalas to z lekarzem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 11:21
-
edwarda20 wrote:W Femibione jest d3 i wit b. Niepotrzebnie bierzesz oddzielnie... I tak mi sie wydaje ze duzo tego, konsultowalas to z lekarzem?
W femibionie sa i tak za male dawki dla mnie. D3 mam brac 4000 jednostek. Przy moim hashimoto troszke inaczej funkcjonuje. To cud ze moj organizm nie atakuje zarodka.Nasz cud ❤ Lilianna
-
Feeva rany, gratulacje!!!!! ale super tak jak dziewczyny pisały - beta i progesteron
Ja tempki w ogóle nie mierzę, jeden stres mniej
Co do witaminek to biorę d3 2000 i K2, te zastrzyki w brzuch, ale na chwałę Bożą ostatnie opakowanie i acard no i dupka, ale też już ostatnie opakowanie
-
Mój lekarz powiedział że przyda się acard brać bo napewno nie zaszkodzi. On pomaga w implantacji zarodka i pozniej w jego utrzymaniu w błonie. Tyle że jak jesteś zdrowa i nie miałaś wcześniej problemów to nie ma sensu brać na zapas. Bierzmy tylko to co konieczne. Im mniej leków w ciąży tym lepiejNasz cud ❤ Lilianna
-
Feeva oblicz, kiedy przypada połowa 6 tygodnia lub nawet początek 7, przed nawet nie chcieli slyszeć u mnie o wizycie. I gratulacje
Mlodaaa a co to za składka i gdzie takiej szukać?
Dzisiaj mam chyba najgorszy dzień od zabiegu, umieram po antybiotyku...