Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    https://zapodaj.net/535e1d507398a.jpg.html

Tutaj wyraźniej. O Boże dziewczyny padake mam... rece mi się trzęsą o.O

Jutro powtórzę a w poniedziałek na jak betę :)

Jakby nie patrzeć, jesteś w ciąży ;)
    Jak będziesz robiła Bete to zbadaj od razu progesteron ;)
    Ale się cieszę ;) czas cudów mamy na wątku ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 09:18

Feeva lubi tę wiadomość

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzyłam temp z ciekawości i mam 37.2. Czyli tak jak na początku ciąży. Ja się cały czas czuje chora. Trzęse sie z zimna a ciało mam gorące.
    Dziewczyny bierzecie jakieś witaminki dla ciężarówek?
    Ja biore Femibion 1, magnez z b6, selen, d3 i acard.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap ale sie cieszę... wyszedł mi 3 dni przed okresem :) nie spodziewałam się tego, tylko piersi mnie zaczęły strasznie bolec po zewnętrznej stronie i na dole i się powiększyły a zawsze bolały mnie po wewnętrznej stronie. I dzisiaj rano wstaje, myśle a zrobię sobie sikacza. Zaczęłam myć zeby i jak po 3ech minutach zerknęłam na test to myslalam ze sie pasta do zebow udławie. Jezu... nie wierze :D

A progesteron tez odpłatnie? :) jak cenowo to wyglada? U mnie beta w przychodni Ok 40zl.
    Kiedy najlepiej powinnam zapisać się gina ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 09:39

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro mierze codziennie o tej samej godzinie przed wstaniem z łóżka w pochwie... Od wczoraj mam bardzo dużo śluzu.. tez tal macie ? Przepraszam , ze tak ciagle wypytuje, ale to moja 1 ciaza...

Feeva gratuluje !!! <3 u mnie beta tez 40zl i progesteron tez koło 40, ale warto zrobić , bo jak będzie niski to trzeba brać tabletki na podtrzymanie! I betę koniecznie powtórz po 48h, powinna wzrosnąć o 100% ! A do lekarza jak wyniki będą okej to myśle ze za około 2 tygodnie, bo w tak wczesnej ciazy i tak nie będzie nic widać na usg... Ja poszłam do lekarza 3 dni po spodziewanej miesiączce i noc jeszcze nie było widać, a potem po około 1,5 tyg i było wodac pęcherzyk! :)

3i49hdgenmhomr4i.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva Do ginekologa najwcześniej 2 tygodnie po dniu spodziewanej miesiączki, bo wcześniej nic nie zobaczysz :) GRATULACJE tak szybko się udało super :D

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze sluzem czasem mnie zalewa ale to dobry objaw ;) kochana nie mierz temperatury. Ciążowy organizm jest nieprzewidywalny ;) naprawdę nie warto się stresowac.
    Strasznie drogie te badania macie :/ u mnie zarowno beta jak i progesteron 24 zl.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz wykupiłam sobie pakiet ubezpieczenia i mam wizyty i badania "za darmo" , płace składkę raz na miesiąc 130zl i spokój. A tak to za te wszystkie badania i wizyty to bym zbankrutowała

3i49hdgenmhomr4i.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva gratuluje! mlody organizm to szybko poszlo :) Do lekarza umow sie za minimum 2 tyg bo wczesniej nic nie bedzie widac. Ja bylam 1 raz wczoraj i juz widzilam serduszko :)

Ja mam bardzo duzo sluzu od 3 dpo do teraz. Jest potrzebny i to jest dobry objaw. Temperatury nie mierze od pozytywnego testu. Nie widze sensu jej mierzenia :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap wrote:
    Zmierzyłam temp z ciekawości i mam 37.2. Czyli tak jak na początku ciąży. Ja się cały czas czuje chora. Trzęse sie z zimna a ciało mam gorące.
    Dziewczyny bierzecie jakieś witaminki dla ciężarówek?
    Ja biore Femibion 1, magnez z b6, selen, d3 i acard.

W Femibione jest d3 i wit b. Niepotrzebnie bierzesz oddzielnie... I tak mi sie wydaje ze duzo tego, konsultowalas to z lekarzem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 11:21

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    A ja w ogóle nie mam śluzu :/

Ale pewnie masz inne objawy. Na spokojnie. Kazdy organizm jest inny :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam śluzu :/ No może znikome ślady czasem na papierze i tyle :/

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam inne oczywiście, nasiliły się przez ostatnie 3 dni, ale śluzu minimalnie czasem przy podtarciu. Czytałam, że jedną zalewa, a druga ma sucho aż dopiero coś się zaczyna dziać w 2 trym :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    W Femibione jest d3 i wit b. Niepotrzebnie bierzesz oddzielnie... I tak mi sie wydaje ze duzo tego, konsultowalas to z lekarzem?

W femibionie sa i tak za male dawki dla mnie. D3 mam brac 4000 jednostek. Przy moim hashimoto troszke inaczej funkcjonuje. To cud ze moj organizm nie atakuje zarodka.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva rany, gratulacje!!!!! :D ale super :D tak jak dziewczyny pisały - beta i progesteron :D

Ja tempki w ogóle nie mierzę, jeden stres mniej ;)

Co do witaminek to biorę d3 2000 i K2, te zastrzyki w brzuch, ale na chwałę Bożą ostatnie opakowanie i acard no i dupka, ale też już ostatnie opakowanie :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy lekarz kazał Wam brać Acard?

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz powiedział że przyda się acard brać bo napewno nie zaszkodzi. On pomaga w implantacji zarodka i pozniej w jego utrzymaniu w błonie. Tyle że jak jesteś zdrowa i nie miałaś wcześniej problemów to nie ma sensu brać na zapas. Bierzmy tylko to co konieczne. Im mniej leków w ciąży tym lepiej ;)

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nie dowierzam :D nie dociera to do mnie jeszcze. Byłam pewna ze sie nie uda!
    Zrobię betę w poniedziałek i powtórzę w środę lub czwartek i zapisze sie do gina :) No i ten progesteron :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku brałam fraxiparyne właśnie, a teraz będę przechodziła na acard :) podobno te leki zmniejszają ryzyko poronienia.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Nastiness Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva oblicz, kiedy przypada połowa 6 tygodnia lub nawet początek 7, przed nawet nie chcieli slyszeć u mnie o wizycie. I gratulacje <3

Mlodaaa a co to za składka i gdzie takiej szukać?

Dzisiaj mam chyba najgorszy dzień od zabiegu, umieram po antybiotyku...

• Totoro Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastiness trzymaj się biedna :/ ja też ciągle na antybiotyku, nic fajnego :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ