X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki. Wszystkie wyszły wporzadku. Dużo lepsze niż pół roku temu. Ale toksoplazmozy nie przechodziłam. Zarówno IgG jak i IgM ujemne. Czyli musze bardzo uwazac.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap, super że wyniki ok!
    No uważaj teraz, myj wszystkie owocki i warzywa itd :D
    Ciekawe kiedy mi gin będzie kazał porobić te wszystkie badania.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva mi gin zlecił badania na drugiej wizycie, kiedy już było widać pęcherzyk ;) Teraz jeszcze dorzucił mi do zrobienia hbv i hcv.
    3 dzień biorę antybiotyk, pęcherz przeszedł , ale chyba przez antybiotyk znowu przyplątał się grzybek! Mam już dosyć tych ciągłych dolegliwości :(

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Nastiness Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodaa a jak u Ciebie spożycie cukru?

• mlodaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm jeśli chodzi o słodycze to raz na pare dni coś tam zjem i codziennie jedna herbata z cukrem , wiec myśle , ze tak umiarkowanie... Na myśl o rezygnacji ze słodyczy, aż mnie trzęsie hehe

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Nastiness Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale działa, do tego codziennie kefir lub jogurt naturalny, działa cuda.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap pięknie, że wyniki ok:) A z toxo to tak jak pisze Feeva - dokładnie myj owoce i warzywa, i dokładnie ręce zwłaszcza po przyrządzaniu surowego mięsa i będzie dobrze:)

Młodaaa ja też się właśnie wpieniam, że łapię wszystko po kolei;/ Paciorkowiec, toxo, przeziębienie... i też drżę przed grzybkiem, bo tyle czasu antybiotyk już biorę...;/ A Nastiness dobrze prawi - kefiry, jogurty naturalne, ale najlepiej te, które w składzie mają konkretny szczep bakterii wymieniony (często pisze tylko "kultury bakterii", a to lipa) plus rezygnacja ze słodkiego i ograniczenie pieczywa - to morduje grzybka, kiedyś się z paskudnej infekcji tak wyleczyłam.:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po antybiotyku zawsze łapałam infekcje :/ Tylko skończyłam i za 2 dni swędzenie. Masakra.

Mi dzidzia daje czadu, mdłości mnie męczą codziennie z rana, aż zielona chodzę. Raz mi się nic nie chce jeść, staje mi w gardle, a zaraz wilczy apetyt. I ciągle jestem głodna i mam fazę na słodkie :D I niedługo będę musiała powymieniać staniki.
    W weekend chcemy powiedzieć rodzicom :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 09:04

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeve szybko masz te mdlosci :) Mnie sie zaczely dopiero od 6 tyg. Ale jak sie zaczely to na maksa. Zero jedzenia i picia. Wmuszam w siebie cokolwiek ale z obrzydzeniem...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bardzo wcześnie :/ Miałam nadzieję, że mnie to ominie :( ale to takie książkowe "poranne mdłości" po wstaniu tak mniej więcej przez 2-3h :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie poranne mdłości trwaja cały dzień :D oszalec mozna. A zaczęły się równo w 6 tygodniu.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Bogu dziękuję, że najgorszy okres minął, kiedy jeszcze byłam w domu. Nie powiem, bo dziś np. w drodze do pracy dość konkretnie mnie muliło, ale to juz raczej takie epizody. Czytałam, że teoretycznie w 10. tyg. mdłości powinny ustępować:)

Najgorsze jest to, że wszyscy dookoła palą. Po prostu plaga. Dziś na peronie, tylko wokół mnie paliło 6 osób. A przecież w dalszym ciągu obowiązuje zakaz palenia w miejscach publicznych. Normalnie szewska pasja mnie ogarnia. Dość, że mnie od razu mdli jak tylko poczuję zapach to jeszcze z jakiej racji ja mam siebie i jeszcze dzidzię truć do cholery? Jaki to jest brak wychowania i egoizm! Ja palę, to niech wszyscy wdychają. Niech się dupek jeden z drugim zamkną w pomieszczeniu, kopcą, wdychają, aż zdechną. Nic mnie to nie obchodzi, byle z daleka ode mnie. A straż miejska łazi sobie i zero reakcji. Dziś miałam powiedzieć kolesiowi, żeby się ode mnie z tym papierosem odsunął, bo najzwyczajniej go orzygam, ale zabrakło mi odwagi. Jednak moja cierpliwość jest na skraju już, a irytacja sięga zenitu, więc zapewne niebawem wypalę z takim teskstem.

Feeva lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Bu Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro nam jak się udało i wychodziłam w lutym na zewnątrz i trzeba było wdychać smog to dopiero było... teraz macie fajny okres na ciąże :) a na palaczy uważaj, chociaż sama trochę palę, do piwa jak gdzieś wychodzę... u mnie nadal ból podbrzusza i jajników i niska tempka, piersi flaka. Jutro idę na progesteron i TSH zbadam przy okazji, a w poniedziałek umówiłam się już do lekarza na USG.

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, tak sobie nawet myślałam ostatnio, że właśnie fajny okres na ciążę. Raz, że nie będę się spinać tak bardzo wyglądem a na kolejne wakacje będę już starała się wrócić do formy:P Dwa - ominie mnie chodzenie z brzuchem w upały <3 nie znoszę upałów :D A jeszcze w takim stanie to już bym chyba tylko wegetowała na kanapiexD Też jutro idę na badania, bo najpierw nie robiłam bo byłam chora, a teraz tak pracuję, że poza sobotą w żaden dzień nie mogę zrobić, bo mam codziennie od rana;/

A Ty rzucaj to palenie kochana, bo to syf nad syfami! Mój lekarz ostatnio powiedział, że jest skłonny przymknąć oko jak sobie babka w ciąży kielicha walnie (O.o), ale, że jak pali to już jest przekreślona u niego:D Przy czym oczywiscie nie zakładam, że będziesz palić w ciąży!:D Ale przy staraniach to lepiej na zimne dmuchać;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 20:18

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzucajcie palenie dziewczeta zawczasu, bo ja nie przypuszczajac, ze od razu zajde w ciaze, palilam sobie radosnie planujac rzucic w tak zwanej 'niedalekiej przyszlosci', az tu nagle zaskoczyly mnie dwie kreski :) Pamietajcie, ze ten caly syf utrzymuje sie jeszcze wiele miesiecy w organizmie i bedziecie mialy wyrzuty sumienia, ze bylyscie takie durne :) Wiem co mowie, chociaz ani nie palilam duzo, ani nie palilam mocnych :) A sorry, ale nie ma chyba glupszego nalogu na swiecie :D

MaGo lubi tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha Totoro, mam to samo :D Mam termin majówkowy, więc całą paskudną jesień i zimę przesiedzę sobie w cieplutkim mieszkanku, a jak się zacznie robić cieplej, to maluch wyskoczy i przynajmniej będzie można dużo spacerować haha :D

A z paleniem to fakt... Wszyscy palą. A u mnie w rodzinie też, oprócz mojego T. Mama, tata, siostra, szwagier :D I weźcie, idę sobie do nich, jeszcze nie wiedzą, że jestem w ciąży i jak smoki palą, a ja siedzę czasem zielona, ale nic się nie odzywam :D Zgadzam się z Tobą, Casjopea, nie ma głupszego nałogu (oprócz narkotyków jeszcze :P )

Dziewczyny, takie mocne kłucia w macicy od czasu do czasu są normalne? Wczoraj wieczorem mnie tak zakuwało, że aż dech zapierało tak na sekundę :D Mój się śmiał, że się dzidzia wgryza :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Hahahaha Totoro, mam to samo :D Mam termin majówkowy, więc całą paskudną jesień i zimę przesiedzę sobie w cieplutkim mieszkanku, a jak się zacznie robić cieplej, to maluch wyskoczy i przynajmniej będzie można dużo spacerować haha :D

A z paleniem to fakt... Wszyscy palą. A u mnie w rodzinie też, oprócz mojego T. Mama, tata, siostra, szwagier :D I weźcie, idę sobie do nich, jeszcze nie wiedzą, że jestem w ciąży i jak smoki palą, a ja siedzę czasem zielona, ale nic się nie odzywam :D Zgadzam się z Tobą, Casjopea, nie ma głupszego nałogu (oprócz narkotyków jeszcze :P )

Dziewczyny, takie mocne kłucia w macicy od czasu do czasu są normalne? Wczoraj wieczorem mnie tak zakuwało, że aż dech zapierało tak na sekundę :D Mój się śmiał, że się dzidzia wgryza :D

W domu pala? maskara...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva to Ty absolutnie z nimi nie siedź! To jest jeszcze gorsze niż jakbyś sama paliła :( lekarz mi kazał uciekać jak najdalej od wszelkich palaczy.

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palą tylko w jednym pomieszczeniu, sami sa rodzice to im bez różnicy. Nie siedzę z nimi w dymie wiadomo :)

Byłam dzisiaj u taty w szpitalu, mam nadzieje ze nic nie złapie bo to siedlisko zarazków :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva ja tak się modliłam, żeby nic nie złapać w ośrodku, jak próbowałam załatwić receptę ze zniżką na zastrzyki i antybiotyk. Jedni kaszlą, drudzy smarkają, dziecko z jakąś wysypką... Nigdy więcej O.o

Dziś zrobiłam marfologię, CRP, odczyn Coombsa i mocz.

Generalnie wszystko w normie, tylko bakterie w moczu:( I teraz nie wiem, czy to ten paciorkowiec zasrany czy jakieś nowości:( No ale nic, antybiotyk biorę cały czas, wizyta w kolejny piątek, zobaczymy co powie gin. Zastanawia mnie też CRP, bo czytam, że wszystko jest ok jak jest poniżej 3 mg/l a ja mam 3,92, ale w moim lab normy są 0-5, więc teoretycznie w normie się mieszczę... No nic, zobaczymy.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ